Fronimitis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Για μένα οθόνη 720p εν έτη 2023 είναι Χ. Δικαιολογώ την αγορά του μόνο αν κάποιος θέλει να παίζει πιο παλιά παιχνίδια,και κυρίως γιατί δεν θέλει να φτάσει στα 700€ του Asus. Πολλοί έχουν ήδη gaming laptop και θέλουν το steam σαν συμπλήρωμα. Και τέλος για gaming εγώ δεν θα εμπιστευομουν Oled οθόνη.Αυτα τα φορητά ανεβάζουν μεγάλες θερμοκρασίες κι οι Oled δεν είναι για τόσες ζέστες σε βάθος χρόνου. Η Samsung στα κινητά της το έχει σχεδόν εξαλείψει,όμως το steam δε νομίζω ότι φοράει Oled τελευταίας τεχνολογίας.
D.Luffy Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 1 minute ago, Fronimitis said: Και τέλος για gaming εγώ δεν θα εμπιστευομουν Oled οθόνη.Αυτα τα φορητά ανεβάζουν μεγάλες θερμοκρασίες κι οι Oled δεν είναι για τόσες ζέστες σε βάθος χρόνου. Η Samsung στα κινητά της το έχει σχεδόν εξαλείψει,όμως το steam δε νομίζω ότι φοράει Oled τελευταίας τεχνολογίας. Σίγουρα υπάρχει ένας βαθμός επικινδυνότητας όμως δεν νομίζω ότι είναι τόσο σοβαρό και επίφοβο όσο το παρουσιάζεις. Το Switch OLED σε stress test (το τονίζω για να μη μπερδεύουμε το stress test με τη φυσιολογική χρήση) έδειξε ότι το burn-in δεν είναι πρόβλημα ακόμα και μετά από 3600 ώρες: https://www.techradar.com/news/youtubers-extensive-switch-oled-burn-in-test-finally-gets-results-after-150-days#:~:text=Nintendo Switch-,Nintendo Switch OLED burn-in isn't a,problem%2C even after 3%2C600 hours&text=The Nintendo Switch OLED appears,extreme stress test has proven. Και το Switch OLED και το Deck (glossy) φοράνε παρόμοιο Samsung panel. Για τα 720p θα συμφωνήσω ότι είναι λίγα, ειδικά για παιχνίδια με τεχνικές TAA/FSR. Όμως από την άλλη στα 1080p υπάρχει πρόβλημα με τις επιδόσεις και ειδικά στη διάρκεια μπαταρίας που το Ally τη ρουφάει με καλαμάκι. Θα έλεγα ότι τα 1080p θα είναι απόλυτα εφικτά όσο αναφορά επιδόσεις-μπαταρία, στην επόμενη γενιά SoC.
Mafariel Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Ειμαι λιγακι graphics junkie επομενως μου αρεσουν τα καλα γραφικα. Απλα θα ηθελα ενα handheld που να μπορω να παιξω και κανενα "πειραγμενο" παιχνιδι που δεν μπορω στο σταθερο υπολογιστη
Fronimitis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 24 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Σίγουρα υπάρχει ένας βαθμός επικινδυνότητας όμως δεν νομίζω ότι είναι τόσο σοβαρό και επίφοβο όσο το παρουσιάζεις. Το Switch OLED σε stress test (το τονίζω για να μη μπερδεύουμε το stress test με τη φυσιολογική χρήση) έδειξε ότι το burn-in δεν είναι πρόβλημα ακόμα και μετά από 3600 ώρες: https://www.techradar.com/news/youtubers-extensive-switch-oled-burn-in-test-finally-gets-results-after-150-days#:~:text=Nintendo Switch-,Nintendo Switch OLED burn-in isn't a,problem%2C even after 3%2C600 hours&text=The Nintendo Switch OLED appears,extreme stress test has proven. Και το Switch OLED και το Deck (glossy) φοράνε παρόμοιο Samsung panel. Για τα 720p θα συμφωνήσω ότι είναι λίγα, ειδικά για παιχνίδια με τεχνικές TAA/FSR. Όμως από την άλλη στα 1080p υπάρχει πρόβλημα με τις επιδόσεις και ειδικά στη διάρκεια μπαταρίας που το Ally τη ρουφάει με καλαμάκι. Θα έλεγα ότι τα 1080p θα είναι απόλυτα εφικτά όσο αναφορά επιδόσεις-μπαταρία, στην επόμενη γενιά SoC. Δε νομίζω όμως ότι το switch ανεβάζει τις θερμοκρασίες του Steam. Όπως και να χει κι η Samsung στα κινητά της επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα burn in,όμως ακόμα και σήμερα υπάρχουν περιστατικά.Ευτυχως το καλύπτει στην εγγύηση κάτι που δεν ξέρω αν κάνει η εταιρεία Steam. Η μπαταρία είναι πονεμένη ιστορία...
D.Luffy Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 7 minutes ago, Fronimitis said: Δε νομίζω όμως ότι το switch ανεβάζει τις θερμοκρασίες του Steam. Όπως και να χει κι η Samsung στα κινητά της επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα burn in,όμως ακόμα και σήμερα υπάρχουν περιστατικά.Ευτυχως το καλύπτει στην εγγύηση κάτι που δεν ξέρω αν κάνει η εταιρεία Steam. Η μπαταρία είναι πονεμένη ιστορία... Από προσωπική χρήση, σε βαριά παιχνίδια όπως Control και Elden Ring το Gamescope της συσκευής καταγράφει εσωτερικές θερμοκρασίες μέχρι 67 βαθμούς (και όχι συνέχεια). Παράλληλα, στο χέρι μου η επιφάνεια της οθόνης σε αυτές τις συνθήκες είναι σε φυσιολογική θερμοκρασία δωματίου. Δεν είναι ζεστή στην αφή. Φαίνεται ότι το έχουν μελετήσει το θέμα θερμοκρασιών και επιπλέον, υπάρχουν και αλλαγές εσωτερικά στο σχεδιασμό του συστήματος ψύξης σε σχέση με το original lcd. Βέβαια, μόνο ο χρόνος θα δείξει αν θα προκύψουν προβλήματα με την οθόνη του Deck OLED. Απλώς το Switch είναι ένα μέτρο σύγκρισης. Σίγουρα δεν μπορούμε όμως να πούμε με ασφάλεια ότι όλα θα πάνε καλά. Δυστυχώς αυτή η τεχνολογία έχει τα ρίσκα της. 1
Fulgore Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Ξανά σε έκπτωση το ακριβότερο μοντέλο, από πολλά καταστήματα. 150ευρώ χαμηλότερα
Braveheart1980 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Στις 18/12/2023 στις 9:19 ΜΜ, Fronimitis είπε Δε νομίζω όμως ότι το switch ανεβάζει τις θερμοκρασίες του Steam. Όπως και να χει κι η Samsung στα κινητά της επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα burn in,όμως ακόμα και σήμερα υπάρχουν περιστατικά.Ευτυχως το καλύπτει στην εγγύηση κάτι που δεν ξέρω αν κάνει η εταιρεία Steam. Η μπαταρία είναι πονεμένη ιστορία... Κανά νέο με τον 2230 που παρήγγειλες από Ali; Έφτασε; Τον τοποθέτησες;
Fronimitis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2023 36 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε Κανά νέο με τον 2230 που παρήγγειλες από Ali; Έφτασε; Τον τοποθέτησες; Όχι ακόμα τον περιμένω...Είναι και μέρες δύσκολες τώρα για τις μεταφορικές,μην τον παραλαβω του χρόνου τελικά. Μετά από σχεδόν 1 μήνα συμβίωσης με το Asus,μπορώ να πω ότι έχω πάθει πλάκα με τις δυνατότητες του.Πασχει στην μπαταρία,το ήξερα αλλά δεν με νοιάζει αφού πάντα δίπλα σε πρίζα είμαι. Θα μπορούσα να πάρω PS5,όμως πάντα είχα μια λατρεία στις φορητές κονσόλες,κι αυτό είναι κτήνος! 2
outlaw star Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 20/12/2023 στις 7:21 ΜΜ, Fulgore είπε Ξανά σε έκπτωση το ακριβότερο μοντέλο, από πολλά καταστήματα. 150ευρώ χαμηλότερα Η τιμή είναι εξαιρειτκή και αν κάποιος έχει κάρτα eurobank, σίγουρα αξίζει να το πάρει από Πλαίσιο. Σου δίνει 10 % επιστροφή, άρα στην ουσία βγαίνει 584 €, και αν κάποιος μπορεί να κόψει και τιμολόγιο, μιλάμε για μια τιμή κοντά στα 470 €. Not bad!! https://www.plaisio.gr/gaming-zone/konsoles/asus-rog-ally-ryzen-z1-extreme_4199073 Προφανώς είναι νέα official τιμή Asus. Το απλό (χωρίς τον z1 extreme cpu), έχει 549 € πλέον, αλλά δεν τον προτείνω σε αυτή την τιμή. Θα ήταν καλή επιλογή στα 399 €, και μόνο για όσους θέλουν να παίζουν πιο ΠΑΛΙΑ παιχνίδια, έχει αρκετά αδύναμο cpu EDIT : μετά από διευκρίνιση του @Fulgore (thx!), το 10 % επιστροφή ισχύει μόνο για ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ κάρτες Eurobank, όχι χρεωστικές Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2023 από outlaw star
Fulgore Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 28 λεπτά πριν, outlaw star είπε Η τιμή είναι εξαιρειτκή και αν κάποιος έχει κάρτα eurobank, σίγουρα αξίζει να το πάρει από Πλαίσιο. Δυστηχώς από Πλαισιο πιάνει μόνο τις πιστωτικές κάρτες, γιαυτό δεν το ανέφερα 1
Panag1970 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Οποιος δεν εχει βαλει το GHELPER και θελει ας ακολουθησει τις οδηγιες τουπαραπανω βιντεο . οι δικες μου εντυπωσεις ειναι μονο θετικες μεχρι στιγμης !!
tonyz21 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα στην παρέα! Λύγισα κι εγώ μετά απο καιρό που το ζαχάρωνα και τσίμπησα το Ζ1 Extreme απο public. Στα 520 τελική με έκπτωση + τιμολόγιο δεν μπορούσα να πω όχι. Το περιμένω να μου το φέρει ο κολλητός τις επόμενες μέρες και έχω τις εξής απορίες για τους κατόχους: 1) Έχω στο backlog τα Prey, Elden Ring καθώς και το dead cells που λιωνω εδω και λίγο καιρό. Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε είτε απο steam τώρα που έχει sales είτε απο το game pass που αξίζει να παίξω μια και έχω συνδρομή ενεργή; 2) Έχετε κάποια σίγουρα πρώτα βήματα να προτείνετε για μετά το ανμπόξινγκ; Updates, optimizations, χρήσιμα προγράμματα κλπ;
outlaw star Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Έχετε βάλει screen protector, και αν ναι, τι προτείνετε; Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι πολύ φαν...
Fronimitis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 19 λεπτά πριν, outlaw star είπε Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Έχετε βάλει screen protector, και αν ναι, τι προτείνετε; Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι πολύ φαν... Ναι εγώ έβαλα της Spigen από skroutz. Ακριβή αλλά είναι άψογη. 19 ώρες πριν, tonyz21 είπε Καλησπέρα στην παρέα! Λύγισα κι εγώ μετά απο καιρό που το ζαχάρωνα και τσίμπησα το Ζ1 Extreme απο public. Στα 520 τελική με έκπτωση + τιμολόγιο δεν μπορούσα να πω όχι. Το περιμένω να μου το φέρει ο κολλητός τις επόμενες μέρες και έχω τις εξής απορίες για τους κατόχους: 1) Έχω στο backlog τα Prey, Elden Ring καθώς και το dead cells που λιωνω εδω και λίγο καιρό. Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε είτε απο steam τώρα που έχει sales είτε απο το game pass που αξίζει να παίξω μια και έχω συνδρομή ενεργή; 2) Έχετε κάποια σίγουρα πρώτα βήματα να προτείνετε για μετά το ανμπόξινγκ; Updates, optimizations, χρήσιμα προγράμματα κλπ; 1)Μπες και epic store που έχει καλές προσφορές αυτές τις μέρες,και δίνει και 1 παιχνίδι δώρο κάθε μέρα μέχρι αρχές Ιανουαρίου. 2)Τίποτα απλά να κάνεις όλα τα updates από windows,My Asus και Armoury Crate κι είσαι κομπλέ.
azazil1190 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2023 Τα χρόνια μου πολλά! Υγεία και καλοτυχία για όλο τον κόσμο! Σήμερα προχώρησα στην αγορά του ally z1 extr.To πήρα γιατί το ζήτησε ο μικρός μου από τον Άγιο Βασίλη και μεθαύριο το βράδυ θα του το εμφανίσω. Στα δια ταύτα πέρα από τα win updates κ armoury k bios update υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω?(κάποια στιγμή θα του βάλω έναν m2 2 η 4τβ) Τα παιχνίδια που παίζει είναι πολύ συγκεκριμένα.cod mw2-3 multi και κάτι άλλα δικά του απλά στο steam.(ότι παίζει και στο pc του) Για το cod mw2-3 κατεβάζω κανονικά battlenet και μετά το game? Το ίδιο και steam k ανάλογα το game? Γενικά είναι σαν ένα pc τσέπης η συμπεριφορά του? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την κονσόλα και δεν ξέρω την τύφλα μου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα