Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Α μάλιστα οκ, κατάλαβα.

Τι ακριβώς καταλάβατε?

--- Άκυρο ---

Είπα να αναλύσω το γιατί αλλά δεν υπάρχει λόγος.

Αλλωστε δεν ασχολουμαι πια ούτε και με ενδιαφέρει να κάνω διαφήμιση το εαυτό μου για να βρω πελάτες. Δεν δραστηριοποιούμαι καν στην Ελλάδα. 2Έχω δουλειά και καλή μάλιστα και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμείνω.

Εαν αμφιβαλετε πάντως και θέλετε μπορείτε να τσεκαρετε τις γνώσεις μου.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Zito_H_Ergatia είπε

@gx2 Το πρόβλημά σου λύνεται με επίσκεψη σε δικηγόρο και διερεύνηση για άσκηση αγωγής κατά του πρώην ιδιοκτήτη/κατασκευαστή ή του μηχανικού του που σε εξαπάτησαν. Δεν φταίει ο μηχανικός που πρέπει να ασχοληθεί τώρα με δική σου πληρωμή φυσικά για να λύσει αυτή την αβλεψία. Τα παραπονά σου μπορείς επίσης να τα κάνεις στο κράτος που δεν μπόρεσε να αποτρέψει και να συλλάβει το πρόβλημα πριν υπάρξει η παρατυπία. Τώρα αυτές είναι οι συνέπειες και δεν αλλάζει κάτι όσο και να γκρινιάζεις, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν φταίει ο τωρινός μηχανικός που κλήθηκε από εσένα για να λύσει το πρόβλημα.

@Manefs23 Παρομοίως, στην θέση σας θα έκανα αγωγή στον υπάλληλο της υπηρεσίας που δήλωσε λάθος τα στοιχεία και τις συντεταγμένες των τοπογραφικών με αποτέλεσμα να αναγκάζεστε τώρα σύμφωνα με τα λεγόμενά σου να πληρώνετε ξανά. Δεν φταίει ο μηχανικός που πρέπει να σου κάνει ξανά τοπογραφικό από την αρχή.

@SeNNinhA Χαρά στο κουράγιο σου που κάθεσαι και γράφεις κατεβατά για να αλλάξεις την άποψη του καθενός. Χάνεις τον χρόνο σου. Αν και σε μερικά πραγματάκια που λες διαφωνώ, αλλά συμφωνώ στο 90%. Έχοντας και εγώ αντιμετωπίσει κατά περιπτώσεις πλήρη απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά από πελάτες - ιδιοκτήτες που με κάλεσαν για τέτοιες δουλειές, εδώ και χρόνια δεν συμπονώ και δεν με απασχολεί το πρόβλημα κανενός. Κάποιες φορές κιόλας μου πέρασε απ' το μυαλό να αλλάξω επάγγελμα, έχω προσληφθεί ως μισθωτός σε κατασκευαστική και βρήκα την ησυχία από τον κάθε γιδοβοσκό ιδιοκτήτη. 

Γενικά οι ιδιοκτήτες και όσο μάλιστα υψηλότερη περιουσία έχουν, τόσο περισσότερο γκρινιάζουν. Άτομα που κληρονόμισαν ακίνητα και βαριούνται να δουλέψουν ζώντας από τα ενοίκια μια ζωή και νομίζοντας οτι βρήκαν την κότα με τα χρυσά αυγά. Στην Σουηδία  εδώ και δεκαετίες ο πολίτης δεν έμπλεκε καν με πολεοδομίες, πήγαινε στον μηχανικό και μόνος εξέδιδε την άδεια οικοδόμησης, εκεί οι μηχανικοί είναι κάτι σαν τους συμβολαιογράφους και αποτελούν κάτι σαν πολεοδομίες. Μαντέψτε βέβαια για ποιον λόγο, διότι ήταν αξιόπιστοι και δεν γινόντουσαν οι λαμογιές που γίνονται στην Ελλάδα.

Η ψηφιοποίηση φακέλων των ακινήτων και όλα αυτα τα κόστη / υποχρεώσεις για τους ιδιοκτήτες υπάρχουν και στο εξωτερικό, να μην μιλήσω φυσικά για υποχρεωτική ασφάλιση και πολλά άλλα που έρχονται σιγά σιγά και εδώ. Απλά στην Ελλάδα ζούμε 50 χρόνια πίσω και αργήσαμε πολύ να ενσωματώσουμε εδώ μέτρα και συστήματα του εξωτερικού. Θα πέσει πολύ κλάψα και γκρίνια από τους παρανομούντες, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει. Φανταστείτε πως αμα δεν ερχόταν τώρα η ΗΤΚ, τα ίδια θα μπαίνει να λέει το παιδί και το εγγόνι σας στο μελλοντικό insomnia για τα ίδια ακριβώς πράγματα που δεν φρόντισαν να τακτοποιήσουν οι προηγούμενες γενιές, δεν πειράζει θα τακτοποιηθούν όλα τώρα.

Δεν γκρινιάζω με τον μηχανικό. Γκρινιάζω με το σύστημα που επέτρεπε όλο αυτό το γιουσουρούμ, και τώρα με υποχρεώνει να πληρώσω τους ίδιους ανθρώπους που τόσο καιρό δημιουργούσαν και συντηρούσαν όλη αυτή την κατάσταση, ώστε αυτή να αλλάξει. 

Αλήθεια όλοι εσείς οι μηχανικοί δεν βλέπετε το οξύμωρο της όλης υπόθεσης;

Εσύ με αυτό το nickname θεωρείς σωστό ο έλεγχος να περνάει στα χέρια ιδιωτών;

Δημοσ.

Πληροφοριακά στο Κτηματολόγιο κάνεις την αρχική υποβολή μαζί με όλους τους γείτονες, μετά γίνεται προανάρτηση, γίνεται υποβολή διορθώσεων, γίνεται ανάρτηση, με υποβολή ενστάσεων και τέλος γίνεται η οριστικοποίηση. Άρα έχεις 2 τουλάχιστον ευκαιρίες να υποβάλεις διορθώσεις, πριν αρχίσει το μπλέξιμο δια της δικαστικής οδού.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gx2 είπε

Δεν γκρινιάζω με τον μηχανικό. Γκρινιάζω με το σύστημα που επέτρεπε όλο αυτό το γιουσουρούμ, και τώρα με υποχρεώνει να πληρώσω τους ίδιους ανθρώπους που τόσο καιρό δημιουργούσαν και συντηρούσαν όλη αυτή την κατάσταση, ώστε αυτή να αλλάξει. 

Αλήθεια όλοι εσείς οι μηχανικοί δεν βλέπετε το οξύμωρο της όλης υπόθεσης;

Εσύ με αυτό το nickname θεωρείς σωστό ο έλεγχος να περνάει στα χέρια ιδιωτών;

Εγώ με αυτό το nickname εργαζόμουν 3 χρόνια σερβιτόρος παράλληλα με σπουδές στο πολυτεχνείο για να τελειώσω και όταν τελείωσα και βγήκα στην αγορά ως ελεύθερος επαγγελματίας, είχα το έναν γιδοβοσκό δίπλα από το χωριό μου που δεν έβρισκε τοπογράφο στην περιοχή και όταν πήγα εγώ να του βγάλω τα τοπογραφικά χώρια την βενζίνη που ξόδεψα, μόλις άκουσε την τιμή μου λέει ότι είναι πολλά αυτά που ζητάω, πληρώνει άμα θέλω μέχρι τα μισά αλλιώς να έρθω να του καθαρίσω τζάμπα το χωράφι πριν το καλοκαίρι για να ισοφαρίσουμε τα κόστη. Τόσα λεφτά δεν πλήρωνε ούτε τους εργάτες για τις δουλειές του χωραφιού και μπλα μπλα. Τσαντίστηκα και έφυγα χωρίς πολλά πολλά για να μην τον βρίσω, ήταν και γνωστός συγγενών μου. Παρόμια άκουσα και μια άλλη φορά από έναν ηλικιωμένο στην Εκάλη που με έκραξε κιόλας επειδή είχα αργήσει 5 λεπτά στην καθορισμένη ώρα, μου είπε πάλι κάτι για να του καθαρίσω το σπίτι. Του απαντάω ότι με τόσα λεφτά που σας ζήτησα για το ΠΕΑ τόσα και παραπάνω θα πληρώσετε για συνεργείο καθαρισμού για το σπίτι σας, εγώ είμαι επιστήμονας, μετά μου ζήτησε συγνώμη, αλλά έφυγα θυμωμένος χωρίς να κάνω κάτι παραπάνω. Περιπτώσεις σαν αυτές που αναφέρει ο/η Senninha έχω άπειρες.

Όσο για την ερώτησή σου. Στο έχει υπεραναλύσει μέχρι αηδίας ο/η @SeNNinhA. Όχι θα έπρεπε το κράτος να μην αφήσει να γίνουν αυτές οι αβλεψίες, δεν το έκανε όμως, όπως σε πάρα πολλά άλλα πράγματα. Ο ελεγκτικός μηχανισμός που υπήρχε με τους δημοσίους υπαλλήλους, τις πολεοδομίες, δεν δούλεψε, φακελάκια, διαφθορά, ιδιώτες μηχανικοί μέσα στο σύστημα, στα κόλπα κτλ. Πάει περίπατο το σύστημα. Τώρα ήρθαν οι ελεγκτές δόμησης, η ΗΤΚ και από οτι φαίνεται δουλεύει περίφημα. Δεν μπορεί με τίποτε να καλυφθεί αυτό το κόστος από τις πολεοδομίες και το δημόσιο. Εαν γινόταν τότε θα αυξανόντουσαν οι φόροι ή θα κοβόντουσαν κονδύλια και χρήματα από άλλες ανάγκες για τα οποία πολύ πιθανόν πάλί εσύ ή κάποιοι άλλοι πάλι θα βγαίνατε να γκρινιάζετε ότι που είναι το κράτος. 

Εαν δεν πληρώσεις τώρα για την τακτοποίηση και την ΗΤΚ, θα το κάνουν τα παιδιά ή τα εγγόνια σου, δεν αλλάζει κάτι. Όλα αυτά ήταν βέβαιο πως κάποια στιγμή θα τα βρούμε μπροστά μας. Υπάρχουν αυτή την στιγμή ακίνητα που οι ιδιοκτήτες δεν έχουν τα σχέδια, έχουν χαθεί τα πάντα. Πως να κάτσει έτσι να δουλέψει ένας μηχανικός, να εκδόσει το ΠΕΑ, να εκδόσει την ΗΤΚ. Δεν γίνονται αυτά, και κανονικά ήταν υποχρέωση των ιδιοκτητών να τα κατέχουν. Άλλα τετραγωνικά γράφουν οι άδειες, άλλα τα σχέδια, άλλα ο πραγματικός χώρος, άλλα δηλωμένα στην ΔΕΗ και στον δήμο, άλλα στο Ε9, άλλα στα ΠΕΑ. Ε πως θα μπει μια τάξη σε αυτό το απερίγραπτο μπάχαλο; Μόνο με συμβολή ιδιωτών γινόταν, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Τα επόμενα χρόνια έρχεται και υποχρεωτική ασφάλιση για όλα τα ακίνητα. Δεν μπορεί το κράτος ούτε εκεί να καλύπτει τα κόστη. Οι εταιρείες θα ζητάνε πρόσβαση μέσα στον φάκελο του ακινήτου για να βλέπουν την κατάσταση, κάτι όπως κάνουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές με το ΑΜΚΑ του πολίτη για να του κάνουν συμβόλαιο ασφαλίσης υγείας και να δούνε τις παθήσεις.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Zito_H_Ergatia είπε

Εγώ με αυτό το nickname εργαζόμουν 3 χρόνια σερβιτόρος παράλληλα με σπουδές στο πολυτεχνείο για να τελειώσω και όταν τελείωσα και βγήκα στην αγορά ως ελεύθερος επαγγελματίας, είχα το έναν γιδοβοσκό δίπλα από το χωριό μου που δεν έβρισκε τοπογράφο στην περιοχή και όταν πήγα εγώ να του βγάλω τα τοπογραφικά χώρια την βενζίνη που ξόδεψα, μόλις άκουσε την τιμή μου λέει ότι είναι πολλά αυτά που ζητάω, πληρώνει άμα θέλω μέχρι τα μισά αλλιώς να έρθω να του καθαρίσω τζάμπα το χωράφι πριν το καλοκαίρι για να ισοφαρίσουμε τα κόστη. Τόσα λεφτά δεν πλήρωνε ούτε τους εργάτες για τις δουλειές του χωραφιού και μπλα μπλα. Τσαντίστηκα και έφυγα χωρίς πολλά πολλά για να μην τον βρίσω, ήταν και γνωστός συγγενών μου. Παρόμια άκουσα και μια άλλη φορά από έναν ηλικιωμένο στην Εκάλη που με έκραξε κιόλας επειδή είχα αργήσει 5 λεπτά στην καθορισμένη ώρα, μου είπε πάλι κάτι για να του καθαρίσω το σπίτι. Του απαντάω ότι με τόσα λεφτά που σας ζήτησα για το ΠΕΑ τόσα και παραπάνω θα πληρώσετε για συνεργείο καθαρισμού για το σπίτι σας, εγώ είμαι επιστήμονας, μετά μου ζήτησε συγνώμη, αλλά έφυγα θυμωμένος χωρίς να κάνω κάτι παραπάνω. Περιπτώσεις σαν αυτές που αναφέρει ο/η Senninha έχω άπειρες.

Όσο για την ερώτησή σου. Στο έχει υπεραναλύσει μέχρι αηδίας ο/η @SeNNinhA. Όχι θα έπρεπε το κράτος να μην αφήσει να γίνουν αυτές οι αβλεψίες, δεν το έκανε όμως, όπως σε πάρα πολλά άλλα πράγματα. Ο ελεγκτικός μηχανισμός που υπήρχε με τους δημοσίους υπαλλήλους, τις πολεοδομίες, δεν δούλεψε, φακελάκια, διαφθορά, ιδιώτες μηχανικοί μέσα στο σύστημα, στα κόλπα κτλ. Πάει περίπατο το σύστημα. Τώρα ήρθαν οι ελεγκτές δόμησης, η ΗΤΚ και από οτι φαίνεται δουλεύει περίφημα. Δεν μπορεί με τίποτε να καλυφθεί αυτό το κόστος από τις πολεοδομίες και το δημόσιο. Εαν γινόταν τότε θα αυξανόντουσαν οι φόροι ή θα κοβόντουσαν κονδύλια και χρήματα από άλλες ανάγκες για τα οποία πολύ πιθανόν πάλί εσύ ή κάποιοι άλλοι πάλι θα βγαίνατε να γκρινιάζετε ότι που είναι το κράτος. 

Εαν δεν πληρώσεις τώρα για την τακτοποίηση και την ΗΤΚ, θα το κάνουν τα παιδιά ή τα εγγόνια σου, δεν αλλάζει κάτι. Όλα αυτά ήταν βέβαιο πως κάποια στιγμή θα τα βρούμε μπροστά μας. Υπάρχουν αυτή την στιγμή ακίνητα που οι ιδιοκτήτες δεν έχουν τα σχέδια, έχουν χαθεί τα πάντα. Πως να κάτσει έτσι να δουλέψει ένας μηχανικός, να εκδόσει το ΠΕΑ, να εκδόσει την ΗΤΚ. Δεν γίνονται αυτά, και κανονικά ήταν υποχρέωση των ιδιοκτητών να τα κατέχουν. Άλλα τετραγωνικά γράφουν οι άδειες, άλλα τα σχέδια, άλλα ο πραγματικός χώρος, άλλα δηλωμένα στην ΔΕΗ και στον δήμο, άλλα στο Ε9, άλλα στα ΠΕΑ. Ε πως θα μπει μια τάξη σε αυτό το απερίγραπτο μπάχαλο; Μόνο με συμβολή ιδιωτών γινόταν, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Τα επόμενα χρόνια έρχεται και υποχρεωτική ασφάλιση για όλα τα ακίνητα. Δεν μπορεί το κράτος ούτε εκεί να καλύπτει τα κόστη. Οι εταιρείες θα ζητάνε πρόσβαση μέσα στον φάκελο του ακινήτου για να βλέπουν την κατάσταση, κάτι όπως κάνουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές με το ΑΜΚΑ του πολίτη για να του κάνουν συμβόλαιο ασφαλίσης υγείας και να δούνε τις παθήσεις.

Με την ίδια λογική έχουν απαξιωθεί τα δημόσια σχολεία με αποτέλεσμα να ανθεί η ιδιωτική παιδεία (φροντιστήρια) και οσονούπω θα έχουμε και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αντίστοιχα απαξιώνονται τα δημόσια νοσοκομεία, αρχίζουν τα απογευματινά, επί πληρωμής, χειρουργεία και σε λίγο καιρό η υγεία θα καταλήξει στα χέρια των ιδιωτών. Άνοιξε η κερκόπορτα! Τα δημόσια έργα έχουν παραδοθεί σε ιδιώτες χρόνια τώρα και βλέπουμε που έχει πάει το κόστος των διοδίων! Το ρεύμα, από δημόσιο αγαθό έχει καταλήξει στα χέρια ιδιωτών. Καλά πάει και αυτό. Προσεχώς και το νερό. Η εφορία έχει ξεμείνει από ελεγκτές και δεν αναβαθμίζουν άλλους στη θέση τους. Μάντεψε γιατί. Κάποια στιγμή θα βάλουν ιδιώτες γιατί "Ο ελεγκτικός μηχανισμός που υπήρχε με τους δημοσίους υπαλλήλους, τις εφορίες, δεν δούλεψε, φακελάκια, διαφθορά, ιδιώτες λογιστές μέσα στο σύστημα, στα κόλπα κτλ. Πάει περίπατο το σύστημα" όπως λες και εσύ.

Όλα για το καλό μας γίνονται.

Επεξ/σία από gx2
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, gx2 είπε

Με την ίδια λογική έχουν απαξιωθεί τα δημόσια σχολεία με αποτέλεσμα να ανθεί η ιδιωτική παιδεία (φροντιστήρια) και οσονούπω θα έχουμε και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αντίστοιχα απαξιώνονται τα δημόσια νοσοκομεία, αρχίζουν τα απογευματινά, επί πληρωμής, χειρουργεία και σε λίγο καιρό η υγεία θα καταλήξει στα χέρια των ιδιωτών. Άνοιξε η κερκόπορτα! Τα δημόσια έργα έχουν παραδοθεί σε ιδιώτες χρόνια τώρα και βλέπουμε που έχει πάει το κόστος των διοδίων! Το ρεύμα, από δημόσιο αγαθό έχει καταλήξει στα χέρια ιδιωτών. Καλά πάει και αυτό. Προσεχώς και το νερό. Η εφορία έχει ξεμείνει από ελεγκτές και δεν αναβαθμίζουν άλλους στη θέση τους. Μάντεψε γιατί. Κάποια στιγμή θα βάλουν ιδιώτες γιατί "Ο ελεγκτικός μηχανισμός που υπήρχε με τους δημοσίους υπαλλήλους, τις εφορίες, δεν δούλεψε, φακελάκια, διαφθορά, ιδιώτες λογιστές μέσα στο σύστημα, στα κόλπα κτλ. Πάει περίπατο το σύστημα" όπως λες και εσύ.

Ωραιο αυτο με το να τα κάνει ολα το κρατος με κρατικους μηχανισμούς αλλα οχι μονο εχει δρακο αλλα και αγριο μαλιστα και λιονταρια και τιγρεις....

Οκ. Ας εξετασουμε την επιλογη να μην πληρώσετε ιδιώτη μηχανικό και να τα κάνει υπαλληλος της πολεοδομίας.

Το δεδομενο είναι οτι δεν υπαρχουν αρκετοί σημερα. Ειναι ελαχιστοι πια και ασχολουνται με τις αδειες οι οποιες και αυτες καθυστερουν (ευτυχως οχι τοσο πια λογο αλλαγης και εκει του συστηματος).

Οποτε θα πρεπει να γινουν νεες προσλήψεις. Οκ. Εαν πρεπει να γίνουν.

Πόσο θα απασχολειται ο νεος υπαλληλος με τους ελεγχους? Αγνωστο και οχι σταθερο. Αλλες φορες 100% του χρονου του (σπανιο) και αλλες θα καθεται χωρις αντικειμενο. Σε αλλες περιοχες βγαινουν πολλες αδειες και σε αλλες οχι. Σε καποιες περιοδους υπαρχει φορτος εργασιας κι σε καποιες οχι. 

Να βαλω ενα μεσο ορο πραγματικής απασχολησης του υπαλληλου στο 40%? Θα ειναι και πολυ αλλα ας το βαλω.

Τι θα πληρώνεις στον υπαλληλο? Μισθο, ασφάλιση, κρατησεις, αδειες, δωρα κλπ.

Να κανουμε αναγωγή ποσο θα κοστιζει στο κρατος ο υπαλληλος για να κανει την ιδια δουλεια των ιδιωτών? Πολλαπλασια του ιδιώτη.

Ποιος θα πληρώνει τον δημόσιο υπάλληλο? Εμεις ολοι. Ποσο θα τον πληρώνουμε? Πολλαπλασια απο τον ιδιωτη τον οποιο απλα καλεις μονο οταν τον χρειαζεσαι και οχι μονο δεν του πληρωνεις ασφαλεια και κρατησεις αλλα τα πληρωνει ο ιδιος απο την τσεπη του.

Μπορει να απασχοληθει σε αλλο τμημα ο υπαλληλος οταν δεν θα ασχολειται με τους ελεγχους? Και ναι και οχι. Εαν ασχολειται θα ειναι βοηθητικα. Εαν ασχολειται κανονικά στο τελος θα αποροφηθεί απο το αλλο τμημα και θα θελεις προσληψη νεου υπαλληλου.

Δεν ανακαλυπτω τον τροχο. Τα δεδομενα του σημερινου Ελληνικου κρατους αναφερω.

Ποιος ο λογος να πληρώνουν ΟΛΟΙ παραπανω κοστος σε ενα γιγαντιο δημόσιο συστημα οταν με λιγοτερο κοστος μπορει να γινει η ιδια δουλεια από ιδιωτες?

Μηπως για να βολεψει αυτους που θα πρεπει να πληρώσουν (πχ αυτοι με τις αυθιαρεσιες) να μοιραστεί το κοστος σε ολους αντι να το πληρώσουν εξ ολοκληρου οι ιδιοι? Λεω εγω τωρα.... Αρα δεν ειναι οτι δεν τους αρεσει ο ιδιωτικος τομεας αλλα ειναι απλα πονηροι? Λεω εγω τωρα....

Ο δημοσιος τομεας στην Ελλαδα ειναι τεραστιος για τα μεγεθη μας. Θελετε να τον κανετε ακομη πιο μεγαλο για ιδιο ώφελος, την ιδια στιγμη που δεν υπαρχουν γιατροι και νοσηλευτες. 

Υποθετω οτι αντιστοιχα ειστε υπερ των προσληψεων των ιερεων κατα προτεραιοτητα εναντι των ιατρων.

2300 ιερεις μονιμοποιηθηκαν το 2023.

Στατιστικα στοιχεια 2018: 9300 ιερεις / 7300 ιατροι (οι ιατροι εχουν μειωθει κατα πολυ μεχρι σημερα. οι ιερεις αυξηθηκαν κι αλλο). 

Οποτε ας προσλαβουμε και επιπλεον ελεγκτες για τα αυθαιρετα που εκανε ο καθε ενας για την παρτη του και ας βαλουμε να πληρωσει ολος ο ελληνικος λαος για τους ελεγχους και τις τακτοποιησεις τους διοτι μεχρι σημερα δεν γινοταν ελεγχοι αρα δεν θα πρεπει να γινουν ποτε για να μην ξεβολευτουν αυτοι που κερδιζουν.

Λογικο....

Αλλα αφου το 40%+ του ελληνικου λαου΄ψηφίζει Κουλη ο οποιος εχει σημαια του την ελευθερη ακραια ιδιωτικοποίηση των παντων και την πληρως ελευθερη οικονομια χωρίς κανενα κρατικό έλεγχο γιατι εκπλησεστε. Εφαρμοζει αυτα που υποσχεθηκε.

Το αντιθετο βεβαια ειναι ο Κομουνισμος. Ολα κρατικα και τιποτε στον λαο. Το κρατος θα φροντισει για ολα και εσεις δεν θα εχετε τιποτε. Αυτο ειναι το ζητουμενο? Ολα κρατικα? 

Υπαρχει βεβαια και η μεση λύση. Η σωστή λύση. Ναι μειωνουμε τον δημοσιο φορεα. Ναι ιδιωτικοποιούμε υπηρεσίες. ΑΛΛΑ ομως κραταμε τον ελεγχο της αγορας. Δεν την αφηνουμε ασυδοτα ελευθερη, Ποτε η απολυτα ελευθερη αγορα δεν λειτουργησε σε ωφελος των πολιτων. Οποτε το κρατος ελεγχει και επιβαλει μεγιστα κερδη και ελαχιστες αμοιβες ωστε να διασφαλίσει και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλα και την βιωσιμότητα των μικρων και των μικρομεσαιων.

Αλλα οπως τα λετε, οταν θεσπιζονται ελαχιστες αμοιβες ειναι δαχτυλος των συντεχνειων, οταν ειναι ελευθερη αγορα σας ζητανε πολλα, οποτε υποθετω κλινετε προς τον κομμουνισμο. Εαν αυτη ειναι η θεση σας δεκτη.

Εγω παλι κλινω προς τον κλασικο σοσιαλισμο.

Διασταση αποψεων. Δεν ειναι αναγκη να συμφωνησουμε.

Peace man Peace

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.

Δυστυχώς κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος. 

Όπως και να έχει, σου εύχομαι να μην αναγκαστείς ποτέ να μετανιώσεις για τις απόψεις σου.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 16/5/2024 στις 8:30 ΠΜ, gx2 είπε

Μην πας αλλού την κουβέντα τώρα. Μιλάμε για το σύστημα ελέγχου στις ποινές και στα πρόστιμα στις πολεοδομικές παρανομίες. Για αυτό κλήθηκες να πληρώσεις και για αυτό γκρινιάζεις τώρα.

Ακόμα και για αυτά που λες φταίει μερίδα της κοινωνίας. Σχολεία υπήρχαν μέχρι που έστελναν όλοι τα παιδιά τους σε φροντιστήρια και δεν έδιναν σημασία στο δημόσιο σχολείο, άσε να γίνει ότι είναι να γίνει και θα στείλω το παιδί μου να μάθει σωστά στο φροντιστήριο και στο ιδιαίτερο, αυτή ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα η νοοτροπία του έλληνα γονέα. Υπήρχαν τα τεχνικά λύκεια και τα ΤΕΙ, εκεί έμπαιναν οι αποτυχημένοι της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έμεινε χαμηλό το επίπεδο, απόφοιτοι είχαν προβλήματα με την επαγγελματική τους κατοχύρωση και γκρίνιαζαν επειδή ο πολιτικός δομικών έργων του ΤΕΙ Άνω Ραχούλας δεν είναι ισότιμος με τον απόφοιτο πολυτεχνείου.

Η δημόσια υγεία είχε πρόβλημα από το 1990, από τότε υπήρχαν πολλές γκρίνιες. Όσοι μπορούσαν έκαναν ιδιωτικές ασφάλειες και πλήρωναν ιδιωτικά, όσοι δεν μπορούσαν σκοτωνόντουσαν με τις ώρες στις αναμονές μέσα στα επείγοντα και για να βρουν γιατρό στα δημόσια νοσοκομεία, δεν άλλαξε κάτι μέχρι σήμερα. 

Ιδιώτες έχουν μπει πολλοί μέσα στο δημόσιο μέσω εργολαβιών, αν αυτό έχει όφελος και οικονομία για το κράτος καλώς το κάνουν. Πχ στα νοσοκομεία όσοι αναλαμβάνουν το πλύσιμο των σεντονιών κτλ, το μαγείρεμα του φαγητού, τον ιματισμό κτλ, παλιά είχαν πλυντήρια μέσα στο νοσοκομείο με υπαλλήλους, τώρα τα αναλαμβάνουν εξωτερικοί ιδιώτες. Στην πολεοδομία μπήκαν οι ελεγτές δόμησης με κλήρωση και τελειώσαμε από τις παρατυπίες και τις λαμογιές, δεν υπήρχε άλλος τρόπος να δουλέψει το σύστημα. Για να τα κάνουν δημόσιοι υπάλληλοι θα έκαναν οι άδειες μήνες και θα έπεφτε πάλι φακελάκι και τα γνωστά που ξέρουμε, ο μόνιμος δημόσιος υπάλληλος δεν υπάρχει περίπτωση να ιδρώσει το αφτί του να κάνει πιο γρήγορα, με το πάσο του θα πάει. 

Ιδιώτες ελεγτές σε εφορείες και ΕΦΚΑ ήδη έχουν μπει, λαμβάνουν μερίδιο αμοιβών με το πόσες χιλιάδες άτομα καλούνται να ελέγξουν, άμα βρουν κάτι ενημερώνουν μετά το αρμόδιο τμήμα της εφορίας και ΕΦΚΑ και σου κάνουν περαιτέρω έλεγχο ή στέλνουν το πρόστιμο. Έτσι δουλείει πλέον το κράτος με την συνδρομή ιδιωτών. Σχεδόν όλοι οι φορολογούμενοι πηγαίνουν σε λογιστή οπότε έμμεσα ιδιώτης κάνει την δουλειά.

Τώρα σε όποιον δεν αρέσουν αυτά, ας προσέχει καλύτερα τι ψηφίζει ή ας γίνει ο ίδιος πολιτικός να τα αλλάξει αν τα αλλάξει προς το καλύτερο. Προς το παρόν τα υπόλοιπα τα ανέφερα αρκετά και τα είπαν κι άλλοι, τζάμπα εργασία δεν υπάρχει, θα πληρώσεις έναν επαγγελματία για αυτό που σε υποχρεώνει ο νόμος. Εσύ έπεσες στην περίπτωση με το 1τμ στο υπόγειο, άλλοι έχουν πολύ χειρότερες παρατυπίες, αν μένεις σε πολυκατοικία και βρεθεί τέτοιο πρόβλημα, για 1τμ μπλοκάρετε η πώληση διότι πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες να τροποποιηθεί το καταστατικό και τα χιλιοστά.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Πώς μπορώ να ξέρω εάν ένα ακίνητο χρειάζεται ΠΕΑ;
2. Πώς μπορώ να δω πότε εκδόθηκε το ΠΕΑ του ακινήτου μου κ το όνομα του μηχανικού που το είχε εκδώσει;
3. Υπάρχει κάποιος φορέας τον οποίο μπορώ να συμβουλευτώ ή να ρωτήσω για το ΠΕΑ του ακινήτου μου; Αν θυμάμαι καλά, παίρνεις τηλ δίνεις κάποια στοιχεία του ακινήτου κ σου λένε εάν χρειάζεται ή έχει ΠΕΑ.

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, zoranb είπε

1. Πώς μπορώ να ξέρω εάν ένα ακίνητο χρειάζεται ΠΕΑ;
2. Πώς μπορώ να δω πότε εκδόθηκε το ΠΕΑ του ακινήτου μου κ το όνομα του μηχανικού που το είχε εκδώσει;
3. Υπάρχει κάποιος φορέας τον οποίο μπορώ να συμβουλευτώ ή να ρωτήσω για το ΠΕΑ του ακινήτου μου; Αν θυμάμαι καλά, παίρνεις τηλ δίνεις κάποια στοιχεία του ακινήτου κ σου λένε εάν χρειάζεται ή έχει ΠΕΑ.

1. Ειναι απαραιτητο σε ματαβιβαση και ενοικίαση καθως και σε πολλά επιδοτουμενα προγραμματα αναβάθμισης για ΟΛΑ τις κατοικιες και τους επαγγελματικους χώρους.

2. Ολα τα στοιχεία υπάρχουν στο αντίγραφο του ΠΕΑ που σας εχει δοθεί όταν αυτό εκδόθηκε. 

Από 9.11.2015 για την ενοικιαση ηταν υποχρεωτική η δήλωση του ΠΕΑ στην ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων μίσθωσης. 

3. Το πιο απλο ειναι να απευθυνθεις στον μηχανικό που σου το εχει εκδοσει. Αν και για αυτον δεν θα ειναι ευκολο να ψαξει να το βρει εαν δεν του δωσεις στοιχεια. Δυστυχως το συστημα εχει ξεμεινει οπως το εστησαν στην αρχη και το μονο που μπορεις να ψαξεις ειναι μεσω του κωδικου ΠΕΑ και οχι με ονομα, διευθυνση κλπ. Παρα τις επανελειμενες προτασεις δεν εχουν κανει τιποτε. Οποτε φαντασου ενα μηχανικο ποσα ΠΕΑ εχει βγαλει και ποσο πισω πρεπει να ψαξει χειροκινητα... Αν δεν σας το βρει ή δεν εχει χρονο μην γκρινιαξετε. Οι μηχανικοι δεν ειναι προσωπικοι σας γραμματεις ουτε συμφβολαιογραφοι να ωφειλουν να κρατανε αντιγραφα αρχειων μηπως τα χασετε!

Αλλιως απευθυνεσαι με γραπτο αιτημα στην υπηρεσια

image.png.2448e6b9d070d4e36dce686c8fc9bcba.png

aitisi_ypefthini_dilosi_gia_apostoli_pea

epikoinonia.pdf

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.
25 minutes ago, SeNNinhA said:

Από 9.11.2015 για την ενοικιαση ηταν υποχρεωτική η δήλωση του ΠΕΑ στην ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων μίσθωσης.

Σπίτια που έχουν ενοικιαστεί πριν την ημ/νια αυτή (09.11.2015), τώρα οφείλουν να έχουν ΠΕΑ;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zoranb είπε

Σπίτια που έχουν ενοικιαστεί πριν την ημ/νια αυτή (09.11.2015), τώρα οφείλουν να έχουν ΠΕΑ;

Για ανανεωση της συμβασης οχι. Για νεα συμβαση ναι.

Το ΠΕΑ ηταν υποχρεωτικό να υπαρχει για την ενοικιαση και πριν απο αυτη την ημερομηνια.

Το εβαλα διοτι μεσω της δηλωσης αυτης μπορει να μπορουσατε να βρειτε τον αριθμο του ΠΕΑ εαν ειχε δηλωθει.

Δημοσ.
19 minutes ago, SeNNinhA said:

Για ανανεωση της συμβασης οχι. Για νεα συμβαση ναι.

Το ΠΕΑ ηταν υποχρεωτικό να υπαρχει για την ενοικιαση και πριν απο αυτη την ημερομηνια.

Το εβαλα διοτι μεσω της δηλωσης αυτης μπορει να μπορουσατε να βρειτε τον αριθμο του ΠΕΑ εαν ειχε δηλωθει.

Τί εννοείς σύμβαση... μισθωτήριο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...