Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, makis269 είπε

ελπίζω στην δική σου δουλειά να μην έρχονται οι πελάτες σου με ταπεράκι που έχει μουσακά ,φέτα και ένα αλουμινόχαρτο με παξιμάδια και να τα τρώνε μπροστά σου.

καλή παρασκευή !!!

Δεν έχω πρόβλημα εγώ, αν ψωνίζουν ας φέρουν και φασολάκια να καθαρίσουν :D

Επεξ/σία από Raylan
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Raylan είπε

θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας όπου απαγορεύεται να φέρεις μαζί σου φαγητό?

θα έμπαινες ποτέ στην εκκλησία με πιτόγυρο στο χέρι ?

στο ταξί με σουβλάκι και μπύρα ?

στην εφορία με ζαμπονοτυρόπιτα ?

ο κανόνας ίσως να είναι ο σεβασμός στο κοινωνικό σύνολο.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερώτηση, αν μπει έλεγχος και ζητήσει την απόδειξη για την κοκακολα που είναι στο τραπέζι και έφερες ή αν μπει έλεγχος και ζητήσει τιμολόγια για τα φαγητά που σερβίρει το μαγαζί ενώ είναι καφετέρια πιστεύει κανείς ότι θα πείσουν τον ελεγκτή ότι είναι απ έξω ή θα ρίξει πρόστιμο? 

Επεξ/σία από meli1
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Raylan είπε

Δεν έχω πρόβλημα εγώ, αν ψωνίζουν ας φέρουν και φασολάκια να καθαρίσουν..:D 

το έχω καταλάβει από την αρχή , είπαμε είναι παρασκευή σήμερα !!!

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, Raylan said:

Είναι αντιαισθητικό να φέρνεις φαγητό μαζί σου π.χ. από ένα ψητοπωλείο και να το τρως στον εξωτερικό χώρο μιας καφετέριας?

Κατ' αρχάς, ναι, είναι αντιαισθητικό. Το μαγαζί μπορεί να κρατάει συγκεκριμένο προφίλ, αυτό της καφετέριας και να μην θέλει να καταναλώνονται τρόφιμα στο χώρο του, για διάφορους λόγους, για παράδειγμα επειδή θα πρέπει να έχει διαφορετική διαχείριση στην καθαριότητα. Εντωμεταξύ, μίλησες και για πιτόγυρα, όχι για κάνα μήλο ξέρω 'γω, ενδέχεται η μυρωδιά του σκόρδου να είναι άκρως ενοχλητική για τους παρακείμενους που πίνουν καφέ.

Στη συνέχεια, το πιθανότερο είναι ότι σε περίπτωση ελέγχου το κατάστημα θα έχει πρόβλημα. Δεν επιτρέπεται να καταναλώνονται προϊόντα στο κατάστημα που δεν αναγράφονται στον τιμοκατάλογο και δεν επιτρέπεται να καταναλώνονται και προϊόντα για τα οποία δεν έχει άδεια το κατάστημα να παράγει ή να πουλάει.

Τέλος είναι και άσχημο να καταναλώνονται προϊόντα άλλου καταστήματος, προϊόντα που πουλάει το ίδιο το κατάστημα. Αν πείνασες φάε τοστάκι. Αν θες ντε και καλά σουβλάκια, πήγαινε δίπλα στο σουβλατζίδικο, φάε και μετά πήγαινε για καφέ στην καφετέρια.

With all that in mid, δεν θα σου πει ποτέ κανένας γιατί έχεις μπουκαλάκι με νερό μαζί σου ή γιατί έβγαλες μπανάνα να φάει το παιδί σου. Αλλά κάπου πρέπει να μπαίνει και ένα όριο.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Raylan είπε

Είμαι καθημερινός πελάτης στα τόσα χρόνια έχω γνωριστεί με τα παιδιά που έχουν το μαγαζί,

Εχω καταστημα αλλου ειδους. Θα εκπλαγεις με το θαρρος που παιρνουν κάποιοι πελατες επειδη "είμαι τακτικος πελατης".

Καλες οι γνωριμιες κλπ, αλλα απο ενα σημειο και μετα καποιος μπορει να σκεφτει οτι εκμεταλλεύεται ο αλλος το οτι "γνωριζεται" με την επιχείρηση, για να διευρύνει μονομερως τα ορια εξυπηρετης/ανοχης.

• Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, makis269 είπε

στην εφορία με ζαμπονοτυρόπιτα ?

Αν είναι με φρέντο καπουτσίνο, μπορώ να μπω? 😆 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Δε βλεπω το λογο γιατι να μην το κανει,ειδικα οταν εχουν μονο τοστ,που σημαινει οτι δεν τους νοιαζει το φαγητο.

Σιγουρα παιζει ρολο το ποσο διακριτικος θα εισαι,αν απλωνεις τη λαδοκολλα πανω στο μαρμαρο,μεσα στη μεση της αυλης και τρως σα να εισαι στο μπαλκονι,σιγουρα δεν ειναι οτι πιο ωραιο.Αν τωρα εισαι ακρη ακρη,μονος σου και διακριτικος,δε χαλασε ο κοσμος.

Αλλα για να εκανε παρατηρηση η σερβιτορα,καποιος ενοχληθηκε,οποτε τελειωνει εκει η ιστορια.
Το ποιος και γιατι ενοχληθηκε δε μας νοιαζει,ισως 

υπαρχει κατι στην ιστορια που δεν το ξερουμε,οπως μπορει να υπαρχει και καποιο προηγουμενο.

Απο το νομο; :P

και ποιος σου ειπε οτι οι αλλοι πελατες τις καφετεριας θα ηθελαν να μυριζουν τα σουβλακια .......

• Like 1
Δημοσ.

Στο χωριο καθομαστε στην καφετέρια στην πλατεια και με την μπυρα τρώμε και κανα σουβλακι απο το διπλανο

• Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dpolal είπε

Να πω και εγώ τη μ@λ@κία μου.

Όταν πηγαίνω να κάτσω σε καφετέρια να πιω καφέ δε γουστάρω να τρώει ο άλλος δίπλα μου πιτόγυρο και να μου έρχεται η τζατζικίλα, πώς να το κάνουμε ρε αδερφέ.

Δεν το κάνω εγώ, δε θέλω να μου το κάνουν.

Ούτε κι εμείς έχουμε όρεξη να μυρίζουμε τα τσιγάρα του καθενός (εντός και εκτός), αλλά δυστυχώς συμβαίνει.

Σκορδίλα να σκοτώνει και βρυκόλακες, σύντροφοι!!! 🏴‍☠️🏴‍☠️

• Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Πόσο δύσκολο είναι να κάτσεις να φας στο ψητοπωλείο και μετά να πας στην καφετέρια να πιεις καφέ?

Την επόμενη φορά πάρε 2 πιτόγυρα και μπες σε κατάστημα με ρούχα και πες ότι θα τρως την ώρα που δοκιμάζεις το πουκαμισάκι, για να μην χάνεις χρόνο.

Για ποιό λόγο να πρέπει να φέρνεις κάθε φορά τον επιχειρηματία σε δύσκολη θέση και να τον αγχώνεις για το τι θα γίνει σε περίπτωση που μπει έλεγχος και θα πρέπει να κάτσει να αποδεικνύει τα αυτονόητα?

Α1β/8577/83 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Άρθρο 37
Καταστήματα προσφοράς ποτών, χωρίς φαγητό, σε καθισμένους πελάτες

1. Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται στα καταστήματα, στα οποία προσφέρονται σε καθισμένους πελάτες καφές και άλλα ροφήματα, ορισμένα είδη γλυκισμάτων, που παρασκευάζονται σε αναγνωρισμένα εργαστήρια ή εργοστάσια, αναψυκτικά, ποτά και οινοπνευματώδη ποτά με συνοδεία ή με πρόχειρο μεζέ, ο οποίος προσφέρεται, όπως φέρεται στο εμπόριο χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία στο κατάστημα (ελιές, σαλάμι, τυρί, αγγούρι, ντομάτα, αυγό βραστό, ξηροί καρποί, κ.τ.όμ), καθώς και τοστ ή άλλου είδους σάντουιτς, που περιέχουν είδη, τα οποία δεν απαιτούν ιδιαίτερη επεξεργασία στο κατάστημα, τυρί τηγανιστό, λουκάνικο βραστό ή ψητό ή τηγανιστό και βραστό ή ψητό χταπόδι.

2. Αναλόγως των κυρίως προσφερομένων σε ένα κατάστημα του παρόντος άρθρου ειδών, το κατάστημα τούτο χαρακτηρίζεται ως:
α. Καφενείο (παραδοσιακό), αν προσφέρονται σ' αυτό κυρίως ελληνικός καφές και με οποιοσδήποτε άλλο τρόπο παρασκευασμένος καφές και άλλα ροφήματα, γλυκά κουταλιού και ταψιού, τυποποιημένα παγωτά και ποτά γενικά, είτε οινοπνευματώδη, είτε αναψυκτικά (εμφιαλωμένα και μη).
Τα οινοπνευματώδη ποτά προσφέρονται με τη συνοδεία ή μη πρόχειρου μεζέ, ο οποίος προσφέρεται όπως φέρεται στο εμπόριο, χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία στο κατάστημα (ελιές, σαλάμι, τυρί, αλίπαστα, αγγούρι, ντομάτα, αυγό βραστό, ξηροί καρποί κ.τ.όμ.) καθώς και τυρί τηγανιστό, λουκάνικο βραστό ή ψητό ή τηγανιστό και χταπόδι βραστό ή ψητό.
β. Καφετέρια (εκσυγχρονισμένο καφενείο), αν προσφέρονται σ' αυτό κυρίως κάθε είδους καφές και άλλα ροφήματα, ποτά οινοπνευματώδη και αναψυκτικά, ορισμένα γλυκίσματα, όπως γλυκά κουταλιού, γλυκά του ταψιού, πάστες, αμυγδαλωτά, και εκλαίρ, παγωτά, γενικά, και τυρόπιτες, τοστ και άλλου είδους σάντουιτς, τα οποία περιέχουν είδη, που απαιτούν ιδιαίτερη επεξεργασία στο κατάστημα.
Τα οινοπνευματώδη ποτά προσφέρονται με συνοδεία ή μη πρόχειρου μεζέ, ο οποίος προσφέρεται όπως φέρεται στο εμπόριο χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία στο κατάστημα (ελιές, τυρί, σαλάμι, αλίπαστα, κ.λπ.).
γ. Μπαρ, αν προσφέρονται σ' αυτό κυρίως οινοπνευματώδη ποτά, με τη συνοδεία ή μη πρόχειρου μεζέ ο οποίος προσφέρεται όπως φέρεται στο εμπόριο, χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία στο κατάστημα (ελιές, τυρί, σαλάμι, αλίπαστα, αγγούρι, ντομάτα, αυγό βραστό, ξηροί καρποί, κ.τ.όμ.), καθώς και τυρόπιτες, τοστ ή άλλου είδους σάντουιτς, που περιέχουν είδη, τα οποία δεν απαιτούν ιδιαίτερη επεξεργασία στο κατάστημα, τυρί, τηγανιστό, λουκάνικο βραστό ή ψητό ή τηγανιστό και χταπόδι, βραστό ή ψητό. Στο μπαρ, είναι δυνατό να προσφέρονται περιστασιακώς, πλην των ανωτέρω ειδών, και καφές γενικά και διάφορα αναψυκτικά ποτά.
Το κατάστημα, στο οποίο προσφέρεται κυρίως κρασί με τη συνοδεία ή μη των ανωτέρω αναφερομένων μεζέδων, χαρακτηρίζεται ειδικότερα ως οινοπωλείο. Τα οινοπωλεία μπορούν να διαθέτουν κρασί χύμα, για κατανάλωση στην κατοικία του πελάτη. δ. Κυλικείο, αν προσφέρεται καφές, ελληνικός ή άλλου είδους καφές και ροφήματα γενικά, ποτά οινοπνευματώδη και αναψυκτικά, ορισμένα είδη γλυκισμάτων, όπως γλυκά κουταλιού, γλυκά ταψιού, κωκ, εκλαίρ, πάστες και παγωτά, τοστ ή άλλα σάντουιτς, που τελικά περιέχουν είδη τα οποία δεν απαιτούν ιδιαίτερη επεξεργασία στο κατάστημα και πίττες γενικά.
Τα οινοπνευματώδη ποτά προσφέρονται με τη συνοδεία ή μη πρόχειρου μεζέ, ο οποίος προσφέρεται όπως φέρεται στο εμπόριο, χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία στο κατάστημα, ελιές, τυρί, αλίπαστα, σαλάμι, ντομάτα, κτ.όμ..
Τα ανωτέρω γλυκίσματα, τα παγωτά και οι πίττες θα παρασκευάζονται σε αναγνωρισμένα εργαστήρια ή εργοστάσια, γεγονός που θα αποδεικνύεται κάθε φορά με τα τιμολόγια πωλήσεως.
Στα κυλικεία του παρόντος άρθρου, τα οποία κατά κανόνα λειτουργούν σε λέσχες, σφαιριστήρια, αίθουσες αναμονής αεροδρομίων, και σιδηροδρομικών σταθμών ή άλλου είδους παρόμοιους χώρους, στους οποίους παραμένουν επί πολύ χρόνο καθισμένοι πελάτες, δεν υπάγονται τα κυλικεία που εξυπηρετούν περαστικούς πελάτες και που αναφέρονται στο άρθρο 42 της παρούσας.

3. Στα καταστήματα του παρόντος άρθρου επιτρέπεται η εγκατάσταση μηχανημάτων στιγμιαίας παρασκευής παγωτού, υπό τους περιγραφόμενους στην παρ. 14 του άρθρου 39 της παρούσας όρους και προϋποθέσεις.
Επίσης, επιτρέπεται η παρασκευή και η διάθεση λουκουμάδων στα καταστήματα του παρόντος άρθρου, με την προϋπόθεση ότι η παρασκευή τούτων θα γίνεται σε ιδιαίτερο παρασκευαστήριο, όπως ορίζεται κατωτέρω στην παρ. 4α (2) του παρόντος. Η προσφορά φαγητών στα ανωτέρω καταστήματα απαγορεύεται, εκτός αν λειτουργούν ως μικτά καταστήματα με εστιατόριο, σνακ μπαρ, πιτσαρία, κ.λπ., οπότε θα έχουν την
απαραίτητη συγκρότηση, σύμφωνα με τα άρθρα 38 και 40 της παρούσας, και θα μπορούν να διαθέτουν τα επιτρεπόμενα για το συστεγαζόμενο κατάστημα είδη.

• Like 1
Δημοσ.

Για κάθε προϊόν που υπάρχει και καταναλώνεται στο τραπέζι, πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη απόδειξη του καταστήματος.

Αν δεν υπάρχει, ποιος θα πληρώσει πρόστιμο αν γίνει έλεγχος;

Να το κανείς μια φορά από ανάγκη, πάει στο καλό. Αλλά συνέχεια, είναι απρέπεια.

Αυτό ισχύει παντού.

• Like 1
Δημοσ.

Μια σύνοψη. Ο τύπος πηγαίνει σε καφετέρια, παίρνει σουβλάκια από το διπλανό μαγαζί. Τα απλώνει στην καφετέρια και τρώει. Η σερβιτόρα του κάνει παρατήρηση. Αυτός της φωνάζει σαν Ελληνάρας των '90s που όλα του ανήκουν. Και επειδή θίχτηκε είπε να ρωτήσει και σε forum αν είναι περίεργο αυτό.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι το έκανε αυτό στην καφετέρια. Το πρόβλημα είναι ότι μπήκε σε forum να ρωτήσει κιόλας γιατί είναι κακό αυτό!

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

1. είναι παράνομο και αν, λέμε τώρα, εάν γίνει έλεγχος θα την φάει το κατάστημα καθώς δεν θα μπορεί να αποδείξει ότι το σουβλάκι ήρθε από δίπλα και δεν το έφτιαξε αυτός κρυφά για να ανεβάσει την πελατεία του...

2. ηθικό, δεν καταναλώνεις τρόφιμα δικά σου σε κατάστημα, πλην αυτών που πουλάει αυτό...(οκ μερικές φορές βάζω στην τσέπη ξηροκάρπια, αλλά τα βγάζω κρυφά 🙄)

3. αντιαισθητικό, δεν τρως σουβλάκια σε καφετέρια ...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...