Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Είμαι σε διαδικασία να φτιάξω ένα PC (οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες) ήθελα να ρωτήσω σκοπεύω να αγοράσω μια κάρτα γραφικών  Χ (δεν έχω επιλέξει ακόμα αλλά θα πάρω κάποια σχετικά καλό κομμάτι 🫠) η απορία που έχω εάν έχει πχ  δυο display port και μια hdmi μπορώ να συνδέσω στο hdmi την οθόνη μου (δεν έχει display port 😑 )

Και με έναν αντάπτορα display port to vga να βάλω την 2η οθόνη (χρήση μόνο για discord, spotify..) 

Θα υπάρξουν επιπτώσεις στην απόδοση gpu, PC; 

*οι εικόνες είναι ενδεικτικές 

images(1).webp.a7f6266ff2787e088b273aecf4aa33a8.webpdownload(13).webp.d172b329cf4315b9962a4318d3f09be0.webp

(το ανεβασα και στο αλλο θεμα καρτες γραφικων αλλα το γραφω και εδω  μιας και νομιζω οτι το εγραψα σε λαθος θεμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kozanitis_itis είπε

Κανένας δεν γνωρίζει; 

Εγώ χρησιμοποιώ ένα τέτοιο καλώδιο σε μια από τις οθόνες μου χωρίς πρόβλημα.

Τώρα για παλιά οθόνη με vga... δεν έχω δοκιμάσει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, turbat0s είπε

Εγώ χρησιμοποιώ ένα τέτοιο καλώδιο σε μια από τις οθόνες μου χωρίς πρόβλημα.

Τώρα για παλιά οθόνη με vga... δεν έχω δοκιμάσει.

Κατάλαβα επίσης εάν γνωρίζεις πρόσθετοντας 2η οθόνη μειώνετε η απόδοση της κάρτας ή γενικά του υπολογιστή; 

Δημοσ.
Στις 11/5/2023 στις 1:53 ΜΜ, kozanitis_itis είπε

σκοπεύω να αγοράσω μια κάρτα γραφικών  Χ (δεν έχω επιλέξει ακόμα αλλά θα πάρω κάποια σχετικά καλό κομμάτι 🫠)

2 λεπτά πριν, kozanitis_itis είπε

πρόσθετοντας 2η οθόνη μειώνετε η απόδοση της κάρτας ή γενικά του υπολογιστή; 

Μην έχεις τέτοιους προβληματισμούς,  στήσε ένα σύγχρονο pc για να το χαρείς.

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την απόδοσή του, ούτε στο discord ούτε στο spotify.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kozanitis_itis είπε

Κατάλαβα επίσης εάν γνωρίζεις πρόσθετοντας 2η οθόνη μειώνετε η απόδοση της κάρτας ή γενικά του υπολογιστή; 

οταν εσυ κρατας και στα 2 χερια σακουλες, δεν κουραζεσαι αναλογα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kozanitis_itis είπε

γενικα οχι γιατι πχ στα παιχνιδια render θα κανεις στην μεγαλη οθονη ενα ελαχιστο μερος της μνημης θα καταναλωνει για την μικρη εαν δεν τρεχεις video και αλλες εφαρμογες με 3d (internet explorer)

παρε hdmi to vga με τροφοδοσια ειναι λιγο ακριβα αλλα δεν καταπονουν το κυκλωμα hdmi της καρτας που εχει ταβανι στα ampere , τα ιδια για dp to vga αλλα ειναι πιο ακριβο νομιζω 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, profile είπε

Δυο σακούλες είναι καλύτερα από μια γιατί ισορροπεί το βάρος 😜

με μια σακουλα.... γειρε το κεφαλι σου απο την αλλη πλευρα !!!!!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kozanitis_itis είπε

Κανένας δεν γνωρίζει; 

Η ποιότητα εικόνας με αντάπτορα + παλιά οθόνη θα είναι κάπως. Από επιδόσεις δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με τη δεύτερη οθόνη αλλά το πιο εύκολο πράγμα είναι να κάνεις ένα click μέσα στα windows και να απενεργοποιήσεις τις extra οθόνες (εγώ το κάνω συνέχεια για οικολογικούς λόγους, ιδίως οι νέες οθόνες καίνε αρκετό ρεύμα).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Aris_ είπε

γενικα οχι γιατι πχ στα παιχνιδια render θα κανεις στην μεγαλη οθονη ενα ελαχιστο μερος της μνημης θα καταναλωνει για την μικρη εαν δεν τρεχεις video και αλλες εφαρμογες με 3d (internet explorer)

παρε hdmi to vga με τροφοδοσια ειναι λιγο ακριβα αλλα δεν καταπονουν το κυκλωμα hdmi της καρτας που εχει ταβανι στα ampere , τα ιδια για dp to vga αλλα ειναι πιο ακριβο νομιζω 

Hdmi θα μπει η πρώτη οθόνη 

Η 2η (που έχει vga) σε display port θα μπει δεν υπάρχει άλλη λύση.. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, profile είπε

Έχω βάλει αυτό HDMI male σε VGA  σε οθόνη 20ετιας, σε σύστημα με τρεις οθόνες και δουλεύει άψογα.

Πιστεύω με ένα τέτοιο DisplayPort male σε VGA  θα είσαι οκ.

Ωραία ευχαριστώ για την βοήθεια display port σε vga θα πάρω.. Απλά η χρήση θα είναι τελείως απλή. Αντε όταν ράβω κάνα βίντεο να πετάω και κάνα βίντεο κλπ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kozanitis_itis είπε

Απλά η χρήση θα είναι τελείως απλή. Αντε όταν ράβω κάνα βίντεο να πετάω και κάνα βίντεο κλπ 

μπορει να μην ειναι games > 3D, ομως αυτα απασχολουν CPU + GPU

Δημοσ.

Ελπίζω σε μικρότερο ποσοστό πάντως , δεν θέλω να χάνω μεγάλη απόδοση στις επιδώσεις  gpu cpu μόνο και μόνο για μια οθόνη 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...