Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hola ALL,

Μένω σε πολυκατοικία 19 διαμερισμάτων και προτιθεμαι για αγοραπωλησία. Με λύπη πληροφορήθηκα ότι για να το κανω αυτό θα πρέπει να εχω ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου. Σημερα που μίλησα με Πολιτικό Μηχανικό μου ειπε ότι αν δεν υπαρχει καποιος ένοικος που να έχει κανει ήδη ηλεκτρονική ταυτοτητα κτηρίου για το σπιτι του και ειμαι ο πρωτος που κανω, θα μου στοιχίσει κανα 1000ρικο..... 😮 τι φαση? Ισχύει? γνωρίζει καποιος κατι διαφορετικό? Και στην Εθνική Τράπεζα σημερα που πήγα για να ρωτησω για στεγαστικό, μου ειπαν ότι ο εγγυητής θα πρεπει να ειναι γονιός έως 65 ετών.... δηλαδή αν εχω ξάδερφο, φίλο, γιατί να μην γίνεται?

Γιατί το κανουν τόσο δύσκολο?

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν καταλαβα ποιο ακριβως ειναι το προβλημα σου.

Τα 65 χρονια, ή το οτι θέλει ταυτοτητα το διαμέρισμα 

Αυτα θελει το κρατος και η τράπεζα, δεν υπάρχει θεμα συζήτησης, αν δεν τα αποδέχεσαι δεν αγοράζεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπερδεμένα μας τα λες.

Λες για αγοραπωλησία. Αν θες να αγοράσεις διαμέρισμα, την ηλεκτρονική ταυτότητα την εκδίδει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του. Αν έχεις δικό σου διαμέρισμα και θες να το πουλήσεις, τότε πρέπει εσύ να βγάλεις την ταυτότητα για να συνεχιστεί η διαδικασία. 

Για ένα απλό διαμέρισμα είναι πολλά τα 1000 ευρώ, βρίσκεις και πολύ φθηνότερα, εκτός αν είναι τεράστιο το διαμέρισμα. Η χρέωση πάει με την επιφάνεια, το είδος του κτιρίου, παίζει επίσης ρόλο αν έχεις στην διάθεση σου τα σχέδια του κτιρίου, για τράβα στην πολεοδομία να αναζητήσεις τον φάκελο, διότι αν ο μηχανικός πρέπει να φτιάξει εξ' αρχής την κατοψη, το ΠΕΑ, το τοπογραφικό διάγραμμα, τις τομες, αν ακόμα χειρότερα μιλάμε για κτίριο χωρίς άδεια η αυθαίρετο τότε μπαίνει μέσα και η στατική μελέτη, ναι τότε μπορώ να σου πω ότι ένα 500αρι ως και 1000αρι μαζί με το ΦΠΑ το αγγίζει. 

Τα περί ηλικίας εγγυητή είναι άσχετα με το θέμα, αφορούν τις απαιτήσεις της τράπεζας. Την ταυτότητα την ζητάει το κράτος. 

Πάρε προσφορές από μηχανικούς για τιμές. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν ανακτήσω από την πολεοδομία ή τον Πολ.Μηχανικό μου, ως ιδιοκτήτης, τις κατόψεις, τοπογραφικά κλπ κλπ κ τα σκανάρω, μπορώ να φτιάξω μόνος μου την Ηλεκτρονική Ταυτότητα του Κτιρίου μου; Ή θα πρέπει να γίνει μόνο από Πολ.Μηχανικό με σφραγίδες κλπ κλπ;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Εάν ανακτήσω από την πολεοδομία ή τον Πολ.Μηχανικό μου, ως ιδιοκτήτης, τις κατόψεις, τοπογραφικά κλπ κλπ κ τα σκανάρω, μπορώ να φτιάξω μόνος μου την Ηλεκτρονική Ταυτότητα του Κτιρίου μου; Ή θα πρέπει να γίνει μόνο από Πολ.Μηχανικό με σφραγίδες κλπ κλπ;

Θα πρέπει να γίνει μόνο από Πολ.Μηχανικό με σφραγίδες κλπ κλπ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από Αρχιτέκτονα ή Τοπογράφο γίνεται; ή μόνο απο ΠολΜηχ;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

και μηχανολόγος και ηλεκτρολόγος μπορεί. Απλά να είναι μηχανικός εγγεγραμμένος στο ΤΕΕ. (δεν φτάνει μόνο το ΕΕΤΕΜ).

Δημοσ.

ΗΤΚ είναι στη ουσία η βεβαίωση που έδινε παλιότερα περί μη αυθαιρεσιών ο μηχανικός . Χρειάζεται οπωσδήποτε για μεταβίβαση ή αγοραπωλησία .

Για το κόστος είναι αναλόγως .

Μόνο του διαμερίσματος που θα πουληθεί θα χρειαστεί.

Καλό είναι να έχεις σε αρχείο ή έστω σε φωτοτυπία διαθέσιμα άμεσα συμβόλαια , αδεια οικοδομής , κατόψεις .

Και εσύ ο ίδιος με αίτηση τα παίρνεις από τη πολεοδομία σου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, meletis_m said:

Χρειάζεται οπωσδήποτε για μεταβίβαση ή αγοραπωλησία .

Για το κόστος είναι αναλόγως .

Εάν χρειαστεί να κάνει κανείς νέα διαρρύθμιση του χώρου, είναι απαραίτητη;

Ανάλογα με κάποια δεδομένα διαμορφώνεται το κόστος της ή ότι πεί/γουστάρει ο μηχανικός;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, zoranb είπε

Εάν χρειαστεί να κάνει κανείς νέα διαρρύθμιση του χώρου, είναι απαραίτητη;

Ανάλογα με κάποια δεδομένα διαμορφώνεται το κόστος της ή ότι πεί/γουστάρει ο μηχανικός;

Συνήθως με το τ.μ 2€ ήταν για εξοικονομώ . 

Εάν κανείς αλλαγές , εντός του διαμερίσματος ,  σωστά είναι να γίνει νέα κάτοψη 

Όπως και έχει πρέπει να έρθει μηχανικός να δει το φάκελο σου και εάν τυχόν έχει αυθαιρεσίες και μετά είναι το κόστος . 

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Η ταυτοτητα κτηριου, ειναι εφαπαξ διαδικασια, ή εχει ημερομηνια ληξης;

Προς το παρον δεν την χρειαζομαι, αλλα ειναι να την βρω μπροστα μου ετσι κι αλλιως μολις θα παω να κανω κατι με το ακινητο, αν γινεται μια δια παντος, ισως θα επρεπε να το βαλω μπροστα να ξεμπερδευω.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/omiroi-tis-ilektronikis-taytotitas-ktiriou-oi-idioktites-akiniton-to-alaloum-pou-dimiourgise-i-kyvernisi-mitsotaki/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, mindreader είπε

Η ταυτοτητα κτηριου, ειναι εφαπαξ διαδικασια, ή εχει ημερομηνια ληξης;

Προς το παρον δεν την χρειαζομαι, αλλα ειναι να την βρω μπροστα μου ετσι κι αλλιως μολις θα παω να κανω κατι με το ακινητο, αν γινεται μια δια παντος, ισως θα επρεπε να το βαλω μπροστα να ξεμπερδευω.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/omiroi-tis-ilektronikis-taytotitas-ktiriou-oi-idioktites-akiniton-to-alaloum-pou-dimiourgise-i-kyvernisi-mitsotaki/

Edit: Δύο μήνες ισχύουν τα πιστοποιητικά που εκδίδονται μετά την "ταυτότητα κτιρίου" τα εξηγεί καλύτερα ο @theopan ευχαριστούμε.

Επεξ/σία από Estevan
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...