sotiris123 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Καλησπέρα. Έχω ένα σετ poweline av1000 pa-7417p και τα έχω κουμπώσει στο σπίτι σε 100άρα σύνδεση OTE. (Modem speedport plus). Με τα powrline ποιάνω περίπου 97-98 mbps. Θα χρειαστώ και ένα τρίτο ασύρματο. Απλά σε μονό βρίσκω μόνο av600. Θα δουλεύει με τα av1000? Και τέλος με το av600 θα τερματίζει η ταχύτητα με ethernet? Αν μπορείτε να προτείνετε και κάποιο μήπως δεν το εχω δει θα ήμουν ευγνώμον.
achilles_g_ Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Γνώμη μου είναι να βάλεις αγγελία τα powerline και να πας σε σύστημα mesh. To 3o θα το χρυσοπληρώσεις. Επειδή όλα τα powerline δεν δουλεύουν με το ίδιο πρωτόκολλο, καλύτερα να ρωτήσεις την tp link για συμβατότητα. Επίσης κανένας δεν ξέρει στην πρίζα που θα βάλεις το 3ο την ταχύτητα με την οποία θα βλέπεο το ένα το άλλο.
poulinos Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 On 07/05/2023 at 22:38, sotiris123 said: Καλησπέρα. Έχω ένα σετ poweline av1000 pa-7417p και τα έχω κουμπώσει στο σπίτι σε 100άρα σύνδεση OTE. (Modem speedport plus). Με τα powrline ποιάνω περίπου 97-98 mbps. Θα χρειαστώ και ένα τρίτο ασύρματο. Απλά σε μονό βρίσκω μόνο av600. Θα δουλεύει με τα av1000? Και τέλος με το av600 θα τερματίζει η ταχύτητα με ethernet? Αν μπορείτε να προτείνετε και κάποιο μήπως δεν το εχω δει θα ήμουν ευγνώμον. ναι θα συνεργαστει. αν δεν το παρεις ασυρματο μπορεις να βαλεις πανω ενα adsl/vdsl modem router που μπορει να σου περισσευει και να το κανεις να παιξει ως access point. υπαρχει γενικοτερα backward compatibility ΣΥΝΗΘΩΣ.εξαιρεση ειναι τα devolo magic με τα πιο παλια devolo powerlines. το αν θα τερματισεις την ταχυτητα ειναι σχετικο.εξαρτατε ποσο θα παιξει το link αναμεσα στα powerlines.με το tpplc μπορεις να δεις τις ταχυτητες.απο οτι βλεπεις κρατα το μισο.αν βλεπεις link στα 200 τοτε το μεγιστο θα ειναι 100.προσοχη σε powerlines πχ tp link 4010p kit που ενω ειναι homeplug 500/600 mbit στην πραξη δεν παει πανω απο 100 γιατι δεν εχει gigabit ethernet αλλα fast ethernet.
sotiris123 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα και πάλι, από τότε άλλαξαν τα πράγματα και πάμε σε άλλο setup. Το νέο σπίτι λοιπόν είναι μεζονέτα σαλόνι ο κάτω όροφος (περίπου 40 m2) και άλλα τόσα ο πάνω (2 Υ/Δ). Κάτω θα μπει το modem/ router σε ενιαία σαλονο-κουζίνα. Πως θα έχουμε πάνω internet για κινητά και tablet? Αν πάμε στη λύση με το adsl router (υπάρχει ένα tplink w8970 το οποίο δεν πρέπει να έχει 5g) θα υπάρχει πρόβλημα να περαστεί καλώδιο ethernet που θα ενώνει του δύο ορόφους εξωτερικά (λόγω καιρικών συνθηκών)? Και τέλος θα μπουν homepod mini για χρήση matter over thread θα έχω κάποιο πρόβλημα με αυτή τη λύση? Είμαι ανοιχτός σε κάθε λύση χωρίς να ξεφύγουμε στα χρήματα.
achilles_g_ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Η λύση με το καλώδιο είναι η καλύτερη και πάνω βάζεις ένα ap. Χωρίς καλώδιο πας σε λύση mesh (px deco)
sotiris123 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Λέω να καταλήξω στη λύση με DECO και αν δω τίποτα προβλήματα θα τραβήξω καλώδιο και στο 2ο DECO που θα είναι στο πάνω όροφο. Σκέφτομαι για 2πλο ΚΙΤ M4. Βλέπω διαφορές στις εκδόσεις v2 και v4 (τιμή). Υπάρχει λόγος να δώσω τα παραπάνω λεφτά για v4? ΣΕ αυτά τα χρήματα (έως 100) υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορώ να πάρω? Και τέλος υπάρχει λόγος να κάνω υπέρβαση και να πάω σε wifi 6? η είναι περιττό? Για 100άρα ταχύτητα internet θα το χρησιμοποίησω.
Λύση poulinos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Λύση Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 19 hours ago, sotiris123 said: Λέω να καταλήξω στη λύση με DECO και αν δω τίποτα προβλήματα θα τραβήξω καλώδιο και στο 2ο DECO που θα είναι στο πάνω όροφο. Σκέφτομαι για 2πλο ΚΙΤ M4. Βλέπω διαφορές στις εκδόσεις v2 και v4 (τιμή). Υπάρχει λόγος να δώσω τα παραπάνω λεφτά για v4? ΣΕ αυτά τα χρήματα (έως 100) υπάρχει κάτι καλύτερο που μπορώ να πάρω? Και τέλος υπάρχει λόγος να κάνω υπέρβαση και να πάω σε wifi 6? η είναι περιττό? Για 100άρα ταχύτητα internet θα το χρησιμοποίησω. εβαλα πριν λιγο καιρο σε ενα σπιτι 3 x m4 και ενα M3 για ταχυτητα 500Mbit. τα εκανα ολα με καλωδιο ως access points. τα επιανα τα 500 mbit χωρις προβλημα. το M3 που παιζει σε REpeater mode πιανει καμια 300αρα λογω εμποδιων και τοιχων (παλιο σπιτι). σε αυτα τα λεφτα η αληθεια ειναι οτι δεν θα βρεις κατι καλυτερο. και fritz παιζουν και ubiquiti παιζουν αλλα πας σε αλλες τιμες. wifi 6 για 100 Mbit ειναι λιγο υπερβολη εκτος αν θες να εισαι πιο Futureproof αν και παμε και για wifi 7 σιγα σιγα.αλλα ναι δεν θα κερδισεις κατι το τρελο. διαφορα v2 με v4 δεν ξερω αλλα θα πηγαινα στα πιο new γιατι στα πιο παλια καποια στιγμη θα τερματισει η υποστηριξη. ενας απο τους λογους που νευριαζω με την tp link ειναι τα απειρα version revisions. αν μπορεις να ριξεις καλωδιο καντο παντως.θα ειναι μερα με την νυχτα. wifi 6 θα χρειαστεις μονο αν θες να κανεις μεγαλες μεταφορες αρχειων. On 22/06/2023 at 09:52, achilles_g_ said: Η λύση με το καλώδιο είναι η καλύτερη και πάνω βάζεις ένα ap. Χωρίς καλώδιο πας σε λύση mesh (px deco) ειτε Mesh ειτε οχι η λυση των Repeaters δεν ειναι οτι καλυτερο ειδικα αμα μιλαμε για 200 και 500Mbps συνδεσεις. On 20/06/2023 at 19:02, sotiris123 said: Καλησπέρα και πάλι, από τότε άλλαξαν τα πράγματα και πάμε σε άλλο setup. Το νέο σπίτι λοιπόν είναι μεζονέτα σαλόνι ο κάτω όροφος (περίπου 40 m2) και άλλα τόσα ο πάνω (2 Υ/Δ). Κάτω θα μπει το modem/ router σε ενιαία σαλονο-κουζίνα. Πως θα έχουμε πάνω internet για κινητά και tablet? Αν πάμε στη λύση με το adsl router (υπάρχει ένα tplink w8970 το οποίο δεν πρέπει να έχει 5g) θα υπάρχει πρόβλημα να περαστεί καλώδιο ethernet που θα ενώνει του δύο ορόφους εξωτερικά (λόγω καιρικών συνθηκών)? Και τέλος θα μπουν homepod mini για χρήση matter over thread θα έχω κάποιο πρόβλημα με αυτή τη λύση? Είμαι ανοιχτός σε κάθε λύση χωρίς να ξεφύγουμε στα χρήματα. a. καλο θα ηταν να περαστει καλωδιο μεχρι πανω για να παιξει ως access point οτι μπει.δεν αξιζει να βαλεις ενα παλιο tp link που δεν εχει 5ghz. οποτε το ξεχνας αυτο.οποτε αν μπορεις να ριξεις καλωδιο πας σε access point ειτε Mesh ειτε οχι ειτε Wifi 6 ειτε wifi5 .αναλογως τι θες δηλαδη. εξωτερικα μπορεις να το περασεις το καλωδιο απλα θα παρεις Utp εξωτερικου χωρου.και δεν θα παθει τιποτα. to 8970 δεν εχει 5ghz.
sotiris123 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Τέλεια. Σε ευχαριστώ πολύ. Θα πάω σε ένα διπλό κιτ Μ4 v4. Και από καυκά βλέπω utp εξωτερικού χώρου Πχ θα είμαι οκ; 1
poulinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 16 hours ago, sotiris123 said: Τέλεια. Σε ευχαριστώ πολύ. Θα πάω σε ένα διπλό κιτ Μ4 v4. Και από καυκά βλέπω utp εξωτερικού χώρου Πχ θα είμαι οκ; ναι μια χαρα ειναι
sotiris123 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Καλημέρα και πάλι μία τελευταία ερώτηση. Τα v4 τελικά θέλουν +15 ευρώ από ότι τα v2. Έψαξα στη tplink και φαίνεται οι διαφορές του να είναι αυτές: αυτά τα 2 (εκτός του reboot schedule) είναι κάτι που αξίζει να δώσω τα παραπάνω χρήματα? Reboot schedule noip DDNS/DynDNS on/off smart DHCP switch under Access point mode
poulinos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 2 hours ago, sotiris123 said: Καλημέρα και πάλι μία τελευταία ερώτηση. Τα v4 τελικά θέλουν +15 ευρώ από ότι τα v2. Έψαξα στη tplink και φαίνεται οι διαφορές του να είναι αυτές: αυτά τα 2 (εκτός του reboot schedule) είναι κάτι που αξίζει να δώσω τα παραπάνω χρήματα? Reboot schedule noip DDNS/DynDNS on/off smart DHCP switch under Access point mode δεν μπορω να σου πω αν αξιζει.θα προτιμουσα αλλη εταιρεια πχ avm,devolo αλλα οκ.αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι τα v4 ειναι πιο νεο hardware και θα εχουν παραπανω υποστηριξη απο οτι το V2 που παιζει να εχει τελειωσει η υποστηριξη του ηδη.δυστυχως η tp link φτιαχνει 100versions και σιγα σιγα τα παλια versions τα αφηνει στην ακρη.πολυ κακη κινηση.για αυτο προτιμω τα avm διοτι και 3-4 χρονια μετα βλεπεις να υποστηριζουν τα νεα fritz!os. και ο smart dhcp αν ειναι αυτο που θυμαμαι ηταν λιγο βλακεια.προτιμω On/off dhcp παρα να αποφασιζει το powerline/repeater αν θελω dhcp ή οχι. 1
sotiris123 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2023 Τελικά πήρα τα m4 v2.0 στα 80 ευρώ. Κάποιες απορίες. 1ον) δεν μπορώ να βρω πως επιλέγεις μέσα από την εφαρμογή της tp link 2.4 η 5 ghz. Το κάνει αυτόματα άρα δεν ξέρω που έχει συνδεθεί η κάθε συσκευή (apple) οπότε αν θέλω να συνδέσω κάποιο αντικείμενο που υποστηρίζει μόνο 2.4 πως θα το κάνω; 2ον) στο guest δεν μπορώ να ορίσω όριο; 3ον) στη φωτογραφία που ανέβασα τι επιλέγω; Και 4ον) βλέπω πολύ καλό ping αλλά κάποιες φορές βλέπω μεγάλες διαφορές στη ταχύτητα. Πχ τώρα μετράω 100mbps (μέγιστα γραμμής) και μετά από 10 λεπτά 85 (μέσω speedtest). Τέλος αν συνδεθώ στο wifi έχω καλύτερο upload. από 10 πέφτει στα 7-8. Το 1ο deco είναι συνδεδεμένο στο router/modem της κοσμοτε (speedoort plus) στη θύρα 2 (όχι στη lan/wan του modem) και η απόσταση των 2 deco είναι περίπου 6 μέτρα σε ευθεία γραμμη (με 2 ενδιάμεσους τοίχους και 1 πόρτα μόνιμα κλειστή και το 1 deco πίσω από φακέλους βιβλιοθήκης. Κάνω κάτι λάθος;
poulinos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 On 11/07/2023 at 23:45, sotiris123 said: Τελικά πήρα τα m4 v2.0 στα 80 ευρώ. Κάποιες απορίες. 1ον) δεν μπορώ να βρω πως επιλέγεις μέσα από την εφαρμογή της tp link 2.4 η 5 ghz. Το κάνει αυτόματα άρα δεν ξέρω που έχει συνδεθεί η κάθε συσκευή (apple) οπότε αν θέλω να συνδέσω κάποιο αντικείμενο που υποστηρίζει μόνο 2.4 πως θα το κάνω; 2ον) στο guest δεν μπορώ να ορίσω όριο; 3ον) στη φωτογραφία που ανέβασα τι επιλέγω; Και 4ον) βλέπω πολύ καλό ping αλλά κάποιες φορές βλέπω μεγάλες διαφορές στη ταχύτητα. Πχ τώρα μετράω 100mbps (μέγιστα γραμμής) και μετά από 10 λεπτά 85 (μέσω speedtest). Τέλος αν συνδεθώ στο wifi έχω καλύτερο upload. από 10 πέφτει στα 7-8. Το 1ο deco είναι συνδεδεμένο στο router/modem της κοσμοτε (speedoort plus) στη θύρα 2 (όχι στη lan/wan του modem) και η απόσταση των 2 deco είναι περίπου 6 μέτρα σε ευθεία γραμμη (με 2 ενδιάμεσους τοίχους και 1 πόρτα μόνιμα κλειστή και το 1 deco πίσω από φακέλους βιβλιοθήκης. Κάνω κάτι λάθος; εγω θα τα οριζα ως access point και οχι ως router για να μην εχω διπλα nat Κτλ. α.δεν βρισκω λογο να βαλεις αλλο ονομα στα 2,4 και αλλο στα 5 ωστε να διαλεγεις που θα συνδεθεις.αν μια συσκευη υποστηριζει 5 συνηθως παει εκει αυτοματα ενω αμα μια συσκευη ειναι μονο 2,4 τοτε θα βλεπει και θα συνδεθει στα 2,4ghz. 2.δεν το ξερω. 3. σου απαντησα. 4. το wifi μπορει να επηρεαστει απο διαφορα .αν μπορεις και το δευτερο deco να το βαζες με καλωδιο εννοειται θα ηταν καλυτερα.ισως ειναι οριακα η αποσταση μεταξυ τους. σε Lan θυρα το βαζεις οπως και σωστα εκανες και οχι στην wan του speedort. 5.μην θαβεις το deoc πισω απο 10000 εμπορια πχ φακελους βιβλιοθηκης.το πνιγεις. 1
sotiris123 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2023 Τέλεια σε ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω και σε τελείως ανοιχτό χώρο μήπως φταίει αυτό. Ο λόγος για το 2.4 ghz/5ghz είναι πχ αν θέλω να προσθέσω μία συσκευή (σκούπα/εκτυπωτής κλπ) που δεν υποστηρίζουν 5ghz. Για να το κάνω αυτό συνδεόμουν χειροκίνητα στο 2.4 του μοδεμ και μετά έκανα τη σύνδεση με τη συσκευή. Τώρα θα το αναγνωρίζει αυτόματα το 2.4?
poulinos Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 17 hours ago, sotiris123 said: Ο λόγος για το 2.4 ghz/5ghz είναι πχ αν θέλω να προσθέσω μία συσκευή (σκούπα/εκτυπωτής κλπ) που δεν υποστηρίζουν 5ghz. Για να το κάνω αυτό συνδεόμουν χειροκίνητα στο 2.4 του μοδεμ και μετά έκανα τη σύνδεση με τη συσκευή. Τώρα θα το αναγνωρίζει αυτόματα το 2.4? σωστα.θα αναγνωριζει αυτοματα μονο τα 2.4 ghz.τα 5 δεν θα τα βλεπει καν σαν να μην υπαρχουν 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα