Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν μπαίνεις σε ιδιωτικο ξερεις ότι θα χρεώσουν ότι μλκ θελουν...ακομη και πωματα ορου,κατωσεντονα κ ας μην βαλεις ,προυπαρχουσα αγωγη-φαρμακα  κτλ.. ποσοστό επί συνολικού ποσού παίρνει κ ο γιατρός αν είναι "πελατης" του ;) θα μπορούσε  να κάνει κ τις   3 εξετάσεις πολλές φορές δεν ειναι εκεί το θέμα.. αλλά το αν όντως το νεογέννητο ταλαιπωρηθηκε τόσο επειδή απλα είχε δυσανεξία !

Οι γιατροί έχουν το ακαταδιωκτο...κ ας πηγαίνουν σε δικαστήρια;) η ερώτηση είναι μια. βρες μ έναν γιατρό να πάει κόντρα σε άλλον κ μετά πήγαινε δικαστηρια

Επεξ/σία από kage
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ότι είπε ο από επάνω μου και να προσθέσω ότι αυτοί θέλουν να έχουν τον κώλο τους καλυμμένο σε περίπτωση στραβής. Μπήκες μέσα, θα σε ξεσκονίσουν κάνοντας ότι εξέταση θεωρούν ότι πρέπει να γίνει ώστε σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης να μην μπορείς μετά να πεις δεν κάνατε αυτό και δεν κάνατε το άλλο.

Μπήκε το παιδί στο νοσοκομείο με ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, ώσπου να καταλήξουν και να βεβαιωθούν για την αιτία που προκαλεί το πρόβλημα, δεν θα έβγαινε. Ότι πει ο γιατρός κάνει το νοσοκομείο. Ο γιατρός από την πλευρά του ήθελε να έχει και αυτός καλυμμένο τον κώλο του, οπότε δεν νομίζω ότι μπορείς να πεις και τίποτα. Σε τρώει, σε καταλαβαίνω γιατί στην ουσία ταλαιπωρήθηκε τζάμπα και το μωράκι και εσείς και πληρώσατε πόσα χρήματα τζάμπα. Προχώρα παρακάτω και σκέψου μόνο την θετική πλεύρα, ότι δηλαδή το μωράκι είναι μια χαρά. Να είναι πάντα γερό σου εύχομαι.

Δυστυχώς όπως όλοι γνωρίζουμε, το δημόσιο σύστημα υγείας είναι πολύ δυσκίνητο με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε σε ιδιωτικά νοσοκομεία για να μπορέσουμε να εξυπηρετηθούμε άμεσα και όχι να περιμένουμε 3 ώρες για να μας εξετάσουν και άλλες 5 ώρες για να τελειώσουμε τις εξετάσεις και να πάρουμε την φαρμακευτική αγωγή που θα μας προτείνουν. 

Δημοσ.

Για την περίπτωση σου με μωρά κτλ δεν έχω την παραμικρή ιδέα. 

Εγώ έχω ιδιωτική ασφάλεια και πριν χρόνια νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο. Μετά από ένα μικρό χειρουργείο, ενώ ο γιατρός είπε φεύγεις στο 3ημερο, στο τέλος μου λέει θα μείνεις άλλη μια ημέρα μέσα για την ασφάλεια σου, τον προβλημάτιζε κάτι που δεν είχε θρέψει η τομή της επέμβασης και εκρινε άλλη μια μέρα, φυσικά αυτά τα πλήρωσε η ασφαλιστική, αλλά προβλέπω αν πήγαινα ιδιωτικώς να είχα και εγώ παρόμοια θέματα. 

Ένα τραγικό πράγμα που ξέρω ότι κάνουν οι ιδιωτικές κλινικές για να βγάλουν κέρδος, αφορά τους ετοιμοθάνατους και όσους είναι κλινικά νεκροί και σε κωμα στις εντατικές. Όταν οι ελπίδες να επανέλθει ο ασθενής έχουν μηδενιστεί, τον κρατάνε ζωντανό με υποστήριξη πχ να χτυπάει μόνο η καρδιά ενώ όλα τα υπόλοιπα όργανα έχουν καταρρεύσει και σου λένε και καλά να περάσουν όλοι να τον δουν στα τελευταία του, μένει 3-4 μέρες μέσα και ο γιατρός σου λέει αφήστε τον λίγο ακόμα μήπως υπάρξει ελπίδα. Αυτό το κάνουν ώστε να πάρουν παραπάνω χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Δημοσ.

Από τη στιγμή που μπήκες στο ιδιωτικό, θα πληρώσεις.

Η κόρη μου μπήκε 10 ημερών στο ιδωτικό αλλά επειδή μπήκε στη ΜΕΝΝ, τα έξοδα για μιά βδομάδα νοσηλεία ήταν πολύ μικρά. Δυσανεξία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος. Ειδικό γάλα, 60 ευρώ το κουτάκι 400γρ.

Μάλιστα για να την βάλουν στην ΜΕΝΝ σε 10 ημερών παιδί, τους πλήρωσα 150 ευρώ για covid test και περίμενα μέχρι να βγει το απότελεσμα μιάμιση ώρα με ένα μωρό να ουρλιάζει στην αγκαλιά μου. Το 2021 αυτό.

Αργότερα που χρειάστηκε να μπει πάλι νοσοκομείο με βρογχιολίτιδα, είπα να την πάμε στο ιδιωτικό αλλά η παιδίατρος μας που δουλεύει στο ιδιωτικό, μας είπε μην κάνουμε αυτό το λάθος και να την πάμε στο δημόσιο. Άλλες δύο φορές που χρειάστηκε, πάλι στο δημόσιο την πήγαμε και όλα καλά. Δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα όσο ακούγονται. Επίσης να γνωρίζει πως και οι ιδιωτικές ασφάλειες έχουν πολλές παγίδες. Την κρατάω μόνο και μόνο μη τυχόν και χρειαστεί για κάποια εξαιρετική περίπτωση.

Αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι με την αλλεργία μιάς και περάσαμε τα ίδια, στείλε μήνυμα.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, billstamaniac είπε

Καλησπέρα

Το παιδί μωρό ουσιαστικά 2 μηνών μπήκε μέσα  και συγκεκριμένα στο Μητερα γτ σταμάτησε να πίνει γαλα μετά από προτροπή του γιατρού ο οποίος δουλεύει κ στο Μητερα .

Την καθυστέρηση την στηρίζω σε δύο πράγματα 

1. Ότι για τις τρεις απλές εξετάσεις αίματος ουρά κόπρανα τις κάνανε μια κάθε μέρα ενώ μπορούσαν να γίνουν όλες από την πρώτη μέρα

2. Γαλατα τα οποία είχαμε δοκιμάσει στο σπίτι τα ξαναδοκιμασαμε από την αρχή εκεί ενώ το είχαμε αναφέρει

Για εξετάσεις φτάσαμε να μας ζητήσουν να κάνουμε νάρκωση στο παιδί για να κάνουν μαγνητική. 

Τελικά εννοείται την 10 μέρα φύγαμε κ όπου πήγαινωντας σε άλλο γιατρό κ μετά από χορήγηση ειδικού γάλακτος αντιαναγωγικου κ αντιαλλεργικου το παιδί επανήλθε 

Το θέμα δεν είναι τα λεφτά γιατί το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο αλλά όλη η ταλαιπωρία που μπήκε ένα βρέφος 2μηνων κ τελικά μην έχοντας κάτι σοβαρό αλλά γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση λόγω αλλεργίας στο γάλα 

Το ότι δεν έχω πάει να πιαστώ στα χέρια είναι απορίας αξίας καθώς μέσα σε όλο αυτό είχαμε κ την διευθύντρια της παιδιατρικής να είναι μέσα στην ειρωνία τις πρώτες μέρες κμε σχόλια του τύπου δεν ξέρετε να το ταιζετε ή φτιάχνετε το γάλα πολύ ζεστό .

Για τα πανηγύρια όλοι τους μακριά 

καλημερα

ξεκινησε το θεμα λεγοντας για υπερβολικες χρεωσεις για το ιδιωτικο νοσοκομειο και μετα απο λιγο αναφερει οτι "το θεμα δεν ειναι τα λεφτα"!

Εγω πιστευω οτι και σε δημοσιο νοσοκομειο να πηγαινατε και να μη πληρωνατε ουτε ενα ευρ (αντε τα 8 ευρ εισαγωγης) παλι θα ανοιγατε θεμα. Εφοσον "Για τα πανηγύρια όλοι τους μακριά " η μονη λυση ειναι χαρτοριχτες, ματζουνια και...παμε και οπου βγει

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, billstamaniac είπε

Τελικά εννοείται την 10 μέρα φύγαμε κ όπου πήγαινωντας σε άλλο γιατρό κ μετά από χορήγηση ειδικού γάλακτος αντιαναγωγικου κ αντιαλλεργικου το παιδί επανήλθε 

Φαντάζομαι ενημερώσατε τον γιατρό για όσα είχατε κάνει ήδη στην κλινική σωστά;

Όταν γνωρίζει ένας γιατρός τι μπορεί να αποκλείσει ως αιτία επειδή η κλινική έχει κάνει ήδη την προεργασία, είναι ευκολότερο να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. Αλλιώς είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα είχε ξεκινήσει κι αυτός με εξετάσεις.

Αν ξεκινούσε η κλινική με τη χορήγηση ειδικού γάλακτος και τελικά δεν ήταν αυτό η αιτία αλλά κάτι σοβαρότερο (το οποίο παρεπιμπτόντως θα το έβλεπαν από τις εξετάσεις που έκαναν), ποιόν θα κατηγορούσατε ως υπεύθυνο για την επιβάρυνση της υγείας του μωρού στο χρονικό διάστημα που χάθηκε δοκιμάζοντας το ειδικό γάλα;

1 ώρα πριν, vamvakoolas είπε

καλημερα

ξεκινησε το θεμα λεγοντας για υπερβολικες χρεωσεις για το ιδιωτικο νοσοκομειο και μετα απο λιγο αναφερει οτι "το θεμα δεν ειναι τα λεφτα"!

Εγω πιστευω οτι και σε δημοσιο νοσοκομειο να πηγαινατε και να μη πληρωνατε ουτε ενα ευρ (αντε τα 8 ευρ εισαγωγης) παλι θα ανοιγατε θεμα. Εφοσον "Για τα πανηγύρια όλοι τους μακριά " η μονη λυση ειναι χαρτοριχτες, ματζουνια και...παμε και οπου βγει

Προσωπικά σε δημόσιο νοσοκομείο δεν ξαναπατάω.

Όταν διαπίστωσα περί τίνος πρόκειται, έκανα μία ιδιωτική ιατρική ασφάλεια και όποτε χρειάστηκε πήγα κατευθείαν σε κλινική με ελάχιστη συμμετοχή.

Υποθέτω για παρόμοιο λόγο πήγε στην κλινική και ο ΟΡ.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ιδιωτικο νοσοκομειο πας μονο με ιδιωτικη ασφάλιση..

Σε παιδι 2 μηνων δεν σε καλυπτει ακομα και η ιδιωτικη.. Θελει να υπαρχει 6μηνο+.

Με ιδιωτικη ασφαλεια  οταν πηγα τον γιο μου με βρογχιολίτιδα αρχισαν να του κανουν ενα καρο εξετασεις.

Κατσαμε 10 μερες σε μονοκλινο.

Σε καποια φαση ηρθε γιατρος απο την ασφαλιστικη και με ρωταγε . "γιατι κανατε αυτο και γιατι κανατε εκεινο?"

Δεν ξερω του λεω δεν ειμαι γιατρος.

Μαλλον την πετσοκοψε την ασφαλιστικη το νοσοκομειο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καραγκιοζιδες... αν αλλαζαν ενα απλο γαλα απο την αρχη δεν θα εμπαινε το μωρο (και οι γονεις) σε τοση ταλαιπωρια... και για οσους λενε τα δικα τους πρωτα αποκλειουν οι γιατροι ολα τα συνηθισμενα για την περιπτωση δεδομενα και μετα προχωρανε... η μηπως ηθελαν  να κανουν πιο καλα την δουλεια τους ε? προφανως ο αλλος γιατρος θα ηταν μαλακας που επελεξε την πρωτη περιπτωση και τελικα βρηκε ακρη

Επεξ/σία από Ducatista
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Σε μωρό φίλης που είχε εμμετους η παιδίατρος έλεγε δεν έχει τπτ μην υπερβάλεις δε χρειάζεται καν να το δω το μωρό. Η φίλη μου ομως δεν ένιωθε καλα μέσα της, το πήρε το μωρό και το πήγε σε ιδιωτική κλινική οπου αμέσως του έκαναν εισαγωγή και ΕΥΤΥΧΩΣ γιατί το μωρό κόντεψε να πεθάνει απο ενα θεμα που τελικά είχε εκ γενετής. 

100 φορές να γίνει μια εξέταση παραπάνω, 100 φορές να μείνεις στο νοσοκομείο δυο μέρες παραπάνω παρα το αντίθετο. 

Κι αυτά έγιναν πριν απο ενα μηνα μόλις….

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όλα τα ιδιωτικά μαιευτήρια δίνουν για τα μωρά πακέτο ιδιωτικής ασφαλειας για 6 μηνες η ένα χρόνο και πακέτο απο το ίδιο το μαιευτήριο σε στυλ free επισκέψεις+ εκπτωση σε εξετασεις... έτσι μετά τους δένουν κ σε οικογενειακά πρόγραμματα;) 

Κάτι τέτοιο φαντάζομαι εγινε κ παραπάνω γ αυτό είναι ελαχιστο το ποσο...

Ένα δωμάτιο γ ενήλικα ,ο μ.ο.  είναι γύρω στο 1000ε... μεθ μαφ πολλαπλασια 2 3 4χιλιαρικα..ο εοδυ/εφκα καλύπτει ψίχουλα σε σύγκριση με τα παραπάνω ποσά κ αν βάλουμε κ αμοιβες γιατρών μερικές φορές δεν ασχολείσαι καν γ να τα πάρεις...

Στο θέμα ιατρική δυστυχώς ειναι να μην σου  τύχει αναποδιά... να υπενθυμίσω ότι επί κοβιντ  υπηρχε 100% θνησιμότητα γ χρονια σε εντατική κ δεν διωχθηκε κάνεις.. (ακαταδιωκτο γιατρων) 

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
Στις 12/5/2023 στις 12:37 ΜΜ, Ducatista είπε

καραγκιοζιδες... αν αλλαζαν ενα απλο γαλα απο την αρχη δεν θα εμπαινε το μωρο (και οι γονεις) σε τοση ταλαιπωρια... και για οσους λενε τα δικα τους πρωτα αποκλειουν οι γιατροι ολα τα συνηθισμενα για την περιπτωση δεδομενα και μετα προχωρανε... η μηπως ηθελαν  να κανουν πιο καλα την δουλεια τους ε? προφανως ο αλλος γιατρος θα ηταν μαλακας που επελεξε την πρωτη περιπτωση και τελικα βρηκε ακρη

Η ευκολότερη δουλειά του κόσμου είναι να είσαι Μετά Χριστόν Προφήτης. 😏

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Narayan είπε

Η ευκολότερη δουλειά του κόσμου είναι να είσαι Μετά Χριστόν Προφήτης. 😏

νομιζω πως απαντησες απλα για να απαντησεις εξηγησα τι ακριβως λεω κανενας δεν ειναι προφητης ο δευτερος γιατρος επραξε οπως θα εκαναν σχεδον ολοι δηλαδη απο μια συνηθισμενη αιτια-ενδειξη βλεπουμε μια κατασταση και προχωραμε δεν πιανουμε μια σπανιοτερη κατασταση και κανουμε το αντιθετο... εσυ δηλαδη  προτεινεις κατι αλλο?  εγω νομιζω πως ενας γιατρος που θελει να κανει σωστα την δουλεια του χωρις να εχει το μυαλο του (μονο) στο κερδος θα εκανε τεστ κατευθειαν για αλεργια στο γαλα και εναν υπερηχο....

Στις 12/5/2023 στις 10:08 ΜΜ, margaritagr είπε

Σε μωρό φίλης που είχε εμμετους η παιδίατρος έλεγε δεν έχει τπτ μην υπερβάλεις δε χρειάζεται καν να το δω το μωρό. Η φίλη μου ομως δεν ένιωθε καλα μέσα της, το πήρε το μωρό και το πήγε σε ιδιωτική κλινική οπου αμέσως του έκαναν εισαγωγή και ΕΥΤΥΧΩΣ γιατί το μωρό κόντεψε να πεθάνει απο ενα θεμα που τελικά είχε εκ γενετής. 

100 φορές να γίνει μια εξέταση παραπάνω, 100 φορές να μείνεις στο νοσοκομείο δυο μέρες παραπάνω παρα το αντίθετο. 

Κι αυτά έγιναν πριν απο ενα μηνα μόλις….

σιγουρα υπαρχουν και αυτα γιαυτο ο ιατρος πρεπει να ειναι τσακαλι ειδικα ο παιδιατρος γιατι πολλες φορες τα συμπτωματα ειναι ιδια σε 2 η και παραπανω καταστασεις.... ομως προφανως ειναι σπανια περιπτωση αυτη που ανεφερες γιατι  αν ηταν ετσι για ενα πονοκεφαλο η για χτυπημα στο κεφαλι θα καναμε αξονικες καθε μερα.. και στα λεω εγω που ειμαι αρρωστος με τα παιδια μου και τα παω με το παραμικρο τον γιατρο φετος τον χειμωνα παιζει να πηγα πανω απο 20 φορες....

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ducatista είπε

νομιζω πως απαντησες απλα για να απαντησεις εξηγησα τι ακριβως λεω κανενας δεν ειναι προφητης ο δευτερος γιατρος επραξε οπως θα εκαναν σχεδον ολοι δηλαδη απο μια συνηθισμενη αιτια-ενδειξη βλεπουμε μια κατασταση και προχωραμε δεν πιανουμε μια σπανιοτερη κατασταση και κανουμε το αντιθετο... εσυ δηλαδη  προτεινεις κατι αλλο?  εγω νομιζω πως ενας γιατρος που θελει να κανει σωστα την δουλεια του χωρις να εχει το μυαλο του (μονο) στο κερδος θα εκανε τεστ κατευθειαν για αλεργια στο γαλα και εναν υπερηχο....

Είστε παιδίατρος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαι εγω,Μια χαρα τα λεει

46 λεπτά πριν, Narayan είπε

Είστε παιδίατρος;

7 ώρες πριν, Narayan είπε

Η ευκολότερη δουλειά του κόσμου είναι να είσαι Μετά Χριστόν Προφήτης. 

Η απλα να ξέρεις  την δουλεια σου και να μην κοροϊδεύεις τον κοσμο και κυρίως να μην τον ταλαιπωρεις η ακομα περισσοτερο να τον βαζεις σε κίνδυνο ασκοπα.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...