SeNNinhA Δημοσ. 12 Μαΐου 2024 Δημοσ. 12 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Silenzio είπε έχει πληρωθεί η μηχανικός κανονικά και για την επίβλεψη και μάλιστα προκαταβολικά, ότι δήθεν χρειάζοταν οι αποδείξεις να τις ανεβάσει στο σύστημα για την άδεια (που μου εβγαλε 2 χρόνια μετά), μου ζητούσε συγγνώμη τώρα για τις κακοτεχνίες και ότι δεν είχε χρόνο για να είναι παρούσα τότε (άκου λογική, τα πήρα τα ωραία σου τα λεφτά αλλά δεν είχα χρόνο να έρθω να επιβλέψω, άλλο που δεν ήθελε και ο εργολάβος να τα βάλει τσέπη). Με τον εργολάβο ούτε αυτή μιλιέται πλέον, αλλα τι να το κάνω εγω αυτό ? τα πέταξα τα χρήματα μου? λες και έχω μηχάνημα και τα βγάζω.. Έλα που δεν ισχύει αυτό με το 4+4 χρόνια ! Εκτός αν μας λέει ψέματα ?? Όλες οι άδειες μας λέει λήγουν 31/12/2024 και δε ξέρουμε ακόμα με ποιό καθεστώς θα ανανεωθούν. Η άδεια είναι του 2024 αλλά είναι αναθεωρητική άδεια του 2013, δε ξέρω αν έχει νε κάνει με αυτό. Είναι παλιά χάρτινη και όχι ηλεκτρονική. Λες να με κοροιδεύει ?? Εντωμεταξύ εκκρεμεί μεγάλη δουλειά για κλείσιμο ανοιχτού κλιμακοστασίου, κάτι το οποίο δε μπορεί να γίνει άμεσα για οικονομικούς λόγους.. άσχετο αλλά μιας και είστε επαγγελματίας σοβαρός, για τη δουλειά του κλεισίματος κλιμακοστασίου. Ενώ η μηχανικός στη τεχνική περιγραφή αναφέρει εξωτερική τσιμεντοσανίδα απο έξω, διπλή γυψοσανίδα απο μέσα και ενδιάμεσα πετροβάμβακα, τώρα μου τα γυρνάει (έχει πάρει προσφορές απο συνεργεία, μήπως και καταφέρουμε και αποπερατώσουμε το έργο) και μου λέει δε χρειάζεται διπλή εσωτερική γυψοσανίδα, αχρείαστο έξοδο, θα έχεις περισσότερο χώρο κιόλας και θα σου βάλει ο γυψοσανιδάς σίδερα ανά 40 εκατοστά. Δε με πείθεί όμως εμένα αυτή η αλλαγή. Μία γνώμη πάνω σε αυτό ? Επίσης, αν αντί για διπλή εσωτερική γυψοσανίδα μπει μονή και πατήσει πάνω σε 10αρι κοντρα πλακέ θαλάσσης για να γίνει πιο στιβαρή κατασκευή ? Ποιά η γνώμη σας ? Τέλος, σε κλιμακοστάσιο μου είπε είναι αχρείαστο να μπει αλουμίνιο με θερμοδιακοπή και έχει υπολογίσει europa 850 ψυχρό αλουμίνιο, ισχύει αυτό ? Η θα ήταν καλύτερα να μπει με θερμοδιακοπή ? Ευχαριστώ πολύ ! 2) Σχετικά με το τεχνικό ερώτημα: Το θέμα μονής ή διπλής γυψοσανίδας έχει να κάνει με την ακαμψία της κατασκευής. Σε κατοικίες χρησιμοποιούμε πάντα διπλή γυψοσανιδα (ανα πλευρά). Μονή μόνο σε εσωτερικες διαμορφώσεις καταστημάτων. Η γυψοσανιδα έχει πάντα ελαστικοτητες. Γι αυτό και η χρήση της διπλής προσδίδει ακαμψία στην κατασκευή μας. Επίσης προσδίδει αντοχη σε χτυπήματα. Και επειδή υπάρχει επικάλυψη των στρώσεων και οι αρμοι δεν πεφτουν ο ένας πάνω στον άλλο οι ρηγματωσεις μειώνονται ή και αποφεύγονται τελείως (σε μια καλή κατασκευή). Το κόστος του μεταλλικού ορθοστατη της γυψοσανιδας είναι περίπου 1.5€/μ μήκους. Το κόστος του φύλλου γυψοσανιδας είναι 2.5€/m2. Τιμές λιανικής. Τα συνεργεία έχουν σαφέστατα καλύτερες. Ποιο το ακριβές ποσό που θα γλυτώσετε εάν βάλετε περισσότερους ορθοστάτες και μόνη γυψοσανιδα. Είναι τόσο μικρο που δεν αξίζει τον κόπο. Μου το προτείνουν συνέχεια τα συνεργεία και είμαι κατηγορηματικα κάθετα αντιθετος. Δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχετε ισάξια ακαμψία με την χρήση περισσότερων ορθοστατων. Επιπλέον η επιφάνεια παραμένει πιο εύθραυστη. Θα έχετε και κάποιες ρηγματωσεις στα σημεία συναρμογής των φύλλων σε βάθος χρόνου. Δεν θα το δεχόμουν. Κάθε φύλλο γυψοσανιδας έχει πάχος 12.5mm. Νομίζω το επιχείρημα για περισσότερο χώρο είναι απλά γελοίο και συγνώμη για την έκφραση. Το πλατος της τοιχοποιίας ορίζεται από το δηλωμένο πλάτος στις εγκεκριμένης μελέτες και το δηλωμένο εγκεκριμένο πάχος του μονωτικου υλικού. Δεν μπορείτε να πάτε σε μικρότερα πλάτη ούτε και αλλαγή των υλικών και του πάχους της μόνωσης διότι η μελέτη ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου που είναι μέρος των μελετών της οικοδομικής άδειας λαμβάνει υπόψην τα κατασκευαστικα στοιχεία του κελύφους και τα στοιχεία της μόνωσης και εάν αυτά αλλάξουν θέλει αναθεώρηση και η άδεια σας. Προσωπικά για λόγους ασφαλείας δεν θα ήμουν καλά ούτε και με μόνη εξωτερική τσιμεντοσανίδα. Θα ήθελα είτε τούβλο είτε κατ ελάχιστο διπλή εξωτερική τσιμεντοσανίδα είτε μεταλλική λαμαρίνα κάτω από την εξωτερική τσιμεντοσανίδα. Εύκολα σπάει και η τσιμεντοσανίδα και ακόμη πιο εύκολα η γυψοσανιδα. Άλλος ένας λόγος (ασφάλεια) για την διπλή εσωτερική γυψοσανιδα. Αλλά αυτό είναι κάτι που απλά προτείνω ως επιπλέον. Το 10αρι κόντρα πλακέ είναι αποδεκτή εναλλακτική. Η κατασκευή σας θα αποκτήσει την αντίστοιχη στιβαρότητα. Αλλά δεν νομίζω ότι θα σας κοστίσει λιγότερο. Είναι όμως οκ. Στο εξωτερικό χρησιμοποιείτε ευρέως αντί της γυψοσανιδας. Προσοχή θα χρειαστεί το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί η πόρτα εισόδου. Καμία κατασκευή γυψοσανιδας η τσιμεντοσανίδας όσο ενισχυμένη κι αν ειναι σε σκελετό και υλικά δεν μπορεί να αναλάβει σωστά τα φορτία μιας πόρτας εισόδου (είναι μεγαλύτερη και βαρύτερη από τις εσωτερικές) και κυρίως τις δονήσεις και τους χτυπους που προέρχονται κατά το κλείσιμο της. Ότι και να σας πούνε εγώ δεν θα το δεχόμουν. Στο σημείο τοποθέτησης της πόρτας εισόδου επιβάλλεται να τοποθετηθεί μεταλλική ισχυρή κοιλοδοκός (με ικανό πάχος σιδήρου) πλάτους αντιστοιχου του πλάτους του τοιχου που θα στηρίζεται στο δάπεδο και θα ανεβαίνει εως την πλάκα οροφής. Το ίδιο και από την μία πλευρά και την άλλη κάθως επίσης και αντίστοιχη συνδετήρια οριζοντια δοκος στο επάνω μέρος της πόρτας (θα πρέπει να γνωρίζετε τις διαστάσεις της πόρτας εισόδου γιατί εκεί πάνω θα βιδωθεί). Οτιδήποτε λιγότερο θα το βρείτε μπροστά σας στο μέλλον με ρηγματωσεις περιμετρικά του σώματος της πόρτας. Η πορτα εισόδου θα πρέπει να πληρεί τις προδιαγραφές της πόρτας που έχει υπολογιστεί στην μελετη ενεργειακής απόδοσης της άδειας. Αλλιώς αυτή θα πρέπει να αναθεωρηθει. Στην πράξη δεν είναι σημαντικό η πόρτα εισόδου της οικοδομής εφόσον δεν είναι πόρτα εισόδου του διαμερίσματος να εχει θερμοδιακοπη. Το κέρδος από την θερμοδιακοπη είναι μικρό ενώ η πόρτα ανοιγοκλεινει πολύ και μένει και ανοιχτή με αποτέλεσμα να έχει πολλές θερμικές απώλειες ούτως ή άλλως. Επίσης δεν προβλέπεται να έχει αεροστεγανοτητα από κάτω με αυτόματο ανεμοφραχτη όπως οι ασφαλείας των διαμερίσματα οπότε επιπλέον απώλειες και εκεί. Προσωπικα για κουφώματα θα επέλεγα σαφέστατα συνθετικά. Είναι πιο φθηνά και πιο θερμομονωτικα από τα αλουμινίου ακόμη και από αυτά με πολλαπλές θερμοδιακοπές. Αλλά υποθέτω αυτά έχουν ήδη μπει. Τα ενεργειακά τζάμια είναι μια καλή αναβάθμιση με μικρό κόστος ανά τετραγωνικό και καλύτερη βελτίωση ανά ευρώ σε σχέση με κουφώματα με καλύτερο πλαίσιο. Ακόμη και εκ των υστέρων προτείνεται η τοποθέτηση τους. Ενεργειακά τζάμια με επιπλέον αντανακλαστικη μεμβρανη όπου είναι εκτεθημενα σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Ελπίζω να βοήθησα. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2024 από SeNNinhA 1
theopan Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, senes είπε Στο σπίτι μου έχω κάνει το 2010 τακτοποίηση ημιυπαιθρ. (Ν.3843/2010) και το 2020 άλλη μία τακτοποίηση (μετατροπή μπαζώματος σε βοηθητικό χώρο) με τον Ν.4495/2017. Παραπάνω λέτε δηλαδή ότι πρέπει εντός κάποιας προθεσμίας να προχωρήσω και σε έκδοση ΗΤΚ για να συνεχίσουν να είναι έγκυρες αυτές οι τακτοποιήσεις; Ναι. Ακριβώς αυτό ισχύει και αυτό λέω. Χωρίς έκδοση ΗΤΚ είναι όλα "στον αέρα" που λένε και οι δημοσιογράφοι με την ξύλινη γλώσσα τους. https://news.b2green.gr/16800/αυθαίρετα-οριστικοποίηση-τακτοποίη Επεξ/σία 13 Μαΐου 2024 από theopan
dkstopo Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Αυτο που μερικοί θεωρούν ότι μπορούν να κρίνουν τι θα χρεωσει ο καθε ελεύθερος επαγγελματίας τους πελάτες του μου αρέσει. Γενικότερα ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις, και όλοι μας γνωρίζουμε ότι το καλύτερο στην Ελλάδα 2.0 (2024) είναι το φτηνότερο, οπότε τα καλύτερα ΠΕΑ είναι αυτά του 50αρικου, αλλά δεν νομίζω να θέλετε να ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2024 από dkstopo 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 11 λεπτά πριν, dkstopo είπε Αυτο που μερικοί θεωρούν ότι μπορούν να κρίνουν τι θα χρεωσει ο καθε ελεύθερος επαγγελματίας τους πελάτες του μου αρέσει. Γενικότερα ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις, και όλοι μας γνωρίζουμε ότι το καλύτερο στην Ελλάδα 2.0 (2024) είναι το φτηνότερο, οπότε τα καλύτερα ΠΕΑ είναι αυτά του 50αρικου, αλλά δεν νομίζω να θέλετε να ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα. Γιατί να μην μπορώ να κρίνω; Σε μια χώρα που όλες οι υπηρεσίες βαίνουν προς το χειρότερο. Που τα πάντα ακριβαίνουν, που το κράτος για να καλύψει τα δικά του κενά (δεκατιών) βρίσκει λύσεις εις βάρος των πολιτών, θα κρίνω τα πάντα. Το χαρτί που μου έδωσε ο μηχανικός το 2013 πληρώνοντας για το ΠΕΑ περίπου 350 ευρώ, είναι ακριβώς ίδιο με το ΠΕΑ που μου έδωσε ένας άλλος μηχανικός το 2023 (είχε λήξει το παλιό) πληρώνοντας 69 ευρώ για ένα σπίτι 49 τμ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 To ΠΕΑ των 50-70 ευρώ είναι σαν την ΥΔΕ των ηλεκτρολόγων των 40-50 ευρώ, από "μακρυά", τα βασικά/πρόχειρά απλά για να λέμε ότι την έχουμε. 2
dkstopo Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 21 λεπτά πριν, Manefs23 είπε Γιατί να μην μπορώ να κρίνω; Σε μια χώρα που όλες οι υπηρεσίες βαίνουν προς το χειρότερο. Που τα πάντα ακριβαίνουν, που το κράτος για να καλύψει τα δικά του κενά (δεκατιών) βρίσκει λύσεις εις βάρος των πολιτών, θα κρίνω τα πάντα. Το χαρτί που μου έδωσε ο μηχανικός το 2013 πληρώνοντας για το ΠΕΑ περίπου 350 ευρώ, είναι ακριβώς ίδιο με το ΠΕΑ που μου έδωσε ένας άλλος μηχανικός το 2023 (είχε λήξει το παλιό) πληρώνοντας 69 ευρώ για ένα σπίτι 49 τμ. οι υπηρεσίες (οι μελέτες λέω εγώ) βαίνουν προς το χειρότερο όταν δεν αμείβονται. Το κράτος (εμείς δηλαδή) κάναμε τα κενά και πρέπει να τα πληρώσουμε. Πες μου την δουλειά σου και θα σε κρίνω και εγώ άσχετα εάν δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται. κουκλί θα σε κάνω. Τι σχέση είχε η κάτοψη της πολεοδομίας με την πραγματική του διαμερίσματός σου? πόσο το δίνεις το διαμέρισμα των 49τμ? Πήρες προσφορά από τον πρώτο μηχανικό? Εγώ για να ανανεώσω την υπογραφή μου σε μελέτη που έχω κάνει, δίχως να χρειαστεί να ξανακάνω δουλειά, δεν χρεώνω τίποτα, και δεν υπογράφω ποτέ μελέτες άλλων. 1
SeNNinhA Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, Manefs23 είπε Γιατί να μην μπορώ να κρίνω; Σε μια χώρα που όλες οι υπηρεσίες βαίνουν προς το χειρότερο. Που τα πάντα ακριβαίνουν, που το κράτος για να καλύψει τα δικά του κενά (δεκατιών) βρίσκει λύσεις εις βάρος των πολιτών, θα κρίνω τα πάντα. Το χαρτί που μου έδωσε ο μηχανικός το 2013 πληρώνοντας για το ΠΕΑ περίπου 350 ευρώ, είναι ακριβώς ίδιο με το ΠΕΑ που μου έδωσε ένας άλλος μηχανικός το 2023 (είχε λήξει το παλιό) πληρώνοντας 69 ευρώ για ένα σπίτι 49 τμ. Αποφεύγετε συστηματικά να μου απαντήσετε στο απλό ερώτημα τι δουλειά κάνετε εσείς. Το δουλειά κάνετε? Επεξ/σία 13 Μαΐου 2024 από SeNNinhA
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 5 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Αποφεύγετε συστηματικά να μου απαντήσετε στο απλό ερώτημα τι δουλειά κάνετε εσείς. Το δουλειά κάνετε? Που κολλάει αυτό με την αμοιβή μηχανικου για ΠΕΑ; 😂 Τωρα θέλω να κάνω PhD, έχω βρει κάποιες θέσεις αλλά θα ήθελα να ειναι περισσότερο applied reseach industry και οχι πολύ θεωρητικό.
SeNNinhA Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Manefs23 είπε Που κολλάει αυτό με την αμοιβή μηχανικου για ΠΕΑ; 😂 Τωρα θέλω να κάνω PhD, έχω βρει κάποιες θέσεις αλλά θα ήθελα να ειναι περισσότερο applied reseach industry και οχι πολύ θεωρητικό. Κολλάει στην εμπειρία σας από εργασία στον πραγματικό κόσμο και στην κατανόηση της έννοιας δίκαιη αμοιβή. Όπως φαίνεται και στα δύο έχετε μηδενική γνώση. Γνωρίζετε βέβαια πολύ καλά την εννοια της εκμεταλευσης των εργαζομένων. Να ελπίζετε μόνο να μην την ζησετε από την άλλη πλευρά. Και παλι δεν μας λέτε το αντικείμενο των σπουδών σας Επεξ/σία 13 Μαΐου 2024 από SeNNinhA
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Τέλος πάντων, ας χρεώνετε όσο θέλετε το ΠΕΑ, πραγματικά δεν με απασχολεί καθόλου. Μα καθόλου. Εγώ θα βρίσκω ποιός το έχει φθηνότερα και θα επιλέγω αυτόν. Επιτρέπεται; Είναι δικαίωμα μου; Εκτός και αν θα το απαγορέψετε και αυτό. Πάλι καλά που υπάρχουν εταιρείες και ρίχνουν τις τιμές, και αντιλαμβάνονται σε ποιά χώρα ζούνε οι πολίτες της. Και απο ό,τι βλέπω στις κριτικές στα site τους έχουν χιλιάδες πελάτες και όλοι τους βαθμολογούν άριστα. Ένα χαρτί είναι που το θέλω για το taxis όταν κάνω τα μισθωτήρια. Διαφορετικά μου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ. Να φανταστείτε την τελευταία φορά πήρα τα στοιχεία (κωδικούς κλπ.) και το χαρτί το έκανα σαΐτα! Να ήταν καμία οικοδομική άδεια, καμία τακτοποίηση, καμία μελέτη να προσέξω ποιόν (καλό) μηχανικό θα επιλέξω, ΟΚ. Δεν ξαναπαντώ σε αυτό το topic.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Προφανώς αν το θες για να νοικιάσεις θα επιλέξεις των 50 ευρώ, αλλά αν θες να κάνεις πράγματι ενεργειακή μελέτη ώστε να ξοδέψεις χιλιάδες ευρώ για ανακαίνιση της προκοπής με κουφώματα, θερμοπροσόψεις, αντλίες θερμότητας κτλπ, τότε θα θες να γίνει το σωστό κι αυτό δεν το χρεώνουν τόσο. 1
SeNNinhA Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 3 λεπτά πριν, Manefs23 είπε Τέλος πάντων, ας χρεώνετε όσο θέλετε το ΠΕΑ, πραγματικά δεν με απασχολεί καθόλου. Μα καθόλου. Εγώ θα βρίσκω ποιός το έχει φθηνότερα και θα επιλέγω αυτόν. Επιτρέπεται; Είναι δικαίωμα μου; Εκτός και αν θα το απαγορέψετε και αυτό. Πάλι καλά που υπάρχουν εταιρείες και ρίχνουν τις τιμές, και αντιλαμβάνονται σε ποιά χώρα ζούνε οι πολίτες της. Και απο ό,τι βλέπω στις κριτικές στα site τους έχουν χιλιάδες πελάτες και όλοι τους βαθμολογούν άριστα. Ένα χαρτί είναι που το θέλω για το taxis όταν κάνω τα μισθωτήρια. Διαφορετικά μου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ. Να φανταστείτε την τελευταία φορά πήρα τα στοιχεία (κωδικούς κλπ.) και το χαρτί το έκανα σαΐτα! Να ήταν καμία οικοδομική άδεια, καμία τακτοποίηση, καμία μελέτη να προσέξω ποιόν (καλό) μηχανικό θα επιλέξω, ΟΚ. Δεν ξαναπαντώ σε αυτό το topic. Το να επιλέξεις ελεύθερα τον πιο φθηνό τσαρλατανο γιατί απλά χρειάζεσαι τυπικά το χαρτί είναι αναφαιρετο δικαίωμα δικό σου και του καθενός. Το να κατηγορείς και να χλεβαζεις όμως αυτούς που κάνουν σωστά και ευσυνειδητα την δουλειά τους σύμφωνα με τους κανόνες που την διέπουν και θέλουν να την χρεώσουν με την δίκαιη αμοιβή ΔΕΝ αποτελει σωστή στάση. Προσωπικά δεν δέχομαι κανένας να υποτιμά την εργασία μου επειδή έτσι τον βολεύει. Ωφειλεις επίσης να μπορείς να αναγνωρίσεις τις δικαιες αμοιβες ακόμη και εάν ψάχνεις για τις σούπερ σκοτωμενες τιμές. Εκτός κι αν η στάση ζωής σου είναι να εκμεταλλεύεσαι στο μέγιστο την ανάγκη των άλλων. Στην επαγγελματικη μου καριέρα ποτέ δεν εκμεταλευτηκα συνεργείο. Έχω αυξήσει τιμες σε προσφορές που ήταν ξεκάθαρο ότι ο μάστορας όχι απλά δεν είχε κέρδος αλλα έμπαινε και μεσα. Δίκαια αμοιβή σε όλους ώστε όλοι μας να μπορούμε να ζούμε από την δουλειά μας και να είμαστε εδώ αύριο να ξανασυνεργαστουμε. Και πάλι δεν αναφέρεις το αντικείμενο των σπουδών σου... 1
pasxaliskar Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Στις 4/10/2023 στις 5:00 ΜΜ, zoranb είπε Εάν ανακτήσω από την πολεοδομία ή τον Πολ.Μηχανικό μου, ως ιδιοκτήτης, τις κατόψεις, τοπογραφικά κλπ κλπ κ τα σκανάρω, μπορώ να φτιάξω μόνος μου την Ηλεκτρονική Ταυτότητα του Κτιρίου μου; Ή θα πρέπει να γίνει μόνο από Πολ.Μηχανικό με σφραγίδες κλπ κλπ; για γελια ειστε μερικοι.. ειναι σαν να λες εαν με σπασει το χερι μπορω να βαλω γυψο μονος μου ? η ακομα χειροτερο να κάνω επεμβαση μονος μου και οχι σε χειρουργο .. αμαν μερικοι 2
mindreader Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δεν νομιζω να διαφωνει κανεις με το ζητημα 'δικαιης' αμοιβης. Προφανως, κανεις δεν δουλευει για την ψυχη της μανας του. Το προβλημα ξεκινα απο μια αρτηριοσκληρωτικη ΕΕ απο τη μια, που δεν παραγει τιποτε σχεδον αλλα...παραγει νομους (δεν πειραζει, θα τρωμε τους 'νομους' μας σε λιγα χρονια, αφου δεν θα παραγουμε ουτε βιδα), αλλα και το απιστευτο Ελληνικο κρατος απο την αλλη, που επιβαλει κυριολεκτικα 'νταβατζιλικια' σε οτι κινειται και οτι πεταει και οτι κολυμπαει. Στις πλατες του κοσμακη, θα γινει η 'ψηφιοποιηση' του κρατους (λες και πληρωνουμε λιγους φορους!), με τα λεφτα του κοσμακη θες δε θες επιδοτεις συγκεκριμενες επαγγελματικες κατηγοριες, που θελουν δεν θελουν πρεπει να τα 'σκασουν' αφου αυτοι νομοθετουν! Διαβαζα πχ χτες, για μητρωο ερασιτεχνων αλιεων. Δηλαδη πεταει ο αλλος μια πετονια στη θαλασσα για να ξεσκασει λιγο και πιασει και κανα ψαρακι, και τωρα θελουν να βγαλουν και απο εκει. Αλλο παραδειγμα ειναι οτι το κρατος δεν στελεχωνει την ααδε/εφοριες, και τα μετακυλιει ολα στους λογιστες. Ναι, μα ο λογιστης ομως πρεπει παλι να πληρωθει απο τον κοσμακη.... Δεν πειραζει ομως, δεν θελουν 'πολυ κρατος' στην τελικη, ας πληρωνουμε με το καλημερα που θα πατησει το ποδι μας το πρωι στο πεζοδρομιο.... Δεν εχει νοημα, ο καταλογος ειναι ατελειωτος, στραβα τα της ΕΕ, θεοστραβα στην Ελλαδαρα... Λοιπον, αυτη ειναι η Ελλαδα μας.Μια Ελλαδα συντεχνιων, του μπαρμπα στην Κορωνη, κλπ. 2
pasxaliskar Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 Δημοσ. 13 Μαΐου 2024 53 λεπτά πριν, Manefs23 είπε Τέλος πάντων, ας χρεώνετε όσο θέλετε το ΠΕΑ, πραγματικά δεν με απασχολεί καθόλου. Μα καθόλου. Εγώ θα βρίσκω ποιός το έχει φθηνότερα και θα επιλέγω αυτόν. Επιτρέπεται; Είναι δικαίωμα μου; Εκτός και αν θα το απαγορέψετε και αυτό. Πάλι καλά που υπάρχουν εταιρείες και ρίχνουν τις τιμές, και αντιλαμβάνονται σε ποιά χώρα ζούνε οι πολίτες της. Και απο ό,τι βλέπω στις κριτικές στα site τους έχουν χιλιάδες πελάτες και όλοι τους βαθμολογούν άριστα. Ένα χαρτί είναι που το θέλω για το taxis όταν κάνω τα μισθωτήρια. Διαφορετικά μου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ. Να φανταστείτε την τελευταία φορά πήρα τα στοιχεία (κωδικούς κλπ.) και το χαρτί το έκανα σαΐτα! Να ήταν καμία οικοδομική άδεια, καμία τακτοποίηση, καμία μελέτη να προσέξω ποιόν (καλό) μηχανικό θα επιλέξω, ΟΚ. Δεν ξαναπαντώ σε αυτό το topic. ε για αυτο υπάρχουν πεα με προβληματα λαθος τμ κλπ και αργοτερα οταν τα θελουν για καποια δουλεια τους βγαζει προβλημα.. για να γλιτωσουον το 50ρικο.. με αποτελεσμα να γινεται νεο πεα με νεα χρεωση ... το χαρτι καντο σαιτα καντο οτι θες .. δν ζουμε ουτε στο 1960 ουτε στ 1980 να δουλευουμε με χαρτια.. ολα ειναι ηλεκτρονικα με κωδικους οποτε ακυρο αυτο που λες.. οπως και επσεις το ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ .. και για μενα καποια χαρτια που δν κατλαβαινω τι ειναι μου φαινοντε άχρηστα αλλα δν ειναι ..εαν δν ξερουμε καλυτερα μην λεμε ασυναρτησιες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα