Προς το περιεχόμενο

Κλήση από δημοτική αστυνομία και πινακίδες

geor92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Έλαβα την παρακάτω κλήση σήμερα και η ερώτησή μου είναι ποια ακριβώς είναι η παράβαση. Δεν αναγράφεται πουθενά κάτι. Είχα παρκάρει σε ένα σημείο που παρκάρω παρα πολλά χρόνια όπως και πόλοι άλλοι σε ένα δρομάκι στο Μαρούσι με «εσοχές» δηλαδή δεν ενοχλούσε.

Το P40 είναι γενικό γιατί υπάρχει αυτή η ταμπέλα που λέει οτι απαγορεύεται η στάθμευση αλλά πως αποδεικνύεται αν μένω εγώ στο δρόμο ή όχι; Εννοώ στο Μαρούσι δεν υπάρχει κάρτα δημότη για στάθμευση όπως πχ στο κέντρο της Αθήνας.

Προφανως είναι καρφωτή γιατί δεν είχε γίνει ποτε τίποτα τόσα χρόνια απλά προσπαθώ να καταλάβω το λόγο. 

Επίσης αν δεν προσκομιστούν οι πινακίδες τι ισχύει σε κλήσεις από δημοτική αστυνομία; Εάν δεν κάνω κάτι απλά περνάνε τα 40 ευρώ στην εφορία;

Α! Και να πω ότι δεν είχαν όλοι κλήσεις και το ξέρω γιατί παρκάρουν πολλοί απ το γραφείο ίδιες ώρες. 

Ευχαριστώ πολύ! 

IMG_0230.jpeg

IMG_0231.jpeg

Επεξ/σία από geor92
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 144
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παράνομη στάθμευση είναι πάντως η παράβαση, Ρ40.

Χμ, Η απάντησή μου έβγαζε νόημα ΠΡΙΝ κάνει edit ο ΟΡ που ρώταγε "η ερώτησή μου είναι ποια ακριβώς είναι η παράβαση. Δεν αναγράφεται πουθενά κάτι. "

Επεξ/σία από K2012

Άλλο πράγμα "δεν ενοχλεί", άλλο πράγμα πάρκαρα σε μέρος που απαγορεύεται. Αν εκεί απαγορεύεται, άσχετα με το αν ενοχλείς η παρκάρεις χρόνια, η κλήση πρέπει να πληρωθεί. 

• Like 10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά άλλη είναι η ερώτηση. Στην πινακίδα «εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι του δρόμου» αυτό πως ελέγχεται. Αυτή είναι η απορία μου.

Και επίσης δε θα έπρεπε να αναγράφεται το διάστημα για το οποίο θα κρατηθούν οι πινακίδες;;

Επεξ/σία από geor92

2 λεπτά πριν, geor92 είπε

Παιδιά άλλη είναι η ερώτηση. Στην πινακίδα «εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι του δρόμου» αυτό πως ελέγχεται. Αυτή είναι η απορία μου.

Αν έχεις πάρει χαρτί του δήμου ότι είσαι κάτοικος της περιοχής εκεί.. Να φαίνεται.. 

3 λεπτά πριν, geor92 είπε

Ε σε περιπτωση που καποιος φαει κληση ενω οντως μενει στον δρομο, θα προσκομισει καποιο ΔΕΚΟ ή κατι και θα το γλυτωσει. Εσυ ομως απο οτι καταλαβα, δουλευεις εκει. Οποτε πληρωνεις τα 40 και δινεις πινακιδες.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παράνομο παρκάρισμα σε περιοχή που επιτρέπεται το παρκάρισμα και η στάση μόνο για τους κατοικους.Μπορείς να αποδείξεις οτι μένεις στην περιοχή με κάποιο έγγραφο που αναγράφει τα στοιχεία σου και την οδό. Αν δεν πας τις πινακίδες μετά θα τρέχεις στα δικαστήρια και θα πληρώσεις πολλά περισσότερα οπως και αν δεν πληρώσεις το πρόστιμο θα το πληρώσεις στο τέλος με προσαυξήσεις λόγω της καθυστέρησης.

Το τι ενοχλεί και το τι όχι είναι υποκειμενικό , για αυτό υπάρχει ο νόμος.

Επεξ/σία από visualizer
  • Like 6

7 λεπτά πριν, geor92 είπε

Και επίσης δε θα έπρεπε να αναγράφεται το διάστημα για το οποίο θα κρατηθούν οι πινακίδες;;

Καλά ρε τι τσακάλι είσαι εσύ...  Το ότι το όργανο χτυπάει απλά την πινακίδα σου στο κινητό του και βλέπει όλα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη μάλλον δεν  πρέπει να το σκέφτηκες ποτέ .. 

• Confused 2

Ερωτηση-απορια. Πρωτη φορα βλεπω να πρεπει να πας ο ιδιος τις πινακιδες σου (αν καταλαβα καλα). Νομιζα οτι (γενικα) στις αφαιρουν οι ιδιοι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, VasKag είπε

Ερωτηση-απορια. Πρωτη φορα βλεπω να πρεπει να πας ο ιδιος τις πινακιδες σου (αν καταλαβα καλα). Νομιζα οτι (γενικα) στις αφαιρουν οι ιδιοι. 

Εάν και εφόσον βγαίνουν. Εάν όμως στην προσπάθεια να αφαιρεθούν, προκληθεί φθορά (ξένης περιουσίας), τότε όπως γίνεται αντιληπτό, τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1

4 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Εάν και εφόσον βγαίνουν

Νομιζα οτι πατεντες τετοιου τυπου, καθως και φιμε πλεξι γκλας κτλπ οτι απαγορευονται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, VasKag είπε

Νομιζα οτι πατεντες τετοιου τυπου, καθως και φιμε πλεξι γκλας κτλπ οτι απαγορευονται. 

Θα σας πω : μπορεί π.χ. να έχει βάλει καροβιδες (βίδα με λεία κεφαλή έξω - παξιμάδι πίσω). Δεν πιστεύω ότι είναι παράνομο κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον στο άρθρο 90 του Κώδικα, δεν βρήκα κάτι που να αναφέρεται σε απαγόρευση τοποθέτησης τέτοιων μέσων σύνδεσης.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...