Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω μια P5QC asus και θέλω να δω τι μνήμη ddr3 πρέπει να βάλω για να μου παίζει!Κάπου διάβασα ότι παίζει ρόλο ότι πρέπει να έχει "chipset" και απτις δύο πλευρές!Ισχύει κάτι τέτοιο?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, daimonas13 είπε

Καλησπέρα έχω μια P5QC asus και θέλω να δω τι μνήμη ddr3 πρέπει να βάλω για να μου παίζει!

Μέγιστο παίρνει μέχρι: 2 x DDR3 1333/1066/800 με δυνατότητα επέκτασης έως 8GB

δηλαδή 2x 4GB = 8GB @ 1333MHz.

Κάπου διάβασα ότι παίζει ρόλο ότι πρέπει να έχει "chipset" και απτις δύο πλευρές!Ισχύει κάτι τέτοιο?

Αν βάλεις λιγότερο από το μέγιστο (π.χ. 2x2GB=4GB), όχι. Μπορούν οι μνήμες αυτές να έχουν τσιπακια μόνο από τη μία πλευρά.

Αν όμως βάλεις τις μεγαλύτερες που παίρνει, 2x 4GB=8GB, τότε ναι, τα τσιπάακια τους πρέπει να είναι μοιρασμένα και στις δύο πλευρές των μνημών.

Τέλος, οι μνήμες σου σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι non-ecc.

• Like 1
Δημοσ.

Tι σημαινει το non-ecc ?Eχεις καποιο παραδειγμα να μου στειλεις ενα σετ 2χ4gb που μπορουν να μπουν στην συγκεκριμενη μητρικη?

• Λύση
Δημοσ.

Tι σημαινει το non-ecc ?Eχεις καποιο παραδειγμα να μου στειλεις ενα σετ 2χ4gb που μπορουν να μπουν στην συγκεκριμενη μητρικη?

Non-ecc σημαίνει για desktop, όχι για server. Αυτές παράγγειλε:

https://www.e-shop.gr/ram-mushkin-996769-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-10666-1333mhz-dual-channel-kit-p-PER.553489

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, daimonas13 είπε

Καλησπέρα έχω μια P5QC asus και θέλω να δω τι μνήμη ddr3 πρέπει να βάλω για να μου παίζει!Κάπου διάβασα ότι παίζει ρόλο ότι πρέπει να έχει "chipset" και απτις δύο πλευρές!Ισχύει κάτι τέτοιο?

Οι παρακάτω παίζουν σίγουρα σε g41 (που είναι 775 σόκετ) με βάση αρκετά σχόλια από κάτω. Δεν υπάρχουν ποια στο e-shop οπότε ψάξε στο ινσόμνια, ebay κτλ.

RAM Crucial Bls2cp4g3d1609ds1s00 Ballistix Sport 8GB (2x4gb) Ddr3 Pc3-12800 1600mhz Dual KIT - Μνημη ram (PER.554345) (e-shop.gr)

Δημοσ.
Στις 9/5/2023 στις 11:10 ΜΜ, PC_Science_Lefkada είπε

Non-ecc σημαίνει για desktop, όχι για server. Αυτές παράγγειλε:

https://www.e-shop.gr/ram-mushkin-996769-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-10666-1333mhz-dual-channel-kit-p-PER.553489

τελικα δεν μου δουλευαν ουτε αυτες!Παρηγγειλα ενα αλλο ζευγαρι κα ιενημερωνω για περαιτερω

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, daimonas13 είπε

τελικα δεν μου δουλευαν ουτε αυτες!Παρηγγειλα ενα αλλο ζευγαρι κα ιενημερωνω για περαιτερω

Πω πωωω, λυπάμαι.

Γιατί όμως δεν δούλεψαν; Δεν έχουν τσιπάκια και από τις δύο πλευρές όπως θυμάμαι; Όχι μόνο σχόλια στο skroutz, αλλά και φωτογραφίες από amazon, συμφωνούν με αυτό που θυμάμαι. Οι κατασκευαστές βέβαια αλλάζουν τις προδιαγραφές ακόμα και στο πόσα τσιπάκια μπαίνουν επάνω στο ίδιο μοντέλο, ανά πάσα στιγμή και μπορεί ήταν σειρά και της mushkin να κάνει το ίδιο που έχουμε δει άλλους κατασκευαστές να κάνουν.

Τις δοκίμασες μία μία και δε δούλευε καμία τους;

Δημοσ.
Στις 12/5/2023 στις 5:49 ΜΜ, PC_Science_Lefkada είπε

Πω πωωω, λυπάμαι.

Γιατί όμως δεν δούλεψαν; Δεν έχουν τσιπάκια και από τις δύο πλευρές όπως θυμάμαι; Όχι μόνο σχόλια στο skroutz, αλλά και φωτογραφίες από amazon, συμφωνούν με αυτό που θυμάμαι. Οι κατασκευαστές βέβαια αλλάζουν τις προδιαγραφές ακόμα και στο πόσα τσιπάκια μπαίνουν επάνω στο ίδιο μοντέλο, ανά πάσα στιγμή και μπορεί ήταν σειρά και της mushkin να κάνει το ίδιο που έχουμε δει άλλους κατασκευαστές να κάνουν.

Τις δοκίμασες μία μία και δε δούλευε καμία τους;

Δεν δουλευαν καθολου γιατι δεν ειχαν τσιπακια μπρος πισω!Ευτυχως μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα ενα σετ που ταιριαζει στην συγκεκριμενη μητρικη!https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f3-8500cl7d-8gbrl-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-8500-1066mhz-dual-channel-kit-p-PER.552298 Ειχα δοκιμασει τις συγκεκριμενες σε 1300μηζ και παλι δεν επαιζαν!αυτες ηρθαν κουτι!Ευχαριστω παντως 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Tην πατήσαμε. Με συγχωρείς.

Kανενα προβλημα προς θεου!Να βοηθησεις ηθελες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...