bonepeeler Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Καλησπερα. Εχω εναν ηχο καθε φορα που περναω απο σαμαρακια ή λακουβες. Ο ηχος προερχεται απο μπροστα. Δεν εχω ιδεα τι διαολο μπορει να ειναι. Εχω παει σε 4 συνεργεια. Κανενας δεν εχει βρει τι γινεται και τι το προκαλει. Η πλακα ειναι πως δεν το κανει παντα το ιδιο εντονα. Στο ενα συνεργειο κατεβηκαν ροδες, λυθηκαν αναρτησεις και ελατηρια, βγηκαν καποιες βασεις που κρατανε τη ροδα (δεν εχω ιδεα πως λεγονται) και αλλαξαμε κατι λαστιχα εκει. Στην αρχη σα να εκοψε αλλα μετα παλι τα ιδια. Μου εχει σπασει τα νευρα. Θελω καποια στιγμη να δωσω το αμαξι και δε θα πουληθει ποτε λογω αυτου του προβληματος. Να αναφερω πως εχω κανει αλλαγη αναρτησεων με koni active. Επισης νοιωθω πως το μπροστινο μερος του αυτοκινητου σαν να μην ειναι δεμενο σωστα... Κανεις δεν εχει βρει που ειναι το προβλημα. Εχετε καμια ιδεα για το που αλλου να κοιταξω ή εχει τυχει σε καποιον; https://youtu.be/ZFosy5JjGgQ
gorge18 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Αν ο ηχος ειναι σαν τριξιμο, σε δικια μου περιπτωση ηταν ακρομπαρα-ημιμπαρα κατι τετοιο. 1
futureshock Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 σινεμπλοκ απο κανενα ψαλιδι ; Βεβαια βλεπω το αμαξι ειναι Nissan qashqai 6-7 ετιας ; 1
ifaist Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Bαση αμορτισερ κ τα δικα μου θελουν αλλαγμα. Για το μπροστινο μερος , που δε το νιωθεις δεμενο οπως λες, τσεκαρε κ βασεις μηχανης. Θα ελεγα οτι θα περιεγραγα το αυτοκινητο μου το ιδιο με εσενα πριν αλλαξω. Μονο μια αλλαξα. 1
sphinxgr Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 5 ώρες πριν, bonepeeler είπε Καλησπερα. Εχω εναν ηχο καθε φορα που περναω απο σαμαρακια ή λακουβες. Ο ηχος προερχεται απο μπροστα. Δεν εχω ιδεα τι διαολο μπορει να ειναι. Εχω παει σε 4 συνεργεια. Κανενας δεν εχει βρει τι γινεται και τι το προκαλει. Η πλακα ειναι πως δεν το κανει παντα το ιδιο εντονα. Στο ενα συνεργειο κατεβηκαν ροδες, λυθηκαν αναρτησεις και ελατηρια, βγηκαν καποιες βασεις που κρατανε τη ροδα (δεν εχω ιδεα πως λεγονται) και αλλαξαμε κατι λαστιχα εκει. Στην αρχη σα να εκοψε αλλα μετα παλι τα ιδια. Μου εχει σπασει τα νευρα. Θελω καποια στιγμη να δωσω το αμαξι και δε θα πουληθει ποτε λογω αυτου του προβληματος. Να αναφερω πως εχω κανει αλλαγη αναρτησεων με koni active. Επισης νοιωθω πως το μπροστινο μερος του αυτοκινητου σαν να μην ειναι δεμενο σωστα... Κανεις δεν εχει βρει που ειναι το προβλημα. Εχετε καμια ιδεα για το που αλλου να κοιταξω ή εχει τυχει σε καποιον; https://youtu.be/ZFosy5JjGgQ Αν ειναι μεταλλικός θόρυβος, μπορεί να ειναι απο τις βίδες συγκράτησης των δαγκανων φρένων. Κάθε αλλαγή τακακίων, πρέπει να γίνεται λίπανση τους με σιλικόνη υψηλών θερμοκρασιών. Κανένα συνεργείο δεν το κάνει όμως, γιατί ανήκει στην κατηγορία επισκευής φρένων και όχι αντικατάστασης τακακίων. Τα αποτελέσματα ειναι να κολλάνε τα φρένα και να μην έχουν επαναφορά και να τρώγονται τα τακάκια πολλές φορές ανομοιόμορφα και βέβαια να χτυπάει στις λακκούβες. Η διάγνωση γίνεται με δυνατή κλοτσιά στη ρόδα για το αν ακούγεται ο θόρυβος. Είναι απλό και αν κάποιος σηκώσει το αμάξι (χωρίς να ακουμπάνε οι ρόδες) το βρίσκει εύκολα. Φυσικά πολλά παίζουν ρόλο. Το πιο ανησυχητικό είναι να εμφανιστεί θόρυβος μετά απο κάποια εργασία, κάτι που σημαίνει πως κατι ξέχασε να βιδωθεί. 1
lary7 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Λογικά βάσεις αμορτισέρ ή κάποιο λάστιχο απο σινεμπλοκ που λόγω της ανάρτησης ζορίζεται παραπάνω. Μπορεις να ψεκάσεις τις βάσεις και τα λάστιχα τους με wd-40 να δεις αν θα σταματήσει για λίγο ώστε να ξέρεις τι να αλλάξεις. 2
NikosKallithea Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Πηγαινε στην ευθυγράμμιση να στο ανεβασουν πανω στο μηχανημα για να δεις απο που έρχεται ο θόρυβος 1
visualizer Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Μήπως έχει πέσει κανένα καρυδάκι 😜 Στο δικό μου έψαχναν 2 ωρες να βρουν τι είναι και στο τέλος βρήκαν ένα καρυδάκι ! Επεξ/σία 10 Μαΐου 2023 από visualizer 1
Greektrooper Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 17 ώρες πριν, bonepeeler είπε Να αναφερω πως εχω κανει αλλαγη αναρτησεων με koni active. Όταν αλλάχτηκε η ανάρτηση, αλλάχθηκαν οι πάνω βάσεις των αμορτισέρ; Τα top mount κοινώς; Γιατί αυτός ο θόρυβος α) είναι "ελαστικός" και β) ακούγεται βλέπω στην άνοδο της ρόδας (σαμαρακια). Κατά 99% αυτό είναι αλλά μου κάνει εντύπωση τα 4 συνεργεία που λες που δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν από που προέρχεται. Αυτές οι "βάσεις που κρατάνε την ρόδα" που αλλάχτηκαν ήταν ψηλά στο θόλο ή κάτω στο άκρο; 2
Dark_Nightfall Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Πριν την αλλαγή με τα koni είχες τον θόρυβο ; 1
bonepeeler Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Το αμαξι ειναι Nissan Qashqai 2005. Ο ηχος οσο περιεργο και αν φαινεται,δεν ακουγεται παντα. Την επομενη μερα απο τοτε που τραβηξα το βιντεο, πηγα στο συνεργειο που μου το ελυσε και αποφασισε να μην ξανακανει θορυβο οσο και να το πιεσαμε στο δρομο. Σημερα παλι μου εκανε το ιδιο. Δεν ακουγοταν παλι τιποτα. Μιλαμε φουλ σπαστικο. Ο ηχος ειναι σαν ηχος ελατηριων απο παλιο κρεβατι αλλα πολυ πολυ πιο εντονος. Τα λαστιχα που μου αλλαξαν ηταν πανω σε κατι βασεις που εμοιαζαν με boomerang ή γονατα χαμηλα στην βαση της αναρτησεις. Σα μπαλακια ηταν. Καποιος μου ειχε πει πως ισως να ειναι και οι βασεις του μοτερ ... Τα top mount ηταν να αλλαχτουν μην τυχον και προερχεται απο εκει ο θορυβος αλλα τα ειδαν και μου ειπαν πως λογικα δε θελουν αλλαγη. Αν και ειπα να τα αλλαξουμε, δεν τα αλλαξαμε γιατι ηταν λαθος αυτα που ηρθαν. Η πλακα ειναι πως οταν εφυγα απο το συνεργειο δεν εκανε τιποτα και το αμαξι το ενιωθα πιο δεμενο μπροστα. Πραγματικα ειναι τρελα. Πριν την αλλαγη με τα koni δεν τον ειχα τον θορυβο. Επισης να αναφερω πως το ενα αμορτισερ δεν ηταν σωστα κεντραρισμενο στο top mount. Θα κανω μινος την παραγγελια για τα top mount και θα παω για αλλαγη. Βεβαια ειναι ψιλομανικι η ολη δουλεια αλλα τι να κανουμε. Αυριο αν το κανει παλι (γιατι οπως ειπα ειναι με τις μερες του,συνηθως το κανει αλλα εχει και καμια μετα που σταματαει...) θα ψεκασω στα top mount wd40 και θα δω. Τα νευρα μου... Εδω ειμαστε. Ακριβως το ιδιο και με αλλους μπολικους απο κατω που γραφουν στα σχολια του βιντεο
Dark_Nightfall Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, bonepeeler είπε Πριν την αλλαγη με τα koni δεν τον ειχα τον θορυβο. Μήπως έχουν θέμα τα koni , όταν τα ξήλωσες όλα τα τσέκαρες ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα