Joshua21 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 1 hour ago, geor92 said: Παιδιά άλλη είναι η ερώτηση. Στην πινακίδα «εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι του δρόμου» αυτό πως ελέγχεται. Αυτή είναι η απορία μου. Με ειδικό σήμα που εφοδιάζεται ο μόνιμος κάτοικος από τον Δήμο και το τοποθετεί σε εμφανές σημείο μέσα από το παρμπρίζ. 1 hour ago, geor92 said: Και επίσης δε θα έπρεπε να αναγράφεται το διάστημα για το οποίο θα κρατηθούν οι πινακίδες;; Ναι, κανονικά θα έπρεπε να το είχε συμπληρώσει, αλλά γιατί ρωτάς? Αν το βλέπεις ως ευκαιρία για να ακυρωθεί η παράβαση ατύχησες, αν απλά θέλεις να μάθεις τότε η Ρ-40 επιφέρει αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας για 20 ημέρες. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geor92 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Παιδιά με καλύψατε, ευχαριστώ πολύ! 🙏🏼 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insoholic Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Το πρόστιμο δεν το γλυτώνεις. Τις πινακίδες, οταν πας στην τροχαία επικαλεσου σοβαρους οικογενειακους λόγους και οτι πρεπει να μεταβαινεις επαρχια. (Ειδικα αν εχεις πινακιδες εκτος Αττικής). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, insoholic είπε Τις πινακίδες, οταν πας στην τροχαία επικαλεσου σοβαρους οικογενειακους λόγους και οτι πρεπει να μεταβαινεις επαρχια. Θα επιστραφούν έτσι κι αλλιώς αφού έχει εκλογές την άλλη Κυριακή 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insoholic Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 52 λεπτά πριν, Nabuko είπε Θα επιστραφούν έτσι κι αλλιώς αφού έχει εκλογές την άλλη Κυριακή Σωστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, VasKag είπε Ερωτηση-απορια. Πρωτη φορα βλεπω να πρεπει να πας ο ιδιος τις πινακιδες σου (αν καταλαβα καλα). Νομιζα οτι (γενικα) στις αφαιρουν οι ιδιοι. αν εχουν βιδες και εχουν κατσαβιδι. Αν ειναι πριτσινι, τις πας εσυ. Να κανεις ενσταση για το οτι δεν αναγραφει τις ημερες. Οτιδηποτε λαθος υπαρχει στην κληση, η κληση ακυρωνεται. Εχω ακυρωσει στο παρελθον κληση στην πατρα χωρις δευτερη κουβεντα. Η ημερομηνια με την ημερα δεν ηταν σωστη. Ειχε γραψει λαθος μερα. Καποιες φορες το κανουν και επιτηδες , οταν δεν θελουν να γραψουν αλλα για καποιον λογο πιεζονται. (πχ τους εχει πρηξει ενας γειτονας οτι παρκαρεις παρανομα και αναγκαζονται να ερθουν). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreas-d Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την πληρώνει το αυτοκίνητο και όχι ο οδηγός. Το σωστό θα ήταν πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος. Το αυτοκίνητο δεν κάνει παράβαση από μόνο του αλλά ο οδηγός στο εξωτερικό αυτό εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Στη Γερμανία θα ερχόταν σημείωμα στον ιδιοκτήτη για να ενημερώσει το ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο και ποιος θα καταθέσει το δίπλωμα του για 20 ημέρες πχ. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2023 από andreas-d 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Εάν και εφόσον βγαίνουν. Εάν όμως στην προσπάθεια να αφαιρεθούν, προκληθεί φθορά (ξένης περιουσίας), τότε όπως γίνεται αντιληπτό, τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή. Ή πολυ απλα βαριοντουσαν να τις βγαλουν, μη χασουν και χρονο και κρυωσει το καφεδακι απο τα εβερεστ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Εγω του δίνω και 1% πιθανότητα η κλήση να ειναι για την πανω πινακίδα που απαγορεύει γενικα το παρκάρισμα 🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enlightened Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, andreas-d είπε Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την πληρώνει το αυτοκίνητο και όχι ο οδηγός. Το σωστό θα ήταν πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος. Το αυτοκίνητο δεν κάνει παράβαση από μόνο του αλλά ο οδηγός στο εξωτερικό αυτό εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Στη Γερμανία θα ερχόταν σημείωμα στον ιδιοκτήτη για να ενημερώσει το ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο και ποιος θα καταθέσει το δίπλωμα του για 20 ημέρες πχ. Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Πριν πολλά χρόνια, είχα παρκάρει σε ράμπα ΑΜΕΑ (η οποία εμφανίστηκε ξαφνικά μετά από ανάπλαση πλατείας και δεν την πήρα χαμπάρι, στο μέρος αυτό πάρκαρα χρόνια και πήγαινα τυφλά) με το αυτοκίνητο της μητέρας μου. Πήραν δίπλωμα, άδεια κυκλοφορίας ΚΑΙ πινακίδες για 2 μήνες. Καταλαβαίνεις τι είχε γίνει στο σπίτι, η μάνα μου να δουλεύει μακρυά και ξαφνικά να πληρώνει καθημερινά 2 ταξί επί δύο μήνες. Τις πρώτες δυο εβδομάδες ήμουν κάθε μέρα στην τροχαία να τους παρακαλάω να δώσουν τις πινακίδες και την άδεια πίσω, ανένδοτοι αυτοί. Μου λέγανε είναι πολύ σοβαρό αυτό που κάνατε κύριε. Βρε μαζί σας, κρατήστε το δίπλωμά μου 6 μήνες, η μάνα μου όμως τι φταίει… Καμία λογική… Εν τω μεταξύ αυτοί έβγαλαν από μόνοι τους τις πινακίδες, και το μπιλιέτο έγραφε να προσκομίσω δίπλωμα και άδεια. Δεν ξέρω γιατί στου ΟΡ δεν τις πήραν εκείνη τη στιγμή. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2023 από enlightened 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bananasplit Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Προφανώς είναι καρφωτή. Αλλά, τα 40 ευρώ που τα είδατε ρε παιδιά; το ΗΜΙΣΥ λέει. 20 ευρώ δηλαδή και ξεμπέρδεψε. Τώρα, δεν ξέρω πόσο θα κρατήσουν τις πινακίδες. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2023 από bananasplit Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 46 λεπτά πριν, enlightened είπε Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Πριν πολλά χρόνια, είχα παρκάρει σε ράμπα ΑΜΕΑ (η οποία εμφανίστηκε ξαφνικά μετά από ανάπλαση πλατείας και δεν την πήρα χαμπάρι, στο μέρος αυτό πάρκαρα χρόνια και πήγαινα τυφλά) με το αυτοκίνητο της μητέρας μου. Πήραν δίπλωμα, άδεια κυκλοφορίας ΚΑΙ πινακίδες για 2 μήνες. Καταλαβαίνεις τι είχε γίνει στο σπίτι, η μάνα μου να δουλεύει μακρυά και ξαφνικά να πληρώνει καθημερινά 2 ταξί επί δύο μήνες. Τις πρώτες δυο εβδομάδες ήμουν κάθε μέρα στην τροχαία να τους παρακαλάω να δώσουν τις πινακίδες και την άδεια πίσω, ανένδοτοι αυτοί. Μου λέγανε είναι πολύ σοβαρό αυτό που κάνατε κύριε. Βρε μαζί σας, κρατήστε το δίπλωμά μου 6 μήνες, η μάνα μου όμως τι φταίει… Καμία λογική… Εν τω μεταξύ αυτοί έβγαλαν από μόνοι τους τις πινακίδες, και το μπιλιέτο έγραφε να προσκομίσω δίπλωμα και άδεια. Δεν ξέρω γιατί στου ΟΡ δεν τις πήραν εκείνη τη στιγμή. Η αφαίρεση των πινακίδων για 2 μήνες έγινε ώστε ακριβώς την επόμενη φορά που θα παρκάρεις κάπου να κοιτάς παντού αν υπάρχει σήμανση για θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ. Το "δεν είδα την σήμανση" είναι το μόνιμο επιχείρημα που λένε όλοι όταν κάνουν την παράβαση και πάνε στην τροχαία να ζητήσουν το ένα και το άλλο. Αν πράγματι δεν φαίνεται εκεί που τοποθέτησαν την σήμανση, βγάζεις φωτογραφίες και κινείσαι αναλόγως. Μεγάλο ποσοστό οδηγων που πιάνουν θέσεις ΑμΕΑ δίχως να το δικαιούνται και αν τους δουν όσοι είναι ΑμΕΑ και τους ζητήσουν τον λόγο επειδή δεν έχουν την κάρτα στάθμευσης και δεν το δικαιούνται, ακούγονται από βρισίδια, ειρωνείες, απειλές, υφακι, τσαμπουκάς, κάποιοι λιγοι λένε έλα μωρέ σιγά τι έγινε, δεν το είδα/δεν το ήξερα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enlightened Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε Η αφαίρεση των πινακίδων για 2 μήνες έγινε ώστε ακριβώς την επόμενη φορά που θα παρκάρεις κάπου να κοιτάς παντού αν υπάρχει σήμανση για θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ. Το "δεν είδα την σήμανση" είναι το μόνιμο επιχείρημα που λένε όλοι όταν κάνουν την παράβαση και πάνε στην τροχαία να ζητήσουν το ένα και το άλλο. Αν πράγματι δεν φαίνεται εκεί που τοποθέτησαν την σήμανση, βγάζεις φωτογραφίες και κινείσαι αναλόγως. Μεγάλο ποσοστό οδηγων που πιάνουν θέσεις ΑμΕΑ δίχως να το δικαιούνται και αν τους δουν όσοι είναι ΑμΕΑ και τους ζητήσουν τον λόγο επειδή δεν έχουν την κάρτα στάθμευσης και δεν το δικαιούνται, ακούγονται από βρισίδια, ειρωνείες, απειλές, υφακι, τσαμπουκάς, κάποιοι λιγοι λένε έλα μωρέ σιγά τι έγινε, δεν το είδα/δεν το ήξερα. Δεν ήταν θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ αλλά ράμπα για τα καροτσάκια σε πεζοδρόμιο. Φυσικά το ίδιο κτηνώδες, και δεν το δικαιολογώ σε καμία περίπτωση. Άλλο είναι το πόιντ αυτού που έγραψα όμως… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, bananasplit είπε Προφανώς είναι καρφωτή. Αλλά, τα 40 ευρώ που τα είδατε ρε παιδιά; το ΗΜΙΣΥ λέει. 20 ευρώ δηλαδή και ξεμπέρδεψε. Τώρα, δεν ξέρω πόσο θα κρατήσουν τις πινακίδες. Δεν υπάρχει πλέον το μισό.Εχει καταργηθεί κάποια χρόνια. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 12 ώρες πριν, geor92 είπε Παιδιά άλλη είναι η ερώτηση. Στην πινακίδα «εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι του δρόμου» αυτό πως ελέγχεται. Αυτή είναι η απορία μου. Και επίσης δε θα έπρεπε να αναγράφεται το διάστημα για το οποίο θα κρατηθούν οι πινακίδες;; Εφαρμόζεται μάλλον κάποιο πρόγραμμα "στάθμευσης μονίμων κατοίκων" στη περιοχη...λογικά υπάρχει και ειδική σήμανση στο οδόστρωμα ενώ είναι πιθανό να διατίθεται ή να είχε διατεθεί και ειδικό αυτοκόλλητο για το παρπρίζ...δλδ μπορεί κάποια αμάξια στη γειτονιά να έχουν αυτοκόλλητο και κάποια όχι, αφού κατόπιν έγινε μόνο ψηφιακή η κάρτα, όπου είχε εφαρμοστεί. Στη Θεσσαλονίκη πχ είναι το σύστημα THESi https://thesi.gr/notice-category/kartes-monimon-katoikon/ Και ο έλεγχος γίνεται μέσω PDA μόνο με τη πινακίδα https://thesi.gr/elegxos-efarmogis-thesi/ Στη δημοτική μου ενότητα καταργήθηκε, επειδή προκαλούσε περισσότερα προβλήματα 12 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Εάν και εφόσον βγαίνουν. Εάν όμως στην προσπάθεια να αφαιρεθούν, προκληθεί φθορά (ξένης περιουσίας), τότε όπως γίνεται αντιληπτό, τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή. Ασχετο με το νήμα, αλλά αν γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν "αντικλεπτικές" βίδες για τις πινακίδες (σπάνια χάραξη στο κεφάλι της βίδας ή απόκρυψής της) ας ρίξει μια πρόταση... ...γιατί σκεφτόμουν να πάρω ασυρματη κάμερα οπισθοπορείας για το αμάξι και ανησυχώ πως θα είναι εύκολος στόχος (αν και θα πρέπει να διαρρήξουν και το εσωτερικό για να πάρουν την οθόνη) https://www.amazon.de/-/en/AUTO-VOX-Reversing-Battery-Operated-Waterproof-Motorhome/dp/B0BJYZ8G52/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα