StamTheMan Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Εχω μπλεξει σε ενα σπιτι που νοικιασα πριν απο 1,5 χρονο. Ειχα μπλεξει απο την αρχη,καθως παιζαν χαλασμενο τηλεφωνο,γιατι με αλλον κανονισα και αλλου ηταν το σπιτι. Η αποδοχη του συμβολαιου στο taxis εγινε Σεπτεμβρη του 21 και η γρια ( 80 χρονων ) θεωρει οτι πρεπει να φυγω Σεπτεμβρη του 23. Εδω η ιστορια,η οποια δεν επαιζε τοσο ρολο,οποτε αφου την εγραψα,ειπα να τη βαλω σε σποιλερ Spoiler Η γρια,οπως εχω αναφερει και σε αλλα παρομοια θεματα,μια μερα ( το γεναρη ) αποφασισε οτι θελει να μεινει στο σπιτι. Επειδη ειδα απο νωρις τι ακολουθουσε,της ειπα οτι θα φυγω προς το καλοκαιρι,με την ησυχια μου. Μετα απο 1 μηνα,ηρθε και αρχισε τους τσαμπουκαδες,οτι θελει το σπιτι τωρα ( το σπιτι ειναι δικο μου αντε να βρεις αλλου να μεινεις και αλλα ωραια ). Την ηρεμησα λιγο με διπλωματικες απαντησεις και εφυγε,για να ξαναρθει μετα απο 20 μερες με χειροτερο τσαμπουκα,ξεπερνωντας τα ορια της προσβολης. Εκει πεισμωσα και εγω και της λεω, δε φευγω αν δε ληξει το συμβολαιο. Το προβλημα λοιπον ξεκιναει απο το οτι η γρια εμενε 150 χρονια στην Αυστραλια και αγνοει τους νομους εδω. Σημερα προσπαθησα παλι να της εξηγησω για την τριετια,μπας και τη βρω στο φιλοτιμο και μου ανανεωσει,γιατι δεν εχω δικαιωμα να κανω αιτηση για το επιδομα ενοικιου τωρα,αλλα δεν τα καταφερα,οποτε της ειπα να ρωτησει καποιο δικηγορο. Το συστημα πρεπει να βλεπει ενεργο μισθωτηριο για τους επομενους 6 μηνες,αλλα αντε βγαλε ακρη αφου φορολογικα ισχυει η διετια. Που μπορω να ψαξω και να τυπωσω κατι που να λεει για την τριετια,μπας και δεχθει εστω μια ανανεωση, για ενα χρονο; Δε θελω απλα κατι απο το google,θελω την οδηγια,αλλα δεν την εχω βρει. Σιγουρα δε θελω να μεινω αλλο εδω,σιγα σιγα θα ψαξω για σπιτι,αλλα ως τοτε θελω να παιρνω το νομιμο επιδομα. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2023 από StamTheMan
Nabuko Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Που μπορω να ψαξω και να τυπωσω κατι που να λεει για την τριετια,μπας και δεχθει εστω μια ανανεωση, για ενα χρονο; Δε θελω απλα κατι απο το google,θελω την οδηγια,αλλα δεν την εχω βρει. Κάτι πιο επίσημο από το νόμο του κράτους δεν υπάρχει Νόμος 2235/1994 - ΦΕΚ 145/Α/1-9-1994 Άρθρο 1 παρ. 5 5. Η παράγραφος 1 του άρθρου 2 του ν. 1703/1987 αντικαθίσταται ως έξής: Ί. Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο. Η διάταξη αυτή ισχύει και μετά την 1.7.1997. Σύντμηση της τριετίας επιτρέπεται με νεότερη συμφωνία απέχουσα από την έναρξη της μισθωτικής σύμβασης τουλάχιστον έξι (6) μήνες μετά την κατάρτισή της και αποδεικνυόμενη με συμβολαιογραφικό έγγραφο. 1 1
Joshua21 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 17 minutes ago, StamTheMan said: Εχω μπλεξει σε ενα σπιτι που νοικιασα πριν απο 1,5 χρονο. Ειχα μπλεξει απο την αρχη,καθως παιζαν χαλασμενο τηλεφωνο,γιατι με αλλον κανονισα και αλλου ηταν το σπιτι. Η αποδοχη του συμβολαιου στο taxis εγινε Σεπτεμβρη του 21 και η γρια ( 80 χρονων ) θεωρει οτι πρεπει να φυγω Σεπτεμβρη του 23. Εδω η ιστορια,η οποια δεν επαιζε τοσο ρολο,οποτε αφου την εγραψα,ειπα να τη βαλω σε σποιλερ Reveal hidden contents Η γρια,οπως εχω αναφερει και σε αλλα παρομοια θεματα,μια μερα ( το γεναρη ) αποφασισε οτι θελει να μεινει στο σπιτι. Επειδη ειδα απο νωρις τι ακολουθουσε,της ειπα οτι θα φυγω προς το καλοκαιρι,με την ησυχια μου. Μετα απο 1 μηνα,ηρθε και αρχισε τους τσαμπουκαδες,οτι θελει το σπιτι τωρα ( το σπιτι ειναι δικο μου αντε να βρεις αλλου να μεινεις και αλλα ωραια ). Την ηρεμησα λιγο με διπλωματικες απαντησεις και εφυγε,για να ξαναρθει μετα απο 20 μερες με χειροτερο τσαμπουκα,ξεπερνωντας τα ορια της προσβολης. Εκει πεισμωσα και εγω και της λεω, δε φευγω αν δε ληξει το συμβολαιο. Το προβλημα λοιπον ξεκιναει απο το οτι η γρια εμενε 150 χρονια στην Αυστραλια και αγνοει τους νομους εδω. Σημερα προσπαθησα παλι να της εξηγησω για την τριετια,μπας και τη βρω στο φιλοτιμο και μου ανανεωσει,γιατι δεν εχω δικαιωμα να κανω αιτηση για το επιδομα ενοικιου τωρα,αλλα δεν τα καταφερα,οποτε της ειπα να ρωτησει καποιο δικηγορο. Το συστημα πρεπει να βλεπει ενεργο μισθωτηριο για τους επομενους 6 μηνες,αλλα αντε βγαλε ακρη αφου φορολογικα ισχυει η διετια. Που μπορω να ψαξω και να τυπωσω κατι που να λεει για την τριετια,μπας και δεχθει εστω μια ανανεωση, για ενα χρονο; Δε θελω απλα κατι απο το google,θελω την οδηγια,αλλα δεν την εχω βρει. Σιγουρα δε θελω να μεινω αλλο εδω,σιγα σιγα θα ψαξω για σπιτι,αλλα ως τοτε θελω να παιρνω το νομιμο επιδομα. Μην μπερδεύεσαι, η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης των 3 ετών δεν σημαίνει ότι η ιδιοκτήτρια είναι υποχρεωμένη να σου υπογράψει ανανέωση έως και το τρίτο έτος, σημαίνει ότι δεν μπορεί να σου κάνει νόμιμη έξωση λόγω λήξης του συμβολαίου αν δεν περάσουν 3 έτη. Όσο για τον νόμο στον παραθέτω με link, άρθρο 1 παράγραφος 5, αλλά στο ξαναγράφω, η ιδιοκτήτρια ΔΕΝ έχει υποχρέωση να σου κάνει ανανέωση: https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-2235-1994/arthro-1-nomos-2235-1994 1
StamTheMan Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μην μπερδεύεσαι, η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης των 3 ετών δεν σημαίνει ότι η ιδιοκτήτρια είναι υποχρεωμένη να σου υπογράψει ανανέωση έως και το τρίτο έτος, σημαίνει ότι δεν μπορεί να σου κάνει νόμιμη έξωση λόγω λήξης του συμβολαίου αν δεν περάσουν 3 έτη. Δε μπερδευομαι,ειναι 2 διαφορετικα ερωτηματα. Απλα,αν την πεισω με το χαρτι,ισως ψηθει να μου κανει την φορολογικη ανανεωση. 31 λεπτά πριν, Nabuko είπε Κάτι πιο επίσημο από το νόμο του κράτους δεν υπάρχει Νόμος 2235/1994 - ΦΕΚ 145/Α/1-9-1994 Άρθρο 1 παρ. 5 5. Η παράγραφος 1 του άρθρου 2 του ν. 1703/1987 αντικαθίσταται ως έξής: Ί. Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο. Η διάταξη αυτή ισχύει και μετά την 1.7.1997. Σύντμηση της τριετίας επιτρέπεται με νεότερη συμφωνία απέχουσα από την έναρξη της μισθωτικής σύμβασης τουλάχιστον έξι (6) μήνες μετά την κατάρτισή της και αποδεικνυόμενη με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Τα εχω συναντησει αυτα, απλα ελεγα μηπως υπαρχει κανονικα φεκ σε pdf η κατι αναλογο,για να μη νομιζει η γρια οτι τυπωσα οτι μου ηρθε. Ευχαριστω πολυ και τους 2,ας κλειδωσει. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2023 από StamTheMan
vamvakoolas Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 44 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Εχω μπλεξει σε ενα σπιτι που νοικιασα πριν απο 1,5 χρονο. Ειχα μπλεξει απο την αρχη,καθως παιζαν χαλασμενο τηλεφωνο,γιατι με αλλον κανονισα και αλλου ηταν το σπιτι. Η αποδοχη του συμβολαιου στο taxis εγινε Σεπτεμβρη του 21 και η γρια ( 80 χρονων ) θεωρει οτι πρεπει να φυγω Σεπτεμβρη του 23. Εδω η ιστορια,η οποια δεν επαιζε τοσο ρολο,οποτε αφου την εγραψα,ειπα να τη βαλω σε σποιλερ Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Η γρια,οπως εχω αναφερει και σε αλλα παρομοια θεματα,μια μερα ( το γεναρη ) αποφασισε οτι θελει να μεινει στο σπιτι. Επειδη ειδα απο νωρις τι ακολουθουσε,της ειπα οτι θα φυγω προς το καλοκαιρι,με την ησυχια μου. Μετα απο 1 μηνα,ηρθε και αρχισε τους τσαμπουκαδες,οτι θελει το σπιτι τωρα ( το σπιτι ειναι δικο μου αντε να βρεις αλλου να μεινεις και αλλα ωραια ). Την ηρεμησα λιγο με διπλωματικες απαντησεις και εφυγε,για να ξαναρθει μετα απο 20 μερες με χειροτερο τσαμπουκα,ξεπερνωντας τα ορια της προσβολης. Εκει πεισμωσα και εγω και της λεω, δε φευγω αν δε ληξει το συμβολαιο. Το προβλημα λοιπον ξεκιναει απο το οτι η γρια εμενε 150 χρονια στην Αυστραλια και αγνοει τους νομους εδω. Σημερα προσπαθησα παλι να της εξηγησω για την τριετια,μπας και τη βρω στο φιλοτιμο και μου ανανεωσει,γιατι δεν εχω δικαιωμα να κανω αιτηση για το επιδομα ενοικιου τωρα,αλλα δεν τα καταφερα,οποτε της ειπα να ρωτησει καποιο δικηγορο. Το συστημα πρεπει να βλεπει ενεργο μισθωτηριο για τους επομενους 6 μηνες,αλλα αντε βγαλε ακρη αφου φορολογικα ισχυει η διετια. Που μπορω να ψαξω και να τυπωσω κατι που να λεει για την τριετια,μπας και δεχθει εστω μια ανανεωση, για ενα χρονο; Δε θελω απλα κατι απο το google,θελω την οδηγια,αλλα δεν την εχω βρει. Σιγουρα δε θελω να μεινω αλλο εδω,σιγα σιγα θα ψαξω για σπιτι,αλλα ως τοτε θελω να παιρνω το νομιμο επιδομα. οπως σου εγραψαν ισχυει η 3ετια και η ιδιοκτητρια ειναι υποχρεωμενη να δηλωνει σε αυτη τη 3ετια οτι το εκμισθωνει σε εσενα. Αν εσυ τωρα θες να φυγεις νωριτερα ειναι αλλη συζητηση. Ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε
StamTheMan Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, vamvakoolas είπε οπως σου εγραψαν ισχυει η 3ετια και η ιδιοκτητρια ειναι υποχρεωμενη να δηλωνει σε αυτη τη 3ετια οτι το εκμισθωνει σε εσενα. Αν εσυ τωρα θες να φυγεις νωριτερα ειναι αλλη συζητηση. Δεν ρωτησα αυτο,σε ευχαριστω,τα γνωριζω.
Nabuko Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε απλα ελεγα μηπως υπαρχει κανονικα φεκ σε pdf η κατι αναλογο Φυσικά και υπάρχει ΦΕΚ. Τον γράφει το λινκ που σου έδωσα. Μπαίνεις στο σάητ του Εθνικού Τυπογραφείου και με μια αναζήτηση τον βρίσκεις και τον κατεβάζεις σε pdf https://www.et.gr/SearchFek Έψαξα και τον βρήκα εγώ, ελπίζω να μπορείς να το κάνεις download από εδώ FEK-1994-Tefxos A-00145-downloaded -08_05_2023.pdf 1
Joshua21 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 1 hour ago, StamTheMan said: Δε μπερδευομαι,ειναι 2 διαφορετικα ερωτηματα. Απλα,αν την πεισω με το χαρτι,ισως ψηθει να μου κανει την φορολογικη ανανεωση. Δεν καταλαβαίνω το πως μπορείς δείχνοντας της το χαρτί να την πείσεις να σου υπογράψει παράταση τη στιγμή που επιθυμεί να φύγεις άμεσα. 2 hours ago, StamTheMan said: Τα εχω συναντησει αυτα, απλα ελεγα μηπως υπαρχει κανονικα φεκ σε pdf η κατι αναλογο,για να μη νομιζει η γρια οτι τυπωσα οτι μου ηρθε. Ευχαριστω πολυ και τους 2,ας κλειδωσει. Μα τα link που σου δώσαμε γράφουν τον αριθμό ΦΕΚ στον οποίο δημοσιεύτηκε ο συγκεκριμένος νόμος! Anyway, πάρε: https://www.et.gr/api/Download_Small/?fek_pdf=19940100145 1
StamTheMan Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν καταλαβαίνω το πως μπορείς δείχνοντας της το χαρτί να την πείσεις να σου υπογράψει παράταση τη στιγμή που επιθυμεί να φύγεις άμεσα. Τωρα ληγει η διετια. Αν καταλαβει οτι εχω 1+ χρονο ακομα,ισως πειστει να ανανεωσουμε για το φορολογικο,ισως της πως να βαλουμε και κατι παραπανω στην τιμη. Απο το να μην παιρνω τα 70,ας τα παιρνω και ας της δινω κατι παραπανω. Απλα θελω να καταλάβει χωρις ζορια,οτι δεν εχει τροπο να με βγαλει νωριτερα.
Haldol Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Το φορολογικό δε θα στα ανανεώσει μόνο και μόνο ως μέσο πίεσης για να φύγεις (αφού θα χάσεις το επίδομα ενοικίου - όσο κι αν είναι), ακόμα και αν συνειδητοποιήσει ότι δε μπορεί να σε βγάλει πριν το τέλος της τριετίας. Ξέχασέ το το επίδομα. Ναι, δε σε βγάζει από εκεί (εφόσον συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις, π.χ. πρώτη κατοικία, κ.λπ) αλλά μην ελπίζεις ότι θα σου κάνει και το χατήρι. 2
greekfragma Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 7 minutes ago, Haldol said: Το φορολογικό δε θα στα ανανεώσει μόνο και μόνο ως μέσο πίεσης για να φύγεις (αφού θα χάσεις το επίδομα ενοικίου - όσο κι αν είναι), ακόμα και αν συνειδητοποιήσει ότι δε μπορεί να σε βγάλει πριν το τέλος της τριετίας. Ξέχασέ το το επίδομα. Ναι, δε σε βγάζει από εκεί (εφόσον συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις, π.χ. πρώτη κατοικία, κ.λπ) αλλά μην ελπίζεις ότι θα σου κάνει και το χατήρι. και κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. ^^
Stavmitsos Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, StamTheMan είπε Εχω μπλεξει σε ενα σπιτι που νοικιασα πριν απο 1,5 χρονο. Ειχα μπλεξει απο την αρχη,καθως παιζαν χαλασμενο τηλεφωνο,γιατι με αλλον κανονισα και αλλου ηταν το σπιτι. Η αποδοχη του συμβολαιου στο taxis εγινε Σεπτεμβρη του 21 και η γρια ( 80 χρονων ) θεωρει οτι πρεπει να φυγω Σεπτεμβρη του 23. Εδω η ιστορια,η οποια δεν επαιζε τοσο ρολο,οποτε αφου την εγραψα,ειπα να τη βαλω σε σποιλερ Απόκρυψη περιεχομένων Η γρια,οπως εχω αναφερει και σε αλλα παρομοια θεματα,μια μερα ( το γεναρη ) αποφασισε οτι θελει να μεινει στο σπιτι. Επειδη ειδα απο νωρις τι ακολουθουσε,της ειπα οτι θα φυγω προς το καλοκαιρι,με την ησυχια μου. Μετα απο 1 μηνα,ηρθε και αρχισε τους τσαμπουκαδες,οτι θελει το σπιτι τωρα ( το σπιτι ειναι δικο μου αντε να βρεις αλλου να μεινεις και αλλα ωραια ). Την ηρεμησα λιγο με διπλωματικες απαντησεις και εφυγε,για να ξαναρθει μετα απο 20 μερες με χειροτερο τσαμπουκα,ξεπερνωντας τα ορια της προσβολης. Εκει πεισμωσα και εγω και της λεω, δε φευγω αν δε ληξει το συμβολαιο. Το προβλημα λοιπον ξεκιναει απο το οτι η γρια εμενε 150 χρονια στην Αυστραλια και αγνοει τους νομους εδω. Σημερα προσπαθησα παλι να της εξηγησω για την τριετια,μπας και τη βρω στο φιλοτιμο και μου ανανεωσει,γιατι δεν εχω δικαιωμα να κανω αιτηση για το επιδομα ενοικιου τωρα,αλλα δεν τα καταφερα,οποτε της ειπα να ρωτησει καποιο δικηγορο. Το συστημα πρεπει να βλεπει ενεργο μισθωτηριο για τους επομενους 6 μηνες,αλλα αντε βγαλε ακρη αφου φορολογικα ισχυει η διετια. Που μπορω να ψαξω και να τυπωσω κατι που να λεει για την τριετια,μπας και δεχθει εστω μια ανανεωση, για ενα χρονο; Δε θελω απλα κατι απο το google,θελω την οδηγια,αλλα δεν την εχω βρει. Σιγουρα δε θελω να μεινω αλλο εδω,σιγα σιγα θα ψαξω για σπιτι,αλλα ως τοτε θελω να παιρνω το νομιμο επιδομα. Μένεις Ρόδο, περιοχή γύρω στην Κρεμαστή;
StamTheMan Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 30 λεπτά πριν, Haldol είπε Το φορολογικό δε θα στα ανανεώσει μόνο και μόνο ως μέσο πίεσης για να φύγεις (αφού θα χάσεις το επίδομα ενοικίου - όσο κι αν είναι), ακόμα και αν συνειδητοποιήσει ότι δε μπορεί να σε βγάλει πριν το τέλος της τριετίας. Ξέχασέ το το επίδομα. Ναι, δε σε βγάζει από εκεί (εφόσον συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις, π.χ. πρώτη κατοικία, κ.λπ) αλλά μην ελπίζεις ότι θα σου κάνει και το χατήρι. Τι εχουμε πει για τις υποθεσεις; Για να το σκεφτομαι,καπου θα υπαρχει καποιο πατημα. Δεν ειναι αυτο το θεμα μας,οποτε παμε παρακατω. 14 λεπτά πριν, Stavmitsos είπε Μένεις Ρόδο, περιοχή γύρω στην Κρεμαστή; Ναι ναι,ξερεις τη γρια;;; Spoiler πλακα κανω,δες το avatar μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις