MauroPaltoudias Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 1 minute ago, Manefs23 said: Μου είπαν θέλουμε καινούργιο δεν ισχύει το παλιό! Ήταν εξαρτημένο;
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Ήταν εξαρτημένο; Ναι, και τις 2 φορές. Ο ίδιος μηχανικός τα έκανε... δεν έχουμε παράπανο απο αυτόν ό,τι του ζητήσουμε μας βοηθάει, σε νησί του Β.Α Αιγαίου ειναι..
theopan Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Manefs23 είπε Ναι, και τις 2 φορές. Ο ίδιος μηχανικός τα έκανε... δεν έχουμε παράπανο απο αυτόν ό,τι του ζητήσουμε μας βοηθάει, σε νησί του Β.Α Αιγαίου ειναι.. Το πρόβλημά σου λοιπόν με ποιόν είναι; Αυτόν "που πέρασε τις συνταταγμένες" στο γραφείο κτηματογράφησης; Τον οποίο τον "βάφτισες" αυθαίρετα μηχανικό και του απέδωσες και το σύνολο της ευθύνης για το "μπάχαλο" της περίπτωσής σου; Σου' χω νέα! Εκτός από εσένα (το ίδιο ισχύει για τον καθένα σαν εσένα) άποψη για μια κατάσταση έχουν και όλοι οι συνορίτες σας! Έχουν εξίσου δικαίωμα λοιπόν να την παρουσιάζουν αυτήν την άποψη όπως έκανες κι εσύ στον μελετητή που εκπονεί τη μελέτη κτηματογράφησης. Αυτός ο μελετητής λοιπόν (και όχι ο υπάλληλος που είδες εσύ να σου καταχωρεί τη δήλωση) καλείται με μια ομάδα ολόκληρη από πίσω του, να μελετήσει, ενίοτε να συμβιβάσει αλληλοσυγκρουόμενες "απόψεις" και να αποφασίσει. Κάνοντας μια εισήγηση προς τις επιτροπές εξέτασης ενστάσεων εφόσον όμως έχεις ανοιχτά τα μάτια σου, δεν τσιγκουνευτείς για μια ακόμη φορά και απευθυνθείς σε εκείνον τον ταλαίπωρο όταν έρθει η ώρα της ανάρτησης να επιβεβαιώσει ότι είναι όλα όπως πιστεύατε (ή τα είχες στο μυαλό σου τέλος πάντων) και πας να υποβάλλεις εγκαίρως ένσταση. Έκανες κάτι τέτοιο εγκαίρως ή εντόπισες το θέμα και αποφάσισες να ασχοληθείς όταν πια ήταν πολύ αργά μετά τις αρχικές εγγραφές; Μάλλον το 2ο ε; Τίποτα δεν είναι τα 2500€ αν επιλύθηκε το πρόβλημά σου! Να είσαι πολύ χαρούμενος γιατί θα μπορούσε πολύ άνετα να φτάνει τα 10πλάσια! Κι αυτό για κάτι όχι πολύ περίπλοκο. 4 ώρες πριν, gx2 είπε Να υποθέσω του επαγγέλματος και εσύ; Να επαναλάβω για πολλοστή φορά. Το διαμέρισμα το αγόρασα έτοιμο από κατασκευαστή. Δεν σκότισα τα @@ κανενός να κάνει το οτιδήποτε. Αγόρασα κάτι που θεωρούσα νόμιμο πληρώνοντας ότι μου ζητήθηκε να πληρώσω. Προφανώς και είμαι του "επαγγέλματος". Τοπογράφος μηχανικός είμαι. Εγώ δεν επιμένω να αποσιωπώ την ιδιότητά μου όπως κάνεις εσύ στις ...30 φορές που σε ρώτησε ο SeNNinhA (καλοπροαίρετα καταλαβαίνω απλά για να σου απαντήσει επιχειρηματολογώντας). Υποστηρίζεις ότι θα έκανες κάτι διαφορετικό αν βρισκόσουν σε θέση οικοπεδούχου ή πωλητή τέλος πάντων με την έννοια που το θέτεις; Όχι! Ακριβώς τα ίδια θα έκανες. Ακριβώς τα ίδια κάναμε όλοι μας στο παρελθόν. Μην το παίρνεις τόσο προσωπικά λοιπόν. Εσύ όφειλες απλά να ελέγξεις -μέσω μηχανικού- την κατάσταση πριν αγοράσεις. Και δεν το έκανες. Είτε από άγνοια ή επειδή ένιωθες ότι σε συνέφερε καλύτερα να μην ξέρεις και έκανες την πάπια. Ε απλά η εποχή της πάπιας τελείωσε ρε παιδιά, τι να κάνουμε... Επεξ/σία 15 Μαΐου 2024 από theopan
gx2 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Τελείωσε η εποχή της πάπιας και ξεκίνησε η εποχή της κότας! Άρα μου λες ότι έπρεπε να πληρώσω τον μηχανικό Α, για να με προστατεύσει από τον μηχανικό Β ώστε να μην έρθει στη πορεία ο μηχανικός Γ και μου τα πάρει. Υ.γ είμαι μισθωτός και δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα . Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το θέμα μας; Επεξ/σία 15 Μαΐου 2024 από gx2
@pnea1973 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Ο καθένας νομίζει οτι μπορεί να κρίνει, το κόστος της δουλειάς του άλλου. Για το ύψος των αμοιβών των μηχανικών (πχ 50€ για ΠΕΑ ή ΥΔΕ) οι μόνοι που φταίμε είμαστε εμείς. Και εγώ του επαγγέλματος είμαι. Βέβαια προσωπικά δεν κάθομαι να ασχοληθώ με τέτοιες τιμές. Όταν κάποιος με ρωτάει πχ θέλω μια ΥΔΕ πόσο κάνει, η απάντησή μου είναι 250€....Και φυσικά εξαφανίζεται! Εγώ για παράδειγμα δεν πάω να πάω σε ιδιόκτητη ( ο οποίος ζητάει ΠΕΑ με 50ρικο, αλλά νοικιάζει τρύπα 30τμ για 300€) γιατί το νοικιάζει τόσο. Ας κάνει ο καθένας οτι θέλει. Γενικά ισχύει οτι ο καθένας μας έχει τον γιατρό που του αξίζει, τον μηχανικό που του αξίζει, τον λογιστή που του αξίζει κλπ κλπ κλπ. 1
sb01053 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Κατά τη Χρυσή Δεκαετία της "ανάπτυξης" και της οικοδομής, οι παρανομίες πήγαιναν σύννεφο. Όλοι το ήξεραν. Πολλοί εργολάβοι πριν την αγορά, σε έβαζαν να υπογράψεις και υπεύθυνη δήλωση ότι είσαι εν γνώση του κλεισμένου ημιυπαίθριου ώστε να είναι καλυμμένοι. Οι περισσότεροι βέβαια το βλέπανε (το κλείσιμο) ως κάτι υπέρ τους που "έλα μωρέ και ποιος θα έρθει να το βρει". Όλοι ξέρουμε την συνέχεια. Αν στα σχέδια γράφει ημιυπαίθριος και τελικά είναι κλειστο δωμάτιο και εσύ το παραλαμβάνεις, δεν φταίει ο κατασκευαστής. Ένα ποσό για να γλυτώνεις κινδύνους από παρανομίες και άλλα προβλήματα δεν είναι απαγορευτικό και η "απόσβεση" είναι άμεση. Είναι αστείο για μια επένδυση έξι ψηφίων να τσιγκουνευόμαστε την αμοιβή μηχανικού. Κι επειδή κάπου έγινε και παραλληλισμός με αγορά αυτοκινήτων, ξέρω τουλάχιστον 3 περιπτώσεις γνωστών μου (και υπάρχουν και άλλες εντός του φόρουμ) που παρέλαβαν τα ολοκαίνουργια αυτοκίνητά τους τρακαρισμένα. Οι 2 το κατάλαβαν εντός 2ωρου (πήγαν απευθείας από την αντιπροσωπεία για έλεγχο σε μηχανικό και το είδαν αμέσως ότι είναι βαμμένα), κινήθηκαν νομικά και κέρδισαν. Οι τρίτος το ανακάλυψε μετά από χρόνια όταν έκανε τον έλεγχο ο επόμενος αγοραστής... 2
Gatoskylo8 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Οι απλές οικίες (που απλώς κατοικείς σε αυτές και δεν πωλούνται/ανακαινίζονται κτλπ) έχουν την υποχρέωση να την εκδώσουν αυτήν την ταυτότητα;
@pnea1973 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 14 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε Οι απλές οικίες (που απλώς κατοικείς σε αυτές και δεν πωλούνται/ανακαινίζονται κτλπ) έχουν την υποχρέωση να την εκδώσουν αυτήν την ταυτότητα; Οχι. 1
gx2 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 24 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε Οι απλές οικίες (που απλώς κατοικείς σε αυτές και δεν πωλούνται/ανακαινίζονται κτλπ) έχουν την υποχρέωση να την εκδώσουν αυτήν την ταυτότητα; Ως προς ώρας όχι. Κάτι μου λέει όμως πως κάποια στιγμή θα γίνει υποχρεωτικό. 1
SeNNinhA Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε Οχι. ΣΩΣΤΟ Οι περιπτώσεις στις οποίες η έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας είναι υποχρεωτικό να γίνει εντός πενταετίας, ήτοι έως την 31η Ιανουαρίου 2026, περιγράφονται αναλυτικά στο άρθρο 55 του Ν.4495/2017 και είναι οι παρακάτω: 1.Τα κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο, στους Ο.Τ.Α. και στα Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και αυτά που στεγάζουν υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των Ν.Π.Δ.Δ. και στεγάζουν υπηρεσίες αυτού. 2.Κτίρια συνάθροισης κοινού: θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες συγκέντρωσης για κοινωνικές, οικονομικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, συνεδριακά κέντρα και κτίρια εκθέσεων. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται επίσης: πολιτιστικές εγκαταστάσεις (βιβλιοθήκες, μουσεία, αίθουσες εκθέσεων), αθλητικές εγκαταστάσεις (κλειστά γυμναστήρια, γήπεδα με κερκίδες και κλειστούς βοηθητικούς χώρους, γήπεδα ΠΑΕ, Ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις), σταθμοί μετεπιβίβασης μέσων μαζικής μεταφοράς. 3. Πρατήρια υγρών καυσίμων και συνεργεία αυτοκινήτων: κτίρια ή τμήματα κτιρίων που χρησιμοποιούνται για πρατήρια υγρών καυσίμων ή για πλυντήρια αυτοκινήτων, καθώς και κάθε είδους συνεργεία αυτοκινήτων. 4. Τουριστικά καταλύματα άνω των τριακοσίων (300) τ.μ.. 5. Εκπαίδευση: δημόσια και ιδιωτικά κτίρια προσχολικής, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 6. Υγεία και κοινωνική πρόνοια: κτίρια περίθαλψης (νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα, κλινικές, αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία, κέντρα ψυχικής υγείας, κέντρα παροχής υπηρεσιών υγείας). Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται επίσης: βρεφοκομεία, παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί, οικοτροφεία, οίκοι ευγηρίας, ιδρύματα χρονίως πασχόντων, ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, άσυλα. 7. Σωφρονισμός: καταστήματα κράτησης, ειδικά καταστήματα κράτησης νέων. Επισης τα αυθαιρετα που τακτοποιηθηκαν Στα άρθρα 52-63 του Ν.4495/2017 (όπως τροποποιήθηκε με το Ν.4643/2019 και το Ν.4759/2020) ορίζεται η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την έκδοση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας κτιρίου/αυτοτελούς διηρημένης ιδιοκτησίας και την έκδοση του πιστοποιητικού πληρότητας που τη συνοδεύει. 2 ώρες πριν, @pnea1973 είπε Βέβαια προσωπικά δεν κάθομαι να ασχοληθώ με τέτοιες τιμές. Όταν κάποιος με ρωτάει πχ θέλω μια ΥΔΕ πόσο κάνει, η απάντησή μου είναι 250€....Και φυσικά εξαφανίζεται! Εγώ για παράδειγμα δεν πάω να πάω σε ιδιόκτητη ( ο οποίος ζητάει ΠΕΑ με 50ρικο, αλλά νοικιάζει τρύπα 30τμ για 300€) γιατί το νοικιάζει τόσο. Ας κάνει ο καθένας οτι θέλει. Γενικά ισχύει οτι ο καθένας μας έχει τον γιατρό που του αξίζει, τον μηχανικό που του αξίζει, τον λογιστή που του αξίζει κλπ κλπ κλπ. Ετσι οπως τα λες. Ασχετο με το θεμα αλλα σχετικο με αυτα που ανεφερες και εσυ Πριν πολλα χρόνια οταν ειχαν πρωτοξεκινησει τα ΠΕΑ. Γεγονοτα στο γραφειο Γεγονος #1: Πελατης: Καλημερα σας Εμεις: Καλημερα σας Πελατης: Θελω ενα ενεργειακο πιστοποιητικο. Ασχολειστε? Εμεις: Βεβαιως Πελατης: Εχω ενα σπιτι και δινω 70 ευρω για το πιστοποιητικο. Θα μου το κανετε? (καμια πληροφορια, τι, που, ποσο μεγαλο κλπ) Εμεις: Οχι. Πελατης: (Εκπληκτος) Γιατι? Ενας αλλος μου το κανει με 80 ευρω Εμεις: Δεν ενδιαφερομαστε. Μπορειτε να πατε σε αυτον που σας το κανει με 80 ευρω. Εαν ψαξετε παραπανω μπορει να βρειτε και με λιγοτερα. Ευχαριστουμε. Γεια σας. Γεγονος #2: Παω σε καποιο "γνωστο" τρομαρα του και του κανω το ΠΕΑ για να νοικιασει ενα μεγαλο επαγγελματικο ακινητο που ειχε. Πολυ δουλεια. Ποσο κανει? Του λεω 300+ ευρω κανονικά αλλα λογω γνωριμιας 200. Αρχιζει να μου λεει, ξερεις δεν εχω γιατι πληρωσα διαφορα να το φτιαξω για να το νοικιασω κλπ κλπ (λες και ειμαι συνεταιρος στο ακινητο) και να σου δώσω 100. Του λεω. Δεν θελω να ριξω τοσο κατω την τιμη γιατι δεν ειναι σωστό ουτε για εμενα ουτε για τους αλλους συναδελφους. Θα μου δωσεις 100 σημερα και θα μου δωσεις αλλα 100 οταν θα παρεις το 3ο σου ενοικιο να σε διευκολύνω. Οσο τα ειδατε εσεις τα δευτερα 100 τα ειδα και εγω και ηταν και "γνωστος". Μπορει παλι 100 να πηρα αλλα την τιμη μου δεν την εριξα. Απλα αυτος μου εριξε πιστολι (δεν ηταν και το μοναδικο). Γεγονος #3: Με καλεί μεσω γνωστού μια κυρία να παω να κανω ενα ΠΕΑ. Και σε αυτο αρκετη δουλεια. Παλια διοροφη μονοκατοικια ξεχασμενη μεσα σε πολυκατοικιες και φυσικα για σχεδια ουτε λογος. Παω κανω την επι τοπου επισκεψη. Μετραω οτι μπορουσα και παω να φυγω. Η κυρια ηταν μια γιαγια. Με σταματαει και μου λεει. Ποσο κανει να σε πληρώσω. Οχι δεν ειναι αναγκη. Οταν θα σας δωσω το χαρτι Οχι μου λεει τωρα. Πες μου. Θελω να σε πληρώσω. Και βγαζει το μασουρακι με τα λεφτα της συνταξης να με πληρώσει. Κανενα παζαρι. Μονη της με την συνταξη. Και να με πληρωσει προκαταβολικα. Πηρα 20 ευρω μονο και μονο γιατι επρεπε να κοψω την αποδειξη. Λιγοτερο απο το ΦΠΑ. Το εκανα με ολη μου την καρδια. Στην πραγματικοτητα αυτοι που τα μετρανε και εχουν πραγματικα προβλημα ηταν παντα οι πιο καλοί πελατες. Πιθανα διοτι γνωριζουν να ειναι δικαιοι προς τους αλλους μιας και το ζουν και οι ιδιοι. Και παντα ειχανε ειδικες τιμες απο εμενα. Οσοι ειχαν με μεγαλη οικονομικη ανεση με τρελεναν στα παζαρια. Τους περισσοτερους προσπαθουσα να τους ξεφορτωθω. Και κατα την διαρκεια της συνεργασιας ηταν παντα περιεργοι και δυσκολοι. Δεν αξιζε τον κοπο. 26 λεπτά πριν, gx2 είπε Ως προς ώρας όχι. Κάτι μου λέει όμως πως κάποια στιγμή θα γίνει υποχρεωτικό. Ηταν αρχικα υποχρεωτικο για ολα τα κτιρια να γινει εντος προθεσμιας αλλα μετα απο αιτηματα της ΠΟΜΙΔΑ αλλαχθηκε. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2024 από SeNNinhA 4
@pnea1973 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Και οι 3 περιπτώσεις είναι γεγονότα και σε εμένα!!! Εντωμεταξύ δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι ότι όπως σε όλες τις δουλειές υπάρχουν σωστοί επαγγελματίες και κακοί επαγγελματίες. Το ίδιο ισχύει τους μηχανικούς. Επίσης ο καθένας εκτιμά και κοστολογεί την δουλειά του σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα, την αγορά και τους πελάτες που απευθύνεται. Γι αυτό είπα πριν ότι ο καθένας μας έχει τους συνεργάτες που του αξίζουν. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2024 από @pnea1973
MauroPaltoudias Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, SeNNinhA said: Στην πραγματικοτητα αυτοι που τα μετρανε και εχουν πραγματικα προβλημα ηταν παντα οι πιο καλοί πελατες. Πιθανα διοτι γνωριζουν να ειναι δικαιοι προς τους αλλους μιας και το ζουν και οι ιδιοι. Και παντα ειχανε ειδικες τιμες απο εμενα. Για αυτό και δεν έβγαλα ούτε ένα ΠΕΑ στη ζωή μου (όχι μελέτη Κ.Εν.Α.Κ, απλό ΠΕΑ) και παρόλο που είμαι ενεργειακός επιθεωρητής (με εκείνα τα σεμινάρια του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ, το 2011). Μεγαλύτερη κοροϊδία δεν υπάρχει. Μιλάμε για εξαθλίωση του τεχνικού κλάδου. Με αυθαίρετα αν ασχοληθείς (όχι εσύ προσωπικά, γενικά μιλώντας), πιο τίμιο το θεωρώ. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2024 από MauroPaltoudias 1
SeNNinhA Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 4 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Για αυτό και δεν έβγαλα ούτε ένα ΠΕΑ στη ζωή μου (όχι μελέτη Κ.Εν.Α.Κ, απλό ΠΕΑ) και παρόλο που είμαι ενεργειακός επιθεωρητής (με εκείνα τα σεμινάρια του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ, το 2011). Μεγαλύτερη κοροϊδία δεν υπάρχει. Μιλάμε για εξαθλίωση του τεχνικού κλάδου. Με αυθαίρετα αν ασχοληθείς (όχι εσύ προσωπικά, γενικά μιλώντας), πιο τίμιο το θεωρώ. Εχω να ασχοληθω εξαιρετικα πολλα χρονια με ΠΕΑ. Αυθαιρετα μονο εξυπηρετησεις σε κατι πελατες μου. Αν και θελω να θεωρω τον εαυτο απο τους καλυτερους στα ενεργειακα σε καθε επιπεδο δεν ασχολουμαι πια. Δουλευω σε εργοταξια στο εξωτερικο. 1
Zito_H_Ergatia Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) @gx2 Το πρόβλημά σου λύνεται με επίσκεψη σε δικηγόρο και διερεύνηση για άσκηση αγωγής κατά του πρώην ιδιοκτήτη/κατασκευαστή ή του μηχανικού του που σε εξαπάτησαν. Δεν φταίει ο μηχανικός που πρέπει να ασχοληθεί τώρα με δική σου πληρωμή φυσικά για να λύσει αυτή την αβλεψία. Τα παραπονά σου μπορείς επίσης να τα κάνεις στο κράτος που δεν μπόρεσε να αποτρέψει και να συλλάβει το πρόβλημα πριν υπάρξει η παρατυπία. Τώρα αυτές είναι οι συνέπειες και δεν αλλάζει κάτι όσο και να γκρινιάζεις, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν φταίει ο τωρινός μηχανικός που κλήθηκε από εσένα για να λύσει το πρόβλημα. @Manefs23 Παρομοίως, στην θέση σας θα έκανα αγωγή στον υπάλληλο της υπηρεσίας που δήλωσε λάθος τα στοιχεία και τις συντεταγμένες των τοπογραφικών με αποτέλεσμα να αναγκάζεστε τώρα σύμφωνα με τα λεγόμενά σου να πληρώνετε ξανά. Δεν φταίει ο μηχανικός που πρέπει να σου κάνει ξανά τοπογραφικό από την αρχή. @SeNNinhA Χαρά στο κουράγιο σου που κάθεσαι και γράφεις κατεβατά για να αλλάξεις την άποψη του καθενός. Χάνεις τον χρόνο σου. Αν και σε μερικά πραγματάκια που λες διαφωνώ, αλλά συμφωνώ στο 90%. Έχοντας και εγώ αντιμετωπίσει κατά περιπτώσεις πλήρη απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά από πελάτες - ιδιοκτήτες που με κάλεσαν για τέτοιες δουλειές, εδώ και χρόνια δεν συμπονώ και δεν με απασχολεί το πρόβλημα κανενός. Κάποιες φορές κιόλας μου πέρασε απ' το μυαλό να αλλάξω επάγγελμα, έχω προσληφθεί ως μισθωτός σε κατασκευαστική και βρήκα την ησυχία από τον κάθε γιδοβοσκό ιδιοκτήτη. Γενικά οι ιδιοκτήτες και όσο μάλιστα υψηλότερη περιουσία έχουν, τόσο περισσότερο γκρινιάζουν. Άτομα που κληρονόμισαν ακίνητα και βαριούνται να δουλέψουν ζώντας από τα ενοίκια μια ζωή και νομίζοντας οτι βρήκαν την κότα με τα χρυσά αυγά. Στην Σουηδία εδώ και δεκαετίες ο πολίτης δεν έμπλεκε καν με πολεοδομίες, πήγαινε στον μηχανικό και μόνος εξέδιδε την άδεια οικοδόμησης, εκεί οι μηχανικοί είναι κάτι σαν τους συμβολαιογράφους και αποτελούν κάτι σαν πολεοδομίες. Μαντέψτε βέβαια για ποιον λόγο, διότι ήταν αξιόπιστοι και δεν γινόντουσαν οι λαμογιές που γίνονται στην Ελλάδα. Η ψηφιοποίηση φακέλων των ακινήτων και όλα αυτα τα κόστη / υποχρεώσεις για τους ιδιοκτήτες υπάρχουν και στο εξωτερικό, να μην μιλήσω φυσικά για υποχρεωτική ασφάλιση και πολλά άλλα που έρχονται σιγά σιγά και εδώ. Απλά στην Ελλάδα ζούμε 50 χρόνια πίσω και αργήσαμε πολύ να ενσωματώσουμε εδώ μέτρα και συστήματα του εξωτερικού. Θα πέσει πολύ κλάψα και γκρίνια από τους παρανομούντες, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει. Φανταστείτε πως αμα δεν ερχόταν τώρα η ΗΤΚ, τα ίδια θα μπαίνει να λέει το παιδί και το εγγόνι σας στο μελλοντικό insomnia για τα ίδια ακριβώς πράγματα που δεν φρόντισαν να τακτοποιήσουν οι προηγούμενες γενιές, δεν πειράζει θα τακτοποιηθούν όλα τώρα. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2024 από Zito_H_Ergatia 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 Δημοσ. 15 Μαΐου 2024 8 minutes ago, SeNNinhA said: Αν και θελω να θεωρω τον εαυτο απο τους καλυτερους στα ενεργειακα σε καθε επιπεδο Α μάλιστα οκ, κατάλαβα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα