Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι η Apple θα ενσωματώσει στην επερχόμενη σειρά του iPhone 15, θύρες φόρτισης USB-C.

Αυτό αναμένεται να επισημοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και μια νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) υποδηλώνει ότι η εταιρεία θα αναγκαστεί να εξισώσει τους όρους ανταγωνισμού όσον αφορά τις ταχύτητες φόρτισης. 

Ο τεχνολογικός γίγαντας φέρεται να σχεδιάζει να εφαρμόσει την πιστοποίηση MFi (Made for iPhone) στη γκάμα των αξεσουάρ USB-C, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλούς να υποθέσουν ότι οι φορτιστές που παράγονται από την ίδια την Apple θα επέτρεπαν ταχύτερες ταχύτητες φόρτισης στο iPhone 15 από ό,τι οι φορτιστές τρίτων κατασκευαστών. 

Η ΕΕ, ωστόσο, προειδοποίησε την Apple να μην επιβάλει τέτοιους περιορισμούς. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Επίτροπος Βιομηχανίας της ΕΕ, Thierry Breton, ανέφερε στην εταιρεία ότι θα εμποδίσει την πώληση iPhone σε χώρες μέλη (όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία), εάν επιχειρήσει να παρακάμψει τη νέα πολιτική φόρτισης USB-C της ΕΕ.

«Οι συσκευές που δεν πληρούν τις απαιτήσεις για τον ενιαίο φορτιστή δεν εγκρίνονται στην αγορά της ΕΕ», φέρεται να έγραψε ο Breton σε επιστολή του προς την Apple, έχοντας ήδη υπενθυμίσει στην εταιρεία τους νέους κανόνες τον Μάρτιο.

Λόγω των σημαντικών ποσοτήτων ηλεκτρονικών αποβλήτων που προκαλούνται από αχρησιμοποίητους φορτιστές και της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι χρήστες Android και iPhone που χρειάζονται διαφορετικά καλώδια για διαφορετικές συσκευές, οι Ευρωπαίοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επιθυμούν να εφαρμόσουν ένα ενιαίο πρότυπο φόρτισης κινητών τηλεφώνων για περισσότερο από μια δεκαετία. Η ΕΕ οριστικοποίησε τον κανονισμό για τους κοινούς φορτιστές τον Οκτώβριο του 2022, ενώ οι εταιρείες -συμπεριλαμβανομένης της Apple- αναμένεται να συμπεριλάβουν θύρες φόρτισης USB-C για καθολική χρήση σε όλα τα νέα φορητά τεχνολογικά προϊόντα που πωλούνται στις χώρες της ΕΕ από το τέλος του 2024. 

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση για την Apple να ακολουθήσει τους κανόνες πριν από αυτή την ημερομηνία, πράγμα που σημαίνει ότι η σειρά iPhone 15 -και ενδεχομένως ακόμη και η σειρά iPhone 16- μπορεί θεωρητικά να μην ενσωματώνει θύρες φόρτισης βελτιστοποιημένες για αξεσουάρ που παράγει η Apple. 

Αυτά ακούγονται καλά νέα, αλλά δεδομένου ότι η Apple δεν περιλαμβάνει πλέον φορτιστή στο κουτί με κάθε αγορά iPhone, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα για ένα από τα αξεσουάρ φόρτισης της εταιρείας προκειμένου να αξιοποιήσουν στο έπακρο το iPhone 15 τους. 

Αν η Apple αποφασίσει να ακολουθήσει το δικό της δρόμο μέχρι το 2024, οι χρήστες θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν φορτιστές USB-C τρίτων κατασκευαστών για τη φόρτιση του iPhone 15, όμως αυτά τα αξεσουάρ δεν αναμένεται να είναι το ίδιο αποδοτικά όσο οι φορτιστές της ίδιας της Apple.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όμως αυτά τα αξεσουάρ δεν αναμένεται να είναι το ίδιο αποδοτικά όσο οι φορτιστές της ίδιας της Apple.

οκ οτι ψεμα υπαρχει για να μην βαλει usb type c.  ολες οι συσκευες του κοσμου type c και ναι η apple στην κοσμαρα της.μονο  η apple ξερει να φτιαχνει φορτιστες

• Like 13
  • Thanks 7
Δημοσ.

Σχόλια για το πώς η κακια ΕΕ παρεμβαίνει στα εσωτερικά των εταιρειών και η γραφειοκρατία της φταίει για όλα τα στραβά του ηλιακού συστήματος σε 3...2...1...

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, poulinos είπε

μονο  η apple ξερει να φτιαχνει φορτιστες

εχω την εντυπωση πως τους φτιαχνει η Delta electronics

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, anonymous999 είπε

Σχόλια για το πώς η κακια ΕΕ παρεμβαίνει στα εσωτερικά των εταιρειών και η γραφειοκρατία της φταίει για όλα τα στραβά του ηλιακού συστήματος σε 3...2...1...

Η ΕΕ για αρχή είχε υποχρεώσει στο παρελθόν την Apple να βάλει USB-C για την ελαχιστοποίηση των ρύπων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών.

Δεν διάβασες το άρθρο, δεν αποτρέπει την Apple από το να κάνει γρηγορότερους φορτιστές USB-C, λέει ότι το να χρησιμοποιήσει λογισμικό ώστε να κάνει την φόρτιση USB-C από άλλη πηγή ταχυφόρτησης πιο αργή επίτηδες ώστε ο κόσμος να αγοράζει ντε και καλά του φορτιστές της Apple αποκλειστικά, αυτό λένε δεν είναι επιτρεπτό και αυτό γιατί υπάρχουν ταχυφορτιστές από όλες τις εταιρίες με USB-C (άρα universal) και το να κάνεις τέτοια κίνηση θα αναγκάσει τον κόσμο να πετάξει τους παλιότερους φορτιστές και να πάρει καινούργιους δημιουργώντας επιπλέον ηλεκτρονικά απόβλητα χωρίς λόγο. Ουσιαστικά οι μόνο κερδισμένοι θα είναι οι χρήστες της Apple από αυτή την απαγόρευση.

Καλύτερα να τους άφηναν να γίνουν όσο πιο τρόμπες θέλουν, να κλειδώσουν τον εαυτό τους έξω από την παγκόσμια αγορά και όποιος έχει iPhone να μην μπορεί να υπάρξει πουθενά που δεν υποστηρίζεται από την εταιρία. Οποιοσδήποτε έχει άλλο κινητό με οποιονδήποτε (ταχυ)φορτιστή USB-C μπορεί να φορτίσει το κινητό του οπουδήποτε υπάρχει σταθμός φόρτισης, μόνο οι χρήστες της Apple θα είναι τα καημένα που αν δεν έχουν τον σωστό φορτιστή μέχρι τώρα δεν μπορούσαν καν να φορτίσουν επειδή τα iPhone άκουσον άκουσον δεν έχουν USB-C θύρα καν, αλλά αγοράζουν iPhone για το prestige!

Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει πως προσπαθεί η Apple να περιορίσει τις δικές τις συσκευές και τους δικούς της πελάτες, δεν θα αγόραζα ποτέ προϊόν της Apple με τέτοια δυστοπική συμπεριφορά απέναντι στις συσκευές που σου πουλάει, μέσω λογισμικού κάνει το κινητό πιο αργό μετά από κάποια χρόνια ώστε να σε υποχρεώσει να πάρεις καινούργιο, κάνει την μπαταρία να κρατάει λιγότερο μετά από καιρό πάλι μέσω λογισμικού, αποτρέπει την διόρθωση των συσκευών της από τρίτους και υπερχρεώνει μια απλή διόρθωση στους δικούς της τεχνικούς κτλ δημιουργώντας ένα σωρό ηλεκτρονικά απόβλητα που μας αφορούν όλους.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 4
  • Confused 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostasfalcon είπε

Μην το κάνετε αυτό ρε παιδιά στα Ποστ…. Είναι τρομερά κουραστικό και τα μάτια 👎😡

εγω ειμαι σε dark mode και βρηκα την λυση

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lneam είπε

Το θέμα είναι να καταλάβουν αυτοί που το κάνουν όχι να βρω εγώ κι εσύ λύση για να διαβάζουμε αυτά που γράφουν αλλιώς θα μείνουν αδιάβαστα…

Ειλικρινά την επόμενη φορά που θα δω τέτοιο post θα το αναφέρω στο διαχειριστή…

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, lneam είπε

Εγώ είμαι σε dark mode παντού γιατί έχω την Odyssey G9, και το να έχω 49 ιντσών λευκή οθόνη μπροστά μου σε όλο το οπτικό εύρος είναι για να τυφλωθείς. Αλλά το έβγαλα για λίγο να δω τι εννοεί ο από πάνω και συμφωνώ, δεν φαίνεται καθόλου ωραίο.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Thanks 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, poulinos είπε

όμως αυτά τα αξεσουάρ δεν αναμένεται να είναι το ίδιο αποδοτικά όσο οι φορτιστές της ίδιας της Apple.

οκ οτι ψεμα υπαρχει για να μην βαλει usb type c.  ολες οι συσκευες του κοσμου type c και ναι η apple στην κοσμαρα της.μονο  η apple ξερει να φτιαχνει φορτιστες

Η apple ίσως είναι η μόνη που δεν ξέρει ;p

33 λεπτά πριν, kostasfalcon είπε

Μην το κάνετε αυτό ρε παιδιά στα Ποστ…. Είναι τρομερά κουραστικό για  τα μάτια 👎😡

Θα συμφωνήσω και εγώ. Πως το καταφέρουν αυτό; Copy paste από VS-Code?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει πως προσπαθεί η Apple να περιορίσει τις δικές τις συσκευές και τους δικούς της πελάτες, δεν θα αγόραζα ποτέ προϊόν της Apple με τέτοια δυστοπική συμπεριφορά απέναντι στις συσκευές που σου πουλάει, μέσω λογισμικού κάνει το κινητό πιο αργό μετά από κάποια χρόνια ώστε να σε υποχρεώσει να πάρεις καινούργιο, κάνει την μπαταρία να κρατάει λιγότερο μετά από καιρό πάλι μέσω λογισμικού, αποτρέπει την διόρθωση των συσκευών της από τρίτους και υπερχρεώνει μια απλή διόρθωση στους δικούς της τεχνικούς κτλ δημιουργώντας ένα σωρό ηλεκτρονικά απόβλητα που μας αφορούν όλους.

Τι κανει η Apple?? Που τα άκουσες αυτα πραγματικά? Γενικά απο το post σου φαίνεται ότι δεν έχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου iphone και απλά γράφεις οτι βλακεία διαβάσεις απο εδώ και εκει!

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 2
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
On 08/05/2023 at 15:05, kostasfalcon said:

Μην το κάνετε αυτό ρε παιδιά στα Ποστ…. Είναι τρομερά κουραστικό για  τα μάτια 👎😡

μαλλον εισαι σε white theme διοτι σε  dark βγαινει μια χαρα.

On 08/05/2023 at 15:40, manolis940 said:

Η apple ίσως είναι η μόνη που δεν ξέρει 😜

Θα συμφωνήσω και εγώ. Πως το καταφέρουν αυτό; Copy paste από VS-Code?

ειρωνικα το ειπα οτι ξερει :)

On 08/05/2023 at 14:56, lneam said:

εχω την εντυπωση πως τους φτιαχνει η Delta electronics

για λογαριασμο της apple:P .θα μου πεις τα μισα πραγματα τριτες εταιρειες τα φτιαχνουν.οθονες,φορτιστες,μπαταριες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...