Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

οι δικες μου που ειναι αδεσποτες δηλαδη ερχονται σπιτι για φαι και υπνο μονο, κοιμουνται βαρια ενα 8ωρο.

θα κοιμούνται και εκτός σπιτιού.

Βέβαια υπάρχουν και εποχικές διακυμάνσεις.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, katerina200 είπε

Συμφωνώ απόλυτα. Ειδικά οι γάτες. Βλέπω πως δεν είναι χαρούμενη στο διαμέρισμα. Ο σκύλος εντάξει θα βγει βόλτες, η γάτα; Αναρωτιέμαι αν για αυτό κοιμούνται τόσο, όχι γιατί θέλουν ή γιατί μεγαλώνουν, αλλά γιατί δεν έχουν τι να κάνουν ή τι να δουν στο σπίτι. 

Δεν ειναι ο κανόνας αυτό που λες. Με την δική σου γάτα κάτι συμβαίνει και πρέπει να το ψάξεις. Δεν είμαι τόσο γνώστης ώστε να σου βρω έστω με πιθανότητες τι γίνεται με την γάτα σου. Αλλά για κάθε έναν που έχει γάτα με παρόμοια θέματα εγώ του βρίσκω άλλους 20 με γάτες που είναι και φαίνονται μια χαρά. Υπάρχουν σημάδια μέσα από τα οποία βλέπεις την διάθεση του ζώου. 

Την έφερες στο σπίτι από τον δρόμο ή καταφύγιο; Έχει μεγαλώσει η γάτα με την μάνα της; 

12 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Όσες γάτες βλέπω στα διαμερίσματα έχουν κακή ψυχολογία, είναι αντικοινωνικές, φοβούνται και αγρεύουν εύκολα. Καμία σχέση με τα χαρούμενα, παιχνιδιάρικα και κοινωνικά γατιά της αυλής. Επίσης ως αιλουροειδή θέλουν αρκετό ύπνο την ημέρα, και έχουν μεγάλη δραστηριότητα το βράδια...

Κάθε γάτα έχει την δική της προσωπικότητα, είτε είναι του σπιτιού, είτε του δρόμου. Αυτά τα χαρακτηριστικά που λες τα συναντας και στις 2 κατηγορίες γατών. Το βράδυ μερικές γάτες κυκλοφορούν στον δρόμο επειδή έχει λιγότερους ανθρώπους και δεν φοβούνται τόσο όσο το πρωί. Κατά τα λοιπά, υπό συνθηκες σπιτιού, το βράδυ όλα τα ζώα πέφτουν για υπνο, μερικά κοιμούνται πολλές ώρες και το πρωί. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ειναι ο κανόνας αυτό που λες. Με την δική σου γάτα κάτι συμβαίνει και πρέπει να το ψάξεις. Δεν είμαι τόσο γνώστης ώστε να σου βρω έστω με πιθανότητες τι γίνεται με την γάτα σου. Αλλά για κάθε έναν που έχει γάτα με παρόμοια θέματα εγώ του βρίσκω άλλους 20 με γάτες που είναι και φαίνονται μια χαρά. Υπάρχουν σημάδια μέσα από τα οποία βλέπεις την διάθεση του ζώου. 

Την έφερες στο σπίτι από τον δρόμο ή καταφύγιο; Έχει μεγαλώσει η γάτα με την μάνα της; 

Κάθε γάτα έχει την δική της προσωπικότητα, είτε είναι του σπιτιού, είτε του δρόμου. Αυτά τα χαρακτηριστικά που λες τα συναντας και στις 2 κατηγορίες γατών. Το βράδυ μερικές γάτες κυκλοφορούν στον δρόμο επειδή έχει λιγότερους ανθρώπους και δεν φοβούνται τόσο όσο το πρωί. Κατά τα λοιπά, υπό συνθηκες σπιτιού, το βράδυ όλα τα ζώα πέφτουν για υπνο, μερικά κοιμούνται πολλές ώρες και το πρωί. 

Νομίζω ότι η δικιά μου δεν είναι χαρούμενη και πως θα ήταν χαρούμενη αν έβγαινε έξω. Πιστεύω έτσι είναι ο χαρακτήρας της, αυτό που θέλει. 

Αρκετά on point αυτό το σχόλιο που γράφτηκε για τη διαφορά της συμπεριφοράς, καθώς η γάτα μου είναι όλα όσα έγραψε, αντικοινωνική κλπ, και οι γάτες έξω είναι φιλικές, τις χαϊδεύω κιόλας ακόμη και αν δεν με έχουν ξαναδεί πριν και βγάζουν άλλη ενέργεια, ακόμη κι αν είναι βρώμικες ή με κομμένο αυτί. Αν έρθει στο σπίτι κάποιος, η δικιά μου όχι δε θα έρθει για χάδια, αλλά θα κρυφτεί στο πιο κρυμμένο μέρος του σπιτιού και μπορεί να μείνει και εκεί μέχρι να φύγει ο κόσμος. Ούτε τουαλέτα , ούτε φαγητό, τίποτα. Τρέχει να κρυφτεί με το που ακούει το κουδούνι ή με το που ακούει ξένη φωνή. Μια φορά κρύφτηκε επειδή άκουσε ξένη φωνή από ένα βίντεο στο YouTube.... και νόμιζε κάποιος είχε έρθει σπίτι. 

Επεξ/σία από katerina200
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, katerina200 είπε

Νομίζω ότι η δικιά μου δεν είναι χαρούμενη και πως θα ήταν χαρούμενη αν έβγαινε έξω. Πιστεύω έτσι είναι ο χαρακτήρας της, αυτό που θέλει. 

Αρκετά on point αυτό το σχόλιο που γράφτηκε για τη διαφορά της συμπεριφοράς, καθώς η γάτα μου είναι όλα όσα έγραψε, αντικοινωνική κλπ, και οι γάτες έξω είναι φιλικές, τις χαϊδεύω κιόλας ακόμη και αν δεν με έχουν ξαναδεί πριν και βγάζουν άλλη ενέργεια, ακόμη κι αν είναι βρώμικες ή με κομμένο αυτί. Αν έρθει στο σπίτι κάποιος, η δικιά μου όχι δε θα έρθει για χάδια, αλλά θα κρυφτεί στο πιο κρυμμένο μέρος του σπιτιού και μπορεί να μείνει και εκεί μέχρι να φύγει ο κόσμος. Ούτε τουαλέτα , ούτε φαγητό, τίποτα. Τρέχει να κρυφτεί με το που ακούει το κουδούνι ή με το που ακούει ξένη φωνή. Μια φορά κρύφτηκε επειδή άκουσε ξένη φωνή από ένα βίντεο στο YouTube.... και νόμιζε κάποιος είχε έρθει σπίτι. 

Ποσο καιρό την έχεις ;

Και εμένα η γάτα μου είναι antisocial τύπος, αλλά με τον καιρό συνήθισε και ξένους 

Γενικά δεν υπάρχει κάτι στάνταρ με τα γατιά, η γυναίκα μου είχε 3-4 και όλα ήταν όλη μέρα αγκαλιά με τους ανθρώπους και φουλ κοινωνικά 

Αυτή που έχουμε τώρα είναι το ακριβώς αντίθετο…

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Καταρχήν δεν βάζω κανόνες και δεύτερον δεν έχω γάτα φυλακισμένη. Εσείς όμως που έχετε θα πρέπει να γνωρίζεται ότι στα αιλουροειδή αρέσει πολύ ο ύπνος, η ελευθερία στη φύση και οι κοινωνίες με άλλα ζώα του σιναφιού τους. Αυτά είναι κανόνας.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλη είχε γάτα ράτσας και εκεί που την άφηνε την γάτα, εκεί την έβρισκε. Της έκανε μπάνιο χωρίς πρόβλημα, της έκοβε νύχια χωρίς πρόβλημα κλπ. Δεν ανέβηκε ποτέ πουθενά πέρα από το κρεβάτι και τον καναπέ. Την έπαιρνε σε τσαντούλα με ανοιχτό το πάνω μέρος και καθόταν και κοιταζε. Άλλο ζώο. Ήρεμο ζώο. Αυτό το γατί ήταν για διαμέρισμα. Άλλος χαρακτήρας. 

23 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ποσο καιρό την έχεις ;

Και εμένα η γάτα μου είναι antisocial τύπος, αλλά με τον καιρό συνήθισε και ξένους 

Γενικά δεν υπάρχει κάτι στάνταρ με τα γατιά, η γυναίκα μου είχε 3-4 και όλα ήταν όλη μέρα αγκαλιά με τους ανθρώπους και φουλ κοινωνικά 

Αυτή που έχουμε τώρα είναι το ακριβώς αντίθετο…

Γύρω στον χρόνο. Αδέσποτο ήταν, τα είχαν βρει κάποιοι και τα φρόντιζαν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Μια χαρά είναι τα ζώα στα διαμερίσματα και αυτό το δείχνουν με την συμπεριφορά τους, αν έχουν πρόβλημα με κάτι η είναι δυστυχισμένα επίσης το δείχνουν και ο κάθε ιδιοκτήτης οφείλει να δει που είναι το πρόβλημα. 

Γνωρίζω άπειρο κόσμο με γάτες και μάλιστα σε μικρά σπίτια που δεν παρουσιάζουν τα θέματα της γάτας της ts. Γάτες που τις υιοθέτησαν από καταφύγια, γάτες μέσα σε κλουβιά, γάτες στον δρόμο που βρέθηκαν με προβλήματα υγείας και έχρηζαν κτηνιατρικής αντιμετώπισης, καλύτερα περνάνε στα σπίτια από ότι πριν. 

Τώρα το τι συμβαίνει με την γάτα της ts, οφείλει να ψάξει να το βρει. 

Η συγκριση λοιπον ειναι φυλακισμενη γατα σε διαμερισμα vs νεκρη γατα απο αρρωστιες και προβληματα υγειας.

οκ! σιγουρα η ζωντανη γατα ειναι καλύτερα.

η δικια μου η γατα παντως, κανει παρεα με τον πυγμαλιωνα διπλα (και αυτος αδεσποτο αγριμι που με 2 χρονια royal canin εγινε λουστρινι. Ψιλοσκυλοποιηθηκε αυτος 2 χρονια στον κηπο). Πρεπει να εκαναν εξορμηση παρεα χτες, γιατι γυρισαν γεματες τζιβιτζιλονια. Τωρα κοιμαται μεσα στο κρεββατι μου. Εντός λιγων λεπτων θα βγει εξω στον κηπο να αλητεψει το βραδυ σαν γνήσιο αρπακτικο.

Εγω ζωντανο μεσα σε σπιτι με τον τσαμπουκα δεν το κρατάω! και ας αυξανονται οι πιθανοτητες να καταληξει νεκρο. Αν και να πω την αληθεια, ο Αχιλλεας διπλα (θεος συγχωρεστον) παντα προβληματα υγειας ειχε μεσα στο σπιτι. Τελικα πεθανε απο τα νεφρα του και το παχος. Ειχε φτασει 9 κιλα.

Καλυτερα μιας ωρας ελεύθερη ζωή, παρα 40 χρονια σκλαβια και φυλακη!

Υ.γ Υποψιν οτι ειναι 6 χρονων (τον Ιουλιο περιπου) και ουσιαστικα δεν εχει αρρωστησει ποτέ. Μια φορα μονο της εδωσα vibramicyn για κανα 3ημερο επειδη ηταν νωχελικη.

Επεξ/σία από andreaspA
Δημοσ.

Τελικά όσα παιχνίδια και να της δώσω, όσα ψεύτικα ποντίκια κι αν έχει, όσες λιχουδιές και να της δώσω να την ξεγελάσω, αυτό που της λείπει από τον έξω κόσμο και την φύση, δε θα το αντικαταστήσει τίποτα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, katerina200 είπε

Τελικά όσα παιχνίδια και να της δώσω, όσα ψεύτικα ποντίκια κι αν έχει, όσες λιχουδιές και να της δώσω να την ξεγελάσω, αυτό που της λείπει από τον έξω κόσμο και την φύση, δε θα το αντικαταστήσει τίποτα. 

που μενεις? αθηνα? σε ποια περιοχη?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, andreaspA είπε

Η συγκριση λοιπον ειναι φυλακισμενη γατα σε διαμερισμα vs νεκρη γατα απο αρρωστιες και προβληματα υγειας.

οκ! σιγουρα η ζωντανη γατα ειναι καλύτερα.

η δικια μου η γατα παντως, κανει παρεα με τον πυγμαλιωνα διπλα (και αυτος αδεσποτο αγριμι που με 2 χρονια royal canin εγινε λουστρινι. Ψιλοσκυλοποιηθηκε αυτος 2 χρονια στον κηπο). Πρεπει να εκαναν εξορμηση παρεα χτες, γιατι γυρισαν γεματες τζιβιτζιλονια. Τωρα κοιμαται μεσα στο κρεββατι μου. Εντός λιγων λεπτων θα βγει εξω στον κηπο να αλητεψει το βραδυ σαν γνήσιο αρπακτικο.

Εγω ζωντανο μεσα σε σπιτι με τον τσαμπουκα δεν το κρατάω! και ας αυξανονται οι πιθανοτητες να καταληξει νεκρο. Αν και να πω την αληθεια, ο Αχιλλεας διπλα (θεος συγχωρεστον) παντα προβληματα υγειας ειχε μεσα στο σπιτι. Τελικα πεθανε απο τα νεφρα του και το παχος. Ειχε φτασει 9 κιλα.

Καλυτερα μιας ωρας ελεύθερη ζωή, παρα 40 χρονια σκλαβια και φυλακη!

Θα προτιμούσα να ζήσω 1 χρόνο με ελευθερία, παρά 100 φυλακή. Όσο το σκέφτομαι νιώθω όλο και πιο άσχημα που έκανα τόσο κακό σε ένα ζωάκι. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Πέρσι ένας κύριος μας χτύπησε το κουδούνι, έψαχνε την γάτα του. Περνώντας (όπως μου είπε) με το αυτοκίνητο, τα παιδάκια κρατούσαν την γάτα στο πίσω κάθισμα, ξαφνικά το γατί σαλτάρει έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Άφαντο το γατί... στην αναζήτηση της ελευθερίας.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, katerina200 είπε

Θα προτιμούσα να ζήσω 1 χρόνο με ελευθερία, παρά 100 φυλακή. Όσο το σκέφτομαι νιώθω όλο και πιο άσχημα που έκανα τόσο κακό σε ένα ζωάκι. 

Σκέψου οτι εξω κινδυνεύει και από φολες και από διάφορους ψυχοπαθείς που κακοποιούν και σκοτώνουν γατάκια. Ισα ισα που έδωσες μια ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να εχει μια καλη ζωη και σιγά σιγά θα ηρεμήσει.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Τι εννοείς δεν βγαίνει έξω πάρα μόνο μπαλκόνι; Δεν φανταζομαι να την αφήνεις να βγαίνει σαν αδέσποτη στον δρόμο μέχρι να γυρίσει πίσω μόνη της. Ούτε σε κήπο θα πρότεινα χωρίς μέτρα ασφαλείας γιατί μπορεί να το σκάσει. 

Εμενα η δικια μου μια χαρα βγαινει στην πισω αυλη (ισογειο, με γατισιο τροπο εχει προσβαση και στο δρομο ή σε γειτονικες αυλες) και δεν το σκαει. Ισα ισα που αμα βγει εξω και κανει τη βολτα της, μετα απο καμποση ωρα ερχεται μονη της και γκρνιαζει να της ανοιξω να μπει μεσα.

Δε νομιζω οτι ειναι χαζες οι γατες, οκ, ανθρωποι δεν ειναι, αλλα μπορουν να αντιληφθουν οτι δεν τις "συμφερει" να το σκασουν απο εκει που ξερουν οτι εχουν μονιμα φαι νερο και στεγη.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, katerina200 είπε

Σε εσένα έτυχε όσες γάτες βρίσκεις σε δρόμους και αυλές να έρχονται προς εσένα και να τις αγγίζεις. Σε εμένα το 80-90% των γατιών που θα δω στον δρόμο δεν πλησιάζουν καν και αν εγώ κινηθώ προς αυτά έστω και πολύ αργά τρέχουν να φύγουν. Τα ίδια πάνω κάτω και σε σπίτια επειδή είμαι άγνωστος. 

Παλιά είχαμε γάτες και όλα πήγαιναν περίφημα. Μιλάμε ένας γάτος προ 10ετιας τριβοταν τόσο πολύ στα πόδια μας που μερικές φορές τον πατήσαμε ενώ άλλες μπλεχτηκε με τα πόδια μας και παραλίγο να πέσουμε κάτω, κολλητήρι κυριολεκτικά. Να ανεβαίνει στο κρεββάτι μου και να μην μπορείς να τον βάλεις στο πάτωμα με τίποτα, πεταγόταν σαν ελατήριο στο κρεββάτι μου να κοιμηθεί μαζί μου. 

Αυτά που γράφεις με την γατα σου με στεναχωρουν. Δεν τα έχω συναντήσει από ελάχιστα ως καθόλου σε γάτες δικές μας ή συγγενών μας. Δυστυχώς κάτι συμβαίνει με την γατα σου, μάλλον ψυχολογικό, αλλά δεν ξέρω τι. Γνώμη μου, ψάξε να δεις αν υπάρχουν ειδικοί για τέτοια θέματα, κάτι σαν τους εκπαιδευτές σκύλων, στο εξωτερικό υπάρχουν και σηκώνουν και βίντεο στο youtube, στην Ελλαδιτσα δεν έχω ιδέα. Δείχνει να έχει σοβαρό θέμα η γατα σου. ☹️

Δημοσ.

Μου φαινεται αδιανοητο να φυγει η γατα μου και να μην γυρισει. Εδω ειναι το σπιτι της! Θα γυρισει ακριβως το δευτερολεπτο που ριχνει η αυτοματη ταιστρα το φαι, θα φαει και μετα θα την πεσει καπου να λιαστει. Συνηθως στον κηπο διπλα στην πισινα στα πλακακια που καινε περισσοτερο αυτο τον καιρο απο τα υπολοιπα σημεια.
Επισης εχει και ενα μερος εξω στον δρομο που τριβεται παντα εκει.
Κανει ο μικρος πατινι στον δρομο εξω (ειμαστε σε αδιεξοδο) και η γατα τον εχει απο πισω. παει και ερχεται. Παει και ερχεται. Αν δεν μπει ο μικρος μεσα, η γατα απο πισω του. Εχουν μια σχεση μισους-αγαπης. Αυτος της τραβαει την ουρα, την παταει με το πατινι, αυτη του αγριευει, του ριχνει και καμια ψιλογραντζουνια στα ποδια, μετα ο μικρος κλαιει, παει αυτη και τριβεται. 
παραξενο ζωντανο!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...