Προς το περιεχόμενο

Αναζήτηση μικρού αυτοκινήτου πόλης. Ποιο λέτε;

Green Dragon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρίσκομαι σε αναζήτηση μικρού αυτοκινήτου πόλης και από τα πολλά και αντικρουόμενα που διαβάζω το μυαλό μου έχει γίνει κιμάς. 

Τι ζητάω; 1) Καινούργιο 2) Μικρές εξωτερικές διαστάσεις (3.50 - 3.80) περίπου 3) Αυτόματο κιβώτιο (οπωσδήποτε) 4) Κινητήρας 1000 έως 1200, κανονικός ή τουρμπάτος, αρκεί να το πηγαίνει το αμάξι και να είναι λίγο σβέλτο 5) Άνεση- όσο είναι δυνατόν  6) Ασφάλεια, για τη κατηγορία του.

Φίλοι μου, μου έχουν προτείνει διάφορα. Κάνοντας μια σούμα, έχω ξεχωρίσει τρία αμαξάκια και ζητάω την εμπειρία όσων τα έχουν οδηγήσει. Και ρωτάω, αν ήταν να ξαναδιαλέξουν, θα τα αγόραζαν πάλι;;;

Πάμε λοιπόν: 1) hyundai I10 - για την τιμή, τη λογική συντήρηση 2) kia picanto για το στυλ και τα δωρεάν 5 χρόνια service - αν και αυτά περιλαμβάνονται σε ένα ποσοστό στη τιμή. 3) suzuki swift, ελαφρώς ανώτερη κατηγορία, αλλά αξιόλογο. 

Συγγνώμη για το σεντόνι, ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί και απορίες στην πορεία. Επίσης μπορείτε να μου προτείνετε τι θα διαλέγατε εσείς:):):)

Επεξ/σία από Green Dragon
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Η οικονομία μετακίνησης σ' ενδιαφέρει, ή κάνεις λίγες διαδρομές; Διότι δε γράφεις κάτι σχετικό. Αν ναι, ίσως να άξιζε να δεις και αργοστασιακά με αέριο (οποιοδήποτε). 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Haldol είπε

Η οικονομία μετακίνησης σ' ενδιαφέρει, ή κάνεις λίγες διαδρομές; Διότι δε γράφεις κάτι σχετικό. Αν ναι, ίσως να άξιζε να δεις και αργοστασιακά με αέριο (οποιοδήποτε). 

Κάνω λίγες και μικρές μετακινήσεις. Φαντάσου ότι πήγαινε έλα στη δουλειά μου είναι 8km και όχι κάθε μέρα. Γενικά μικρές μετακινήσεις στην Αθήνα. Συνήθως μόνο εγώ και κάποιες φορές και ή σύζυγος. 

Για μεγαλύτερες μετακινήσεις ή ταξίδια έχουμε ένα Golf 1.4 TSI

Επεξ/σία από Green Dragon

Το ιδανικο για τις συνθηκες που περιγραφεις θα ηταν ενα ηλεκτρικο Fiat 500, ειδικα αν εχεις γκαραζ. Προφανως ειναι εκτος μπατζετ αν κρινω απο τα αυτοκινητα που αναφερεις.

Θα συμφωνησω με τον Haldol, θα κοιτουσα πρωτα Clio υγραεριο, Dacia Sandero υγραεριο. Κατοπιν και αν εχεις πρατηριο CNG κοντα σου (πχ Ανθούσα) θα εριχνα μια  ματια και σε Ibiza CNG,  Skoda Scala CNG. Το κοστος καυσιμου ειναι το μισο σε σχεση με τη βενζινη.

• Like 2

Εγώ θα κοιτούσα και το fiat Panda αν και θα έκλεινα περισσότερο προς Hyundai - Kia. Για τέτοιες μετακομίσεις που το θέλεις όπως λες μάλλον θα πήγαινα σε μεταχειρισμένο αλλά αυτό που κάνει δύσκολη αυτή την συνάρτηση είναι το αυτόματο κιβώτιο. 

• Like 2

16 ώρες πριν, Green Dragon είπε

Βρίσκομαι σε αναζήτηση μικρού αυτοκινήτου πόλης και από τα πολλά και αντικρουόμενα που διαβάζω το μυαλό μου έχει γίνει κιμάς. 

Τι ζητάω; 1) Καινούργιο 2) Μικρές εξωτερικές διαστάσεις (3.50 - 3.80) περίπου 3) Αυτόματο κιβώτιο (οπωσδήποτε) 4) Κινητήρας 1000 έως 1200, κανονικός ή τουρμπάτος, αρκεί να το πηγαίνει το αμάξι και να είναι λίγο σβέλτο 5) Άνεση- όσο είναι δυνατόν  6) Ασφάλεια, για τη κατηγορία του.

Φίλοι μου, μου έχουν προτείνει διάφορα. Κάνοντας μια σούμα, έχω ξεχωρίσει τρία αμαξάκια και ζητάω την εμπειρία όσων τα έχουν οδηγήσει. Και ρωτάω, αν ήταν να ξαναδιαλέξουν, θα τα αγόραζαν πάλι;;;

Πάμε λοιπόν: 1) hyundai I10 - για την τιμή, τη λογική συντήρηση 2) kia picanto για το στυλ και τα δωρεάν 5 χρόνια service - αν και αυτά περιλαμβάνονται σε ένα ποσοστό στη τιμή. 3) suzuki swift, ελαφρώς ανώτερη κατηγορία, αλλά αξιόλογο. 

Συγγνώμη για το σεντόνι, ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί και απορίες στην πορεία. Επίσης μπορείτε να μου προτείνετε τι θα διαλέγατε εσείς:):):)

Καλημέρα και από μένα, είχα το i10 του 2018 για τέσσερα χρόνια μέχρι πέρσι, το είχα πάρει και τσάμπα τότε 10400, σε σχέση με τώρα. Πολύ καλό αυτοκίνητο και που δεν πήγαμε με αυτό. Σκυλί και δεν έβγαλε τίποτα, αλλά δυστυχώς λόγω των χιλιομέτρων που έκανα το έδωσα για να πάω σε κάτι πιο οικονομικό από πλευράς καυσίμου. Πήρα kamiq cng τελικά. Ωστόσο για να απαντήσω στο ερώτημα σου, αν δεν σε νοιάζει τόσο το κόστος της βενζίνης λόγω των χιλιομέτρων που κάνεις από αυτά που γράφεις θα έπαιρνα ξεκάθαρα το i10, λόγω απίστευτων χώρων και ελάχιστων έως καθόλου προβλημάτων.

Αν από την άλλη σε ενδιαφέρει το κόστος της βενζίνης κοίταξε σε vw up cng μεταχειρισμένο ή scala cng αν έχεις κοντά, ή Clio lpg μετά. Το κόστος μετακίνησης με αυτά τα αυτοκίνητα είναι αστείο σε φάση που δεν θα το πιστεύεις.

• Like 3

17 ώρες πριν, Haldol είπε

Σας ευχαριστώ όλους που μου απαντήσατε. Η αλήθεια είναι πως το υγραέριο δεν το είχα σκεφτεί. Φαντάζομαι όμως πως τα αντίστοιχα μοντέλα με εργοστασιακό υγραέριο είναι ακριβότερα. Οπότε με τόσα λίγα χιλιόμετρα που θα κάνω ( περίπου 5000km τον χρόνο), ίσως ούτε απόσβεση δεν θα μπορώ να κάνω. 

Γιαυτό που με ενδιαφέρει πέρα από το καύσιμο, το αυτόματο κιβώτιο δηλαδή, έχετε κάποια εμπειρία ή γνώση;

48 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Σας ευχαριστώ όλους που μου απαντήσατε. Η αλήθεια είναι πως το υγραέριο δεν το είχα σκεφτεί. Φαντάζομαι όμως πως τα αντίστοιχα μοντέλα με εργοστασιακό υγραέριο είναι ακριβότερα. Οπότε με τόσα λίγα χιλιόμετρα που θα κάνω ( περίπου 5000km τον χρόνο), ίσως ούτε απόσβεση δεν θα μπορώ να κάνω. 

Γι' αυτό σε ρώτησα για τα χιλιόμετρα. Τα 5.000 χλμ είναι περίπου 400 λίτρα βενζίνη, με μία κατανάλωση γύρω στο 8 / 100. Βάζω «πλούσια» την κατανάλωση λόγω της αποκλειστικής κίνησης σε πόλη, ώστε να καλύψουμε ένα «άσχημο» σενάριο. Σε κόστος καυσίμου θα 'χουμε δηλαδή ~750€ το χρόνο. Σε υγραέριο θα'ταν λίγο παραπάνω από τα μισά. Θα'λεγα κοντά στα 400-450 για να 'μαστε μέσα. Οπότε μάλλον η πολυπόθητη απόσβεση δε θα ερχόταν ποτέ.

Είσαι από τις λίγες περιπτώσεις που η βενζίνη συμφέρει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο! :P

• Like 1

Να κανεις ενα τεστ πριν επιλεξεις αυτοματο. Συνηθως οι υλοποιησεις σε μικρα/φθηνα αυτοκινητα ειναι χειροτερες απο το να εχεις χειροκινητο. Μαλλον suzuki ignis θα σου προτεινα.

• Like 1

Αυτη την εποχη πρωτα κοιτας τι αυτοκινητα ειναι διαθεσιμα και μετα αποφασιζεις

Αλλιως μπορει να περιμενεις 1 1/2  χρονο ή και 2 χρονια.

• Like 1

Smart Fortwo 451. Θα το πάρεις 5000-6000, δεν θα χαλάσει ποτέ και θα το πουλήσεις σε 10 χρόνια στην ίδια τιμή, αν δεν στο έχουν κλέψει! 

image.png.f5be0c13cc9081a09f482ee95b7042e0.png

7 ώρες πριν, gbras είπε

Να κανεις ενα τεστ πριν επιλεξεις αυτοματο. Συνηθως οι υλοποιησεις σε μικρα/φθηνα αυτοκινητα ειναι χειροτερες απο το να εχεις χειροκινητο. Μαλλον suzuki ignis θα σου προτεινα.

Αυτές οι υλοποιήσεις στα μικρά αυτοκίνητα είναι που με κάνουν διστακτικό.

Από μικρά αυτοκίνητα, τη διαφορά στο αυτόματο κιβώτιο τη κάνει το yaris που έχει αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Το suzuki ignis το έχεις οδηγήσει σε αυτόματο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...