masteripper Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Καλησπέρα σε όλους Έχω 1 παράξενο πρόβλημα με τον θερμοσίφωνα στο σπίτι Καταρχας είναι όντως παλιός και είναι και boiler - συνδέεται με το καλοριφερ Λοιπόν τόσα χρόνια προβλήματα 0 αλλά έχει τον τελευταίο καιρό το εξής κουφό...ζεσταίνει πολύ γρήγορα αλλα΄το νερό φτάνει μόνο για 1 άτομο Και εκεί ξύνω το κεφάλι μου γιατί αν ήταν κάτι σε αντίσταση/θερμοστάτη λογικά ή θα αργούσε να ζεστάνει ή δεν θα ζέσταινε αρκετά, αλλά ζεσταίνει καυτό νερό αλλά ίσα ίσα για 1 άτομο. Καμμιά ιδέα (έχω μια υποψία ότι κάτι άλλο φταίει)
ΠάρηςΓ Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, masteripper είπε Καλησπέρα σε όλους Έχω 1 παράξενο πρόβλημα με τον θερμοσίφωνα στο σπίτι Καταρχας είναι όντως παλιός και είναι και boiler - συνδέεται με το καλοριφερ Λοιπόν τόσα χρόνια προβλήματα 0 αλλά έχει τον τελευταίο καιρό το εξής κουφό...ζεσταίνει πολύ γρήγορα αλλα΄το νερό φτάνει μόνο για 1 άτομο Και εκεί ξύνω το κεφάλι μου γιατί αν ήταν κάτι σε αντίσταση/θερμοστάτη λογικά ή θα αργούσε να ζεστάνει ή δεν θα ζέσταινε αρκετά, αλλά ζεσταίνει καυτό νερό αλλά ίσα ίσα για 1 άτομο. Καμμιά ιδέα (έχω μια υποψία ότι κάτι άλλο φταίει) Συνήθως γίνεται αν μειώθηκε χωρητικότητα αυτο.. αλλο να ζεστάνεις 100 λιττα αλλο 50
masteripper Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, ΠάρηςΓ είπε Συνήθως γίνεται αν μειώθηκε χωρητικότητα αυτο.. αλλο να ζεστάνεις 100 λιττα αλλο 50 Αυτό σκέφτομαι και εγώ....πως μειώθηκε η χωρητικότητα ?
NikosKallithea Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Ή τα εχει παιξει ο θερμοστάτης και κόβει πριν ζεσταθει ολο το νερο, τραβάει το πανω που ειναι το ζεστό και μετα κάποια λιγα λιτρα σου στελνει κρυο. Το πιο πιθανο
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 44 λεπτά πριν, masteripper είπε Αυτό σκέφτομαι και εγώ....πως μειώθηκε η χωρητικότητα ? Γέμισε άλατα ή βρωμιές απο το δίκτυο. 7
panagos89 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Για πρόβλημα στο θερμοστάτη μου κάνει. Καλό θα ήταν να φωνάξεις έναν υδραυλικό.
masteripper Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 31 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Ή τα εχει παιξει ο θερμοστάτης και κόβει πριν ζεσταθει ολο το νερο, τραβάει το πανω που ειναι το ζεστό και μετα κάποια λιγα λιτρα σου στελνει κρυο. Το πιο πιθανο Για δώσε φώτα...
andreaspA Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Ποσα χρονια εχεις να βγαλεις αντισταση και να καθαρισεις μεσα? Τιγκα στο αλάτι θα ειναι. Ετσι ειναι και ο θερμοσιφωνας εδω στο εξοχικο που βρισκομαι τωρα. Θερμοσιφωνο του Λουκόπουλου απο πάτρα. Πρέπει να ειναι 40χρονων με κανενα σερβις. Δεν εχει αλλαχθει κατι αντισταση ή θερμοστατης τοσα χρονια. Ζεσταινει σε 10 λεπτα. Αλλα το νερο φτανει για εναν ανθρωπο. Απο 80αρης πρεπει να ειναι 30αρης απο τα άλατα.
masteripper Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, andreaspA είπε Ποσα χρονια εχεις να βγαλεις αντισταση και να καθαρισεις μεσα? Τιγκα στο αλάτι θα ειναι. Ετσι ειναι και ο θερμοσιφωνας εδω στο εξοχικο που βρισκομαι τωρα. Θερμοσιφωνο του Λουκόπουλου απο πάτρα. Πρέπει να ειναι 40χρονων με κανενα σερβις. Δεν εχει αλλαχθει κατι αντισταση ή θερμοστατης τοσα χρονια. Ζεσταινει σε 10 λεπτα. Αλλα το νερο φτανει για εναν ανθρωπο. Απο 80αρης πρεπει να ειναι 30αρης απο τα άλατα. Αυτό ακριβώς υπέθεσα και εγώ...το θέμα είναι καθαρίζει ή πρέπει να τον αλλάξω ?
lector Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Ή τα εχει παιξει ο θερμοστάτης και κόβει πριν ζεσταθει ολο το νερο, τραβάει το πανω που ειναι το ζεστό και μετα κάποια λιγα λιτρα σου στελνει κρυο. Το πιο πιθανο Μα δε γινεται στο ιδιο δοχειο να ειναι μισο νερο ζεστο μισο κρυο. Μαλλον εχει μειωθει η χωρητικοτητα, τελειωνει γρηγορα το ζεσταμενο και το επομενο που ερχεται ειναι το κρυο που αναπληρωνει απο το δικτυο.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 12 λεπτά πριν, lector είπε Μα δε γινεται στο ιδιο δοχειο να ειναι μισο νερο ζεστο μισο κρυο. Μαλλον εχει μειωθει η χωρητικοτητα, τελειωνει γρηγορα το ζεσταμενο και το επομενο που ερχεται ειναι το κρυο που αναπληρωνει απο το δικτυο. Γινεται και παραγινεται 8. Έξοδος ζεστού νερού. 10. Είσοδος κρύου νερού (δίκτυο ύδρευσης) με βαλβίδα ασφαλείας 10 ατμοσφαιρών.
Chape Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 3 τα σενάρια σύμφωνα με αυτά που λες. 1. Και ποιο πιθανό είναι να έχει γεμίσει με άλατα και να έχει μειωθεί ο όγκος νερού (50% νερό 50% άλατα) το έχω συναντήσει πολλές φορές και μπορεί να καθαρίσει. 2. Το σωληνάκι που το (Ν.8 της φωτογραφίας από πάνω) έχει σπασει/φύγει από την θέση του (μου έχει τύχει αλλά πολύ σπάνιο). 3. Είναι λάθος ο τύπος μποιλερ (πχ οριζόντιο που έχει τοποθετηθεί κάθετα ή το αντίθετο) αυτό προϋποθέτει ότι το πρόβλημα που περιέγραψες υπήρχε από πάντα και είναι επίσης σπάνιο αλλά έχουν δει δυστυχώς πολλά τα μάτια μου Εφόσον το νερό ζεσταίνεται αρκετά και δεν έχει πρόβλημα ούτε η αντίσταση ούτε ο θερμοστάτης 1 1
masteripper Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, Chape είπε 3 τα σενάρια σύμφωνα με αυτά που λες. 1. Και ποιο πιθανό είναι να έχει γεμίσει με άλατα και να έχει μειωθεί ο όγκος νερού (50% νερό 50% άλατα) το έχω συναντήσει πολλές φορές και μπορεί να καθαρίσει. Ποιος το κάνει αυτό ?
Chape Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Υδραυλικός κανονικά. Αλλά έχω ακούσει και από ηλεκτρολόγους ότι κάποιοι το κάνουν αν και δεν θα το πρότεινα.
hp8 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 13 ώρες πριν, masteripper είπε ζεσταίνει πολύ γρήγορα αλλα΄το νερό φτάνει μόνο για 1 άτομο Καταρχας είναι όντως παλιός και είναι και boiler - συνδέεται με το καλοριφερ με το καλοριφερ είναι ιδια κατάσταση ? και μην μου πεις δεν μπορώ να το δοκιμάσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα