Προς το περιεχόμενο

Κλήση από δημοτική αστυνομία και πινακίδες

geor92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 hour ago, great said:

Επισης δεν καταλαβα ποσο του λεει του TS oτι θα του κρατησουν της πινακιδες ? Και μου κανει εντυπωση το ποσό , δηλαδη η κληση ειναι 40 ευρω αλλα σου παιρνουμε πινακιδες, δεν εινα καπως "για γελια" ή εμενα μου φαινετε αστειο ? Εχεις προστιμο 10€ να πληρωσεις και θα σου παρουμε το διπλωμα για παντα. Χεστηκε ο αλλος για τα 10€ το διπλωμα τον νοιαζει,

Δηλαδη η παραβαση ειναι Τοοοοοσο σοβαρη που κοστολογειτε 40€ αλλα ναι ειναι τοοοοοοσο σοβαρη που θα σου παρω και τις πινακιδες.

Σου φαίνεται αστείο επειδή δεν μπορείς να καταλάβεις το σκεπτικό του νομοθέτη. Ακριβώς επειδή τα 40€ δεν πονάνε όλους το ίδιο, ο νομοθέτης έχει προβλέψει και στέρηση του οχήματος (που λίγο πολύ τους πονάει όλους) για 20 ημέρες, αν είσαι από αυτούς που δεν τους νοιάζει να πληρώνουν 40άρια και το παρατάς όπου βρεις θα σε νοιάξει να χάσεις τις πινακίδες.

Όσο για αυτά που γράφεις για δίπλωμα δεν τα καταλαβαίνω, άλλωστε η παράνομη στάθμευση δεν έχει να κάνει με τον οδηγό, έχει να κάνει μόνο με το αυτοκίνητο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lector είπε

Το νοημα ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ προστιμου στην ελλαδα ειναι εισπρακτικο και τιποτε αλλο. 

Σε πολλές περιπτώσεις ισχύει,σε αρκετές πάλι όχι.

Είναι ΜΟΝΟ εισπρακτικό δηλαδή και τίποτα άλλο,

το να παρκάρει κάποιος σε θέσεις/ραμπες ΑΜΕΑ,

το να πηγαίνει μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή γειτονιές ή μπροστά από σχολεία με 70+,

το να παραβιάζει ασύστολα stop και κόκκινο φανάρι,

το να οδηγεί τύφλα στο μεθύσι,

το να οδηγεί ανασφάλιστο αμάξι,

και και και,η λίστα είναι πολύ μεγάλη.

και να τρώει πρόστιμο.Άρα δεν θα έπρεπε να υπήρχε πρόστιμο για τέτοιες παραβάσεις.

1 ώρα πριν, lector είπε

Δεν εχω ζησει εξω για να ξερω, γι'αυτο μιλαω για ελλαδα.

Φαίνεται.

Επεξ/σία από jmmys

Αντι να πληρώνεις προστιμο η να ακινητοποιουν το αυτοκινητο που δεν φταιει θα μπορουσαν να περνουν την αδεια του παραβατη.Το θεμα ειναι οτι αυτο δεν αποφερει εσοδα για να πληρωθουν τα αγαπητα οργανα και φυσικα απαιτει τελείως διαφοερετικο στησημο του κρατικου μηχανισμου

• Like 2
  • Confused 1

4 ώρες πριν, filipprin είπε

Την ιδια ωρα που θα κανω με τα ΜΜΜ για να παω και να γυρισω απο την δουλεια μου θα κανω και με το αυτοκινητο μου.ΜΗΝ πω και λιγοτερη με το αυτοκινητο.Ποιος ο λόγος λοιπον να στριμωχτό σαν την σαρδελα να τρεχω μεσ την βροχη το κρυο η το λιοπιρι και να εχω και το αγχος αν θα προλάβω στο τέλος να ειμαι στην ωρα μου.Ευχαριστω αλλα δεν θα παρω.......

Πας όμως φτηνότερα 😕

4 ώρες πριν, filipprin είπε

Αντι να πληρώνεις προστιμο η να ακινητοποιουν το αυτοκινητο που δεν φταιει θα μπορουσαν να περνουν την αδεια του παραβατη.Το θεμα ειναι οτι αυτο δεν αποφερει εσοδα για να πληρωθουν τα αγαπητα οργανα και φυσικα απαιτει τελείως διαφοερετικο στησημο του κρατικου μηχανισμου

Γερανός 

5 ώρες πριν, filipprin είπε

Την ιδια ωρα που θα κανω με τα ΜΜΜ για να παω και να γυρισω απο την δουλεια μου θα κανω και με το αυτοκινητο μου.ΜΗΝ πω και λιγοτερη με το αυτοκινητο.Ποιος ο λόγος λοιπον να στριμωχτό σαν την σαρδελα να τρεχω μεσ την βροχη το κρυο η το λιοπιρι και να εχω και το αγχος αν θα προλάβω στο τέλος να ειμαι στην ωρα μου.Ευχαριστω αλλα δεν θα παρω.......

Δε νομίζω ότι αυτό που λες έχει σχέση με το thread. Συμφωνώ πάντως ότι τα ΜΜΜ δεν παλεύονται για την κυρία εργασία σου, είναι μόνο αν έχεις όρεξη για κανέναν περίπατο η να βγεις με φίλους. 

Στις 10/5/2023 στις 11:24 ΜΜ, andreaspA είπε

αν εχουν βιδες και εχουν κατσαβιδι. Αν ειναι πριτσινι, τις πας εσυ.

Να κανεις ενσταση για το οτι δεν αναγραφει τις ημερες. Οτιδηποτε λαθος υπαρχει στην κληση, η κληση ακυρωνεται. Εχω ακυρωσει στο παρελθον κληση στην πατρα χωρις δευτερη κουβεντα. Η ημερομηνια με την ημερα δεν ηταν σωστη. Ειχε γραψει λαθος μερα.
Καποιες φορες το κανουν και επιτηδες , οταν δεν θελουν να γραψουν αλλα για καποιον λογο πιεζονται. (πχ τους εχει πρηξει ενας γειτονας οτι παρκαρεις παρανομα και αναγκαζονται να ερθουν).

Σιγά σιγά βελτίωση. Τις πας ο ίδιος για να μην απασχοληθούν παραπάνω οι εργαζόμενοι με το παράπτωμα. Διαφορετικά πρέπει να χρεώσουν και την εργασία αφαίρεσης. 

14 ώρες πριν, filipprin είπε

Εχω φιλο που το αυτοκινητο ειναι στο ονομα του 70χρ πατερα του που πλεον δεν οδηγει.

Οταν τρωει τετοια κληση παει το διπλωμα του και ξεμπερδευει..

• Like 1

47 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Εχω φιλο που το αυτοκινητο ειναι στο ονομα του 70χρ πατερα του που πλεον δεν οδηγει.

Οταν τρωει τετοια κληση παει το διπλωμα του και ξεμπερδευει..

Μα δεν χρειάζεται να δώσεις το δίπλωμα του κατόχου του αυτοκινήτου ενα οποιοδήποτε δίπλωμα δίνεις.δεν ειναι παράβαση που πιάστηκε επ αυτοφώρο.. το αμάξι Μπορεί να το οδηγήσει και να το πάρκαρε εκει κάποιος άλλος εκτός του κατόχου 

4 λεπτά πριν, berny είπε

Μα δεν χρειάζεται να δώσεις το δίπλωμα του κατόχου του αυτοκινήτου ενα οποιοδήποτε δίπλωμα δίνεις.δεν ειναι παράβαση που πιάστηκε επ αυτοφώρο.. το αμάξι Μπορεί να το οδηγήσει και να το πάρκαρε εκει κάποιος άλλος εκτός του κατόχου 

Μου φαινεται οτι πρεπει να υπαρχει συγγενεια ή να ειναι στο ασφαλιστηριο ...

Δεν ειμαι σιγουρος...

16 ώρες πριν, filipprin είπε

Λογικο ειναι να πηγαινεις πιο γρηγορα απο το λεωφορειο, οταν οδηγας η/και παρκαρεις στην λεωφορειολωριδα του, στην ΛΕΑ και παρκαρεις σε στροφες "για 2 λεπτακια", και το μπλοκαρεις.

Γι αυτο λεω, σε τετοιες παραβασεις, αφαιρεση διπλωματος αδεις και πινακιδων για ενα εξαμηνο,ν αδεις πως λυνεται το κυκλοφοριακο στην Αθηνα.

• Like 2

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Μου φαινεται οτι πρεπει να υπαρχει συγγενεια ή να ειναι στο ασφαλιστηριο ...

Δεν ειμαι σιγουρος...

Όχι,μπορείς κάλλιστα να δανείσεις το αμάξι σου στον καθένα,αρκεί να έχει δίπλωμα.

Στο ασφαλιστήριο μπαίνει μόνο αν το οδηγεί ο αλλος πολύ συχνά.

https://www.insurancemarket.gr/odigos-asfaleias/autokinito/odigisi-autokinitou-allou-odigou

Επεξ/σία από jmmys

13 λεπτά πριν, jmmys είπε

Όχι,μπορείς κάλλιστα να δανείσεις το αμάξι σου στον καθένα,αρκεί να έχει δίπλωμα.

Στο ασφαλιστήριο μπαίνει μόνο αν το οδηγεί ο αλλος πολύ συχνά.

https://www.insurancemarket.gr/odigos-asfaleias/autokinito/odigisi-autokinitou-allou-odigou

Δεν λεμε για θεμα ασφαλιστικης αλλα διοικητη Τροχαιας, δημοτικης Αστυνομιας εαν θα το κανει δεκτο...

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Δεν λεμε για θεμα ασφαλιστικης αλλα διοικητη Τροχαιας, δημοτικης Αστυνομιας εαν θα το κανει δεκτο...

Για ποιο λόγο να μην το δεχτεί,εφοσων ο νόμος το επιτρέπει και δεν ξέρει η τροχαία ποιος έκανε την παράβαση;

Εξαιρεση αν ο κάτοχος του διπλώματος που πήρε ξένο αμάξι και έκανε παράβαση είναι κάτω των 23 ετών.

Επεξ/σία από jmmys

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, jmmys είπε

Για ποιο λόγο να μην το δεχτεί,εφοσων ο νόμος το επιτρέπει και δεν ξέρει η τροχαία ποιος έκανε την παράβαση;

Ελληνικο Δημοσιο ...

Ειναι στην ευχερια του κρατικου υπαλληλου.

Δεν ειναι και χαζοι ξερεις. 

Πχ Σου πηραν τις πινακίδες Σαββατο βραδυ στις 02:30 στο Γκαζι και εσυ θα πας το διπλωμα της γιαγιας ?

Επεξ/σία από k_w_t

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ελληνικο Δημοσιο ...

Ειναι στην ευχερια του κρατικου υπαλληλου.

Δεν ειναι και χαζοι ξερεις. 

Πχ Σου πηραν τις πινακίδες Σαββατο βραδυ στις 02:30 στο Γκαζι και εσυ θα πας το διπλωμα της γιαγιας ?

Εγώ σου είπα τι προβλέπεται από το νόμο,στην ερώτηση που εκανες.

Το αυτοκίνητο σου μπορείς να το δανείσεις σε όποιον θέλεις,αρκεί να έχει δίπλωμα και να είναι άνω των 23 ετων.Αν είναι κάτω των 23 ή έχει δίπλωμα λιγότερο από ένα χρόνο,πρέπει να δηλωθεί στο ασφαλιστήριο.

Αν σου πάρουν πινακίδες με αφαίρεση διπλώματος,ψάξε βρες άλλον να δεχτεί να παραδώσει το δίπλωμα του.Μην νομίζεις ότι θα δεχτεί εύκολα.

Οποιος κάνει την βλακεία,να έχει τα κακαλα να αναλάβει και την ευθύνη.Όχι να κλαίγεται σε άλλους ή να ψάχνει να βρει αν η κλήση γράφει ακριβώς το χρώμα που γράφει η άδεια,όχι μπλε αλλα γαλάζιο,για να σβηστεί παρόλο που έκανε την παράβαση, ενώ ο αριθμός πινακίδας και η μαρκα είναι σωστά.Ευτυχώς αυτή η ανοησία με το χρώμα καταργήθηκε.

Επεξ/σία από jmmys

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...