rizla7 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) H επέκταση του διπλώματος αυτοκινήτου δεν αξίζει… ούτε πρακτικά/εκμάθηση ούτε οικονομικά(150eur) Θα κάνεις ένα 2ωρο βόλτες στη πίστα(στην καλύτερη) και μετά θα είσαι νόμιμος να βγεις στο δρόμο. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό έχοντας μηδενική εμπειρία. Άσε την ενοικιαση. Ξεκίνα κανονικά για δίπλωμα. Δεν χρειάζεται να πας έτοιμος. Αυτός είναι ο ρόλος της σχολής. Θα δώσεις τα διπλά λεφτά αλλά έστω και αυτές οι λίγες παραπάνω ώρες σε ελεγχόμενο περιβάλλον κάτι περισσότερο θα σου δώσουν ως εξοικείωση. Ακόμα και το ότι θα μπεις σε διαδικασία εξέτασης …θεωρώ ότι βοηθάει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή σε όλο αυτό. (Ούτε τότε θα είσαι επαρκής για το δρόμο) Τέλος, δεν θα είσαι πλέον περιορισμένος στα 125cc/15hp ακόμα και αν δε σκέφτεσαι να ανέβεις κατηγορία σύντομα… ή πότε. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2023 από rizla7 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
visualizer Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Άνετα μαθαίνεις και είναι πολύ θετικό οτι έχεις μεγάλη εμπειρία με το αυτοκινήτο .Προσωπικά έβγαλα στα 18 για αμαξι και μηχανάκι αλλα στα 23-24 πηρα για πρωτη φορα μηχανάκι, μέχρι τότε μόνο αμάξι. Μηχανάκι δεν είχα οδηγήσει ποτέ , μόνο στην σχολή που οι εξετάσεις ήταν της πλάκας και δεν μαθαίνεις τίποτα . Επεξ/σία 11 Μαΐου 2023 από visualizer 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 9 hours ago, Nikos Chatzoglou said: Από εξοπλισμό χρησιμοποιείς και στολή με κόκκαλα; (τώρα τα κοιτούσα στο best price) Όχι μόνο μπουφάν με κόκκαλα, γάντια και κράνος. Όταν με τρακάρανε έπεσα προς τα πίσω και έσκασα με το κράνος, πόναγα ελαφρά στην λεκάνη (δεν τους άφησα να μου κάνουν καν ακτινογραφία). Τα γάντια μου επειδή ήταν καλοκαιρινά δεν είχαν καλά κόκκαλα στα δάχτυλα, θα σου έλεγα να το προσέξεις αυτό γιατί φαγώθηκαν απτον δρόμο και είχα μικρά θεματάκια στα νεύρα για κανα 2μηνο. Απο κάτω φόραγα βερμούδα και γιαυτόν τον λόγο έκανα και 4 ράμματα στο πόδι, αλλιώς μάλλον θα το είχα γλυτώσει και αυτό. Στο εξοχικό το καλοκαίρι (Βόρεια Εύβοια) πάω με t-shirt γάντια και βερμούδα, αλλά κράνος φοράω πάντα. Προφανώς είναι επικίνδυνο αλλά και η ζέστη δεν παλεύεται πάντα. Γενικα προσέχω να μην οδηγάω απότομα σε αυτές τις περιπτώσεις, με περνάνε πολλοί σαν σταματημένο αλλά αυτοί πάνε για εξομοίωση motoGP Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 34 λεπτά πριν, Luciddream είπε Όχι μόνο μπουφάν με κόκκαλα, γάντια και κράνος. Όταν με τρακάρανε έπεσα προς τα πίσω και έσκασα με το κράνος, πόναγα ελαφρά στην λεκάνη (δεν τους άφησα να μου κάνουν καν ακτινογραφία). Τα γάντια μου επειδή ήταν καλοκαιρινά δεν είχαν καλά κόκκαλα στα δάχτυλα, θα σου έλεγα να το προσέξεις αυτό γιατί φαγώθηκαν απτον δρόμο και είχα μικρά θεματάκια στα νεύρα για κανα 2μηνο. Απο κάτω φόραγα βερμούδα και γιαυτόν τον λόγο έκανα και 4 ράμματα στο πόδι, αλλιώς μάλλον θα το είχα γλυτώσει και αυτό. Στο εξοχικό το καλοκαίρι (Βόρεια Εύβοια) πάω με t-shirt γάντια και βερμούδα, αλλά κράνος φοράω πάντα. Προφανώς είναι επικίνδυνο αλλά και η ζέστη δεν παλεύεται πάντα. Γενικα προσέχω να μην οδηγάω απότομα σε αυτές τις περιπτώσεις, με περνάνε πολλοί σαν σταματημένο αλλά αυτοί πάνε για εξομοίωση motoGP Δεν υπάρχει στολή που να έχει πιο ελαφρύ ύφασμα ή ύφασμα που να αερίζεται για το καλοκαίρι; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, manolis940 είπε Δεν υπάρχει στολή που να έχει πιο ελαφρύ ύφασμα ή ύφασμα που να αερίζεται για το καλοκαίρι; Υπάρχουν καλοκαιρινά, αλλά και πάλι είναι πολύ ζεστά, είναι καλά όταν είσαι σε κίνηση με κάποια χιλιόμετρα, αλλά σε κίνηση πόλης απλά βγάζεις τον τζίτζικα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mpiftekis Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Κι εγώ από αυτοκίνητο πήγα κατευθείαν σε δίπλωμα απεριορίστου στα 24 μου με τη δική σου λογική (ενοικίαση μηχανής σε νησί)... Μετά δεν ήθελε και πολύ, με το που έπιασα δουλειά πήγα και πήρα πρώτη μηχανή Honda Transalp 700. Πήρα μεγάλη μηχανή γιατί ήθελα ταξίδια αλλά και γιατί στο δρόμο σε βλέπουν καλύτερα και βλέπεις καλύτερα. Συν τα καλύτερα φρένα και γενικά συστήματα ασφαλείας (ABS, καλύτερες αναρτήσεις, κλπ). Έχοντας την εμπειρία από το αυτοκίνητο, η οδήγηση στη μηχανή είναι καλύτερη γιατί ξέρεις πώς οδηγούν οι οδηγοί αυτοκινήτου. Πάντα να προβλέπεις τη βλακεία του αλλουνού και θα είσαι κατά 95% εντάξει. Εξοπλισμό θα πάρεις πριν πάρεις τη μηχανή κατ'ελάχιστον μπουφάν χειμωνιάτικο ΚΑΙ καλοκαιρινό, γάντια και εννοείται κράνος. Μπορείς να πάρεις και καθημερινά παπούτσια μηχανής τουλάχιστον για το χειμώνα. Υπάρχουν κάποια που δεν ξεχωρίζουν από κανονικά παπούτσια και σε προστατεύουν σε περίπτωση πτώσης. Στολή δε χρειάζεται. Βγάλε το δίπλωμα τώρα που μπορείς κι ας αργήσει η αγορά της μηχανής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dstilio Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Εγώ θα σε αποθαρρύνω έντονα. Είμαι κάθετα κατά της περιστασιακησ Χρήσης μηχανής. Η λογική δίπλωμα για ενοικίαση σε νησί το καλοκαίρι δεν είναι σωστή. Το κάνουν κάτι μικρά που τα μαζεύουμε μετά συχνά από το δρόμο με σπασμένο πόδι. Πήγαινε παρε δίπλωμα μαζί με μηχανή. Να μάθεις πραγματικά, να εξοικιωθεισ, και μόνο τότε να πας σε νησί με τη δίκη σου μηχανή. Η μηχανή δεν ειναι καλοκαιρινό παιχνίδι. Ειναι «σκοτώστρα» όπως έλεγαν παλιά, ειδικά σε κάτι νησιά με γουρούνες και τρελούς ταρίφες, και στροφες φουρκετεσ με κακοτεχνίες. Οι μηχανές ειναι απίστευτα πιο δυνατες από ένα αυτοκίνητο λόγω χαμηλού βάρους, ενώ ειναι μόνιμα σε ανισορροπία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Στις 11/5/2023 στις 10:10 ΠΜ, Luciddream είπε Όχι μόνο μπουφάν με κόκκαλα, γάντια και κράνος. Όταν με τρακάρανε έπεσα προς τα πίσω και έσκασα με το κράνος, πόναγα ελαφρά στην λεκάνη (δεν τους άφησα να μου κάνουν καν ακτινογραφία). Τα γάντια μου επειδή ήταν καλοκαιρινά δεν είχαν καλά κόκκαλα στα δάχτυλα, θα σου έλεγα να το προσέξεις αυτό γιατί φαγώθηκαν απτον δρόμο και είχα μικρά θεματάκια στα νεύρα για κανα 2μηνο. Απο κάτω φόραγα βερμούδα και γιαυτόν τον λόγο έκανα και 4 ράμματα στο πόδι, αλλιώς μάλλον θα το είχα γλυτώσει και αυτό. Στο εξοχικό το καλοκαίρι (Βόρεια Εύβοια) πάω με t-shirt γάντια και βερμούδα, αλλά κράνος φοράω πάντα. Προφανώς είναι επικίνδυνο αλλά και η ζέστη δεν παλεύεται πάντα. Γενικα προσέχω να μην οδηγάω απότομα σε αυτές τις περιπτώσεις, με περνάνε πολλοί σαν σταματημένο αλλά αυτοί πάνε για εξομοίωση motoGP Είδα online ότι κάποιες στολές έχουν κόκκαλα και στη μέση που το θεωρώ πολύ βασικό αλλά έχεις δίκιο ότι το καλοκαίρι είναι ζόρικο. Θα το δω αυτό αργότερα. Στις 11/5/2023 στις 11:28 ΠΜ, Mpiftekis είπε Κι εγώ από αυτοκίνητο πήγα κατευθείαν σε δίπλωμα απεριορίστου στα 24 μου με τη δική σου λογική (ενοικίαση μηχανής σε νησί)... Μετά δεν ήθελε και πολύ, με το που έπιασα δουλειά πήγα και πήρα πρώτη μηχανή Honda Transalp 700. Πήρα μεγάλη μηχανή γιατί ήθελα ταξίδια αλλά και γιατί στο δρόμο σε βλέπουν καλύτερα και βλέπεις καλύτερα. Συν τα καλύτερα φρένα και γενικά συστήματα ασφαλείας (ABS, καλύτερες αναρτήσεις, κλπ). Έχοντας την εμπειρία από το αυτοκίνητο, η οδήγηση στη μηχανή είναι καλύτερη γιατί ξέρεις πώς οδηγούν οι οδηγοί αυτοκινήτου. Πάντα να προβλέπεις τη βλακεία του αλλουνού και θα είσαι κατά 95% εντάξει. Εξοπλισμό θα πάρεις πριν πάρεις τη μηχανή κατ'ελάχιστον μπουφάν χειμωνιάτικο ΚΑΙ καλοκαιρινό, γάντια και εννοείται κράνος. Μπορείς να πάρεις και καθημερινά παπούτσια μηχανής τουλάχιστον για το χειμώνα. Υπάρχουν κάποια που δεν ξεχωρίζουν από κανονικά παπούτσια και σε προστατεύουν σε περίπτωση πτώσης. Στολή δε χρειάζεται. Βγάλε το δίπλωμα τώρα που μπορείς κι ας αργήσει η αγορά της μηχανής. Αυτό σκέφτομαι κι εγώ ότι είναι ευκαιρία τώρα. Φοβάμαι λίγο την περιοχή της μέσης/λεκάνης γι' αυτό θέλω να πάρω μια στολή που να έχει κόκκαλο και εκεί. Στις 11/5/2023 στις 11:47 ΠΜ, dstilio είπε Εγώ θα σε αποθαρρύνω έντονα. Είμαι κάθετα κατά της περιστασιακησ Χρήσης μηχανής. Η λογική δίπλωμα για ενοικίαση σε νησί το καλοκαίρι δεν είναι σωστή. Το κάνουν κάτι μικρά που τα μαζεύουμε μετά συχνά από το δρόμο με σπασμένο πόδι. Πήγαινε παρε δίπλωμα μαζί με μηχανή. Να μάθεις πραγματικά, να εξοικιωθεισ, και μόνο τότε να πας σε νησί με τη δίκη σου μηχανή. Η μηχανή δεν ειναι καλοκαιρινό παιχνίδι. Ειναι «σκοτώστρα» όπως έλεγαν παλιά, ειδικά σε κάτι νησιά με γουρούνες και τρελούς ταρίφες, και στροφες φουρκετεσ με κακοτεχνίες. Οι μηχανές ειναι απίστευτα πιο δυνατες από ένα αυτοκίνητο λόγω χαμηλού βάρους, ενώ ειναι μόνιμα σε ανισορροπία. Σωστά τα λες, ειδικά για τις στροφές στα νησιά και την εξοικείωση. Δε λέω ότι απαραίτητα θα νοικιάσω μηχανή σε νησί πχ το φετινό Αύγουστο αλλά θέλω να κάνω το δίπλωμα διότι πραγματικά δεν ξέρω πότε θα ξαναέχω την ευκαιρία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα