Haldol Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, Green Dragon είπε Διαβάζω για αυξημένα μεταξόνια και πλάτος. Το πλάτος αυξάνεται, εξωτερικά του αυτοκινήτου όμως. Το μεταξόνιο δεν έχει σχέση με την άνεση στη θέση του οδηγού. Ίσα- ίσα που έχω την αίσθηση ότι τα περισσότερα μικρά έχουν ολοένα και πιο άβολη καμπίνα, μιας και... «φουσκώνουν» όλα μέσα, με τις ίδιες όμως διαστάσεις. Εφόσον είσαι 1,90+ που λες δε ξέρω πως θα γίνει να βολευτείς σε κάτι λιγότερο από super mini (B-seg). Εδώ εγώ που'μαι στην καλύτερη θάμνος (1,68) και δε μπορώ να βολευτώ σε ορισμένα city car (A-seg). 1
Green Dragon Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, Haldol είπε Το πλάτος αυξάνεται, εξωτερικά του αυτοκινήτου όμως. Το μεταξόνιο δεν έχει σχέση με την άνεση στη θέση του οδηγού. Ίσα- ίσα που έχω την αίσθηση ότι τα περισσότερα μικρά έχουν ολοένα και πιο άβολη καμπίνα, μιας και... «φουσκώνουν» όλα μέσα, με τις ίδιες όμως διαστάσεις. Εφόσον είσαι 1,90+ που λες δε ξέρω πως θα γίνει να βολευτείς σε κάτι λιγότερο από super mini (B-seg). Εδώ εγώ που'μαι στην καλύτερη θάμνος (1,68) και δε μπορώ να βολευτώ σε ορισμένα city car (A-seg). Είχα την εντύπωση ότι η αύξηση των διαστάσεων θα είχε σαν αποτέλεσμα την μεγαλύτερη άνεση στην καμπίνα και τη θέση του οδηγού. Έτσι κι αλλιώς έχω μετακινηθεί στο segment b, αφού βάζω στις επιλογές το yaris 1.5 με το e-CVT με το πολύ καλό hybrid και το swift 1.2 hybrid. Ίσως και κάποιο άλλο ανάλογο.
Haldol Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 8 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Πόσα segments υπάρχουν ; Μπόλικα. Δες εδώ και εδώ. Γενικά με τα segments επικρατεί ένα χάος, όχι μόνο βάση των «μεγάλων» κατηγοριών, όσο και των... υπο-κατηγοριών, αλλά και των διαφορετικών ερμηνειών. Π.χ. μία από τις πιο διάσημες κατηγορίες των τελευταίων ετών, τα B-SUV, όχι απλά δεν έχουν σχέση με το B-seg (συνήθως είναι αμάξια από το C-seg), αλλά επιπλέον, βάση του «ευρωπαϊκού» προτύπου, στην πράξη είναι J-seg. Βγάλε άκρη! 1 1
Green Dragon Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Toyota yaris hybrid 1.5, μόνο με αυτόματο κιβώτιο έρχεται....αλλά έχει 1 χρόνο για την παράδοση....μάστα 🤔🤔🤔 Επεξ/σία 12 Μαΐου 2023 από Green Dragon 1
aromeo Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 12/5/2023 στις 12:45 ΜΜ, Green Dragon είπε Toyota yaris hybrid 1.5, μόνο με αυτόματο κιβώτιο έρχεται....αλλά έχει 1 χρόνο για την παράδοση....μάστα 🤔🤔🤔 Ψάξε για καμιά ακύρωση στις αντιπροσωπείες. Εγώ βρήκα (αν και μέσω γνωστού πωλητή) την έκδοση Active του Hybrid με παράδοση στον ένα μήνα. Σε όποιον το έχω πει δεν με πιστεύει ή με βρίζει 🤣. Ναι μεν "φτωχότερο" από το Style που ήθελα αλλά καιγόμουν να αντικαταστήσω τον τενεκέ που ακούει στο όνομα Fiat 500* οπότε δεν υπήρξε καν περιθώριο σκέψης να περιμένω 8 μήνες. * Για να μην παρεξηγηθώ, το 500 είναι μια χαρά αυτοκινητάκι για daily. Απλά η έκδοση που είχα εγώ (0.9, αυτόματο) ήταν ο ορισμός της ωρολογιακής βόμβας τον τελευταίο χρόνο που έκλεισε στα χέρια μου. Τα Fire με χειροκίνητο σασμάν δεν νιώθουν τίποτα. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2023 από aromeo 1
@topos Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Στις 10/5/2023 στις 8:42 ΜΜ, Green Dragon είπε Με το ψάξιμο, το i10 και το picanto υποχωρούν στις επιλογές. Δοκίμασα τη θέση του οδηγού και μου είναι στενάχωρα. Με ύψος 1.92 και βάρος 100 κιλά, χρειάζεται να μετακινηθώ σε λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις αμαξώματος. Για το αυτόματο κιβώτιο και των δύο, χωρίς να τα έχω οδηγήσει, διαβάζω ότι η οδήγηση είναι κάπως νωχελική. Θέλω κάτι πιο σβέλτο στη κίνηση. Ανεβαίνοντας μια κατηγορία, βάζω στην εξίσωση τα hybrid swift και yaris. Εντύπωση μου κάνει, εχω οδηγήσει αρκετά piccanto του 2007 και ενοιωθα αρκετά άνετα (πιο ψηλός+ πιο "πλατής" από σένα).Οπότε σίγουρα το μικρυνανε. Το ίδιο νοιωθω και σε c1 αντίστοιχης χρονολογίας.Δεν ξέρω εάν τα "μικρυνανε" και αυτά από τότε αλλά μου φαινετε παράξενο. Γενικά σε αυτά τα 2 ήμουν πιο άνετα από μεγαλύτερα αυτοκίνητα. Οποτε η κατηγορία δεν λέει κάτι από μόνη της.(τα συγκεκριμένα βέβαια χάνανε στο σχεδόν ανύπαρκτο πορτμπαγκάζ) 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα