Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περιμένω δέμα από Αγγλία το οποίο αυτή τη στιγμή μέσω tracking βλέπω ότι έχει μπει στο τελωνείο. Μου ήρθε λοιπόν το παρακάτω μήνυμα στο κινητό:

"ΕΛΤA: Αναστολή αποστολής του πακέτου σας με αριθμό PP***********GR, πληρωμή 2,99 € ζητείται από το http://post-elta.info"

Πατώντας στο link εμφανίζεται η σελίδα των ΕΛΤΑ με το παρακάτω μήνυμα:

"Ανεξόφλητοι τελωνειακοί δασμοί

To δέμα σας με αριθμό PP************GR βρίσκεται καθ' οδόν προς τη διεύθυνσή σας.

Για το πακέτο σας επιβάλλεται χρέωση τελωνείου/φορολογίας. Το ποσό είναι 2,99€

Θα πληρώσουμε τους δασμούς/φόρους εκ μέρους σας στις αρχές για να επιταχύνουμε την τελωνειακή διαδικασία. Για να παραλάβετε το πακέτο σας, κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να πραγματοποιήσετε μια ασφαλή ηλεκτρονική πληρωμή."

Πατώντας το κουμπί της πληρωμής σου ζητάει να βάλεις τα στοιχεία σου και τον αριθμό της κάρτας σου. Δεν ζητάει ούτε pin ούτε κωδικούς ούτε τίποτα άλλο ύποπτο. Προφανώς όμως πρόκειται για απάτη. Το site είναι τόσο αληθοφανές που παραλίγο να την πατήσω. 

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είχαν ενημέρωση ότι μετά από 2 χρόνια παρήγγειλα κάτι από εξωτερικό και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τελωνείο.

Επίσης μπήκαν σε διαδικασία να φτιάξουν site κλώνο των ΕΛΤΑ για 2,99€? Γιατί πέρα από αυτό το ποσό δεν αποκτούν κάποια άλλη πρόσβαση στον λογαριασμό ή την κάρτα σου.

Δημοσ.

Φυσικά και αποκτούν

Η κάρτα σου μπαίνει σε gpay waller και κάνουν μετά αγορά

Ελπίζω να μην έδωσες στοιχεία

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostas_teach είπε

Περιμένω δέμα από Αγγλία το οποίο αυτή τη στιγμή μέσω tracking βλέπω ότι έχει μπει στο τελωνείο. Μου ήρθε λοιπόν το παρακάτω μήνυμα στο κινητό:

"ΕΛΤA: Αναστολή αποστολής του πακέτου σας με αριθμό PP***********GR, πληρωμή 2,99 € ζητείται από το http://post-elta.info"

Πατώντας στο link εμφανίζεται η σελίδα των ΕΛΤΑ με το παρακάτω μήνυμα:

"Ανεξόφλητοι τελωνειακοί δασμοί

To δέμα σας με αριθμό PP************GR βρίσκεται καθ' οδόν προς τη διεύθυνσή σας.

Για το πακέτο σας επιβάλλεται χρέωση τελωνείου/φορολογίας. Το ποσό είναι 2,99€

Θα πληρώσουμε τους δασμούς/φόρους εκ μέρους σας στις αρχές για να επιταχύνουμε την τελωνειακή διαδικασία. Για να παραλάβετε το πακέτο σας, κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να πραγματοποιήσετε μια ασφαλή ηλεκτρονική πληρωμή."

Πατώντας το κουμπί της πληρωμής σου ζητάει να βάλεις τα στοιχεία σου και τον αριθμό της κάρτας σου. Δεν ζητάει ούτε pin ούτε κωδικούς ούτε τίποτα άλλο ύποπτο. Προφανώς όμως πρόκειται για απάτη. Το site είναι τόσο αληθοφανές που παραλίγο να την πατήσω. 

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είχαν ενημέρωση ότι μετά από 2 χρόνια παρήγγειλα κάτι από εξωτερικό και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τελωνείο.

Επίσης μπήκαν σε διαδικασία να φτιάξουν site κλώνο των ΕΛΤΑ για 2,99€? Γιατί πέρα από αυτό το ποσό δεν αποκτούν κάποια άλλη πρόσβαση στον λογαριασμό ή την κάρτα σου.

Kάθε μέρα ποστ για την ίδια απάτη.Τα στοιχεία μας  θελουν και πολλοί θα τα δώσουν.Μετά ξέρουν αυτοί πως θα συνεχίσουν την απάτη. 

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, kostas_teach είπε

για 2,99€? 

Ειναι τοσοι πολλοί οι 2,99 που θα εκπλαγεις απο τα έσοδα οου εχουν, άσε που σκοπος τους ειναι η κλοπη των στοιχείων της συναλλαγής.

Δημοσ.

Πώς αποκτούν όμως πληροφόρηση για το πότε έχει κάποιος δέμα στο τελωνείο?

Έχουν πρόσβαση σε κάποια βάση δεδομένων του τελωνείου; Αν ναι, τότε θα πρέπει να επιληφθεί η αρμόδια αρχή για το γεγονός πως ένας κρατικός φορέας είναι διάτρητος. 

Υποκλέπτουν τον αριθμό αποστολής από σελίδες tracking? Τότε πώς γνωρίζουν τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη για να του στείλουν μήνυμα?

Υποκλέπτουν τα στοιχεία της παραγγελίας από το ηλεκτρονικό κατάστημα αγοράς? Τότε γιατί δεν υποκλέπτουν από εκεί και τα υπόλοιπα στοιχεία που χρειάζονται?

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, kostas_teach είπε

Έχουν πρόσβαση σε κάποια βάση δεδομένων του τελωνείου; Αν ναι, τότε θα πρέπει να επιληφθεί η αρμόδια αρχή για το γεγονός πως ένας κρατικός φορέας είναι διάτρητος. 

Υποκλέπτουν τον αριθμό αποστολής από σελίδες tracking? Τότε πώς γνωρίζουν τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη για να του στείλουν μήνυμα?

Υποκλέπτουν τα στοιχεία της παραγγελίας από το ηλεκτρονικό κατάστημα αγοράς? Τότε γιατί δεν υποκλέπτουν από εκεί και τα υπόλοιπα στοιχεία που χρειάζονται?

Δεν έχουν κάποια πρόσβαση σε πραγματικά στοιχεία,   στην τύχη επιλέγουν νούμερα/email και στέλνουν

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, kostas_teach είπε

Αν ήταν στοχευμένα θα είχε το ονομα σου ,το στέλνουν σε μερικές χλμ email και όλο και κάποιος θα περιμένει δέμα.

Δοκίμασες να βάλεις το tracking στο https://www.17track.net/en ?ή να το γκουγκλάρεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έκανα tracking μόνο μέσω του site των ΕΛΤΑ.

Τι να πω, μπορεί να είναι σύμπτωση και να έτυχε όντως να έχει μπει το δέμα μου για εκτελωνισμό. 🤔

Επεξ/σία από kostas_teach
Δημοσ.

Εχω λαβει 4 παρομοια μηνυματα τον τελευταιο μηνα. Προφανως στην τυχη και δεν καταφερα να εντοπισω πως διερρευσε το τηλ μου/απο ποια σελιδα

@kostas_teach ίδιο tracking number έχεις και εσύ?

Screenshot_20230510_231851_Messages.jpg

Δημοσ.

Τα τηλεφωνα σας και μας αν αγοράζετε ηλεκτρονικα ειναι παντου, στα μαγαζια ολης της Κίνας επάνω σε πακέτα που γυρίζουν τον μισό πλανητη, σε 10αδες μαγαζιά στην ελλαδα στο εβαυ, στο αλι, στο αμαζον, σε ολες τις ταχυδρομικές κλπ κλπ

Εχετε ακομα απορία που βρίσκουν το τηλέφωνό σας 😋

Δημοσ.
12 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Εχω λαβει 4 παρομοια μηνυματα τον τελευταιο μηνα. Προφανως στην τυχη και δεν καταφερα να εντοπισω πως διερρευσε το τηλ μου/απο ποια σελιδα

Ναι, είναι το ίδιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 10/05/2023 at 23:14, SabotazNic said:

Μου ρθε και μένα μήνυμα τέτοιο. Φαίνεται ότι είναι μούφα από την μέτρια προσπάθεια μετάφρασης/συντακτικού/ ύπουλης διεύθυνσης url. 

Εννοείται ότι αναζήτησα το υποτιθέμενο "δέμα" από περιέργεια και δεν εμφανιζόταν πουθενά. Ραντομ νούμερο βάζουν, κάποιος θα περιμένει δέμα και θα ψαρωσει.

Screenshot_2023-05-12-22-21-45-511_com.google.android.apps.messaging.jpg

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
Στις 12/5/2023 στις 10:23 ΜΜ, 7nisiotis είπε

Μου ρθε και μένα μήνυμα τέτοιο. Φαίνεται ότι είναι μούφα από την μέτρια προσπάθεια μετάφρασης/συντακτικού/ ύπουλης διεύθυνσης url. 

Εννοείται ότι αναζήτησα το υποτιθέμενο "δέμα" από περιέργεια και δεν εμφανιζόταν πουθενά. Ραντομ νούμερο βάζουν, κάποιος θα περιμένει δέμα και θα ψαρωσει.

Screenshot_2023-05-12-22-21-45-511_com.google.android.apps.messaging.jpg

Εμένα ήταν πιο αληθοφανές. Δοκίμασα έτσι από περιέργεια με μια Virtual revolut, και ουσιαστικά όπως είπαν και άλλοι πάνε να την κάνουν add σε Google wallet και περιμένουν να τους στείλεις τον κωδικό μετά.

Γι'αυτό ζητάνε και κάποια στοιχεία, όπως όνομα και διεύθυνση.

Πάντως το site είναι πολύ αληθοφανές, έχουν κάνει καλή δουλειά δυστυχώς για τους λιγότερο υποψιασμένους. 

Screenshot_2023-05-15-11-43-34-27_0ce57feeccaa51fb7deed04b4dbda235.jpg

Δημοσ.

Και μενα μου χουν στειλει καμποσα, και οντως τον τελευταιο καιρο εχω παραγγειλει αρκετα μπιχλιμπιδια(~20αρια μικρης αξιας)  απο aliexpress επειτα απο "αποχη" ~6μηνου.

Εαν το δει καποιος βιαστικά και δεν του δώσει σημασία παιζει ευκολα να την πατησει.

Στις 10/5/2023 στις 11:14 ΜΜ, SabotazNic είπε

Περίμενες οντως δέματα?

Εαν ναι, από μεγάλο "μαγαζι" τυπου aliexpress κοκ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/5/2023 στις 11:59 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Τα τηλεφωνα σας και μας αν αγοράζετε ηλεκτρονικα ειναι παντου, στα μαγαζια ολης της Κίνας επάνω σε πακέτα που γυρίζουν τον μισό πλανητη, σε 10αδες μαγαζιά στην ελλαδα στο εβαυ, στο αλι, στο αμαζον, σε ολες τις ταχυδρομικές κλπ κλπ

Εχετε ακομα απορία που βρίσκουν το τηλέφωνό σας 😋

20 λεπτά πριν, @topos είπε

Περίμενες οντως δέματα?

Εαν ναι, από μεγάλο "μαγαζι" τυπου aliexpress κοκ?

Δεν περιμένω τπτ από ελτα, πόσο μάλλον από εξωτερικό. Δεν θυμάμαι καν να έχω κάνει λογαριασμούς στα κινέζικα. Αλλά πιο πολύ θα εμπιστευόμουν σελίδες όπως aliexpress και shein, πάρα τα ελληνικά μαγαζάκια. 

Μου ήρθε και χθες και άλλο. Μου κάνει εντύπωση η συχνότητα των μηνυμάτων. Εκεί που δεν είχα ποτέ, ξαφνικά σε έναν μήνα. Και από ότι φαίνεται είμαστε πολλοί που έτυχε το ίδιο διάστημα. Δεν θα ήταν κακό να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινά Sites, αν και λίγο δύσκολο να γίνει. 

Screenshot_20230517_174040_Messages.jpg

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...