Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Είμαι ανάμεσα σε ΠΜΣ στον επαγγελματικό προσανατολισμό εξ αποστάσεως από Κύπρο (κανονική αναγνώριση Ελλάδα) και στο προπτυχιακό της Αγγλικής φιλολογίας πάλι από Κύπρο εξ αποστάσεως (δεν αναγνωρίζεται Ελλάδα). Πρώτο πτυχίο φιλολογίας αλλά πάντα είχα κλίση στα αγγλικά, τα οποία μου αρέσουν πιο πολύ. Το συγκεκριμένο ΠΜΣ με ενδιαφέρει πολύ επίσης. Έχετε κάποια εμπειρία από αυτά;  

Δημοσ.

Χωρίς να έχω κάποια εμπειρία στον τομέα αυτό,θα σου απαντήσω μέσα από ένα πιο γενικό πλαίσιο.(επειδή βλέπω πως δεν πήρες και κάποια απάντηση). Από τη στιγμή που έχεις ήδη προπτυχιακό στον ευρύτερο τομέα, εκτιμώ πως δεν ωφελεί να προχωρήσεις στη λήψη δεύτερου,αφού όπως αντιλαμβάνομαι σε ενδιαφέρει να παραμείνεις στη χώρα (για αυτό και το γενικό ψάξιμο περί αναγνώρισης;), πόσο μάλλον αν αυτό δεν αναγνωρίζεται. Αντίθετα, το αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό που αναφέρεις είναι σε έναν τομέα που από όσο ξέρω από την αγορά έχει απορρόφηση και γίνεται πόλεμος για την απόκτηση του αντίστοιχου από την Ελλάδα (ΟΠΑ). Επιπλέον, επειδή τα δίδακτρα στην Κύπρο είναι αρκετά υψηλά,νομίζω πως και το κόστος στο ΠΜΣ ήταν κάτι λιγότερο,αντί του πλήρους προπτυχιακού. Επιπλεον,δεν αποκλείεται να συνδέεται η κυπριακή αγορά εργασίας με το ΠΜΣ, κάτι που αν όντως συμβαίνει και επειδή είχα.την τύχη να ζήσω Κύπρο δύο χρόνια , σε συμφέρει για άμεση αποκατάσταση σε μια χώρα που ουσιαστικά πάλι Ελλάδα ειναι(γλωσσα-συνηθειες,ακόμα και απόσταση)αλλά το επίπεδο ζωής πολύ υψηλό. Ελπίζω να δίνω μια ιδέα/κατεύθυνση!

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή το ΠΜΣ είναι καλύτερη επιλογή ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...