nchatz Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Η Western Digital, η γνωστή αμερικανική εταιρεία αποθηκευτικών μέσων, ανακάλυψε πρόσφατα ότι hackers είχαν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών της κατά τη διάρκεια μιας παραβίασης δεδομένων που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο. Η εταιρεία συνεργάζεται με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες εγκληματολογίας και ασφάλειας για να κατανοήσει την έκταση της επίθεσης. Η έρευνα αποκάλυψε ότι γύρω στις 26 Μαρτίου, οι hackers απέκτησαν αντίγραφο μιας βάσης δεδομένων της Western Digital που περιείχε "περιορισμένες" προσωπικές πληροφορίες που είχαν ληφθεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας. Ο όρος "περιορισμένος" είναι αμφισβητήσιμος, καθώς η κλεμμένη βάση δεδομένων περιείχε πολύτιμα δεδομένα όπως τα πραγματικά ονόματα των πελατών, τις διευθύνσεις χρέωσης και αποστολής, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνων. Οι hashed κωδικοί πρόσβασης και οι μερικοί αριθμοί πιστωτικών καρτών που υπήρχαν στη βάση δεδομένων ήταν φαινομενικά κρυπτογραφημένοι. Η Western Digital ανέστειλε προσωρινά την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό της κατάστημά της μέχρι τις 15 Μαΐου 2023. Τα δεδομένα που απέκτησαν οι κακόβουλοι χρήστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σύνθετων επιθέσεων spear-phishing. Οι hackers θα μπορούσαν να στείλουν στους χρήστες ανεπιθύμητα μηνύματα που θα ζητούσαν περαιτέρω προσωπικές πληροφορίες ή θα παρείχαν σύνδεσμο προς μια ψεύτικη ιστοσελίδα που έχει σχεδιαστεί για την απόκτηση τέτοιων δεδομένων. Μη επαληθευμένοι ισχυρισμοί υποδηλώνουν ότι μια άγνωστη ομάδα hacker κατάφερε να παραβιάσει το δίκτυο της Western Digital, να εγκαταστήσει ransomware και να κλέψει δέκα terabytes δεδομένων. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου φαίνεται ότι ανήκουν στην επιχείρηση ALPHV ransomware και χρησιμοποίησαν την ιστοσελίδα διαρροής δεδομένων της ομάδας για να προσπαθήσουν να εκβιάσουν την εταιρεία, δείχνοντας στιγμιότυπα από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έγγραφα και άλλα δεδομένα. Ακόμα και στις 28 Απριλίου, οι hackers ισχυρίζονταν ότι εξακολουθούσαν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο της Western Digital παρά το γεγονός ότι η σχετική ανακάλυψη έγινε τον Μάρτιο. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
immortalx Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Παιζει να μην εχει μεινει μεγαλη εταιρεια που να μην εχουν γινει leak στοιχεια των χρηστων της. 1
xemis Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Σας ενημερώνουμε οτι σας βιάσαμε. - Ααααα, ευχαριστούμε για την ενημέρωση 1
alejsalonica Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 57 λεπτά πριν, immortalx είπε Παιζει να μην εχει μεινει μεγαλη εταιρεια που να μην εχουν γινει leak στοιχεια των χρηστων της. Apple 1 1 1
Billyrouf Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Αυτή την εταιρεία την έχω στην καρδιά μου. Μια η διαρροή data, μια οι δίσκοι της που μου έχουν σκάσει και έχω χάσει φωτός και δεδομένα μιας ολόκληρης ζωής. Success story είστε ρε μύστες. 1
Just_travel_everywhere Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Απλά την μερα που έσωσα δρόμο το cloud home δεν μπορούσα ν συνδεθώ με τίποτα για να κάνω φορματ την συσκευή !!! Μόνο τοπικά !!εταιρείες σκουπίδια απλά . 2
divnt Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, immortalx είπε Παιζει να μην εχει μεινει μεγαλη εταιρεια που να μην εχουν γινει leak στοιχεια των χρηστων της. 43 λεπτά πριν, alejsalonica είπε Apple Το 2014 δεν είχαν hackάρει iCloud λογαριασμούς κάποιων διάσημων και διαρρεύσει φωτογραφίες τους; 5
silentstorm Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 50 λεπτά πριν, Billyrouf είπε Αυτή την εταιρεία την έχω στην καρδιά μου. Μια η διαρροή data, μια οι δίσκοι της που μου έχουν σκάσει και έχω χάσει φωτός και δεδομένα μιας ολόκληρης ζωής. Success story είστε ρε μύστες. WD: Οτι μπορούμε κάνουμε... 😂 😂 😂 😂 Ασε παθών και εγώ, δεν μπορείς παρα να το διασκεδάσεις στο τέλος.
immortalx Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, alejsalonica είπε Apple https://earthweb.com/apple-data-breaches/ 1
dewn735 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 15 minutes ago, divnt said: Το 2014 δεν είχαν hackάρει iCloud λογαριασμούς κάποιων διάσημων και διαρρεύσει φωτογραφίες τους; Κύριε, εδώ είναι ινσομνια, δεν θίγουμε το μήλο 4
manolis940 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Billyrouf είπε Αυτή την εταιρεία την έχω στην καρδιά μου. Μια η διαρροή data, μια οι δίσκοι της που μου έχουν σκάσει και έχω χάσει φωτός και δεδομένα μιας ολόκληρης ζωής. Success story είστε ρε μύστες. Μου έχουν χαλάσει όλοι οι δίσκοι απ' όλες τις μάρκες. Toshiba, Maxtor, Hitachi, Samsung, Seagate και φυσικά WD. Σταματήστε να ρίχνετε στις εταριείες την δική σας ανευθυνότητα που δεν κρατάτε backup. 1 ώρα πριν, pcos είπε αλλη μια μερα, αλλη μια παραβιαση Internet Explorer ? 1 ώρα πριν, divnt είπε Το 2014 δεν είχαν hackάρει iCloud λογαριασμούς κάποιων διάσημων και διαρρεύσει φωτογραφίες τους; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα