lara_gr Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Γεια σας. Σκέφτομαι να αγοράσω SUP. Θα το χρησιμοποιούμε κυρίως εγώ και η 8χρονη κόρη μου. Τι πρέπει να προσέξω? Οι εμπειρίες σας? Αυτό της γνωστής γερμανικής αλυσίδας το έχει δοκιμάσει κανείς? Επίσης χρειάζεται να το φουσκώνω και να το ξεφουσκώνω συνέχεια? Δεν μπορώ να το μεταφέρω φουσκωμένο με ανοιχτό πορτ μπαγκάζ για λίγα χλμ? Κάθε συμβουλή δεκτή! Ευχαριστώ!
darkmatinee Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Βάζει αυτά το lidl από βδομάδα: https://www.lidl-hellas.gr/el/fyladia/11-05-lidl-non-food-b0efd9/view/jumpmarks/page/2 Οι γνώστες του αντικειμένου μπορεί να βοηθήσουν περισσότερο
vamvakoolas Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, lara_gr είπε Γεια σας. Σκέφτομαι να αγοράσω SUP. Θα το χρησιμοποιούμε κυρίως εγώ και η 8χρονη κόρη μου. Τι πρέπει να προσέξω? Οι εμπειρίες σας? Αυτό της γνωστής γερμανικής αλυσίδας το έχει δοκιμάσει κανείς? Επίσης χρειάζεται να το φουσκώνω και να το ξεφουσκώνω συνέχεια? Δεν μπορώ να το μεταφέρω φουσκωμένο με ανοιχτό πορτ μπαγκάζ για λίγα χλμ? Κάθε συμβουλή δεκτή! Ευχαριστώ! 1)εγω θα προτεινα decathlon που εχει αξιολογες προτασεις σε τιμιες τιμες. Ασε που αν δε της αρεσει δε θα κλαις τα χρηματα. Για lidl δεν εχω ιδεα 2)Πρεπει οποσδηποτε τρομπα (ειναι συγκεκριμμενες για σαπ, οχι οτιναναι) και κουπι. Για την ηλικια της πρεπει να παρεις κουπι στα μετρα της (μηκος/βαρος) 3)υπαρχουν σαπ ανα ηλικια/βαρος αναβατη. Μη παρει κανενα ενηλικα γιατι τα πιτσαρικια δε το πολυπαλευουν (μηκος) 4)το σαπ οντως ξεφουσκωνει αλλα θελει προσοχη και ηρεμια να μη γινουν ζημιες (μη ξεχναμε οτι το υλικο ειναι...πλαστικο). Για την οδηγηση ειναι λιγο ωχαδελφισμος αυτο που γραφεις γιατι θετεις σε κινδυνο τους αλλους χρηστες της οδου που θα περνας εσυ. 5)αυτο που ξεχναει ο κοσμος ειναι οτι μετα απο καθε χρηση σε θαλασσα πρεπει να ξεπλενεται με νερο βρυσης (το γραφουν στις οδηγιες αλλα κλασσικα ολοι στα #@) και μακρυα απο ηλιο (εκτος αν κανουμε μοστρα τα χρηματα και αγοραζουμε καθε χρονο) 6)οσες φορες ξεφουσκωσα σαπ ηταν για μεταφορα με αεροπλανο ή για τεραστιες αποστασεις. Για μικρη αποσταση αγορασα σκαρες οροφης και κομπλε (αν το μαθεις σου παιρνει 5 λεπτα να δεσεις). update: παντα μα παντα να δενει στο ποδι το ειδικο καλωδιο με το σαπ ενω αν σας περνει να της παρετε σωσιβιο/γιλεκο (απο 40 ως 80ευρ) Επεξ/σία 8 Μαΐου 2023 από vamvakoolas 1
Raylan Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 8/5/2023 στις 4:02 ΜΜ, lara_gr είπε Γεια σας. Σκέφτομαι να αγοράσω SUP. Θα το χρησιμοποιούμε κυρίως εγώ και η 8χρονη κόρη μου. Τι πρέπει να προσέξω? Οι εμπειρίες σας? Αυτό της γνωστής γερμανικής αλυσίδας το έχει δοκιμάσει κανείς? Επίσης χρειάζεται να το φουσκώνω και να το ξεφουσκώνω συνέχεια? Δεν μπορώ να το μεταφέρω φουσκωμένο με ανοιχτό πορτ μπαγκάζ για λίγα χλμ? Κάθε συμβουλή δεκτή! Ευχαριστώ! Κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις ένα SUP είναι: Μέγεθος: Βεβαιώσου ότι το μέγεθος του SUP είναι κατάλληλο για το βάρος και τη δύναμη των ατόμων που θα το χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα, ένα μικρό SUP δεν θα είναι κατάλληλο για έναν ενήλικα, ενώ ένα μεγάλο SUP μπορεί να είναι δύσκολο για ένα παιδί. Σκληρότητα: Τα SUPs μπορούν να είναι είτε σκληρά, είτε φουσκωτά. Τα φουσκωτά SUPs είναι πιο ελαφριά και ευκολότερα στη μεταφορά, αλλά η απόδοσή τους μπορεί να είναι λιγότερο σταθερή από ένα σκληρό SUP. Υλικό κατασκευής: Τα SUPs μπορούν να είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, όπως πλαστικό, ξύλο ή αφρώδες υλικό. Κάθε υλικό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, και η επιλογή εξαρτάται από τον τύπο της χρήσης που θέλεις να κάνεις. Όσον αφορά το φούσκωμα του SUP, εξαρτάται από το είδος του αλλά και από τον κατασκευαστή. Κάποια SUPs φουσκώνουν πιο σταθερά από άλλα, ενώ κάποια άλλα μπορεί να χρειάζονται συχνότερο φούσκωμα. Πάντως, για την αποφυγή ζημιάς στο SUP και για να διατηρηθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πρέπει να ακολουθεις τις οδηγίες του κατασκευαστή για το φούσκωμα και το ξεφούσκωμα του. Όσον αφορά τη μεταφορά του SUP, θα ήταν καλύτερο να το φουσκώνεις και να το ξεφουσκώνεις κάθε φορά που το μεταφέρεις σε μεγάλες αποστάσεις με το αυτοκίνητο. Αν το μεταφέρεις με ανοιχτό πορτ-μπαγκάζ για λίγα χιλιόμετρα, τότε δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να σιγουρευτείς ότι το SUP είναι καλά συγκρατημένο και δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει και να προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητο ή στο SUP. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από Raylan
kostasbm Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 πρωτα κοιτάς ποσά θέλεις να χαλασεις.......οι τιμές έχουν ξεφύγει κάπως αλλά υπάρχουν ευκαιριες πάρε ένα στα μέτρα σου ...τα παιδιά το πάνε ευκολότερα από τους μεγάλους,,,,το κουπι να είναι ρυθμιζόμενο. όποτε λυνεις και το πρόβλημα μια εσύ μια το παιδι στα πρόσεχε...κυρίως μην το παρατάς πολυ ώρα στον ηλιο και σωστό φούσκωμα
kaliakman Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 16 λεπτά πριν, Raylan είπε Κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις ένα SUP είναι: Μέγεθος: Βεβαιώσου ότι το μέγεθος του SUP είναι κατάλληλο για το βάρος και τη δύναμη των ατόμων που θα το χρησιμοποιούν. Για παράδειγμα, ένα μικρό SUP δεν θα είναι κατάλληλο για έναν ενήλικα, ενώ ένα μεγάλο SUP μπορεί να είναι δύσκολο για ένα παιδί. Σκληρότητα: Τα SUPs μπορούν να είναι είτε σκληρά, είτε φουσκωτά. Τα φουσκωτά SUPs είναι πιο ελαφριά και ευκολότερα στη μεταφορά, αλλά η απόδοσή τους μπορεί να είναι λιγότερο σταθερή από ένα σκληρό SUP. Υλικό κατασκευής: Τα SUPs μπορούν να είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, όπως πλαστικό, ξύλο ή αφρώδες υλικό. Κάθε υλικό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, και η επιλογή εξαρτάται από τον τύπο της χρήσης που θέλεις να κάνεις. Όσον αφορά το φούσκωμα του SUP, εξαρτάται από το είδος του αλλά και από τον κατασκευαστή. Κάποια SUPs φουσκώνουν πιο σταθερά από άλλα, ενώ κάποια άλλα μπορεί να χρειάζονται συχνότερο φούσκωμα. Πάντως, για την αποφυγή ζημιάς στο SUP και για να διατηρηθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, πρέπει να ακολουθεις τις οδηγίες του κατασκευαστή για το φούσκωμα και το ξεφούσκωμα του. Όσον αφορά τη μεταφορά του SUP, θα ήταν καλύτερο να το φουσκώνεις και να το ξεφουσκώνεις κάθε φορά που το μεταφέρεις σε μεγάλες αποστάσεις με το αυτοκίνητο. Αν το μεταφέρεις με ανοιχτό πορτ-μπαγκάζ για λίγα χιλιόμετρα, τότε δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να σιγουρευτείς ότι το SUP είναι καλά συγκρατημένο και δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει και να προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητο ή στο SUP. Λίγο άσχετο: είναι από chatgpt η απάντηση;
nogoso Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δεν θα επαναλάβω πράγματα που είπαν άλλοι παραπάνω. Ξεφουσκώνουμε πάντα ! Αν το κουβαλήσεις φουσκωμένο στην οροφή, μετά από μερικές φορές θα σου στραβώσει! Ακόμη και για αποθήκευση χωρίς να το κουβαλήσεις σε αυτοκίνητο πρέπει να ρίχνεις την πίεση. Η τρόμπα καλό θα ήταν να είναι διπλής ενέργειας για να φουσκωνεις πιο γρήγορα.
lara_gr Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Βρε παιδιά πήγα να πάρω αυτό της γερμανικής αλυσίδας και το κουτί ήταν ασήκωτο! Φαντάσου φουσκωμένο. Φούσκωνε, ξεφούσκωνε, ή πάνω σε σχάρα και κουβάλημα, μόνη μάνα που να τα φέρω βόλτα με το 8χρονο. Θα δω για κανένα ελαφρύ μάλλον, να παίρνει μέχρι 80 κιλά. Αλλιώς πολύ κουβάλημα, δεν συμφέρει.
GeorgeTrzs Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, lara_gr είπε Βρε παιδιά πήγα να πάρω αυτό της γερμανικής αλυσίδας και το κουτί ήταν ασήκωτο! Φαντάσου φουσκωμένο. Φούσκωνε, ξεφούσκωνε, ή πάνω σε σχάρα και κουβάλημα, μόνη μάνα που να τα φέρω βόλτα με το 8χρονο. Θα δω για κανένα ελαφρύ μάλλον, να παίρνει μέχρι 80 κιλά. Αλλιώς πολύ κουβάλημα, δεν συμφέρει. Καί το φούσκωμα...μη νομίζεις ότι είναι εύκολο με 40 βαθμόυς κελσίου...
safridia Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Νομιζω οτι υπαρχει πραγματικος κινδυνος για ενα παιδι 8 ετων να ειναι μονο του πανω σε ενα sup, αυτο το πραγμα μπορει να παει ΠΟΛΥΥΥΥ πιο γρηγορα απ' οσο μπορεις εσυ να κολυμπησεις. Να μην πω τι θα γινει εαν βαλει εναν αερα. Να κοιταξεις να παρεις οποιο σου αρεσει εσενα και να μπεις στην λογικη να ανεβειτε και οι δυο επανω (με σωσιβια για το καλο παραδειγμα) και για αρχη η κορη να ειναι καθισμανη ειτε μπροστα ειτε πισω και εσυ στο κουπι. Μετα αγοραζετε ενα μικρο κουπι για να ειστε και οι δυο ορθιοι με κουπια. Καλες βολτες.
liakjim Δημοσ. 20 Μαΐου 2024 Δημοσ. 20 Μαΐου 2024 Για να μην ανοίγω νέο θέμα. Ψάχνω για SUP. Για μένα και τη γυναίκα (εναλλάξ). Άντε να βάζουμε τον μικρό. Σύνολο 90κιλά στη χειρότερη. Αρχάριος, δεν έχω ανέβει ποτέ. Ο αδερφός μου είχε πάρει πέρυσι ένα φθηνό και είναι πολύ ευχαριστημένος. Αλλά δεν υπάρχει πια στα μαγαζιά. Το lidl έχει βάλει ένα αλλά μου φαίνεται ακριβό. Θα κάνω τη δουλειά μου με ένα φθηνότερο;
vamvakoolas Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 13 hours ago, liakjim said: Για να μην ανοίγω νέο θέμα. Ψάχνω για SUP. Για μένα και τη γυναίκα (εναλλάξ). Άντε να βάζουμε τον μικρό. Σύνολο 90κιλά στη χειρότερη. Αρχάριος, δεν έχω ανέβει ποτέ. Ο αδερφός μου είχε πάρει πέρυσι ένα φθηνό και είναι πολύ ευχαριστημένος. Αλλά δεν υπάρχει πια στα μαγαζιά. Το lidl έχει βάλει ένα αλλά μου φαίνεται ακριβό. Θα κάνω τη δουλειά μου με ένα φθηνότερο; θεωρητικα ναι φανταζομαι επειδη η oxford ειναι γενικα low price μαρκα οτι ειτε θα εχει περισσοτερο βαρος ειτε πιο ευαισθητο υλικο απο τα επωνυμα. αν φουσκωνεις ξεφουσκωνεις ή αν μπαινεις σε παραλια/λιμανι με βραχια μπετο θα πρεπει να εισαι σουπερ προσεκτικος και με υπομονη. Αλλα κατα τα αλλα εφοσον εχει το πακετο οτι χρειαζεσαι αγορασε το και γραψε και 2 λογια. εγω περυσι αν θυμαμαι αγορασα decathlon που ειχε σε προσφορα (γυρω στα 300 ευρ) αλλα ειναι σκυλι του πολεμου και δε μασαει. Μαλιστα σε σχεση με πολυ ακριβοτερα δεν εχει διαφορα. Ενας γνωστος μου αγορασε lidl αλλα δεν ειναι και τρελα ευχαριστημενος, νομιζω κατι παιζει με το υλικο 1
Giorgos_Mad20 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2024 Καλησπέρα... Για να μην ανοίγω νέο "θέμα" γράφω εδώ. Πλαναρίσματος ή εκτοπίσματος σανίδα SUP? Κάτι σε VFM μέχρι 150 ευρώ? Οποιαδήποτε εμπειρία - πρότασή σας, δεκτή.
vamvakoolas Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 150 ευρ μονο σε μτχ και αν (κανα της πλακας ή μπαλωμενο). Ισως να ανεβασεις το μπατζετ. Εχεις δοκιμασει ποτε SUP?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα