Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα .Χρειάζομαι βοήθεια .

Μου ήρθε ειδοποίηση από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενεργείας , ότι έχει δώσει εντολή αποκοπής ,[διακοπή ρεύματος ] , και ότι σε δέκα ήμερες θα καταγγείλει και την σύμβαση προμήθειας .

Προσπάθησα να κάνω διακανονισμό αλλά ζητούν προκαταβολή την οποία δεν μπορώ να καταβάλω άμεσα .

Στην περίπτωση που γίνει καταγγελία της σύμβασης , θα μπορέσω να υπαχθώ προσωρινά [για να έχω ρεύμα μέχρι να κάνω τον διακανονισμό και να βρω άλλον προμηθευτή ] στην λεγόμενη καθολική υπηρεσία , λόγο του ότι έχει δοθεί εντολή αποκοπής ? και είτε αυτή δεν προλάβει να εκτελεστεί , είτε εκτελεστεί ?

Αν γνωρίζει κάποιος ευχαριστώ εκ των προτέρων

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hliasxp είπε

Μου ήρθε ειδοποίηση από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενεργείας , ότι έχει δώσει εντολή αποκοπής ,[διακοπή ρεύματος ] , και ότι σε δέκα ήμερες θα καταγγείλει και την σύμβαση προμήθειας .

Προσπάθησα να κάνω διακανονισμό αλλά ζητούν προκαταβολή την οποία δεν μπορώ να καταβάλω άμεσα .

Στην περίπτωση που γίνει καταγγελία της σύμβασης , θα μπορέσω να υπαχθώ προσωρινά [για να έχω ρεύμα μέχρι να κάνω τον διακανονισμό και να βρω άλλον προμηθευτή ] στην λεγόμενη καθολική υπηρεσία , λόγο του ότι έχει δοθεί εντολή αποκοπής ? και είτε αυτή δεν προλάβει να εκτελεστεί , είτε εκτελεστεί ?

Αν εισαι στη ΔΕΗ,μπαινεις αυτοματα στην υπηρεσια,με αυξημενο κοστος,μεχρι να κανεις τη ρυθμιση.

Δεν σου κοβουν το ρευμα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αν εισαι στη ΔΕΗ,μπαινεις αυτοματα στην υπηρεσια,με αυξημενο κοστος,μεχρι να κανεις τη ρυθμιση.

Δεν σου κοβουν το ρευμα.

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση . Δεν είμαι σε δεη , αλλά σε ιδιώτη παροχο Ισχύει το ίδιο ?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, hliasxp είπε

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση . Δεν είμαι σε δεη , αλλά σε ιδιώτη παροχο Ισχύει το ίδιο ?

Δεν το γνωριζω.

Δημοσ.

Ο πάροχος που είσαι τώρα (που δε μας λές ποιος είναι), έχει δώσει εντολή διακοπής που σημαίνει ότι μπορεί και αύριο να μείνεις χωρίς ρεύμα. Η καταγγελία σύμβασης αφορά τη σύμβαση που έχεις υπογράψει, δηλαδή ακόμα κι αν πληρώσεις και κάνεις επανασύνδεση... θα πρέπει να υπογράψεις νέο συμβόλαιο.

Καθολική υπηρεσία δε ξέρω πως μπαίνεις... πάντως η Εlpedison έχει τη καθολική υπηρεσία. Μάλιστα για το Μάιο η τιμή είναι 0.21 ευρώ / kwh... διπλάσια δηλαδή απ'τα φτηνότερα τιμολόγια.

https://www.rae.gr/genika-nea/64551/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, hliasxp είπε

Να κανείς διακανονισμό γρήγορα.. Αφού σου έχει σταλεί αυτό το μήνυμα... Δεν γίνεται.. Θα κοπεί το ρεύμα.. Καθολική υπηρεσία... Θα σε είχαν ήδη στείλει... Εφόσον στο είχαν κόψει.. 

Για ποια χρήματα μιλάμε... Οι πάροχοι έτσι κάνουν.. 

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, takoulou είπε

Να κανείς διακανονισμό γρήγορα.. Αφού σου έχει σταλεί αυτό το μήνυμα... Δεν γίνεται.. Θα κοπεί το ρεύμα.. Καθολική υπηρεσία... Θα σε είχαν ήδη στείλει... Εφόσον στο είχαν κόψει.. 

Για ποια χρήματα μιλάμε... Οι πάροχοι έτσι κάνουν.. 

Προσπάθησα να κάνω αμέσως διακανονισμό , αλλά μου ζήτησαν προκαταβολή την οποία δεν μπορώ να την δώσω άμεσα .

Το ποσό της οφειλής είναι στα 800 ευρώ , από τα οποία τα 780 είναι οι περσινές ρήτρες αναπροσαρμογής .[μια 550 ευρώ και μια 230ευρω ]  Είχα επικοινωνήσει πριν από μήνες μαζί τους , και μου είχαν πει ότι εάν πληρώνω κανονικά τους επόμενους λογαριασμούς , δεν θα έχω κανένα πρόβλημα και έτσι ακριβώς έκανα .

Ενώ όμως πλήρωνα κανονικά τους επόμενους λογαριασμούς ,και είχα πληρώσει  και τους υπερβολικά  φουσκωμένους  κατά ένα μέρος  [είχαν απομείνει μονο οι ρήτρες ]  εκείνοι κατέγραφαν ότι τα χρήματα αυτά έμπαιναν για να πληρωθούν οι δυο φουσκωμένοι εκκαθαριστικοί με τις ρήτρες και όχι οι επόμενοι λογαριασμοί που ήταν πιο μικροί , με αποτέλεσμα τώρα κάποιοι να φαίνονται απλήρωτοι και οι ρήτρες κτλ πληρωμένα .

Βασικά είμαι και στους ευάλωτους καταναλωτές ,  και ο παροχος είναι η πρωτεργια .

Επεξ/σία από hliasxp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, hliasxp είπε

Προσπάθησα να κάνω αμέσως διακανονισμό , αλλά μου ζήτησαν προκαταβολή την οποία δεν μπορώ να την δώσω άμεσα .

Το ποσό της οφειλής είναι στα 800 ευρώ , από τα οποία τα 780 είναι οι περσινές ρήτρες αναπροσαρμογής .[μια 550 ευρώ και μια 230ευρω ]  Είχα επικοινωνήσει πριν από μήνες μαζί τους , και μου είχαν πει ότι εάν πληρώνω κανονικά τους επόμενους λογαριασμούς , δεν θα έχω κανένα πρόβλημα και έτσι ακριβώς έκανα .

Ενώ όμως πλήρωνα κανονικά τους επόμενους λογαριασμούς ,και είχα πληρώσει  και τους υπερβολικά  φουσκωμένους  κατά ένα μέρος  [είχαν απομείνει μονο οι ρήτρες ]  εκείνοι κατέγραφαν ότι τα χρήματα αυτά έμπαιναν για να πληρωθούν οι δυο φουσκωμένοι εκκαθαριστικοί με τις ρήτρες και όχι οι επόμενοι λογαριασμοί που ήταν πιο μικροί , με αποτέλεσμα τώρα κάποιοι να φαίνονται απλήρωτοι και οι ρήτρες κτλ πληρωμένα .

Βασικά είμαι και στους ευάλωτους καταναλωτές ,  και ο παροχος είναι η πρωτεργια .

Δωσε ενα μεγαλο ποσο( 300-400).. Σαν διακανονισμο... Αλλιως θα γινει αποκοπη... Γρηγορα.. Και να τους παρεις τηλεφωνο...

(Βασικά είμαι και στους ευάλωτους καταναλωτές)...Τι ενοεις;;

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.
5 ώρες πριν, hliasxp είπε

Κάπου τα έχεις μπερδέψει,ο λογαριασμός σου είναι ένας και αλλάζει το υπόλοιπο,δεν μπορείς να πληρωνεις τον σημερινό και αφήνεις τον χθεσινό απλήρωτο.Καλά σου είπαν ότι αν πληρώνεις τους νέους θα είσαι οκ γιατί θα έχουν υπόλοιπο απο τα απλήρωτα οπότε θα τους εξοφλείς.Δεν σου έκαναν κάποια χάρη ή διευκόλυνση.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, hliasxp είπε

Αν είσαι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, νομίζω δεν μπορούν να στο κόψουν.

Με ενα γρήγορο search αυτό

Ακόμη, προτείνω να ανοίξεις ενα αίτημα στο myrae , για αμφισβήτηση του υπολογισμού της Ρήτρας.  Πέρυσι που το είχα κάνει, τελικά μου είχαν διορθώσει ενα ποσό περίπου 40ευρώ λιγότερο. Επίσης, νομίζω πως αν υπάρχει αίτημα σε εκκρεμότητα στο myrae, πάλι δεν μπορούν να στο κόψουν, μέχρι να σου απαντήσουν.

Αλλά πότε δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει με αυτούς.

Κρατάω επιφύλαξη αν ισχύει ακόμα αυτό το τηλέφωνο 15902, και αν μπορούν να σε βοηθήσουν https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/oikonomia/epidotisi-mechri-ke-6-000-evro-gia-chrei-stous-parochous-revmatos/

Δημοσ.
6 ώρες πριν, hliasxp είπε

Η ρήτρα πρέπει να πληρωθεί,   το ότι εσύ επέλεγες να μην την πληρώνεις είναι κάτι που το επέλεξες εσύ

https://www.ot.gr/2023/03/30/energeia/ilektrismos/nomimi-i-ritra-anaprosarmogis-tis-dei-ti-apofasise-to-dikastirio/

Η καθολική υπηρεσία δεν σε καλύπτει, καθώς απο την στιγμή που έχει δοθεί εντολή διακοπής θα γίνει και για την καθολική υπηρεσία.

Ούτε μάλλον σε καλύπτει το ευάλωτο

https://deddie.gr/el/upiresies/eidika-timologia/eualwtoi-pelates/

Αναφορά σε κείμενο

Στους Ευάλωτους Πελάτες παρέχονται από όλους τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας ειδικά μέτρα προστασίας, όπως είναι προθεσμία εξόφλησης Λογαριασμών Κατανάλωσης τουλάχιστον σαράντα ημερών, δυνατότητα τμηματικής και άτοκης εξόφλησης Λογαριασμών Κατανάλωσης, αναστολή της δυνατότητας του προμηθευτή να δώσει εντολή απενεργοποίησης μετρητή (διακοπής ρεύματος) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά την χειμερινή περίοδο (Νοέμβριο έως Μάρτιο) και κατά τη θερινή περίοδο (Ιούλιο και Αύγουστο), καθώς και αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταγγελία της σύμβασης προμήθειας εκ μέρους του προμηθευτή.

Αναφορά σε κείμενο

Η ένταξη ενός πελάτη στο καθεστώς Καθολικής Υπηρεσίας, μετά από την παύση εκπροσώπησης από τον τελευταίο Προμηθευτή εξαιτίας (συσσώρευσης) ληξιπρόθεσμων οφειλών, δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται ή ελαφρύνεται από τις υποχρεώσεις του για την έγκαιρη εξόφληση των οφειλών του στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν δεν εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, θα εφαρμοστούν εκ νέου οι νόμιμες ενέργειες για τη διακοπή του ρεύματος.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, hliasxp είπε

Η protergia είχε σωστή και έγκαιρη τιμολόγηση ρήτρας, οπότε δε γλυτώνεις τις χρεώσεις. Φαντάζομαι ότι λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών θα έχασες και τίποτα εκπτώσεις συνέπειας 50% αν είχες υπογράψει το MVP... πράγμα που διογκώνει το πρόβλημα.

Σαν ευάλωτος καταναλωτής δυστυχώς δεν έχεις προστασία για τη περίοδο από Απρίλιο ως Ιούνιο... μπορεί κανονικά ο ΔΕΔΔΗΕ να έρθει να σου κόψει το ρεύμα. Μόνο από Νοέμβριο ως Μάρτιο κι από Ιούλιο ως Αύγουστο ισχύει η προστασία. 🔽

https://deddie.gr/el/upiresies/eidika-timologia/eualwtoi-pelates/

Αναφορά σε κείμενο

Στους Ευάλωτους Πελάτες παρέχονται από όλους τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας ειδικά μέτρα προστασίας, όπως είναι προθεσμία εξόφλησης Λογαριασμών Κατανάλωσης τουλάχιστον σαράντα ημερών, δυνατότητα τμηματικής και άτοκης εξόφλησης Λογαριασμών Κατανάλωσης, αναστολή της δυνατότητας του προμηθευτή να δώσει εντολή απενεργοποίησης μετρητή (διακοπής ρεύματος) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά την χειμερινή περίοδο (Νοέμβριο έως Μάρτιο) και κατά τη θερινή περίοδο (Ιούλιο και Αύγουστο), καθώς και αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταγγελία της σύμβασης προμήθειας εκ μέρους του προμηθευτή.

Μια λύση είναι να περάσει η παροχή σε άλλο ΑΦΜ, αρκεί αυτός που θα κάνει αίτηση να έχει σχέση με το ακίνητο. Φυσικά μετά θα υπάρχει πρόβλημα με το Κοινωνικό Τιμολόγιο που το δικαιούται μόνο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις άλλα να το πάρουμε λιγάκι από την αρχή ?

1] Δεν ψάχνω τρόπο για να μην εξοφλήσω το χρέος , και έχω σκοπό να το εξοφλήσω

2] Αν μπορούσα να δώσω την προκαταβολή άμεσα πχ σήμερα θα το είχα ήδη κάνει [οπότε δεν έχει νόημα να μου λέτε ξανά και ξανά να δώσω άμεσα την προκαταβολή κτλ ]

3] Γνωρίζω τις διατάξεις για τους ευάλωτους πελάτες .

4] Και εγώ έχω γκουγκλαρει και γνωρίζω πχ το

Η ένταξη ενός πελάτη στο καθεστώς Καθολικής Υπηρεσίας, μετά από την παύση εκπροσώπησης από τον τελευταίο Προμηθευτή εξαιτίας (συσσώρευσης) ληξιπρόθεσμων οφειλών, δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται ή ελαφρύνεται από τις υποχρεώσεις του για την έγκαιρη εξόφληση των οφειλών του στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αυτό σημαίνει ότι, εάν δεν εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, θα εφαρμοστούν εκ νέου οι νόμιμες ενέργειες για τη διακοπή του ρεύματος.

[ Και οπού αυτό σημαίνει ότι εάν δεν πληρώνω τους λογαριασμούς της καθολικής υπηρεσίας που λήγουν θα κοπεί ξανά το ρεύμα ]

Η ερώτηση μου άλλη ήταν , άλλα τέλος πάντων

Επεξ/σία από hliasxp
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, hliasxp είπε

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις άλλα να το πάρουμε λιγάκι από την αρχή ?

1] Δεν ψάχνω τρόπο για να μην εξοφλήσω το χρέος , και έχω σκοπό να το εξοφλήσω .

2] Αν μπορούσα να δώσω την προκαταβολή άμεσα θα το είχα κάνει

3] Γνωρίζω τις διατάξεις για τους ευάλωτους πελάτες .

4] Και εγώ έχω γκουγκλαρει

Η ερώτηση μου άλλη ήταν , άλλα τέλος πάντων

Ποια ήταν η ερώτηση.. Στα είπαμε.. Δίνεις μια προκαταβολή  καλή για μην κοπεί το ρεύμα.. Και ζητάς από τον πάροχο σου μια διευκόλυνση.. Αν στην δώσει.. 

Κάνε κάτι γρήγορα γιατί θα δοθεί η εντολή στον Δεδδηε για αποκοπή.. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...