Syrianos77 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Fujitsu Lifebook UH572, έρχεται για αναβάθμιση με ssd… τί ποιο απλό? Πάμε λοιπον Κουμπωνω τον ssd μου, βαζω το φλασακι μου με τα win10 και ξεκινάω τη διαδικασία… φτάνω στο σημειο επιλογής σε πιο δίσκο θα εγκατασταθουν και βλεπω τον ssd μου unallocated – λογικό , και έναν επιπλεον δισκο, επίσης unallocated 32gb … υποθέτω flash mem τύπου κινητών για γρηγορότερο boot… Πως μου ‘ρθε λοιπον, και λεω «κατσε να κανω "Διαμορφωση" την 32αρα ετσι ώστε όταν εγκαταστήσω τα w10 στον ssd μου, να το έχω ετοιμο σαν drive… Μετά από περίπου 6 λεπτά, (κρατήστε το αυτό), χτυπαει error ότι δεν μπορει να διαμορφώσει αυτό το drive, ωστόσο δημιουργεί τα 3 partitions που φτιαχνουν τα win10… προχωραω, δινω «Επομενο» πανω στον ssd μου για να εγκαταστασθουν τα windows…. Προχωραει με γοργους ρυθμους η εγκατασαση, κανει ολοκληρωση κλπ, κλπ… πριν κανει countdown τα 10 secs για την επανεκκινηση, πεταει ένα error ότι δεν μπορει να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης των win10 (στον ssd μου πάντα) και εχει μονο ένα «Ακυρο» και τιποτε άλλο…. Παλι δεν δινω σημασία, κανω τη διαδικασία από την αρχή, και ολοκληρώνεται κανονικά… πάει να κανει το πρωτο reboot, μαυρη οθονη για αρκετά λεπτά, μετά κανει την καθιερωμενη «Προετοιμασια Συσευων»… εκ νεου αναμενόμενο reboot, πάλι αρκετα λεπτα μαυρη οθονη μεχρι να προχωρησει στην παραμετροποιηση των windows, η οποια ολοκληρώνεται κανονικά και έχουμε windows εγκατεστημενα. Βαζω drivers, όλα καλα. Παω στη διαχείριση δίσκων και βλέπω disk0 ο δισκος μου, disk1 να μου ζηταει κατευθειαν format, και disk2 το slot για mmc που διαθέτει slot. Κανοντας διαμορφωση, mbr, μου πεταει μηνυμα ότι η «Καθορισμένη Μονάδα δεν υπάρχει»… προσπαθώ με aoemi partition assistant που με εχει βγαλει ασπροπροσωπο χιλιαδες φορες, το βλεπει το drive αλλα με 0 bytes total, 0 in use, 0 empty αλλα δεν με αφηνει ουτε delete partition, ουτε καμια ενεργεια. Μπαινω bios, δεν βλεπω να υπαρχει άλλο drive, περαν το ssd που μολις ειχα βαλει… διαβαζω στο forum της fujitsu διάφορα posts, καταλήγω ότι πρέπει να εγκαταστήσω το intel rapid storage technology, καθως και το Intel Management Engine Interface, τα οποια κατεβαζω από το site της fujitsu για το συγκεκριμενο laptop. Reboot, αναμονη σταθερά 5 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα (παντα ΠΡΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ LOGO της FUJITSU) και μετά φορτώνει σε χρόνο dt τα win ο ssd… Ως δια μαγείας, μετα την εγκατασταση των παραπανω, εξαφανιζεται από τη διαχείριση δίσκων το drive1. Λεω, τα παραταω… πριν τα παρατησω, λεω να κανω ένα bios upgrade… βαζω το latest (2.19) από τη fujitsu, καμία αλλαγή στη συμπεριφορά…. Αναμονή 5 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστεί το logo της Fujitsu και μετα ξεκινάει να φορτώνει τα win μπαμ μπαμ… Ο,τι συμβαίνει, συμβαίνει ΠΡΙΝ φορτώσει το bios Α! παραλίγο να το ξεχάσω… αφαιρώ εντελώς τον δίσκο μου, βαζω το φλασακι μου με τα win για να δω αν θα μου εμφανισει ξανα το drive… όπως βλεπετε στις φωτος, εμφανίζεται κανονικα, 0 bytes και δεν με αφηνει να το κανω τιποτα… κανω «Ανανεωση» και εξαφανιζεται… Πατάω «Αναζήτηση» και μου εμφανίζει μεταξύ άλλων, το X:\Boot (το φλασακι μου με τα win είναι το Ε: ), το οποιο Χ: υποθέτω πως είναι αυτό το drive που μου κανει ολη τη ζημια… ΒΟΗΘΕΙΑ συντροφοι ! Το μηχανημα παει σφαιρα, αφου πρωτα περάσουν 5':50" για να ξεκινησει η διαδικασια boot … τι στο καλό γίνεται…. Αν μπορει καποιος να βοηθήσει.. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από Syrianos77
kremenarasi Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Το ποιο πιθανό ο emmc τα έφτυσε. Λύση είναι να δεις ποίο ακριβώς μοντέλο είναι και αν υπάρχει firmware να τον φλασαρεις
Syrianos77 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Και γω αυτο πιστευω, ωστόσο ψαχνω κάποιον τροπο να γινει απενεργοποιηση. Μεσα στο bios δεν βλεπω τιποτα σχετικο... υπαρχει αλλος τροπος? Επισης, στη fujitsu δεν βρισκω τιποτα σχετικο σε firmware
kremenarasi Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 [email protected] Στειλε καν Mail εδω και μηπως σου στελνουν το firmware του δισκου, https://forum.ts.fujitsu.com/forum/viewtopic.php?t=47370 διαβασε και εδω καποιος εστελνε στο κοσμο το firmware μεσο Mail
Apaleytos80 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Εχει πλάκα να προσπαθείς να περάσεις win10 σε UEFI pc χρησιμοποιώντας MBR(legacy) αντι για GPT. Γύρνα τον δίσκο GPT κια θα τα πάρει τα 10αρια...
Syrianos77 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 8 ώρες πριν, kremenarasi είπε [email protected] Στειλε καν Mail εδω και μηπως σου στελνουν το firmware του δισκου, https://forum.ts.fujitsu.com/forum/viewtopic.php?t=47370 διαβασε και εδω καποιος εστελνε στο κοσμο το firmware μεσο Mail Τα εχω δει ολα αυτα.... και ticket ανοιξα πριν φτασω εδω.... η fujitsu απαντησε οτι ειναι end of life και δεν υποστηριζει... anyway, το παρέδωσα στον άνθρωπο, ουτε που γκρινιαξε οταν του ειπα τι συνέβει, ολα καλα case closed 7 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε Εχει πλάκα να προσπαθείς να περάσεις win10 σε UEFI pc χρησιμοποιώντας MBR(legacy) αντι για GPT. Γύρνα τον δίσκο GPT κια θα τα πάρει τα 10αρια... Έχει πλάκα αν κατάλαβες από το ποστ οτι δεν κάθονται τα 10άρια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα