amfil Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 ''... Phil Spencer, δήλωσε ότι η Microsoft δεν έχει σκοπό να ξεπεράσει σε πωλήσεις τις κονσόλες της Sony ή της Nintendo. Αντίθετα, η στρατηγική της Microsoft για το gaming επικεντρώνεται στις πλατφόρμες των Xbox, PC, cloud και smartphones και όχι μόνο σε κονσόλες. Ο επικεφαλης του Xbox δεν πιστεύει ότι το να φτιάχνεις απλά σπουδαία παιχνίδια είναι αρκετό για να κερδίσεις στο χώρο των κονσολών πλέον.'' καπου εδω καταλαβαινεις, οτι η λογικη της MS δεν ειναι να σου πουλανε ποιοτητα (μοναδικη αξια παιχνιδιων εναντι ανταγωνιστων στα στουντιο), ουτε καν ποσοτητα (διοτι ουσιαστικα σου ενοικιαζουν ενα ματσο τιτλους, δεν στους παραχωρουν εσαει)... τους ενδιαφερει απλα να πουλανε το οτιδηποτε... και κυριως συνδρομες... που ειναι μονιμη τακτικη πηγη εσοδων και οχι one-time income... και το βλεπω εχοντας ΧΒΟΧ κονσολες! κριμα να προσπαθουν να χαλασουν οτι εφτιαξε το 360, κατα την γνωμη μου! 1 4
gdal73 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 55 λεπτά πριν, logistoulis είπε Είχες εσύ ψηφιακή βιβλιοθήκη από το 360?? Ψηφιακή βιβλιοθήκη αποκτήσαμε από την προηγούμενη γενιά ουσιαστικά η οποία είναι πλήρως συμβατή με την τωρινή. Εντάξει για να πω την αλήθεια, τα πρώτα χρόνια τα περισσότερα χρήματα έφευγαν για DVD-R DL -Verbatin, αλλά από τη στιγμή που έβαλα gold ,έχω όσα παιχνίδια έχει δώσει το gold τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια που έχω στη βιβλιοθήκη για το 360, μερικά από αυτά εξαιρετικά (καμία σχέση με το τι δίνει τα τελευταία 2 χρόνια) και παιχνίδια που θα μείνουν στη βιβλιοθήκη μου ακόμα και αν λήξει η συνδρομή μου.
whoever81 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Που είναι τα παιχνίδια Phil; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ EXCLUSIVES Phil;;;; Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από whoever81
nekrik Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, chn-cynic είπε Το quick resume είναι ό,τι καλύτερο πάντως Βρε μια χαρά είναι, όταν δουλεύει και δεν κρασάρει το Game. Γενικά ότι καλούδι έχει κάθε κονσόλα ή μάλλον καλύτερα η εκάστοτε κονσόλα μια χαρά είναι. Το θέμα είναι ότι η καθεμία έχει τις ιδιαιτερότητες της σε μία λείπει το ένα στην άλλη λείπει το άλλο. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο όμως είναι ένας, οι αποκλειστικότητες και οι παραγωγές που υποσχέθηκε η Microsoft και που δε βλέπουμε. Αυτό θέλουμε να δούμε. Θέλω ρε παιδί μου να δω παιχνίδια σαν το Halo infinite ,, gears of war , Και ακόμα καλύτερα. Κρίμα είναι τόσο καλές κονσόλες να χαντακώσουν η Microsoft και η χαρτογιακάδες. Όχι φυσικά πως η Sony τα κάνει όλα σωστά έχει πάρα πολλά αρνητικά αλλά τουλάχιστον έχει ένα σκοπό και τον υπηρετεί. Αυτό πάλι, που όταν πληκτρολογείς φωνητικά στο κινητο γράφει ότι ναναι😂 Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από nekrik 1 1
chn-cynic Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, nekrik είπε Βρε μια χαρά είναι, όταν δουλεύει και δεν κρασάρει το game. Καλά ναι πρέπει να το υποστηρίξουν και οι devs - Εγώ που παίζω αρκετό Tekken που οι devs ούτε να το χέσουν το Xbox στην προηγούμενη γενιά, όλα τα καλούδια αυτά πάνε κουβά. Χαλάει το network etc. That said, είναι τρομερή ευκολία ειδικά αν είσαι με άλλους στο σπίτι και παίζουν όλοι 1
nekrik Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, chn-cynic είπε Καλά ναι πρέπει να το υποστηρίξουν και οι devs - Εγώ που παίζω αρκετό Tekken που οι devs ούτε να το χέσουν το Xbox στην προηγούμενη γενιά, όλα τα καλούδια αυτά πάνε κουβά. Χαλάει το network etc. That said, είναι τρομερή ευκολία ειδικά αν είσαι με άλλους στο σπίτι και παίζουν όλοι Σωστά. Εμένα προσωπικά με εκνευρίζει πάρα πολύ που υπάρχουν developers δύο ταχυτήτων. Δηλαδή υποστηρίζουν καλύτερα την κονσόλα με το μεγαλύτερο τάργκετ γκρουπ και την ανταγωνιστική κονσόλα τη γράφουνε. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από nekrik 1
kgkaudi Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, nekrik είπε Σωστά. Εμένα προσωπικά με εκνευρίζει πάρα πολύ που υπάρχουν developers δύο ταχυτήτων. Δηλαδή υποστηρίζουν καλύτερα την κονσόλα με το μεγαλύτερο τάργκετ γκρουπ και την ανταγωνιστική κονσόλα τη γράφουνε. Στοχοποιημένο development σε μια κονσόλα πάντα γίνοταν. Συνήθως σε οικοσύστημα που το διαφημίζουν. Τώρα όμως ακόμα και εκεί βλέπουμε προβλήματα. Βλέπε κυκλοφορίες τελευταίου 6μήνου. Το θέμα είναι οι gamers να σταματήσουν να κάνουν preorder και αγορές μέσα στις πρώτες 2 μέρες, να σφίξουν τα γάλατα της βιομηχανίας να πιάσουν το μήνυμα. 2
chn-cynic Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, nekrik είπε Σωστά. Εμένα προσωπικά με εκνευρίζει πάρα πολύ που developers Δύο ταχυτήτων. Δηλαδή υποστηρίζουν καλύτερα την κονσόλα με το μεγαλύτερο τάργκετ γκρουπ και την ανταγωνιστική κονσόλα τη γράφουνε. Το πρόβλημα είναι το budget κατα την άποψή μου όπως είπα και σε προηγούμενο πόστ. Στα fighting games παίζει στην προηγούμενη γενιά να υπήρχε τύπου 95-5 Sony-Xbox market share στις κονσόλες λόγω του exclusivity του SF. Λογικό όταν είσαι η Capcom ή η Bandai Namco να μήν σπαταλήσεις τπτ πέρα απο το compatibility, ειδικά στην προηγούμενη γενιά... Sucks αλλα έτσι είναι οι επιχειρήσεις... Η Sony δεν άφηνε κανέναν να κάνει cross play πουθενά, εκτός κι αν της πλήρωνες 30% φόρο. Με τον ερχομό και την καθιέρωση του free to play μοντέλου και τον μεγάλο ανταγωνισμό πλέον, έχουν αρχίσει και κάνουν πίσω οπότε όλα τα καινούρια iterations των games θα είναι cross play και θα υπάρξει ένα balance. Τώρα που πέφτει ανταγωνισμός, θα πάρει καιρό αλλα πιστεύω οτι για τους 3rd party θα συμφέρει πολύ περισσότερο να βγάλουν παιχνίδια παντού και να τα υποστηρίζουν, παρά να παίρνουν exclusivity deals. 2
nekrik Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 10 λεπτά πριν, chn-cynic είπε Το πρόβλημα είναι το budget κατα την άποψή μου όπως είπα και σε προηγούμενο πόστ. Στα fighting games παίζει στην προηγούμενη γενιά να υπήρχε τύπου 95-5 Sony-Xbox market share στις κονσόλες λόγω του exclusivity του SF. Λογικό όταν είσαι η Capcom ή η Bandai Namco να μήν σπαταλήσεις τπτ πέρα απο το compatibility, ειδικά στην προηγούμενη γενιά... Sucks αλλα έτσι είναι οι επιχειρήσεις... Η Sony δεν άφηνε κανέναν να κάνει cross play πουθενά, εκτός κι αν της πλήρωνες 30% φόρο. Με τον ερχομό και την καθιέρωση του free to play μοντέλου και τον μεγάλο ανταγωνισμό πλέον, έχουν αρχίσει και κάνουν πίσω οπότε όλα τα καινούρια iterations των games θα είναι cross play και θα υπάρξει ένα balance. Τώρα που πέφτει ανταγωνισμός, θα πάρει καιρό αλλα πιστεύω οτι για τους 3rd party θα συμφέρει πολύ περισσότερο να βγάλουν παιχνίδια παντού και να τα υποστηρίζουν, παρά να παίρνουν exclusivity deals. Κοιτα! Η Sony κάνει τη δουλειά της. Timed exclusives ,exclusive IP deals οπωσ για παράδειγμα τώρα που ακούγεται με την Konami κλπ κλπ. Από κει και πέρα η Microsoft πρέπει να αποδείξει ότι είναι σοβαρός παίκτης και να μας δώσει επιτέλους games που να δικαιολογούν τα τόσα studio και τα φράγκα που έριξε. Μόνο με το game pass δεν θα πάει μακριά. Και οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι θετικες. Θέλει αναδιοργάνωση η κατάσταση. 1
user2163 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Ήθελα να πω πολλά αλλά οι 4 σελίδες σχολίων σας, μαζί με το παραπάνω βίντεο και τα βίντεο των InFeRnoBraVeHeart και Digital Foundry στο θέμα κάλυψαν τα πάντα, δεν υπάρχει λόγος να τα επαναλάβω... Η νέα γενιά δεν θα καταλάβει ποτέ πόσο καλό ήταν το xbox 360, ακούν xbox και λένε τι το θές πάρε ps5 (Σημ. έχω και τα δύο) και δεν μπορώ να πω ότι έχουν άδικο. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από user2163
aleka13 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 εδώ μαζευόμαστε για να κράξουμε τον άσχετο που τόλμησε να μας ζητήσει και συγνώμη;; https://retropolis.gr/2023/05/07/o-σπένσερ-στο-κολοσσαίο-βύρων-αρβανίτη/
aypnia Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, amfil είπε ''... Phil Spencer, δήλωσε ότι η Microsoft δεν έχει σκοπό να ξεπεράσει σε πωλήσεις τις κονσόλες της Sony ή της Nintendo. Αντίθετα, η στρατηγική της Microsoft για το gaming επικεντρώνεται στις πλατφόρμες των Xbox, PC, cloud και smartphones και όχι μόνο σε κονσόλες. Ο επικεφαλης του Xbox δεν πιστεύει ότι το να φτιάχνεις απλά σπουδαία παιχνίδια είναι αρκετό για να κερδίσεις στο χώρο των κονσολών πλέον.'' καπου εδω καταλαβαινεις, οτι η λογικη της MS δεν ειναι να σου πουλανε ποιοτητα (μοναδικη αξια παιχνιδιων εναντι ανταγωνιστων στα στουντιο), ουτε καν ποσοτητα (διοτι ουσιαστικα σου ενοικιαζουν ενα ματσο τιτλους, δεν στους παραχωρουν εσαει)... τους ενδιαφερει απλα να πουλανε το οτιδηποτε... και κυριως συνδρομες... που ειναι μονιμη τακτικη πηγη εσοδων και οχι one-time income... και το βλεπω εχοντας ΧΒΟΧ κονσολες! κριμα να προσπαθουν να χαλασουν οτι εφτιαξε το 360, κατα την γνωμη μου! Όχι δεν θέλει αυτό η Microsoft. Δεν έχει να κάνει αυτό που θέλει ούτε με τις ποιότητες ή μη που λες, ούτε με τις συνδρομές. Σε συσκευές αναφέρονται όταν λένε αυτό που λένε. Αυτό που θέλει να κάνει η Microsoft είναι να πουλάει παντού. Η Sony και η Nintendo ΔΕΝ μπορούν να το κάνουν και να θέλουν. Δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους να το κάνουν. Είναι επικεντρωμένες στις κονσόλες και η Sony και η Nintendo. Η Microsoft θέλει να πουλάει όχι μόνο σε μια κονσόλα, θέλει να πουλάει και στο pc και κυρίως εκεί που είναι τα πολλά λεφτά, στα κινητά. Η Microsoft θέλει και από τη πίτα του mobile gaming όπου εκεί είναι το 50% των εσόδων του gaming industry και στο pc. Δεν θέλει να περιοριστεί στο 25% των εσόδων του gaming industry που πλέον αφορούν οι κονσόλες. 1 1
music_lover Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Έχουν χτίσει όλα αυτά τα χρόνια δυνατό brand name η Sony και η ND. Η ND είναι βασιλιάς στο handheld gaming. Η Sony έχει κάνει συνυφασμένο της κονσόλας το Playstation. Η MS δεν το κατάφερε ακόμα αυτό επειδή έχασε και μια ολόκληρη γενιά με το Xbox One, μια χαρά τα είπε ο Spencer. Πρέπει πρώτα να σπείρεις ώστε μετά να μπορείς να θερίσεις. Πιστεύω όμως ότι έκανε πάρα πολλά και θετικά βήματα η MS σε αυτήν την κατεύθυνση τους σπόρους της οποίας θα λάβει κυρίως στην επόμενη γενιά. Καταρχήν έχει την καλύτερη συνδρομητική υπηρεσία, λες συνδρομή και εννοείς game pass. Αν προσέξει λίγο και με τους επερχόμενους τίτλους και δεν βάλει τρικλοποδιές στον εαυτό της τότε θα τα πάει πολύ καλύτερα στην επόμενη γενιά. Την ψαλίδα πάντως με το Playstation την έχει κλείσει. Δεν το λες και λίγο αυτό. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα, μια χαρά τα πάει απλά δεν αρκεί το game pass αυτό κάθε αυτό για να την απογειώσει. Ίσως πόνταραν πολλά σε αυτό, δεν ξέρω. Μάλλον οι gamers εκτιμούν και τα ιδιαίτερα παιχνίδια και πολύ καλά κάνουν κατά την γνώμη μου, σε όλους αρέσουν τα καλά παιχνίδια, αυτά που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Όχι ότι δεν έχει τέτοια η MS, ίσως δεν είναι αρκετά ή δεν κατάφερε όσα έχει να τα εμπεδώσει ως τέτοια στην μνήμη των παικτών. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από music_lover 1 2
NickTG Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 5 hours ago, gameleon said: πρέπει να φύγει επιτέλους από τα gimmicks και να βγάλει μια κονσόλα ανταγωνιστική σε hardware. Όχι, δεν θελω να παίξω call of duty στο switch, αλλά enough is enough... Ας βγάλει τους ποιοτικούς τίτλους της σε αντίστοιχα αξιόλογο hardware. Εκεί να δεις τι έχει να γίνει!! Δεν βλέπω πως είναι gimmick το Switch. Επίσης δεν θυμάμαι να ξεπούλαγε το GameCube που είχε ποιοτικούς τίτλους σε αξιόλογο hardware. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα