nick_corobos Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Εδώ μέχρι πριν ένα χρόνο (και για δύο χρόνια συνολικά) έπρεπε να δείχνεις κορωνοπάσο ή τεστ με ταυτότητα για να βγεις από το σπίτι σου. Τραγικο πραγματικα, τι να πει κανεις. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Περίμενα να διαβάσω ότι σύστημα με ΑΙ θα μαντεύει αυτόματα τους κωδικούς αντί για εσένα και θα σε βάζει αυτόματα.
filip123go Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, rus είπε ποιος μπορει να ενδιαφερθει για τα βιομετρικα σου δεδομενα? να τα κανει τι? Spoiler Δεν ξέρεις εσύ απο αυτά. Καλά τα λέει το παλικάρι πιο πάνω..!!!11!!Ενα!!
Engimek Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, tadegr είπε Τα βιομετρικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ταυτότητας δεν κοινοποιούνται στη Google ή σε οποιοδήποτε άλλο τρίτο μέρος Η λεξη Google δεν μπορεί να ταιριάξει με τις υπόλοιπες οποτε η πρόταση είναι λάθος εκτος αν αφαιρεθεί το δεν κοινοποιούνται διορθώστε το Η είδηση αυτή θα έπρεπε να έχει με μεγάλα γράμματα, bold και υπογραμμισμένα τη λέξη FIDO2 γιατί εκεί είναι το ζουμί και όχι στο αν κάποιος π.χ ο γούγλης θα σου κλέψει δεδομένα. Στο παράδειγμα του android τα αποτυπώματα (ή μάλλον ένα αλφαριθμητικό στοιχείο που προέρχεται από το αποτύπωμά σου) αποθηκεύονται τοπικά και κρυπτογραφημένα. Δεν παίρνει κανείς ξερω γω φωτό των αποτυπωμάτων σου για να ικανοποιήσει κάποια tinfoil hat θεωρία. Αλλά έστω ότι δεν εμπιστεύεσαι την Google τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις Passkey με συνδεσιμότητα usb ή bluetooth ή NFC που υποστηρίζει το πρότυπο Fido π.χ. Yubikey. Το αποτύπωμά σου δεν φεύγει από τη συσκευή αυτή. Το βασικό νέο είναι ότι promotάρεται το passwordless login ως πρότυπο και υπάρχουν πολλές συσκευές (android, windows αλλά και 3rd party keys) που τα υποστηρίζουν. 1 7
johnfree Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 δηλαδη αν καταλαβα καλα μολις παω να συνδεθω σε ενα καινουργιο laptop που αγορασα και κανω login στον λογαριασμο μου google για πρωτη φορα θα βαζω το email μου και για αντι password θα ερχεται ειδοποιηση στο κινητο μου οπυ θα βαζω το δαχτυλικο αποτύπωμα και θα συνδέεται?
jmirko15 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Αναφορά σε κείμενο Τα passkeys παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία Ναι, not really.
jerry banana Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Προς το παρόν κανείς, αλλά όσο υιοθετούμε βιομετρικά για όλα, τόσο τα κανονικοποιούμε, φαντάσου σε κάποια φάση για να πας στο νοσοκομείο ή να ανέβεις σε λεωφορείο ή να βγεις από το σπίτι σου να απαιτείται να βάλεις το δαχτυλικό αποτύπωμα και να έχουμε φτάσει στο να το θεωρούμε αυτονόητο για λόγους ασφάλειας και το σύστημα να σε έχει μπλοκάρει γιατί έτσι. Εδώ μέχρι πριν ένα χρόνο (και για δύο χρόνια συνολικά) έπρεπε να δείχνεις κορωνοπάσο ή τεστ με ταυτότητα για να βγεις από το σπίτι σου και όπως αποδείχτηκε δεν ήξεραν τι τους γίνεται αυτοί που έπαιρναν αποφάσεις. Και μου τα έλεγε ο παππούς μου ότι θα μας μαρκάρουν όλους στο μέλλον . Και του έλεγα παππού ηρέμησε . Να που έρχονται σιγά σιγά . 1
freegr Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Νομίζω ότι κινείται σε σωστό δρόμο και αν υπάρχει πρόσβαση ασφαλείας με μοναδικό κωδικό κάθε φορά με sms ίσως δουλέψει
Ciccirya Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 «...χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να θυμάται κάποιο κωδικό.» Μπα; Από πότε ήταν αυτό απαραίτητο; Πριν από 20 χρόνια ίσως; Γιατί δεν γράφουν αυτό που θέλουν πραγματικά: «...χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να χρησιμοποιεί password manager για τα... password.» Πιο ωραίο ακόμα, το ότι λίγο παρακάτω η ανακοίνωση ξαφνικά θυμάται τα password managers... για την αποθήκευση των passkeys. 1
magictoboggan Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 7 ώρες πριν, rus είπε ποιος μπορει να ενδιαφερθει για τα βιομετρικα σου δεδομενα? να τα κανει τι? Έλα ντε τι θα μπορούσε να τα κάνει. 1
kostasfalcon Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 9 ώρες πριν, tadegr είπε Τα βιομετρικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ταυτότητας δεν κοινοποιούνται στη Google ή σε οποιοδήποτε άλλο τρίτο μέρος Η λεξη Google δεν μπορεί να ταιριάξει με τις υπόλοιπες οποτε η πρόταση είναι λάθος εκτος αν αφαιρεθεί το δεν κοινοποιούνται διορθώστε το Κάνε και άλλα τέτοια post να μην μείνει μάτι για μάτι... 1 1
rus Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Tetrabitos είπε Δεν ανησυχούμε αλλά δεν μας αρέσει κιόλας. Φαντάσου να σου έλεγα ανέβασε μια φωτογραφία του δακτυλικου αποτυπώματος σου και την ίριδα αφού δεν φοβάσαι. Θα μου έλεγες δεν φοβαμαι αλλά βαριέμαι. Hold my beer έρχομαι εγώ με επαγγελματικό εξοπλισμό. Θα δεχοσουν; 🤭😏 Υπαρχουν στο πλανητη δισεκατομμυρια κοσμος με ιριδα και δαχτυλικο αποτυπωμα, ποιος ενδιαφερεται γι αυτα και για ποιο λογο, τι θα τα κανει, συλλογη? Φυσικα και δε θα δεχομουν τιποτα τσαμπε, οπως ολοι μας. Τι σχεση εχει αυτο ομως? 11 ώρες πριν, gadgetseek είπε σίγουρα δε θα πάνε χαμένα.. όπως πωλείται -"συναινετικά"- το συνολικό "ηλεκτρονικό" προφίλ σου (ως άτομο/καταναλωτής) ποτέ δεν ξέρεις και τα βιομετρικά σου σε ποιον μπορεί να φανούν χρήσιμα.. και μάλλον όχι για καλό.. ποιο ειναι το κακο? κακο για ποιον? 10 ώρες πριν, Diavolos666 είπε Εδώ μέχρι πριν ένα χρόνο (και για δύο χρόνια συνολικά) έπρεπε να δείχνεις κορωνοπάσο ή τεστ με ταυτότητα για να βγεις από το σπίτι σου και όπως αποδείχτηκε δεν ήξεραν τι τους γίνεται αυτοί που έπαιρναν αποφάσεις. "αποδειχτηκε" μόνο για τους αρνητες, οχι για τον υπολοιπο νορμαλ κοσμο που ακουει τις αρχες και τους γιατρους Επεξ/σία 8 Μαΐου 2023 από rus 2 1
polaki Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 14 ώρες πριν, rus είπε ποιος μπορει να ενδιαφερθει για τα βιομετρικα σου δεδομενα? να τα κανει τι? To chatGPT και το κάθε ΑΙ εργαλείο. Ορισμένοι ή κάνετε ότι δεν καταλάβετε πλέον ή όντως δεν έχετε καμία γνώση των εργαλείων αυτών και το τί θα μπορούν να κάνουν σε κάποια χρόνια. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα