Προς το περιεχόμενο

Asus ROG Ally

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 555
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την ιδια σκεψη κανω και εγω!! Θα ρωτησω απο Δευτερα στο ΠΛΑΙΣΙΟ να δω σε ποσες ημερες θα το εχω και αναλογως θα πραξω!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι ακύρωσέ το

και θα το βρει ετοιμαπαράδοτο μετά o επόμενoς

θα τoυς κάνει και χάρη δλδ να δείξουν καλή εξυπηρέτηση σε άλλο πελάτη :)

Επεξ/σία από atrias
  • Like 1
Δημοσ.

Μετά από 2 ημέρες χρήσης και μιας που είμαι hardcore pc χρήστης και gamer έχω να πω ότι το μηχάνημα είναι TOP αν ακολουθήσεις κάποιες διαδικασίες που έχουν να κάνουν με windows updates , asus updates ,  windows settings σχετικά με το performance ktl τα οποία φυσικά θα τα βρεις από το internet και παίξεις με τα profiles για το κάθε game που παρουσιάζει κάποια δυσλειτουργία . 

Αυτός είναι σίγουρα ένας λόγος να αποτρέψει έναν απλό gamer από το να το αποκτήσει μιας που out of the box αν το ανοίξεις και πας να παίξεις θα νομίζεις ότι έχει πρόβλημα και θα πάει για επιστροφή . 

Επιγραμματικά , ΔΕΝ είναι μηχάνημα για τον οποιαδήποτε ( πχ nintendo switch )  και επίσης θέλει υπομονή για να στρώσουν τα πράγματα τον 1ο καιρό . Προσωπικά εγώ το έχω καταχαρεί . Δεν μπορώ να πιστέψω ότι παίζω diablo 4 σε handheld με αυτή την απόδοση. Και τι έχουμε να δούμε μπροστά μας . 

• Like 4
Δημοσ.

Ερώτηση προς τους κατόχους :

Ακούγετε πολύ δελεαστικό για εμέ που είμαι με λαπτοπ και switch. 

Είναι απαγορευτικό να έχει μόνο αυτό κάποιος για :

1)daily drive στο σπίτι games/ movies / torrents / browsing σε tv ( wireless keyboard and mouse) 

2)"λαπτοπ" στην δουλειά με οθόνη τις δουλειάς για mail/excel/cad προγράμματα δουλειάς σε windows (wireless keyboard and mouse) 

3) laptop δουλειάς πάλι σε εκτός γραφείου χώρους. ( χρειάζομαι εφαρμογές WINDOWS για μερικά προγράμματα για Setup/troubleshooting κάποιον ηλεκτρονικών συσκευών ) 

4) gaming κονσόλα για ταξίδια στο εξωτερικό (πτήσεις, ξενοδοχεία, αεροδρόμια κλπ). 

Ψάχνω για κάποιο βίντεο που να το δουλεύουν σαν pc κανονικά αλλά δεν βλέπω φως. Μόνο για games και επιδώσεις λένε..... 

Σπίτι στο pc δεν κάθομαι πολύ γιατί δεν με τραβάει η καρέκλα, γραφείο φάση και το setup λόγο παιδιού είναι για να ταΐζουμε το παιδί χαχα. 

( φυσικά και το θέλω για wow/diablo /indies / emulator / δοκιμές για καινούρια games) 

Δημοσ.

Κάνει για όλα τα παραπάνω . Δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα κανονικό PC . To μόνο πρόβλημα που βρίσκω είναι ότι αν γεμίσει bloatwares δεν ξέρω αν θα επηρεάσουν την απόδοσή του για τον σκοπό που προορίζεται δλδ το gaming . Στην δική μου περίπτωση δεν θα ήθελα να το φορτώνω με οτιδήποτε άλλο εκτός games και updates για αυτόν τον σκοπό . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, Merlin_o_magos said:

Κάνει για όλα τα παραπάνω . Δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα κανονικό PC . To μόνο πρόβλημα που βρίσκω είναι ότι αν γεμίσει bloatwares δεν ξέρω αν θα επηρεάσουν την απόδοσή του για τον σκοπό που προορίζεται δλδ το gaming . Στην δική μου περίπτωση δεν θα ήθελα να το φορτώνω με οτιδήποτε άλλο εκτός games και updates για αυτόν τον σκοπό . 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. 

Δεν θα έλεγα ότι το σάπιο καράβι που έχω για λαπτοπ έχει θέματα... Ανοίγει χωρίς καμία εφαρμογή στο παρασκήνιο και ότι ανοίξω γενικά για να το δουλέψω μετά το κλείνω. 

Νωμιζω θα το αγοράσω όταν γυρίσω. 

Έτοιμο σε κάποιο κατάστημα φαντάζομαι ούτε για αστείο. 

Από που προτείνει ο λαός? 

Επεξ/σία από achilleras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, achilleras said:

Από που προτείνει ο λαός? 

Σιγουρα ΟΧΙ απο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ!!!

Επεξ/σία από spinemm
Δημοσ.

Παρέλαβα κ γω!σεταρα όπως πρέπει!

Ωραία μηχάνημα για τα λεφτά του αλλά σε θέλει πολύ δουλειά η τεχνολογία για να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο....

Έπαιξα λίγο moder warfare 2 κ με τα fan στο auto k turbo mode η θερμοκρασία δεν έπεφτε κάτω από 95...

Με τα fans στο full(κάνει πολύ θόρυβο) πέφτει στους 85...

Δεν το καταλαβαίνεις όσο παίζεις βέβαια αλλά αν ακουμπήσεις την οθόνη καίει υπερβολικά πολύ!

Είχα το steam deck για κάνα χρόνο οπότε έχω αρκεί εμπειρία από τέτοια μηχανήματα...

Αρκετά καλύτερο από το deck όταν είναι στο turbo mode κ στο ρεύμα συνεχώς...

Περίμενα καλύτερη οθόνη δυστυχώς...

6/10 για την οθόνη!(στο deck θα έβαζα 2/10 όσον αφορά την οθόνη)!

Γιατί να μη βάλουν μια oled όπως στο switch?κ ας το πουλούσαν παραπάνω...

Θα ενημερώσω κ αργότερα με λεπτομέρειες όταν το ζορισω λίγο παραπάνω κ δω τι μπορεί να κάνει!

Ακόμα είναι νωρίς όπως λένε όλοι...θα υπάρξει σίγουρα βελτίωση!

• Like 3
Δημοσ.

Επιβεβαιώνω για την οθόνη μετά από ΑΑΑ gaming καίει όχι αστεία . Σε θέμα ποιότητας πάντως θα της έβαζα λίγο παραπάνω . Μιας που είχα steam deck day one , το μηχάνημα θέλει τον χρόνο του για να στρώσει από τα βρεφικά προβλήματα όπως ήθελε και το steam deck . 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nα πω μια γνωμη μιας και το εχω ενα τριημερο τωρα 

Θετικα : Hχεια και οθονη . Η οθονη εχει ωραια χρωματα , ειναι πολυ sharp λογω 1080p , το scrolling ειναι πολυ smooth λογω των 120hz και η αφη εξαιρετικη . Σιγουρα το vrr ειναι must σε τετοιες συσκευες και μεγαλο μειον του steam deck που δεν εχει .Τα ηχεια δε πολυ καλα για το μεγεθος της συσκευης και ισως για πρωτη φορα που το dolby atmos κανει δουλεια σε stereo ηχεια. Ενα αρνητικο ωστοσο ειναι οτι σε ορισμενα απαιτητικά παιχνιδια στα 10w υπαρχει προβληματα στον ηχο , προφανως δεν επαρκει για να τροφοδοτησει σωστα τα ηχεια. 

Performance αλλα με αστερισκο: Αν το ταισεις το z1 extreme μπορει και πουσαρει πολυ καλα . Μιλαμε για 1080p στις περισσοτερες περιπτωσεις με μιξη medium/high για αρκετους τιτλους . 

Υπαρχει και η επιλογη φυσικα να πεσεις σε 720p( τα μισα πιξελ απο οτι 1080p)  και μετα upscale μεσω amd RSR για αρκετα καλυτερο performance με μικρο αντικτυπο στην ποιοτητα λογο του μεγεθους της οθονης . 

Οταν πεσεις ομως σε tdp η επιδοσεις πεφτουν δυσαναλογα πολυ . Τα 10watt ουσιατικα ειναι μη χρησημευσιμα περα απο απλους 2d τιτλους. Και τα 15watt θα ελεγα μονο για αρκετα παλια η μη απαιτητικά παιχνιδια . 

Προσωπικα το ally το χρησιμοποιώ  σχεδον αποκλειστικα με παροχη ρευματος η με power bank (anker 747 που δινει μεχρι και 140watt παροχη ) με αποτελεσμα να μην με απασχολουν τα μικροτερα tdp . Αλλα δεν θα μπορουσα να το προτεινω σε καποιον που θελει να το τρεχει συνεχως απο την μπαταρια γιατι με αυτες τις συνθηκες θα εχει 1ωρα και κατι ψιλα απο μπαταρια. Θετικο βεβαια που φορτιζει πολυ γρηγορα. 

Τα windows ειναι και θετικο και αρνητικο ταυτοχρονα. Εχεις ουσιαστικα ολη την γκαμα παιχνιδιων που υπαρχουν αλλα ταυτοχρονα υπαρχουν και bugs. Η περιηγηση δεν ειναι και τοσο ''καλη'' , αν και με την εξαιρετικη οθονη αφης μπορω να πω οτι εχω προσαρμοστει . 

Απο αποψη θερμοκρασιων και ηχου και εκει μπορω να πω οτι εχει γινει καλη δουλεια . Η συσκευη γινεται πολυ ζεστη στην περιοχη της οθονης οπως αναφερθηκε αλλα τον χρηστη δεν τον επιρεαζει καπου καθως εκει που ακουμπαει ειναι μια χαρα χωρις ιδιαιτερες διαφορες. Το ιδιο και ο θορυβος , στα 30watt tdp ακουγεται καπως αλλα εξαφανιζεται μολις φτασεις τον ηχο γυρω στα 40-50% . 

Αν κατι θα ηθελα που βεβαια θα ανεβαζε το κοστος της συσκευης θα ηταν παραπανω ram . Ουσιαστικα η καλυτερη λυση ειναι να βαλεις να γινεται δεσμευση τα 4gb ωστε να μενουν 12 ως ραμ. Αλλα πλεον 4gb ειναι λιγα ακομα και για 1080p . Προφανως ενα σωστο παιχνιδι θα χρησημοποιησει στην συνεχεια τα υπολοιπα αλλα υπαρχουν και περιπτωσεις που δεν το κανουν και υπαρχουν προβληματα μιας και βλεπουν μονο 4. Ypaρχει και η λυση να βαλεις 8 gb ως vram αλλα μενουν πολυ λιγα μετα ως ram . Μια επιλογη με 32 gb της συσκευης θα ηταν οτι επρεπε πιστευω. 

Γενικα ευχαριστημενος , αλλα χρειαζονται προφανως καμποσα updates και να εξαλειφθούν προβληματα και αν γινεται να προσθεσουν παραπανω παραμετροποιηση. 

( Για οσους την εχουν ,κατεβαστε οπωσδηποτε το handheld companion, το auto tdp που εχει , στα παιχνιδια που δουλευει σωστα κανει ''θαυματα'') 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 3
Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρετε για Hard case προστασίας για το μηχάνημα , εγώ πήρα την παρακάτω που είναι για Steam deck , και το ROG μπαίνει λουλούδι , 

https://www.skroutz.gr/s/42624022/Spigen-Rugged-Armor-Pro-Πλαστική-Θήκη-Προστασίας-για-Κονσόλα-Steam-Deck-Μαύρη-AFA03731.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...