Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Ntinaras είπε
Spoiler

Λογικο ειναι να πηγαινεις πιο γρηγορα απο το λεωφορειο, οταν οδηγας η/και παρκαρεις στην λεωφορειολωριδα του, στην ΛΕΑ και παρκαρεις σε στροφες "για 2 λεπτακια", και το μπλοκαρεις

.

Spoiler

Αυτα αγορι μου τα κάνεις εσυ ΟΧΙ εγω.Ουτε λεα ουτε λεωφορειοδρομο  χρειαζεται να παραβιασω και το παρκινγ κανονισμενο.Οστοσο επιδει ειμαι οφ τοπικ δεν το συνεχιζω

Επεξ/σία από filipprin
  • Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 ώρες πριν, jmmys είπε

Σε πολλές περιπτώσεις ισχύει,σε αρκετές πάλι όχι.

Είναι ΜΟΝΟ εισπρακτικό δηλαδή και τίποτα άλλο,

το να παρκάρει κάποιος σε θέσεις/ραμπες ΑΜΕΑ,

το να πηγαίνει μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή γειτονιές ή μπροστά από σχολεία με 70+,

το να παραβιάζει ασύστολα stop και κόκκινο φανάρι,

το να οδηγεί τύφλα στο μεθύσι,

το να οδηγεί ανασφάλιστο αμάξι,

και και και,η λίστα είναι πολύ μεγάλη.

και να τρώει πρόστιμο.Άρα δεν θα έπρεπε να υπήρχε πρόστιμο για τέτοιες παραβάσεις.

Φαίνεται.

Δεν ειπα εγω ποτε οτι δε θα επρεπε να υπαρχει καποια ποινη για αυτες τις παραβασεις, ειπα οτι το προστιμο ειναι εισπρακτικο μετρο. 

2 ώρες πριν, Ntinaras είπε

καμια ανοχη στα σκουπιδια που παρασιτουν εις βαρος του συνολου.

Μα αν δεν υπαρχουν αυτοι που λες τοτε πως θα κοβονται οι κλησεις; μονες τους;

• Confused 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, lector είπε

Δεν ειπα εγω ποτε οτι δε θα επρεπε να υπαρχει καποια ποινη για αυτες τις παραβασεις, ειπα οτι το προστιμο ειναι εισπρακτικο μετρο. 

Μα αν δεν υπαρχουν αυτοι που λες τοτε πως θα κοβονται οι κλησεις; μονες τους;

Αν δεν υπαρχουν  αυτοι, οι δρομοι θα ειναι καλυτεροι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/5/2023 στις 2:16 ΠΜ, enlightened είπε

Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Πριν πολλά χρόνια, είχα παρκάρει σε ράμπα ΑΜΕΑ (η οποία εμφανίστηκε ξαφνικά μετά από ανάπλαση πλατείας και δεν την πήρα χαμπάρι, στο μέρος αυτό πάρκαρα χρόνια και πήγαινα τυφλά) με το αυτοκίνητο της μητέρας μου. Πήραν δίπλωμα, άδεια κυκλοφορίας ΚΑΙ πινακίδες για 2 μήνες. Καταλαβαίνεις τι είχε γίνει στο σπίτι, η μάνα μου να δουλεύει μακρυά και ξαφνικά να πληρώνει καθημερινά 2 ταξί επί δύο μήνες. Τις πρώτες δυο εβδομάδες ήμουν κάθε μέρα στην τροχαία να τους παρακαλάω να δώσουν τις πινακίδες και την άδεια πίσω, ανένδοτοι αυτοί. Μου λέγανε είναι πολύ σοβαρό αυτό που κάνατε κύριε. Βρε μαζί σας, κρατήστε το δίπλωμά μου 6 μήνες, η μάνα μου όμως τι φταίει… Καμία λογική…

Εν τω μεταξύ αυτοί έβγαλαν από μόνοι τους τις πινακίδες, και το μπιλιέτο έγραφε να προσκομίσω δίπλωμα και άδεια. Δεν ξέρω γιατί στου ΟΡ δεν τις πήραν εκείνη τη στιγμή. 

Eπειδή είχα πάθει το ίδιο με το αμάξι της μάνας μου, τις πινακίδες τις πήραμε πίσω μετά την ένσταση. Το δίπλωμα μου κρατήθηκε για 2 μήνες.

Όσο για την συζήτηση για το πρόστιμο, φαίνεται καθαρά ότι είναι για εισπρακτικούς και ταξικούς λόγους, αν ήταν επειδή ήταν "
"σωστό" δεν θα ήταν fixed τα προστίμα. Δεν φοβάται το ίδιο να παρκάρει παράνομα ο σερβιτόρος με τον εφοπλιστή :)

Επεξ/σία από splanis
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, splanis είπε

Eπειδή είχα πάθει το ίδιο με το αμάξι της μάνας μου, τις πινακίδες τις πήραμε πίσω μετά την ένσταση. Το δίπλωμα μου κρατήθηκε για 2 μήνες.

Κάναμε ένσταση και τα πάντα, δεν έγινε κάτι. Αλλά τι να πεις … Τουλάχιστον το μάθημα έγινε πάθημα κι από τότε είμαι έξτρα προσεκτικός και πιο ευαισθητοποιημένος στο συγκεκριμένο θέμα

Δημοσ.

Εγω πάντως να σημειώσω προς πασα ενδιαφερόμενο οτι το πιθανοτερο οι πινακίδες λογο εκλογών θα επιστραφουν .Οποτε ασ τισ δωσουν πριν να ξεμπερδεύουν

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kalmik είπε

Τότε αν κάνεις ένα αδίκημα εσύ, να τιμωρείται όλη η οικογένεια. Γενικά σε όλο την ΕΕ οι ποινές αφορούν τον παραβάτη και το όχημα μόνον αν σχετίζεται με παράβαση π.χ. αν έχει αντικανονική εξάτμιση, κάνει υπερβολικό θόρυβο κλπ.

Να κάνω μια ερώτηση. Εάν αυτός που κάνει την παράβαση πηγαίνει κάθε μέρα το παιδί στο σχολείο με το αυτοκίνητο μετα κολυμβητήριο μήπως πρέπει να μην τιμωρηθεί; προφανώς και πρέπει να τιμωρηθεί. Γιατί χωρίς πινακίδες ο άλλος είναι διστακτικός να κυκλοφορήσει. Χωρίς δίπλωμα όμως θα πάει. Δεν είναι χαζός ο νομοθέτης σε αυτήν την περίπτωση. στην Ελλάδα, για την παράβαση Ρ40 τις παίρνεις σχεδόν άμεσα πίσω εφόσον πληρώσεις το πρόστιμο. Για αναστροφής, παραβίαση στοπ κτλ δεν παίζει να τις πάρεις πάρα μόνο με μέσον. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, james01gr είπε

Να κάνω μια ερώτηση. Εάν αυτός που κάνει την παράβαση πηγαίνει κάθε μέρα το παιδί στο σχολείο με το αυτοκίνητο μετα κολυμβητήριο μήπως πρέπει να μην τιμωρηθεί; προφανώς και πρέπει να τιμωρηθεί. Γιατί χωρίς πινακίδες ο άλλος είναι διστακτικός να κυκλοφορήσει. Χωρίς δίπλωμα όμως θα πάει. Δεν είναι χαζός ο νομοθέτης σε αυτήν την περίπτωση. στην Ελλάδα, για την παράβαση Ρ40 τις παίρνεις σχεδόν άμεσα πίσω εφόσον πληρώσεις το πρόστιμο. Για αναστροφής, παραβίαση στοπ κτλ δεν παίζει να τις πάρεις πάρα μόνο με μέσον. 

Όπως είπα και παραπάνω, αν θέλει να ρισκάρει κάποιος να πληρώνει μια ζωή αν εμπλακεί σε ατύχημα με κατασχεμένο δίπλωμα, ας οδηγήσει. Η ποινή αφαίρεσης διπλώματος είναι αρκετή.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Αν δεν υπαρχουν  αυτοι, οι δρομοι θα ειναι καλυτεροι.

Δεν εννοουσα ακριβως αυτο 😁

Δημοσ.
3 ώρες πριν, splanis είπε

Όσο για την συζήτηση για το πρόστιμο, φαίνεται καθαρά ότι είναι για εισπρακτικούς και ταξικούς λόγους, αν ήταν επειδή ήταν "
"σωστό" δεν θα ήταν fixed τα προστίμα. Δεν φοβάται το ίδιο να παρκάρει παράνομα ο σερβιτόρος με τον εφοπλιστή :)

Αν χαναν και οι 2 τελειως την δυνατοτητα να οδηγουν για 6 μηνες , θα ηταν πολυ πιο ισοτιμο.

• Confused 1
Δημοσ.

Tι να πούμε τώρα γι' αυτό?

Ο πλούσιος δε θα παρκάρει παράνομα, θα πληρώσει πάρκινγκ.

Ο πλούσιος αν παρκάρει παράνομα και του πάρουν τις πινακίδες έχει κι άλλα αυτοκίνητα να οδηγήσει.

Ο πλούσιος αν χάσει το δίπλωμα για κάποιον καιρό, θα πληρώνει άλλον για να οδηγεί.

Κάποιοι θα έλεγαν να εφαρμόσουμε μοντέλο Σουηδίας με αναλογικά ποσά προστίμων ανάλογα της φορολογικής, 40 ευρώ για αυτόν που παίρνει 10 χιλιάρικα, 400 γι' αυτόν που βγάζει 100.000 και πάει λέγοντας.

Έλα όμως που ο πλούσιος στην Ελλάδα δηλώνει 10 χιλιάρικα ετήσιο εισόδημα και ο ΔΥ που δεν μπορεί να κρυφτεί δηλώνει 15 και 20.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Κάποιοι θα έλεγαν να εφαρμόσουμε μοντέλο Σουηδίας με αναλογικά ποσά προστίμων ανάλογα της φορολογικής, 40 ευρώ για αυτόν που παίρνει 10 χιλιάρικα, 400 γι' αυτόν που βγάζει 100.000 και πάει λέγοντας.

Έλα όμως που ο πλούσιος στην Ελλάδα δηλώνει 10 χιλιάρικα ετήσιο εισόδημα και ο ΔΥ που δεν μπορεί να κρυφτεί δηλώνει 15 και 20.

Να πάει και ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου. Δηλώνεις 10 χιλιάρικα αλλα το αυτοκίνητο αξίζει 100.000 τοτε πληρώνεις 400

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εμείς είμαστε κάπου ανάμεσα σε Ευρώπη και Αίγυπτο,για όποιον έχει οδηγήσει στο Καϊρο,το έχω κάνει.

Ολα είναι θέμα οδηγικής παιδείας και κράτους.Η Ελλάδα έτσι είναι.

Σιγά σιγά,με πολύ αργά βήματα.

42 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Να πάει και ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου. Δηλώνεις 10 χιλιάρικα αλλα το αυτοκίνητο αξίζει 100.000 τοτε πληρώνεις 400

Άρα ένας με ενα χρέπι Lada που έκλεισε ράμπα να αφήνει τη σαβούρα του όπου θέλει

Δημοσ.
Στις 11/5/2023 στις 9:58 ΠΜ, Charismo είπε

Όλες οι πληρωμές των κλήσεων εδώ και περίπου δύο χρόνια online γίνονται. Εγώ θυμάμαι είχα πληρώσει 40 € μέσω Πειραιώς (Έχει και έτοιμη κατηγορία οφειλής) και ξεμπέρδεψα.

Ο λόγος που τον καλούν φαντάζομαι είναι επειδή έχει και παράδοση πινακίδων. Άλλο να σε γράψει δημοτική αστυνομία, άλλο η τροχαία.

Αυτο ισχυει μονο στις κλησεις της δημοτικης αστυνομιας που εχει και RF. Στις κλησεις της τροχαιας πας ακομα ΕΛΤΑ.

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, lector είπε

Διαφωνείς με αυτά τα εισπρακτικά μέτρα για τέτοιες παραβάσεις;

Δηλαδή τι προτείνεις εσυ για ποινή,που να μην είναι εισπρακτικό μέσο;

Επεξ/σία από jmmys

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...