Raylan Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Στις 7/5/2023 στις 6:11 ΜΜ, Green Dragon είπε Βρίσκομαι σε αναζήτηση μικρού αυτοκινήτου πόλης και από τα πολλά και αντικρουόμενα που διαβάζω το μυαλό μου έχει γίνει κιμάς. Τι ζητάω; 1) Καινούργιο 2) Μικρές εξωτερικές διαστάσεις (3.50 - 3.80) περίπου 3) Αυτόματο κιβώτιο (οπωσδήποτε) 4) Κινητήρας 1000 έως 1200, κανονικός ή τουρμπάτος, αρκεί να το πηγαίνει το αμάξι και να είναι λίγο σβέλτο 5) Άνεση- όσο είναι δυνατόν 6) Ασφάλεια, για τη κατηγορία του. Φίλοι μου, μου έχουν προτείνει διάφορα. Κάνοντας μια σούμα, έχω ξεχωρίσει τρία αμαξάκια και ζητάω την εμπειρία όσων τα έχουν οδηγήσει. Και ρωτάω, αν ήταν να ξαναδιαλέξουν, θα τα αγόραζαν πάλι;;; Πάμε λοιπόν: 1) hyundai I10 - για την τιμή, τη λογική συντήρηση 2) kia picanto για το στυλ και τα δωρεάν 5 χρόνια service - αν και αυτά περιλαμβάνονται σε ένα ποσοστό στη τιμή. 3) suzuki swift, ελαφρώς ανώτερη κατηγορία, αλλά αξιόλογο. Συγγνώμη για το σεντόνι, ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί και απορίες στην πορεία. Επίσης μπορείτε να μου προτείνετε τι θα διαλέγατε εσείς:):):) Hyundai i10 και η Kia Picanto είναι αρκετά παρόμοια αυτοκίνητα, καθώς η Kia είναι θυγατρική εταιρεία της Hyundai, αξιοπιστία και οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου. Picanto δωρεάν σέρβις για 5 χρόνια, σημαντικό πλεονέκτημα! Suzuki Swift πολύ καλή επιλογή πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό, ελαφρύ και ευέλικτο στην οδήγηση!!! 1
Maurikycli Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Green Dragon είπε Αυτές οι υλοποιήσεις στα μικρά αυτοκίνητα είναι που με κάνουν διστακτικό. Από μικρά αυτοκίνητα, τη διαφορά στο αυτόματο κιβώτιο τη κάνει το yaris που έχει αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Το suzuki ignis το έχεις οδηγήσει σε αυτόματο; Δεν νομίζω
aromeo Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 8 ώρες πριν, sphinxgr είπε Smart Fortwo 451. Θα το πάρεις 5000-6000, δεν θα χαλάσει ποτέ και θα το πουλήσεις σε 10 χρόνια στην ίδια τιμή, αν δεν στο έχουν κλέψει! Αυτοκίνητο ζήτησε ο άνθρωπος, όχι μηχανάκι με σκεπή. Κατάλαβα βέβαια ότι τρολάρεις εκεί που λες ότι δε θα χαλάσει ποτέ. 2
Burgos Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, Green Dragon είπε Από μικρά αυτοκίνητα, τη διαφορά στο αυτόματο κιβώτιο τη κάνει το yaris που έχει αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Nope. CVT έχει το Yaris. Διπλό συμπλέκτη δεν χρησιμοποιεί η Toyota. Ίσως στο Supra μόνο Γενικά κιβώτια διπλού συμπλέκτη δεν υπάρχουν σ'αυτή τη κατηγορία 1
Fordakias7 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, aromeo είπε Αυτοκίνητο ζήτησε ο άνθρωπος, όχι μηχανάκι με σκεπή. Κατάλαβα βέβαια ότι τρολάρεις εκεί που λες ότι δε θα χαλάσει ποτέ. Μια χαρά είναι το σμαρτακι δεν ξέρω αν έχεις οδηγήσει καλοσυντηρημενο 451 αλλά πατάει πολύ καλά μέχρι τα 120(δεν χρειάζεται παραπάνω) Επίσης τα 451 ατμοσφαιρικά είναι αξιόπιστα διότι έχουν ατμοσφαιρικό κινητήρα μιτσουμπισι,γενικά είναι ένα τίμιο αξιόπιστο αμαξάκι αλλά το 90% είναι λιωμένα οπότε λογικό να έχουν ζημιές.. Για την κλοπή τωρα κάνεις εγκατάσταση bearlock στο σασμάν,συναγερμό καλό που λογικά θα έχει ήδη και ένα κρυφό κουμπί σε καλό σημείο που θα πάρει ώρα στον υποψήφιο κλέφτη να το βρει,αν είσαι και τόσο ψυρας προσθέτεις και ένα καλό αντικλεπτικο τιμονιού.Μονο σηκωτό θα μπορέσουν να το πάρουν
gbras Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, Green Dragon είπε Αυτές οι υλοποιήσεις στα μικρά αυτοκίνητα είναι που με κάνουν διστακτικό. Από μικρά αυτοκίνητα, τη διαφορά στο αυτόματο κιβώτιο τη κάνει το yaris που έχει αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Το suzuki ignis το έχεις οδηγήσει σε αυτόματο; Οχι δεν το εχω οδηγησει καθολου. Αλλα οσοι το εχουν, γενικα οχι μονο το αυτοματο, δεν εχουν παραπονο.
vagos789 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 To suzuki ignis το εχω εγω σε manual Το εχω κυριως για αυτοκινητο διακοπων σε νησια κτλ Ειναι μικρο με απιστευτους χωρους και αρκετα ψηλο ωστε να μην βρισκει κατω Εκει ομως σταματανε και τα πλεονεκτηματα του,στο δρομο ειναι ψιλοχαλια και κοπαναει πολυ Αν εχουν σημασια οι χωροι και το υψος,ειναι καλη αγορα 2
Ntinaras Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Στις 8/5/2023 στις 12:37 ΜΜ, Haldol είπε Γι' αυτό σε ρώτησα για τα χιλιόμετρα. Τα 5.000 χλμ είναι περίπου 400 λίτρα βενζίνη, με μία κατανάλωση γύρω στο 8 / 100. Βάζω «πλούσια» την κατανάλωση λόγω της αποκλειστικής κίνησης σε πόλη, ώστε να καλύψουμε ένα «άσχημο» σενάριο. Σε κόστος καυσίμου θα 'χουμε δηλαδή ~750€ το χρόνο. Σε υγραέριο θα'ταν λίγο παραπάνω από τα μισά. Θα'λεγα κοντά στα 400-450 για να 'μαστε μέσα. Οπότε μάλλον η πολυπόθητη απόσβεση δε θα ερχόταν ποτέ. Είσαι από τις λίγες περιπτώσεις που η βενζίνη συμφέρει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο! Βεβαια το αυτοκινητο θα εχει μεγαλυτερη μεταπωλητικη αξια, οποτε δεν παει χαμενο το υγραεριο, και ειδικα το εργοστασιακο. Επισης μην σκεφτεσαι παντα με τωρινες τιμες, τωρα μπορει να γλιτωνεις 750 το χρονο, σε 5 χρονια η βενζινη μπορει να ειναι 3.5 το λιτρο...
sphinxgr Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 14 ώρες πριν, aromeo είπε Αυτοκίνητο ζήτησε ο άνθρωπος, όχι μηχανάκι με σκεπή. Κατάλαβα βέβαια ότι τρολάρεις εκεί που λες ότι δε θα χαλάσει ποτέ. Απο αυτά που γράφεις είναι εύκολα κατανοητό ότι δεν είχες ποτέ Smart για να έχεις άποψη. Απλά είπες να πεις κατι. 2
aromeo Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Απο αυτά που γράφεις είναι εύκολα κατανοητό ότι δεν είχες ποτέ Smart για να έχεις άποψη. Απλά είπες να πεις κατι. Spoiler Αν είχα Smart τώρα δε θα ζούσα. Θα με είχε πάρει ο ύπνος ανάμεσα στις αλλαγές ταχυτήτων και θα είχα σκοτωθεί. Δεν αξίζει να μπούμε σε αντιπαράθεση. Να ήταν κανένα σοβαρό όχημα να το συζητήσουμε. Τα Smart ή τα λατρεύεις ή τα μισείς. Ο OP εδώ ζήτησε καινούριο και άνετο κάτι το οποίο δεν είναι το 451, άρα γιατί να το προτείνεις εξ αρχής; 13 ώρες πριν, Fordakias7 είπε Μια χαρά είναι το σμαρτακι δεν ξέρω αν έχεις οδηγήσει καλοσυντηρημενο 451 αλλά πατάει πολύ καλά μέχρι τα 120(δεν χρειάζεται παραπάνω) Έχω οδηγήσει αρκετές φορές και δεν το συμπάθησα ποτέ γιατί δεν ταιριάζει στις δικές μου ανάγκες/θέλω. Επίσης ούτε στου OP. 13 ώρες πριν, Fordakias7 είπε Επίσης τα 451 ατμοσφαιρικά είναι αξιόπιστα διότι έχουν ατμοσφαιρικό κινητήρα μιτσουμπισι,γενικά είναι ένα τίμιο αξιόπιστο αμαξάκι αλλά το 90% είναι λιωμένα οπότε λογικό να έχουν ζημιές.. Δεν είπα ποτέ ότι δεν είναι αξιόπιστο το μοτέρ της μίτσου. Όμως, το "δε θα χαλάσει ποτέ" για αυτοκίνητο 15 ετών μεταχειρισμένο είναι αστείο. Ειδικά όταν μέσα στη συνταγή περιλαμβάνεται αυτόματο σασμάν Smart. 2
Green Dragon Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Το smart που προτείνει ο φίλος παραπάνω δεν το κοιτάω καθόλου, για διάφορους λόγους. Πρόχειρα αναφέρω: - Ότι δεν μου αρέσει (αναγνωρίζω ότι σε πολλούς αρέσει). - Μου δημιουργεί μια αίσθηση ανασφάλειας (χωρίς να μπορώ να πω ότι δεν είναι ασφαλές). Για αίσθηση μιλάω. - Θέλω ασφαλώς κάτι περισσότερο σε χώρους. - Είναι ακριβό. - Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να ξυπνάω κάθε πρωί και να σκέφτομαι αν θα το βρω στη θέση του. Οπότε όχι.
Green Dragon Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Στις 9/5/2023 στις 8:33 ΜΜ, Raylan είπε Hyundai i10 και η Kia Picanto είναι αρκετά παρόμοια αυτοκίνητα, καθώς η Kia είναι θυγατρική εταιρεία της Hyundai, αξιοπιστία και οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου. Picanto δωρεάν σέρβις για 5 χρόνια, σημαντικό πλεονέκτημα! Suzuki Swift πολύ καλή επιλογή πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό, ελαφρύ και ευέλικτο στην οδήγηση!!! Με το ψάξιμο, το i10 και το picanto υποχωρούν στις επιλογές. Δοκίμασα τη θέση του οδηγού και μου είναι στενάχωρα. Με ύψος 1.92 και βάρος 100 κιλά, χρειάζεται να μετακινηθώ σε λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις αμαξώματος. Για το αυτόματο κιβώτιο και των δύο, χωρίς να τα έχω οδηγήσει, διαβάζω ότι η οδήγηση είναι κάπως νωχελική. Θέλω κάτι πιο σβέλτο στη κίνηση. Ανεβαίνοντας μια κατηγορία, βάζω στην εξίσωση τα hybrid swift και yaris. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 9/5/2023 στις 7:51 ΜΜ, Green Dragon είπε Το suzuki ignis το έχεις οδηγήσει σε αυτόματο; Το αυτόματο όχι, το χειροκίνητο ναι (αυτό έχω). Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι, ευχαρίστως. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2023 από MauroPaltoudias
Raylan Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 13 ώρες πριν, Green Dragon είπε Με το ψάξιμο, το i10 και το picanto υποχωρούν στις επιλογές. Δοκίμασα τη θέση του οδηγού και μου είναι στενάχωρα. Με ύψος 1.92 και βάρος 100 κιλά, χρειάζεται να μετακινηθώ σε λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις αμαξώματος. Για το αυτόματο κιβώτιο και των δύο, χωρίς να τα έχω οδηγήσει, διαβάζω ότι η οδήγηση είναι κάπως νωχελική. Θέλω κάτι πιο σβέλτο στη κίνηση. Ανεβαίνοντας μια κατηγορία, βάζω στην εξίσωση τα hybrid swift και yaris. και εγώ στις ίδιες διαστάσεις βρίσκομαι με σένα, αν είναι στενάχωρα σε αυτά τότε στο yaris θα είναι ασφυκτικά.. όλα τα αμάξια καλά είναι, το θέμα είναι να χωράς και να νιώθεις άνετα 1
Green Dragon Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Έχεις δίκιο. Σίγουρα θα δοκιμάσω και στα yaris. swift. Παλιότερα, γύρω στο 2008 είχα το καινούργιο τότε corsa και δεν θυμάμαι να είχα πρόβλημα με τη θέση του οδηγού. Γιατί τα swift και yaris να μου δημιουργούν πρόβλημα; Διαβάζω για αυξημένα μεταξόνια και πλάτος. Ίδωμεν... Επεξ/σία 11 Μαΐου 2023 από Green Dragon
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα