Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν ορίζεται ως παράνομο βάσει νόμου, πάντως προφανώς εξαρτάται απ' την οπτική γωνία υπό την οποία βλέπει τα πράγματα ο καθένας.

Προφανώς ο Raylan τα θεωρεί ασήμαντα κάτι τέτοια και δε μπαίνει στη διαδικασία να μπει στα ρούχα του άλλου. Όπως και κάποιοι που παραγγέλνουν σουβλάκια και ζητάνε αν γίνεται ο ντελιβεράς όπως έρχεται να τους πάρει ένα πακέτο τσιγάρα απ' το περίπτερο ή ένα χαρτί κουζίνας απ' το ψιλικατζίδικο δίπλα στο σουβλατζίδικο (true stories).

Άλλοι τα βλέπουν αλλιώς και τους φαίνονται αδιανόητα.

Το σίγουρο είναι ότι άκρη δεν πρόκειται να βγάλουν οι δύο πλευρές μεταξύ τους.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μου φαίνεται το λιγότερο άκομψο.

Σίγουρα στο εξωτερικό έχω δει πινακίδες που αναφέρουν ότι απαγορεύεται η κατανάλωση προϊόντων που αγοράστηκαν εκτός επιχείρησης. Αντίστοιχα, και πινακίδες που αναφέρουν ρητά ότι απαγορεύεται η κατανάλωση των προϊόντων που αγοράστηκαν εντός του καταστήματος (off-licence, κάβες δηλαδή, καθώς η άδειά τους είναι για πώληση αλκοολούχων ποτών για κατανάλωση εκτός των χώρων του καταστήματος).

Προφανώς κανείς δεν θα σου πει κάτι αν βγάλεις να δώσεις γάλα στο μωρό, αλλά, ναι, να απλώσω στην καφετέρια τη λαδόκολα του ψητοπωλείου, μου φαίνεται τελείως λάθος.

Τώρα, αν έρθουν 5 (και μάλιστα νύχτα, που ποιος ξέρει τι καπνό φουμάρει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- ο άλλος) και σου κάνουν λογαριασμό, λογικό μου φαίνεται να κάνεις τα στραβά μάτια στο ότι ο άλλος μασαμπουκώνει την τυρόπιτα, αλλά είναι αυτό ακριβώς: κάνεις τα στραβά μάτια. Αντίστοιχα, αν δεν είναι εντελώς αναίσθητος ο άλλος, θα ρωτήσει πριν πάει παραδίπλα να αγοράσει κάτι που δεν έχεις εσύ. Γιατί καταλαβαίνει ότι δεν σωστό αυτό που κάνει.

• Like 3
Δημοσ.

Σε εμάς μας έκαναν παρατήρηση όταν δώσαμε στον μικρό (7 ετών) να φάει ένα σακουλάκι Doritos (μόνο αυτά τρώει μια στο τόσο και πάντα έξω) σε καφετέρια που δεν πουλά τα συγκεκριμένα. Η σύζυγος τους είπε ότι είναι κατανοητό αλλά μιλάμε για τράβηγμα από τα μαλλιά σε αυτή την περίπτωση και ο ο σερβιτόρος επέμενε το ποίημα του. Σηκωθήκαμε και φύγαμε. Κάπου έλεος. Πότε σε καμία καφετέρια δεν μας έχει γίνει τέτοια παρατήρηση σε όλη την ελληνική επικράτεια. 

• Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Σε εμάς μας έκαναν παρατήρηση όταν δώσαμε στον μικρό (7 ετών) να φάει ένα σακουλάκι Doritos (μόνο αυτά τρώει μια στο τόσο και πάντα έξω) σε καφετέρια που δεν πουλά τα συγκεκριμένα. Η σύζυγος τους είπε ότι είναι κατανοητό αλλά μιλάμε για τράβηγμα από τα μαλλιά σε αυτή την περίπτωση και ο ο σερβιτόρος επέμενε το ποίημα του. Σηκωθήκαμε και φύγαμε. Κάπου έλεος. Πότε σε καμία καφετέρια δεν μας έχει γίνει τέτοια παρατήρηση σε όλη την ελληνική επικράτεια. 

Ε καλά, δεν έγινε και τίποτα. Πας σε άλλη! :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικά και είναι παράλογο. Νοικιάζεις το χώρο του μαγαζιού για να καταναλώσεις τα προιόντα του μαγαζιού.

Δεν γίνεται, ούτε ειναι λογικό να πάρω ένα καφέ σε καφετέρια και να τρωω κοντοσούβλια, πίτσες, σουβλάκια ή τα γεμιστά απο το σπίτι μου. Το μαγαζί πουλάει καφέ και καφέ πας να πιείς.

Μου φαίνεται μερικοί θέλετε οδηγίες γραπτές για τα πάντα όπως οι Αμερικανοί που κάθονται και γράφουν τα πάντα για να μην βρεθεί κανείς να πει "ααααααααααα αφου δεν ειναι γραμμένο, δεν ισχύει. Πάρε μια μήνυση"

image.png.dc87bfb1d0a4209ed2c914bc31013a67.png

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα

να γραψω και εγω τη #@ια μου

1)καθε επιχειρηση εχει συγκεκριμμενο αντικειμενο  (π.χ καφε αναψυκτικα κρυα γευματα σε αυτη τη περιπτωση) και περνει αδεια απο δημο/περιφερεια. Δεν ειναι παρανομο για το πελατη αλλα ο ιδιοκτητης μπορει να φαει προστιμο αν υπαρχει κρεας/ χαμπουγκερ κτλ ζεστη κουζινα-ψησταρια(αλλο που δε θελουν οι ελεγκτες) και αντε να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα...

2)Ο ιδιοκτητης πληρωνει συνηθως στο δημο για τον εξωτερικο χωρο (τμ καταληψης) αρα στους πελατες η επιχειρηση προσφερει μια υπηρεσια και αναμενει καταναλωση

Οπως εγραψαν οι αλλοι δε θα σου πει κανενας (και με βαση το 1,2) αν βγαλεις ενα κουλουρι/κρουασαν/τοστ και αλλα κρυα γευματα ή ενα αναψυκτικο απο τη τσαντα σου αλλα αν βγαλεις οπως εγραψε ο αλλος το πασχαλινο δειπνο, εχει δικαιωμα (και ηθικο) να σε πεταξει απο το χωρο του...

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 2
Δημοσ.

Πάρε πρώτα τον καφέ και μετά πήγαινε στο ψητοπωλείο, άραξε και φάε ότι γουστάρεις από κοψίδια, και είμαι σίγουρος ότι δεν θα σου την πει κανένας.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Να πω και εγώ τη μ@λ@κία μου.

Όταν πηγαίνω να κάτσω σε καφετέρια να πιω καφέ δε γουστάρω να τρώει ο άλλος δίπλα μου πιτόγυρο και να μου έρχεται η τζατζικίλα, πώς να το κάνουμε ρε αδερφέ.

Δεν το κάνω εγώ, δε θέλω να μου το κάνουν.

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dpolal είπε

Να πω και εγώ τη μ@λ@κία μου.

Όταν πηγαίνω να κάτσω σε καφετέρια να πιω καφέ δε γουστάρω να τρώει ο άλλος δίπλα μου πιτόγυρο και να μου έρχεται η τζατζικίλα, πώς να το κάνουμε ρε αδερφέ.

Δεν το κάνω εγώ, δε θέλω να μου το κάνουν.

Αν κεράσει δαγκωνιά όμως???!!!! 😄

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ε καλά, δεν έγινε και τίποτα. Πας σε άλλη! :) 

Το θέμα είναι ότι σε προσβάλουν με τον τρόπο που το λένε και σε κοιτάνε όλοι λες και εκλεψες κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Αντε μπηκαν ολοι να του την πουν κλασικα. Οπως εγραψε, εχει μονο τοστ εκτος απο το καλοκαιρι. Επισης, ειναι μαλλον και συχνος πελατης, οποτε δεν υπηρχε λογος για αυτο το σχολιο.

Εχουμε εστιατοριο και επειδη καναμε και ξενυχτι (τηγανιες, μακαροναδες κτλ), ερχοντουσαν παρεες και ισως μια στο τοσο ερχοταν παρεα με καποιον να εχει κατι σε σφολιατα κτλ. Δεν ειχαμε κανενα προβλημα. Αλλα ναι, εχουμε διωξει ατομο που δεν καταλαβαινε οτι απο την τσαντα του δεν μπορει να βγαλει κολα ενω πουλαμε, αλλα εχουμε δωσει το οκ να πανε να παρουν χυμο απο το απεναντι περιπτερο οταν δεν εχουμε.

@Raylan Καινουργια σερβιτορα? Εχεις σχεση με ιδιοκτητη ή καποιον υπευθυνο?

Είμαι καθημερινός πελάτης στα τόσα χρόνια έχω γνωριστεί με τα παιδιά που έχουν το μαγαζί, και η σερβιτόρα δουλεύει αρκετό καιρό εκεί, δεν ξέρω τι την έπιασε.. Βγήκε μετά από 10 λεπτά να μου κάνει παρατήρηση ο ιδιοκτήτης ότι δεν ήταν σωστό που φώναξα μέσα στο μαγαζί του και ότι ήταν λάθος μου και τέτοια..

Εμένα δεν μου άρεσε η συμπεριφορά που είχε, αν δεν νιώθεις καλά κάτσε σπίτι σου μην έρχεσαι για δουλειά, και μην βγάζεις ψυχολογικά σου στον άλλον που σου δίνει ψωμί και τρως…

Υπάρχουν μαγαζιά που το επιτρέπουν ή και κάνουν τα στραβά μάτια και αλλά που δεν το επιτρέπουν και στο λένε από την αρχή, το σέβομαι.

Έχει συμβεί να πάω με μια κοπέλα σε καφετέρια και είχε μαζί της ένα μπουκαλάκι νερό και της έκαναν παρατήρηση ότι δεν επιτρέπονται προϊόντα αλλά αλλά μαγαζιά, ένα μπουκαλάκι είναι του λέω με νερό και παίρνω σαν απάντηση ότι έχουν και αυτοί μπουκαλάκια με νερό, Δεν ξανά πατήσαμε εκεί.. :P

Επεξ/σία από Raylan
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Raylan είπε

Mετά την δουλειά κάθε απογευματάκι

ελπίζω στην δική σου δουλειά να μην έρχονται οι πελάτες σου με ταπεράκι που έχει μουσακά ,φέτα και ένα αλουμινόχαρτο με παξιμάδια και να τα τρώνε μπροστά σου.

καλή παρασκευή !!!

Επεξ/σία από makis269
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Είναι πασιφανές από το αρχικό μήνυμα πως αυτό δεν είναι καν κάτι που συνέβη πρώτη φορά.

Δηλαδή, πόση ανοχή να δείξει το κατάστημα όταν συμβαίνει αυτό συστηματικά;

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...