Προς το περιεχόμενο

United Fiber: Η νέα εταιρεία των Nova και United Group με στόχο την επιτάχυνση δημιουργίας δικτύων οπτικών ινών

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 ώρες πριν, Thresh είπε

Μια χαρά αγοράζουν οι 3 μεγάλοι ο ένας από τον άλλο, με εξαίρεση τη Nova για ταχύτητες άνω των 200Mbps.

Έσκαψε η Cosmote εδώ που είμαι πριν μερικές βδομάδες, υποθέτω ότι μέχρι τον Αύγουστο θα έχω διαθεσιμότητα για να μπορώ να κάνω αίτηση.

Πιο πριν έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ, έχω συμβόλαιο με Wind (Nova).

Εδω και 2 χρονια στα ανω πετραλωνα έχει μπει καμπινα wind κατω από το σπίτι μου αλλα ακομα να ενεργοποιηθει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άν δεν υπάρξει κεντρικός, κρατικός σχεδιασμός για τις πρόνοιες, μην περιμένετε χαΐρι.

Κανονικά θα έπρεπε να δημιουργούνται υπόγειες σωληνώσεις σε κάθε δρόμο και οι χρήστες (εταιρείες όλων των ειδών) να ανοίγουν το αντίστοιχο καπάκι και να προχωρούν στις εργασίες. Και οι προσβάσεις σε αυτές τις σωληνώσεις, να είναι ελεγχόμενη, αλλά χωρίς να χρειάζεται γραφειοκρατεία μηνών για μία ελάχιστην επιδιόρθωση (πχ κόλλημα F.O.)

(Τι επιστημονικές φαντασίες σκέφτηκα ο αυγούστης (ποιός φούστης; ) πρωινιάτικα πάλι...)

12 ώρες πριν, Chocobo είπε

Δεν ξέρω Κύπρο τι έχουν αλλά οι ταχύτητες στην εικόνα είναι πολύ χαμηλές.Μη μπερδεύεις το fiber μέχρι την καμπίνα με αυτό μέχρι την πρίζα.

Εντός των πόλεων, το σύνηθες είναι 100/10 εδώ και μερικά χρόνια. Πλέον είμαστε και παραπάνω. Προσωπικά 1000/300.

Εκτός, adsl και WISPs.

1ον, είναι πιο εύκολο λόγω των πολύ μικρότερων αποστάσεων, 2ον η Cyta έχει αναλάβει το πέρασμα των ινών μέχρι τον κατανεμητή του κτιρίου και από εκεί παίρνουν οι άλλες εταιρείες. Το 2ο με επιφύλαξη, γιατί Cyta έχει το δικό της (και μεγαλύτερο) δίκτυο, Epic πατάει εκεί πάνω, Cablenet είχε χτίσει ήδη με docsis, Primetel κουκουρούκου νομίζω νοικιάζει από Cyta.

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 2

1 ώρα πριν, LastCrack είπε

Εδω και 2 χρονια στα ανω πετραλωνα έχει μπει καμπινα wind κατω από το σπίτι μου αλλα ακομα να ενεργοποιηθει!

Και εγώ Πετράλωνα μένω. Έσκαψαν το καλοκαίρι, έκανα αίτηση Σεπτέμβριο και τώρα ενεργοποιήθηκε. Πάει όμως σφαίρα. 500άρα γραμμή πράγματι με ping 3 ms

Ο χάρτης του κορμού δεν περνάει καν από την περιοχή μου.
Κάνει κύκλο και πηγαίνει περιφερειακά στην πρωτεύουσα του νομού χαχαχαχαχα

Στην περιοχη μου μαλλον δεν θα ερθει ποτε το ftth γιατι ηδη περνανε καινουριο δρομο αλλα δεν εχουν σκαψει για τις οπτικες ινες.... 
Οπτικες ινες εχει μονο το καφαο της cosmote.

Πραγματικά θα μπορούσαμε να έχουμε ήδη σκάψει ένα υπόγειο τούνελ κάτω ή παραπλεύρως των δρόμων, αρκετά μεγάλο ώστε να μπορούν να μπαίνουν οι οπτικές ίνες. Ας ήταν δημόσιο και όποιος ήθελε να νοίκιαζε από το κράτος μία σειρά από ίνες ώστε η εγκατάσταση να είναι κυριολεκτικά στιγμιαία. Επειδή το κράτος πάσχει από βόδια θα μπορούσε να το αναλάβει μία ιδιωτική σύμπραξη όλων των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο όπως έγινε με την Digea.

Έχουν χαλάσει τους δρόμους πεντακόσιες φορές κάθε φορά που κάποιος γουστάρει να περάσει ιδιωτικά καλώδια και ακόμα σερνόμαστε στο διαδίκτυο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, vins είπε

Και γιατί έχουν σκάψει όλους τους δρόμους/παράδρομους ακόμα και στα στενάκια; Για το μέλλον; Ευχαριστώ!

Για να συνδεθουν οι καμπινες με οπτικες ινες FTT(C)

Επεξ/σία από TaxiarhisGR

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/5/2023 στις 7:10 ΜΜ, Xorxhs! είπε

τα πάντα υπογειοποιημένα θα έπρεπε να είναι, ακόμη και το εκτρωματικό εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ.

Αλλο τι ΘΑ επρεπε να ειναι και αλλο το τι μπορει να γινει

Επεξ/σία από Titos301

• 2 μήνες μετά...

Έχουν υπερσκαψει εδώ στην ανακασα αγίων Αναργύρων. Οι υπάρχουσες καμπίνες ήταν από την wind. Τώρα βάζει η γιουναιτεντ. Παρόλο που υπήρχαν καμπίνες και σχετικά κοντά μου εγώ δεν μπορούσα να πάρω γρηγορότερο ίντερνετ από το 24αρι. Πόσο καιρό παίρνει για ενεργοποιηθούν αυτές οι νεες καμπίνες από αυτή την εταιρεία; 

• 5 μήνες μετά...

Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά σε όλους. Όπως έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση μου η συγκεκριμένη εταιρεία έσκαβε και έβαλε καλώδια στην περιοχή μου. Σήμερα βάλανε στην πολυκατοικία μου και το συγκεκριμένο κουτάκι που επισυνάπτω στην εικόνα. Γνωρίζει κανείς τι βήματα μένουν για να ενεργοποιηθεί το γρήγορο ίντερνετ; Επικοινώνησα με τον πάροχο που είμαι αυτή την στιγμή και ακόμα φαίνεται ότι δεν δίνουν.

IMG_20240102_225224.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...