Προς το περιεχόμενο

Στις 13 Ιουνίου η κυκλοφορία της φορητής παιχνιδοκονσόλας ASUS ROG Ally, με τιμή από €699

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, RM140 είπε

Είναι πολύ ακριβή!  Όταν ο άλλος μπορεί να πάρει Nintendo switch με μισή τιμή και για μεγάλη απόδοση playstation ή xbox πιο οικονομικά, δύσκολα θα κινηθεί στα 699! 

Λάθος συλλογισμός. Το Playstation και το Xbox είναι για το σπίτι, μόνο για ένα μέρος. 

Οι φορητές κονσόλες μπορούν να πάνε... παντού. Με το deck αράζω καναπέ, παίζω ένα Σαββάτο πρωί από το κρεβάτι αν βαριέμαι να σηκωθώ, θα το πάρω στο πατρικό μεθαύριο που θα πάω να ψηφίσω, θα το πάρω και σε αεροπλάνο.

Το switch καλό και χρυσό όμως εκεί το παιχνίδι που θες να παίξεις πρέπει να το αγοράσεις ακόμα και αν το έχεις σε PC, λόγω ότι είναι άλλη πλατφόρμα. 

Το πλεονέκτημα του Deck και του Ally είναι ότι μπορείς να παίξεις την βιβλιοθήκη του steam και στο ally μπορείς να παίξεις και από Xbox game pass, Epic games κλπ. Μπορείς να βάλεις και στα δύο emulator και να παίξεις μέχρι και παιχνίδια Switch. 

Πρόσφατα ξεκίνησα να παίζω Stardew valley στο deck, μπορώ να το συνεχίσω στο PC αν θέλω να αφήσω το deck να φορτίσει ή θέλω μεγάλη οθόνη, αυτό είναι γαμάτο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

32 minutes ago, GCX said:

Πάω να πουλήσω το Steam Deck και παω να πληρώσω τα διπλάσια λεφτά για 20-30% παραπάνω επιδόσεις 

Δεν είναι βέβαια διπλάσια λεφτά. 

679€ έχει το μεγάλο Steam Deck. 

• Like 1

2 ώρες πριν, geomrk είπε

ναι κατσε να βγαλω το ΛΑΠΤΟΠ στο αεροπλανο να παιξω 1 ωρα που θελω εναντι ενος HANDHELD gadget, εχουν τελειως ιδια πρακτικοτητα

Ok :D fair enough.

2 ώρες πριν, NickTG είπε

Ισχύει, αλλά αν ξέρεις να ανοίγεις το steam deck πάρε την 64gb και αναβαθμίσετο μονος σου. Διαφορετικά αν εχεις σκοπό να πάρεις το 512gb steam deck τοτε παρε το rog ally ειναι καλύτερο value

• Like 3

Πεταμένα λεφτά.Αν είναι να πληρώσεις κάτι τόσο ακριβά για να παίζεις ΑΑΑ τίτλους στο low για να πιάσω το περισσότερο 30 fps ευχαριστώ δε θα πάρω.Και το πρόβλημα είναι ότι τα παιχνίδια για pc στο low είναι χάλια.Δεν είναι σαν τα παιχνίδια στις κονσόλες που το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις και δεν αλλάζει άρα ξέρεις και τι παίρνεις.Βλέπεις ένα παιχνίδι ultra και παθαίνεις πλάκα και μετά πας να το τρέξεις στο low και τα γραφικά είναι σαν χαρτόνι με νερομπογιές και ξενερώνεις.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν συγκινήθηκα απο τα benchmarks. Ο άλλος λέει στο YT Returnal , low preset 720p έδειξε 20-30fps. Να ναι καλά τα 8+ Tflops της ASUS και τα 800€ 

7 ώρες πριν, NickTG είπε

Ναι αλλά δεν είναι και κάτι το να πάρεις το 64 στα 420€ (εγώ το πήρα τώρα πρόσφατα με τις εκπτώσεις Valve στα 370€  ) και να του βάλεις έναν SSD 512gb στα 48€ η 1tb στα 119€  (Corsair mp600 mini) που είναι και σφαίρα. Ουσιαστικά μου βγήκε 489€ με 1tb ssd. Προφανώς και είναι πιο γρήγορο το Ally και το βασικότερο, με καλύτερη οθόνη!! Αλλά που 420€+50=470€ για  SSD 512GB , που 800€. Και αν έχει Ελλάδα 800! 

Επεξ/σία από nekrik

Εγώ αλήθεια δεν καταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξης τέτοιων παιχνιδομηχανών, είναι για gaming on the go; Ή έχει κάποιο νόημα να παίζεις σε οθόνη 5 ιντσών αντί να παίζεις σε έναν υπολογιστή με μεγάλη οθόνη; Δεν κουράζονται να παίζουν με το κεφάλι να κοιτάει προς τα κάτω;

Έχουμε PS4 στο σπίτι και δεν μπόρεσα ποτέ να παίξω ούτε μισό παιχνίδι γιατί δεν μπορώ να παίξω με controller, θέλω ποντίκι και πληκτρολόγιο. Στο δε κινητό τα μόνα παιχνίδια που έχουν νόημα είναι τίποτα candy crash, οποιοδήποτε παιχνίδι θέλει να κάνεις χειρισμό κάποιου χαρακτήρα είναι δύσχρηστο σε οθόνη αφής.

Και να κόστιζαν τίποτα 100~200 ευρώ να πάει στο καλό... να δώσεις 600~700 ευρώ για μία κονσόλα παλάμης; Κανένα τέτρις ή σούπερ Μάριο από τα παλιά ίσως να το καταλάβω.

19 ώρες πριν, dikasths είπε

Ισως ήρθε η ώρα να αλλάξω το Gameboy μου τώρα που υπάρχουν επιλογές 

Πέρα από την πλάκα, θα είναι υποβιβασμός εμπειρίας από το gameboy σε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Μπαταρία...

Θυμάμαι ως πιτσιρικάς έπαιρνα το game boy μαζί μου και δεν με απασχολούσε ποτέ η μπαταρία. Βδομάδα έκανα να την αλλάξω... Και είχα και άλλες 2 ΑΑ στην τσέπη μου, να άλλη μια εβδομάδα.

Ενώ με αυτό (ή οποιοδήποτε καίριο handheld, δεν έχει η asus την αποκλειστικότητα) ή θα είσαι με το ρολόι στο χέρι, ή θα κουβαλάς μαζί σου 5-10 Power banks. Ή μια γεννήτρια...

Αν λυθεί ποτέ το θέμα της μπαταρίας δίνω και χιλιάρικο για μια καλή συσκευή που αντέχει. Μέχρι τότε προτείνω να μείνουμε με τα game boy (τουλάχιστον ως ανάμνηση).

45 minutes ago, nekrik said:

Ναι αλλά δεν είναι και κάτι το να πάρεις το 64 στα 420€ (εγώ το πήρα τώρα πρόσφατα με τις εκπτώσεις Valve στα 370€  ) και να του βάλεις έναν SSD 512gb στα 48€ η 1tb στα 119€  (Corsair mp600 mini) που είναι και σφαίρα. Ουσιαστικά μου βγήκε 489€ με 1tb ssd. Προφανώς και είναι πιο γρήγορο το Ally και το βασικότερο, με καλύτερη οθόνη!! Αλλά που 420€+50=470€ για  SSD 512GB , που 800€. Και αν έχει Ελλάδα 800! 

Ναι αλλά δεν είναι έτσι η άμεση σύγκριση.

Είναι καλό που έχεις την επιλογή να το κάνεις αλλά δεν θέλουν όλοι να ανοίξουν ένα μηχάνημα που μόλις αγόρασαν. 

Έχει ήδη βγει για προπαραγγελία στην Ελλάδα στα 799€. 

43 minutes ago, Diavolos666 said:

Εγώ αλήθεια δεν καταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξης τέτοιων παιχνιδομηχανών, είναι για gaming on the go; Ή έχει κάποιο νόημα να παίζεις σε οθόνη 5 ιντσών αντί να παίζεις σε έναν υπολογιστή με μεγάλη οθόνη; Δεν κουράζονται να παίζουν με το κεφάλι να κοιτάει προς τα κάτω;

Έχουμε PS4 στο σπίτι και δεν μπόρεσα ποτέ να παίξω ούτε μισό παιχνίδι γιατί δεν μπορώ να παίξω με controller, θέλω ποντίκι και πληκτρολόγιο. Στο δε κινητό τα μόνα παιχνίδια που έχουν νόημα είναι τίποτα candy crash, οποιοδήποτε παιχνίδι θέλει να κάνεις χειρισμό κάποιου χαρακτήρα είναι δύσχρηστο σε οθόνη αφής.

Και να κόστιζαν τίποτα 100~200 ευρώ να πάει στο καλό... να δώσεις 600~700 ευρώ για μία κονσόλα παλάμης; Κανένα τέτρις ή σούπερ Μάριο από τα παλιά ίσως να το καταλάβω.

Για να βγαίνουν και να πουλάνε όλο και κάποιο λόγο ύπαρξης θα έχουν. 

Με 200€ εδώ είσαι:

https://www.ayntec.com/products/odin-lite

14 ώρες πριν, Choronzoon είπε

και σε διάρκεια μπαταρίας game gear θυμίζει ....

..θα βγάλει και θα είναι cloud based οπότε μάλλον δε θα πάει απατος κανένας . Το vita ήταν ένα εξαιρετικό σύστημα αλλά η σονυ  αυτοπυροβολήθηκε και το έθαψε .

Τι εφιάλτης ήταν αυτός με τις μπαταρίες στο game gear.Δεν είχαμε και φράγκο τότε ήθελες δεν ήθελες κάθε game ήταν speedrun 😕

Το psp και το vita ήταν σαν μηχανήματα απίστευτα.Όπως το λες η sony το έλουσε.

• Like 1

23 ώρες πριν, NickTG είπε

Γιατί δεν έγινε την τελευταία φορά? 

Πριν ποσα χρονια ηταν η τελευταια φορα?..για τωρα μιλαω που το playstation 5 εχει ξεφυγει..και εχει και την γνωση στην φορητη κονσολα..

2 hours ago, loypis said:

Πριν ποσα χρονια ηταν η τελευταια φορα?..για τωρα μιλαω που το playstation 5 εχει ξεφυγει..και εχει και την γνωση στην φορητη κονσολα..

Άρα το πρόβλημα του PS vita για παράδειγμα ήταν που δεν είχε ξεφύγει το PS3? 

Τι ιδιαίτερη γνώση έχουν τώρα σε φορητή κονσόλα? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...