tierney Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Καλησπέρα, θα ήθελα να ακούσω απόψεις για το ποια ειναι η πιο συμφερουσα λύση σε 2οροφο οίκημα με 3 ενοικιαζόμενα δωμάτια. Βρίσκονται σε μέρος που δεν περνάει οπτικη ινα και οι κλασικες γραμμες χαλκου ειναι πολυ κακες. Συναδελφος στην περιοχή με ονομαστικη 24αρα πιανει 8. Προς το παρον συνεργαζομαι με καποιον που μου στελνει με αντεννα ιντερνετ στην ταρατσα, αλλά δεν ειναι πολυ αξιοπιστο και ψαχνω καλυτερη λυση. Ιδανικα ψαχνω για μια ταχυτητα 50-100. Δεν εχω πελατες που εχουν πολλες απαιτησεις, οποτε αυτη η ταχυτητα φτανει να διαμοιραστει. Επισης τα δωματια δεν δουλευουν το χειμωνα οποτε θα γλυκοικοιταζα καποια λυση με 5G χωρις δεσμευση συμβολαιου. Και με χρέωση με gb ίσως, καθως δεν θεωρω οτι κανουν βαρια χρηση. Ειδα το wifi on the spot της Vodafone, και θα μου εκανε με €20 τα 200gb, αλλα δεν ξερω αν το ρουτερ εχει εξοδο ethernet για να το βαλω στην ταρατσα και να το μοιραζω και στους 2 οροφους. Επισης τα τελειωσουν τα 200, μπορεις να βαλεις και αλλα μεσα στο μηνα; Starlink μού φαινεται ακριβό για τη χρηση που το θελω. Τι μού προτείνετε; Ευχαριστώ!
geoavlonitis Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Αν ψαχνεις λυση μεσω κινητης, προτεινω πρωτα να δοκιμασεις το δικτυο στην περιοχη αν σε καλυπτει και με ποια εταιρια. Μετα, αν σε καλυπτει η Vodafone πχ θα μπορουσες να βαλεις το on the spot, αλλα αμφιβαλλω αν θα φτανουν τα 200 ή ακομα και 400gb αν το ενεργοποιησεις 2 φορες σε ενα μηνα (δε βρηκα καπου για περιορισμο στον αριθμο ενεργοποιησεων). Λες οτι οι πελατες σου δεν θα εχουν απαιτησεις αλλα δε μπορεις βεβαια να ξερεις τι πελατης θα σου τυχει. Ισως ενα unlimited συμβολαιο να ηταν καλυτερη επιλογη. Επισης για ρουτερ, δεν ειναι δεσμευτικο να εχεις του παροχου. Υπαρχουν διαφορα στο skroutz αν κοιταξεις (4G και 5G) και διαθετουν Ethernet κανονικα. Δεν ειμαι σε θεση να προτεινω γιατι δεν εχω ασχοληθει και πολυ με αυτο το κομματι. Αρα, θα μπορουσες: 1) να βρεις γνωστο που να μπορει να φιλοξενησει vDSL γραμμη στο σπιτι του ή σε χωρο του γενικα (εχοντας οπτικη επαφη εννοειται) και να τη στειλεις με κεραιες στα ενοικιαζομενα σου. 2) να πας σε λυση κινητης τηλεφωνιας με ο,τι συνεπαγεται (και λαμβανοντας υποψιν αυτα που εγραψα παραπανω) 3) λυση τυπου wisp δεν προτεινω γιατι διαβαζω οτι ηδη εχεις και θελεις να το κοψεις.
tierney Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση. Λίγο που το ξανασκέφτηκα λέω να πάω με το unlimited της cosmote, που σου δινει μια extra sim. Μήπως κάποιος εχει να μου προτείνει ποιο ρουτερ θα ηταν το καταλληλότερο για αυτη τη δουλειά; Ευχαριστω πολύ
mediazikos Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Λόγω του ότι ψάχνομαι και εγώ για ιντερνετ σε ενοικιαζόμενα, μόλις με ενημέρωσε γνωστός ότι έχουν βγει πακέτα για εξοχικά από cosmote (λέω για την συγκεκριμένη εταιρία διότι μόνο αυτή έχει κάλυψη στην περιοχή μου). Η διαφορά είναι ότι δεν έχει ποινή αποχώρησης πριν την λήξη του συμβολαίου (που είναι συνήθως 24μηνα) απλά θα πρέπει να έχει διάρκεια 2 μηνών τουλάχιστον πριν την διακοπή της σύνδεσης. Αν δεν κάνω λάθος οι τιμές ξεκινάνε με επιφύλαξη από 35 η 24αρα, 42 η 50αρα Εγώ πάντως το καλοβλέπω σαν λύση μιας και η χρήση θα είναι για 3-4 μήνες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα