Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα μονοζυγο και εχω βαλει λαστιχα τα οποια περναω στο μονοζυγο και στα ποδια μου για να κανω ελξεις με υποβοηθηση. Με αυτο τον τροπο το βαρος που δεχεται το μονοζυγο ειναι τα κιλα μου + η αντισταση απο τα λαστιχα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν λες το βάρος που δέχεται το μονόζυγο εννοείς ότι φοβάσαι μην ξεκολλήσει από τον τοίχο που είναι στερεωμένο και πέσει κάτω?

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Όταν λες το βάρος που δέχεται το μονόζυγο εννοείς ότι φοβάσαι μην ξεκολλήσει από τον τοίχο που είναι στερεωμένο και πέσει κάτω?

Δεν φοβαμαι. Επεσα πριν απο 10 λεπτα, και απο τυχη δεν εσπασα τα ποδια μου.

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Το λάστιχο και η αντίσταση που είχε δεν έπαιξε ρόλο στο να ξεκολλήσει από τον τοίχο.

Η δύναμη που τραβάει προς τα κάτω το μονόζυγο είναι μόνο το βάρος σου (και το βάρος του λάστιχου που όμως είναι αμελητέο).

Εννοείται πως όταν τραβάς για να σηκωθείς το μονόζυγο δέχεται δύναμη μεγαλύτερη από το βάρος σου στιγμιαία, αλλά πάλι εδώ δεν παίζει ρόλο το λάστιχο

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cthulhucarbide είπε

Το λάστιχο και η αντίσταση που είχε δεν έπαιξε ρόλο στο να ξεκολλήσει από τον τοίχο.

Η δύναμη που τραβάει προς τα κάτω το μονόζυγο είναι μόνο το βάρος σου (και το βάρος του λάστιχου που όμως είναι αμελητέο).

Εννοείται πως όταν τραβάς για να σηκωθείς το μονόζυγο δέχεται δύναμη μεγαλύτερη από το βάρος σου στιγμιαία, αλλά πάλι εδώ δεν παίζει ρόλο το λάστιχο

Ποσο μεγαλυτερο βαρος; Γιατι σκεψου οτι εχω το μαυρο και το μπλε απο τα bodylastics, τα οποια εχουν αντισταση 6 και 8.5 κιλα αντιστοιχα, απο τη μια μερια. Δλδ συνολικη αντισταση 29 κιλα. Βεβαια και παλι μαζι με το βαρος μου ειναι στα 110 κιλα, ενω το μονοζυγο λεει οτι αντεχει μεχρι 180.. 

Τι μπορει να εφταιξε; Το εχω στον τοιχο σε διαδρομο χωλ. Κανω ελξεις κανα μηνα περιπου.

Δημοσ.

Το μονοζυγο εσπασε? Αντεχει 180 κιλα το μονοζυγο σαν κατασκευη χωρις να λυγισει αλλα απο τον τοιχο θα φυγει με πολυ λιγοτερα. Με ποιο τροπο πιάνει στον τοιχο;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Ποσο μεγαλυτερο βαρος; Γιατι σκεψου οτι εχω το μαυρο και το μπλε απο τα bodylastics, τα οποια εχουν αντισταση 6 και 8.5 κιλα αντιστοιχα, απο τη μια μερια. Δλδ συνολικη αντισταση 29 κιλα. Βεβαια και παλι μαζι με το βαρος μου ειναι στα 110 κιλα, ενω το μονοζυγο λεει οτι αντεχει μεχρι 180.. 

Τι μπορει να εφταιξε; Το εχω στον τοιχο σε διαδρομο χωλ. Κανω ελξεις κανα μηνα περιπου.

Το πόσο μεγάλη αντίσταση έχουν τα λάστιχα δεν έχει να λέει αφού είπαμε ότι αυτό δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στο να φύγει από τον τοίχο.

Από την στιγμή που το μονόζυγο λέει ότι είναι κατάλληλο για να κάνει κάποιος μέχρι 180 κιλά τότε σημαίνει ότι για να έπεσες δεν είχε στερεωθεί καλά εξαρχής. Ή ήταν ελαττωματικό.

9 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Το μονοζυγο εσπασε? Αντεχει 180 κιλα το μονοζυγο σαν κατασκευη χωρις να λυγισει αλλα απο τον τοιχο θα φυγει με πολυ λιγοτερα. Με ποιο τροπο πιάνει στον τοιχο;

Λογικά το 180 κιλά είναι το μέγιστο βάρος του χρήστη που περιλαμβάνει και το πόσο εύκολα θα φύγει από τον τοίχο

Δημοσ.

Οταν επεσε κατω, απο τη μια μερα, φαινεται οτι ξεκολλησε η βαση, ισως επειδη απο εκεινη τη μερια συρθηκε αργα-αργα, καθως απο την αλλια μερα ειχε στηριγμα κασα πορτας και εκει εμεινε σταθερα. Παλι καλα, γιατι ετσι επεσε λοξα και σε "slow motion" δλδ αντι για μισο δευτερολεπτο, εκανε 1.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Witcher1st είπε

Εχω ενα μονοζυγο και εχω βαλει λαστιχα τα οποια περναω στο μονοζυγο και στα ποδια μου για να κανω ελξεις με υποβοηθηση. Με αυτο τον τροπο το βαρος που δεχεται το μονοζυγο ειναι τα κιλα μου + η αντισταση απο τα λαστιχα;

Εαν εννοεις οτι περνας τα λαστιχα απο κατω απο τα ποδια ( αυτο καταλαβα με την υποβοηθηση ) ,δεν δινει καποια εξτρα αντισταση στο μονοζυγο.

Αντισταση θα ειχε αν το λαστιχο ηταν βιδωμενο στο πατωμα και δε σε αφηνε να ανεβεις.

Το ιδιο βαρος ανεβαινει,δεν ξερω καν αν στιγμιαια αλλαζει το βαρος,καθως δεν εχει να κανει με μαζα.

3 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Οταν επεσε κατω, απο τη μια μερα, φαινεται οτι ξεκολλησε η βαση, ισως επειδη απο εκεινη τη μερια συρθηκε αργα-αργα, καθως απο την αλλια μερα ειχε στηριγμα κασα πορτας και εκει εμεινε σταθερα. Παλι καλα, γιατι ετσι επεσε λοξα και σε "slow motion" δλδ αντι για μισο δευτερολεπτο, εκανε 1.. 

Θες να μας πεις οτι δεν το εχεις με βιδωμενες βασεις στην κασα;

Μονο με την πιεση και το βεντουζαρισμα;

Απο που το πηρες,απο το τζαμπο;

Δε μου κανει εντυπωση που διαβαζω τετοια,αρχες Μαιου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Θες να μας πεις οτι δεν το εχεις με βιδωμενες βασεις στην κασα;

Μονο με την πιεση και το βεντουζαρισμα;

Απο που το πηρες,απο το τζαμπο;

Δε μου κανει εντυπωση που διαβαζω τετοια,αρχες Μαιου.

Viking TK-450 Μονόζυγο Πόρτας 90-130cm για Χρήστη έως 180kg 

Ποτε τζαμπο φιλε μου.

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δεν απεχει και πολυ αυτο.
Βρες ενα που εχει βασεις που βιδωνουν στην κασα και το μονοζυγο θηλυκωνει μεσα.

Αμα ηταν δικο μου το σπιτι, θα το εκανα. Ή εστω αν οι κασες ηταν ανθεκτικες..

Δημοσ.

Όσο και να λέει ότι κρατάει, εγώ δύσκολα θα εμπιστευόμουν ένα μονόζυγο τέτοιου τύπου που δεν πιάνει με βίδες αλλά μόνο με την πίεση και την τριβή.

Οι πιο πολλοί στις κριτικές λένε ότι είναι εντάξει αλλά δεν ξέρεις πόσο θα κρατήσει ανάλογα πχ με την βαφή της κάσας ή με άλλους παράγοντες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Αμα ηταν δικο μου το σπιτι, θα το εκανα. Ή εστω αν οι κασες ηταν ανθεκτικες..

Οσο πιεζονται οι κασες τωρα,αλλο τοσο θα πιεστουν και με τις βιδες.
Οι βιδες απλα αποτρεπουν το γλυστρημα,δεν κρατανε το μονοζυγο.
Το μονοζυγο το κραταει παλι η πιεση.

Αν ηταν δικο σου το σπιτι,θα ηταν καλυτερο να επενδυσεις σε μια πιο μονιμη κατασκευη,με βιδες στον τοιχο,και πιο ακριβο μονοζυγο,με παραπανω λαβες.

Τωρα,το να ανοιξεις 2 τρυπες στην κασα,δε νομιζω οτι επηρεαζει  ιδιαιτερα την ακεραιοτητα τους.

Απο το να φυγεις οπως εφυγε ενας φιλος μου,που προσπαθουσε να κανει κατι ηλιθιες αρσεις με τα ποδια,με αποτελεσμα να σκασει κατω με τη μεση και να χτυπησει σπονδυλο,χιλιες φορες μια τρυπημενη κασα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς αυτό το μονοζυγο που εχεις το οποιο συγκρατειται μονο με την τριβη δεεεεεν κανει.

Ο αδερφός μου εχει ενα τετοιο

https://fitness-sport.gr/product/monozygo-portas-pegasus-chin-up-pollaplon-lavon-v-1108/

το εχει βιδωμένο αλλα και χωρίς βίδες ηταν μια χαρα γιατί κάνει μοχλο με το βάρος σου και μου φαινεται δυσκολο να πέσει. Ισως πεφτει αν το εχεις λασκα. Σίγουρα ομως ειναι καλύτερο απο αυτο που εχεις. 

Κάπως ετσι είναι:

https://youtu.be/844VnQ31h5I

Επεξ/σία από dbrillis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...