Evi86 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Καλημερα σε ολους, Αν εχει διαθεση καποιος να ασχοληθει, θα με διευκολυνε πολυ! Εχω ενα Yaris του 09. Εδω και αρκετο καιρο περιστασιακα εχει παρουσιασει τα εξης (φυσικα μονο σε εμενα και ποτε οταν το παω συνεργειο-κλασικα) και προσπαθουμε να βγαλουμε ακρη. -Μερικες φορες στην εκκινηση τρεμει (αλλες φορες με αναμμενο ταμπλο, αλλες χωρις) και σβηνει μονο του. Πρεπει να γυρισω δυο τρεις φορες τη μιζα για να παρει. -Μου εχει σβησει η μηχανη δυο φορες οταν ειναι σταματημενο στην πρωτη αλλαγη ταχυτητας μετα την εκκινηση με συμπλεκτη πατημενο. -Μια φορα μου εσβησε εν κινησει παλι οταν αλλαξα ταχυτητα - εκει τιμονι και φρενα λειτουργουσαν κανονικα και το ταμπλο ηταν αναμμενο παρ ολο που εσβησε η μηχανη. -Εχθες ενω ξαφνικα ενω πηρε μπροστα, καταλαβα οτι ηταν ψιλομπουκωμενο, εσβησα τη μηχανη σε μια μικρη κατηφορα, εβαλα ξανα μπροστα και τις δυο πρωτες φορες ενω πηρε κανονικα, αναψε το λαμπακι p/s και το τιμονι δε λειτουργουσε. Λειτουργησε ξανα οταν εβαλα μπροστα την τριτη φορα. Απο τοτε το νιωθω λιγο διαφορετικο. Λειτουργει "κανονικα" μεν, το λαμπακι εχει σβησει, αλλα το νιωθω λιγο πιο βαρυ σε καθε κινηση. Μπορει να ειναι και ιδεα μου. Σχετικα με τα αλλα παει το μυαλο μου στην τρομπα,γιατι ειχε παρουσιασει αντιστοιχα προβληματα στην εκκινηση, αλλα δε μου ειχε δημιουργησει ποτε προβλημα με την αλλαγη ταχυτητων και φυσικα δεν ειχε σβησει ποτε εν κινησει. Αρα μπορει να ειναι απλα ΚΑΙ αυτο. Εχουν ελεγξει τη μπαταρια, την εχουν μετρησει και τη δυναμη δινει,το εχουν βαλει στον μηχανημα να ελεγξουν οργανα κλπ και δεν εχουν βρει τιποτα. Αν φτασατε μεχρι εδω και δε σας εκαψα το μυαλο, πραγματικα θα με βοηθουσε καθε ιδεα. Καλο ξημερωμα σε ολους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 επειδη δεν αντεξα να διαβασω ολο το σεντονι υποθετω οτι εχεις προβλημα στη τροφοδοσια -τρομπα βενζινης (μας αφηνει χρονους) -καυσιμο (μαπα) μηπως κινεισαι και με το λαμπακι βενζινης αναμμενο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evi86 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Χαχαχαχα!! Ουτε εγω θα το διαβαζα να ειμαι ειλικρινης 😂😂 Για να απαντησω στην ερωτηση, οχι δεν το αφηνω ποτε με λαμπακι απο τοτε που ειχε κανει προβλημα και αναγκαστηκα να την αλλαξω. Αυτο ομως που εχω παρατηρησει,ειναι πως οταν φτανει στη μεση και λιγο παρακατω, το νιωθω να ζοριζεται. Και στην κινηση και οταν βαζω μπροστα. Ενας παραπανω λογος να σκεφτομαι κι εγω τρομπα. Οσο για το καυσιμο επισης επειδη την ειχα πατησει, προσπαθω να βαζω απο διαφορετικα. Αλλα ακομα κι ετσι, με προβληματιζει το τιμονι που δε λειτουργησε εχθες. Σημερα μου ειπε ο ηλεκτρολογος για χαμηλο ρελαντι. Παιζει αυτο να αιτιολογει τη μη λειτουργια του υδραυλικου τιμονιου ομως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Να μετρηθεί η πίεση αντλίας καυσίμου. Εάν αλλάζει το φίλτρο καυσίμου ,και δε το έχει ενσωματωμένο μαζί με αντλία άλλαξε το . Και ρίξε ένα καθαριστικό συστήματος ψεκασμού μέσα στο ρεζερβουάρ σύμφωνα με τις οδηγίες του και παρακολούθησε το . Και πες του συνεργείου να σου καθαρίσει και τη πεταλούδα γκαζιού. Ξεκινάς από τα σχετικά ανεξοδα πράγματα και το παρακολουθείς . Έχεις μήπως και υγραέριο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) συμφωνω απολυτα με @meletis_m και το ρελαντι που δε κραταει ειναι συνηθως αποτελεσμα ελλατωματικης τρομπας καυσιμου. Δες τρομπα καθαρισε /πεταλουδα.. αν δεν εχεις χρηματα για επισκευη φροντιζε να εχεις καυσιμο απο 3/4 και πανω και ας ελπιζουμε να αντεξει η τρομπα Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από vamvakoolas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evi86 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Ευχαριστω παρα πολυ και τους δυο σας αρχικα! Εχω βενζινη. Και θα μεταφερω οσα γραψατε (θα τα σημειωσω-ασχετη ουσα με τετοια). Ευχαριστω πολυ και παλι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 9 ώρες πριν, Evi86 είπε Καλημερα σε ολους, Αν εχει διαθεση καποιος να ασχοληθει, θα με διευκολυνε πολυ! Εχω ενα Yaris του 09. Εδω και αρκετο καιρο περιστασιακα εχει παρουσιασει τα εξης (φυσικα μονο σε εμενα και ποτε οταν το παω συνεργειο-κλασικα) και προσπαθουμε να βγαλουμε ακρη. -Μερικες φορες στην εκκινηση τρεμει (αλλες φορες με αναμμενο ταμπλο, αλλες χωρις) και σβηνει μονο του. Πρεπει να γυρισω δυο τρεις φορες τη μιζα για να παρει. -Μου εχει σβησει η μηχανη δυο φορες οταν ειναι σταματημενο στην πρωτη αλλαγη ταχυτητας μετα την εκκινηση με συμπλεκτη πατημενο. -Μια φορα μου εσβησε εν κινησει παλι οταν αλλαξα ταχυτητα - εκει τιμονι και φρενα λειτουργουσαν κανονικα και το ταμπλο ηταν αναμμενο παρ ολο που εσβησε η μηχανη. -Εχθες ενω ξαφνικα ενω πηρε μπροστα, καταλαβα οτι ηταν ψιλομπουκωμενο, εσβησα τη μηχανη σε μια μικρη κατηφορα, εβαλα ξανα μπροστα και τις δυο πρωτες φορες ενω πηρε κανονικα, αναψε το λαμπακι p/s και το τιμονι δε λειτουργουσε. Λειτουργησε ξανα οταν εβαλα μπροστα την τριτη φορα. Απο τοτε το νιωθω λιγο διαφορετικο. Λειτουργει "κανονικα" μεν, το λαμπακι εχει σβησει, αλλα το νιωθω λιγο πιο βαρυ σε καθε κινηση. Μπορει να ειναι και ιδεα μου. Σχετικα με τα αλλα παει το μυαλο μου στην τρομπα,γιατι ειχε παρουσιασει αντιστοιχα προβληματα στην εκκινηση, αλλα δε μου ειχε δημιουργησει ποτε προβλημα με την αλλαγη ταχυτητων και φυσικα δεν ειχε σβησει ποτε εν κινησει. Αρα μπορει να ειναι απλα ΚΑΙ αυτο. Εχουν ελεγξει τη μπαταρια, την εχουν μετρησει και τη δυναμη δινει,το εχουν βαλει στον μηχανημα να ελεγξουν οργανα κλπ και δεν εχουν βρει τιποτα. Αν φτασατε μεχρι εδω και δε σας εκαψα το μυαλο, πραγματικα θα με βοηθουσε καθε ιδεα. Καλο ξημερωμα σε ολους! Στα auris της ίδιας χρονιάς υπήρχαν τα ακόλουθα: έκαιγαν λάδια (1.33) κ μετά απο καιρό λόγω της καύσης ξεκίναγαν πολλά σχετικά προβλήματα υπήρχε ανάκληση δοχείου βενζίνης και αντλίας βενζίνης Το τιμόνι είχε πρόβλημα στον εγκέφαλο και ήθελε επιδιόρθωση. Δεν είναι υδραυλικό, είναι ηλεκτρικό. Ενδεχομένως να έχει κ το Yaris σχετικά θέματα μιας κ έχουν αρκετά κοινά μέρη. Αν είσαι Αττική θα σου πρότεινα τον Κομματίδη που είναι expert σε Toyota Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evi86 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Αυτο βοηθαει πραγματικα πολυ. Ημουν κι εγω στην ατυχη τριετια με τους ηλιθιους κινητηρες.... Εχει πολυ προβλημα με λαδια. Απλα δεν μπορω να καταλαβω πως συνδεονται. Επειδη ειμαι τελειως ασχετη, αν καταλαβαινω σωστα τα καμμενα λαδια "πεταγονται" μεσα και τα κανουν ολα μπαχαλο; Ανακληση δοχειου βενζινης τι ακριβως εννοεις; Απο την αντιπροσωπεια; Στο Yaris ειχαν ανακληση μονο για τον αεροσακο του συνοδηγου. Αντε να μη πω τι εβγαλαν εκεινα τα χρονια... Και επισης αυτο με το τιμονι ειναι δουλεια ηλεκτρολογου; Να ρωτησω σε παρακαλω αν επιδιορθωνεται και με τι κοστος; Οσο για το συνεργειο, σε ευχαριστω πολυ για την προταση, αλλα δυστυχως ειμαι σε νησι και δεν υπαρχει αντιπροσωπεια ουτε καν καποιος που να συνεργαζεται εστω... Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από Evi86 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, Evi86 είπε Αυτο βοηθαει πραγματικα πολυ. Ημουν κι εγω στην ατυχη τριετια με τους ηλιθιους κινητηρες.... Εχει πολυ προβλημα με λαδια. Απλα δεν μπορω να καταλαβω πως συνδεονται. Επειδη ειμαι τελειως ασχετη, αν καταλαβαινω σωστα τα καμμενα λαδια "πεταγονται" μεσα και τα κανουν ολα μπαχαλο; Και επισης αυτο με το τιμονι ειναι δουλεια ηλεκτρολογου; Και να ρωτησω σε παρακαλω αν επιδιορθωνεται και με τι κοστος; Σε ευχαριστω πολυ για την προταση, αλλα δυστυχως ειμαι σε νησι και δεν υπαρχει αντιπροσωπεια ουτς καν καποιος που να συνεργαζεται εστω. Αν καιει λάδια τότε η κάπνα καταστρέφει καταλύτη, αισθητήρες λ και τελικά κάποια στιγμή καταστρέφεται ο κινητήρας. Τα συμπτωματα ειναι σβησίματα, να ειναι μπουκωμένο, να λαδωνει τα μπουζί και να μην λειτουργούν καλά κλπ Αυτό με το τιμόνι το φτιάχνουν λίγοι (στην Αττική πάλι). Παίρνουν τον εγκέφαλο και τον επισκευάζουν με κόστος περίπου 200€. Τέλος το θέμα με τα λάδια, αν κάποιος είναι γνώστης και ασχολείται και παράλληλα ασχοληθεί όσο είναι νωρίς, έχει λύση. Είχα βρει μετά απο πολλές έρευνες ετών δοκιμασμένη φθηνή λυσή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Άμα καίει λάδια πιθανόν να έχεις λαδωμένο μπουζί είτε κανέναν βουλωμένο καταλύτη, γενικά αμα καίει πολύ λάδι έμπλεξες ασχημα, δες αυτό που λεει και ο sphinxgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evi86 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Ευχαριστω πολυ και τους δυο για τις απαντησεις. Γυρισα πριν λιγο απο συνεργειο και δειχνουν να λειτουργουν σωστα ολα. Θα το παω αυριο και στον ηλεκτρολογο που θα το ανοιξει, να μου πει αν οντως εχει να κανει με ρελαντι. Αυτο με τα λαδια και τα προβληματα που δημιουργει φανταζομαι τουλαχιστον θα μπορεσει να το δει. Εννοω αν θα δειξει το μηχανημα που θα το συνδεσει αν εχει καταστραφει κατι απο ολα αυτα λογω καυσης λαδιων. Ελπιζω πραγματικα να ειναι κατι απλο και να ξεμπερδεψω με καθαρισμο πεταλουδας. Οπως ανεφεραν και τα παιδια παραπανω, το ιδιο μου ειπε και ο μηχανικος. Αν και με το συγκεκριμενο μοντελο δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 49 λεπτά πριν, Evi86 είπε Ευχαριστω πολυ και τους δυο για τις απαντησεις. Γυρισα πριν λιγο απο συνεργειο και δειχνουν να λειτουργουν σωστα ολα. Θα το παω αυριο και στον ηλεκτρολογο που θα το ανοιξει, να μου πει αν οντως εχει να κανει με ρελαντι. Αυτο με τα λαδια και τα προβληματα που δημιουργει φανταζομαι τουλαχιστον θα μπορεσει να το δει. Εννοω αν θα δειξει το μηχανημα που θα το συνδεσει αν εχει καταστραφει κατι απο ολα αυτα λογω καυσης λαδιων. Ελπιζω πραγματικα να ειναι κατι απλο και να ξεμπερδεψω με καθαρισμο πεταλουδας. Οπως ανεφεραν και τα παιδια παραπανω, το ιδιο μου ειπε και ο μηχανικος. Αν και με το συγκεκριμενο μοντελο δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξη... Έχεις ιδέα πόσο σου καίει? Πόσα λίτρα ανά 1000χμ? (το min max είναι 1,5 λίτρα για το 1.33 μοτέρ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evi86 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Έχεις ιδέα πόσο σου καίει? Πόσα λίτρα ανά 1000χμ? (το min max είναι 1,5 λίτρα για το 1.33 μοτέρ) Ακριβως αυτο ειδα πριν λιγο... Στα 2300 ειχε σχεδον αδειασει. Δεν ξερω ακριβως την αναγωγη αλλα σκεψου οτι φουλαρει (παντα το φουλαρουν ασχετα που συνιστουν μεχρι τη μεση των δεικτων της βεργας) με περιπου 3.5 λιτρα 10/40 και απο την τελευταια αλλαγη εχουν περασει 2300 χλμ. Ηταν σχεδον στον πατο της βεργας και φυσικα συμπληρωσα. Καιει αρκετα ε; Επισης ΠΑΝΤΑ απο τοτε που το πρωτοπηρα, μετα τα εκατο μυριζει καμενο. Αλλα μου ειχαν πει οτι ειναι απο κατι καλωδια ηχειου που καιγονται στις πισω πορτες και οντως σταζει πλαστικο απο εξω. Ειχαν αναλαβει να το φτιαξουν στην αντιπροσωπεια, γιατι φυσικα ηταν αστοχια κατασκευαστικη, αλλα δυστυχως επρεπε να φυγω λογω δουλειας και ετσι το αφησα εντελως. Το αναφερω μηπως εχει καμια σχεση αλλα νομιζω περισσοτερο θα μπερδεψει, παρα θα βοηθησει Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από Evi86 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 10 λεπτά πριν, Evi86 είπε Ακριβως αυτο ειδα πριν λιγο... Στα 2300 ειχε σχεδον αδειασει. Δεν ξερω ακριβως την αναγωγη αλλα σκεψου οτι φουλαρει (παντα το φουλαρουν ασχετα που συνιστουν μεχρι τη μεση των δεικτων της βεργας) με περιπου 3.5 λιτρα 10/40 και απο την τελευταια αλλαγη εχουν περασει 2300 χλμ. Ηταν σχεδον στον πατο της βεργας και φυσικα συμπληρωσα. Καιει αρκετα ε; Επισης ΠΑΝΤΑ απο τοτε που το πρωτοπηρα,μετα τα εκατο μυριζει καμενο. Αλλα μου ειχαν πει οτι ειναι απο κατι καλβδια ηψειου που καιγονται στις πισω πορτες και οντως σταζει πλαστικο απο εξω. Ειχαν αναλαβει να το φτιαξουν στην αντιπροσωπεια, γιατι φθσικα ηταν αστοχια κατασκευαστικη αλλα δυστυχως επρεπε να φυγω λογω δουλειας και ετσι το αφησα εντελως. Το αναφερω μηπως εχει καμια σχεση αλλα νομιζω περισσοτερο θα μπερδεψει, παρα θα βοηθησει Αν σου στάζει ένα μαυρο υγρό σαν σιλικόνη, δεν έχει σχέση με ηχεία. Είναι η κόλλα της πόρτας. Και εμένα στάζει! Στα 2300χμ σου έχει κάψει περίπου 1,5λ. Αυτό σημαίνει περίπου 0,65λ/1000χμ. Ειναι μεγάλη κατανάλωση, αλλά όχι υψηλότατη. Αν ασχοληθεί κάποιος και κάνει σωστό καθαρισμό όπως γράφω πιο πάνω, παίζει να μειωθεί και σχεδόν να μηδενιστεί. Επίσης το 10-40 ειναι παντελώς λάθος. Το σωστό ειναι 0-20 και το πιο χοντρό που πρέπει να βάζεις ειναι το 5-30. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evi86 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αν σου στάζει ένα μαυρο υγρό σαν σιλικόνη, δεν έχει σχέση με ηχεία. Είναι η κόλλα της πόρτας. Και εμένα στάζει! Στα 2300χμ σου έχει κάψει περίπου 1,5λ. Αυτό σημαίνει περίπου 0,65λ/1000χμ. Ειναι μεγάλη κατανάλωση, αλλά όχι υψηλότατη. Αν ασχοληθεί κάποιος και κάνει σωστό καθαρισμό όπως γράφω πιο πάνω, παίζει να μειωθεί και σχεδόν να μηδενιστεί. Επίσης το 10-40 ειναι παντελώς λάθος. Το σωστό ειναι 0-20 και το πιο χοντρό που πρέπει να βάζεις ειναι το 5-30. Σε ευχαριστω πραγματικα παρα πολυ. Ειχα ψιλοαπελπιστει να ειμαι ειλικρινης... Μακαρι να μη βγαλει τιποτα μεγαλο. Αρα αυτο με τη σιλικονη να μη με απασχολει οτι υπερθερμαινεται και ειναι κατι "κακο". Και φυσικα θα δειξω και αυτο για τα λαδια μηπως ασχοληθουν και λυθει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα