Προς το περιεχόμενο

Δείκτης βενζίνης

Dimakos7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 hours ago, Dimakos7 said:

Και γω είδα το 1ο λινκ γι'αυτό έγραψα μπας και είναι από το κοντέρ, τώρα από τι άλλο μπορεί να είναι εφόσον άλλαξα αντλία και πάλι τα ίδια 

για να σου φιγει απορια βαλε obd scanner και δες στο διαγνωστικό τι επίπεδο βενζίνης σου δίνει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα

ιδιοκτήτης fourfour 2006 με το ίδιο πρόβλημα εδώ.

Έχω κάνει διάγνωση στο πρόβλημα με την οποία συμφωνούν και σχετικά forum, αλλά δεν έχω κάνει την επισκευή γιατί έριξα βάρος σε άλλα θέματα που είχε, αλλά και έχω συνηθίσει απο τα παλιότερα οχήματα που είχα να υπολογίζω πόσα χιλιόμετρα μου μένουν απο τον μερικό χιλιομετρητή οπότε δεν πολυασχολούμαι.

Το πρόβλημα είναι το φθαρμένο "Fuel tank gauge" που βρίσκεται μέσα στο ντεπόζιτο μαζί με την αντλία, στο "Fuel tank pump and gauge assembly". Δεν ξέρω αν ο μηχανικός σου αλλαξε ολο το assembly η μόνο την αντλία. Αν δεν το άλλαξε, εκεί ειναι το πρόβλημα. Βέβαια να έχεις υπόψιν σου οτι μια και δεν ολοκλήρωσα την επισκευή δεν μπορώ να είμαι 100% σιγουρος για αυτό που γράφω!

Αν θέλεις κάποια αλλη πληροφορία, γράψε μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, dafe10 said:

Καλησπέρα

ιδιοκτήτης fourfour 2006 με το ίδιο πρόβλημα εδώ.

Έχω κάνει διάγνωση στο πρόβλημα με την οποία συμφωνούν και σχετικά forum, αλλά δεν έχω κάνει την επισκευή γιατί έριξα βάρος σε άλλα θέματα που είχε, αλλά και έχω συνηθίσει απο τα παλιότερα οχήματα που είχα να υπολογίζω πόσα χιλιόμετρα μου μένουν απο τον μερικό χιλιομετρητή οπότε δεν πολυασχολούμαι.

Το πρόβλημα είναι το φθαρμένο "Fuel tank gauge" που βρίσκεται μέσα στο ντεπόζιτο μαζί με την αντλία, στο "Fuel tank pump and gauge assembly". Δεν ξέρω αν ο μηχανικός σου αλλαξε ολο το assembly η μόνο την αντλία. Αν δεν το άλλαξε, εκεί ειναι το πρόβλημα. Βέβαια να έχεις υπόψιν σου οτι μια και δεν ολοκλήρωσα την επισκευή δεν μπορώ να είμαι 100% σιγουρος για αυτό που γράφω!

Αν θέλεις κάποια αλλη πληροφορία, γράψε μου.

για αυτό ρώτησα στην αρχη full accebly αλλαξαν η μονο την αντλια

μια αντλία της valeo(full accembly ) κάνει κάνα 200 ευρώ αλλα 100 εργατικά λογικά (καθώς θα πρέπει να κατεβεί πίσω ολο το ρεζερβουάρ) ε μας κανει 300 +/- 50 ευρω πάντα καθώς υπάρχει και λιγο ακριβότερη και λίγο φτηνότερη ανλια
αν έδωσε τόσα μάλλον του τα άλλαξαν όλα

πάντως οτι άφορά τον πίνακα και στο colt και στο smart (ίδια ειναι) ειναι canbus..... βέβαια στα παλιά ο δείκτης βενζίνης είχε μια σαν αντίσταση που του έδινε εντολη το canbus και αυτή ανέβαζε τον δείκτη (ψευτο μοτερακη φάση) για αυτο και εγραψα δες απο το διαγνωστηκι τι λει αν εκει δειχνει σωστή ποσότητα τοτε ειναι το "μοτερακι" αν ουτε εκει δειχνει και έχει αλλαχθεί και αντλία θέλει καλιμπραρισμα απο το μαμα πρόγραμμα(MUT) η να γίνει γέμισε άδειασε

btw αντιστασουλες ειναι αυτες στην φώτο καμία φορά ραγίζουν απο τους κραδασμούς η κολλήσεις τους (πάντα με την προϋπόθεση αν διαγνωστικό δειχνει σωστή ένδειξη και το καντραν οχι  )

res2.jpg

Επεξ/σία από Black Demis

13 ώρες πριν, Black Demis είπε

για αυτό ρώτησα στην αρχη full accebly αλλαξαν η μονο την αντλια

μια αντλία της valeo(full accembly ) κάνει κάνα 200 ευρώ αλλα 100 εργατικά λογικά (καθώς θα πρέπει να κατεβεί πίσω ολο το ρεζερβουάρ) ε μας κανει 300 +/- 50 ευρω πάντα καθώς υπάρχει και λιγο ακριβότερη και λίγο φτηνότερη ανλια
αν έδωσε τόσα μάλλον του τα άλλαξαν όλα

πάντως οτι άφορά τον πίνακα και στο colt και στο smart (ίδια ειναι) ειναι canbus..... βέβαια στα παλιά ο δείκτης βενζίνης είχε μια σαν αντίσταση που του έδινε εντολη το canbus και αυτή ανέβαζε τον δείκτη (ψευτο μοτερακη φάση) για αυτο και εγραψα δες απο το διαγνωστηκι τι λει αν εκει δειχνει σωστή ποσότητα τοτε ειναι το "μοτερακι" αν ουτε εκει δειχνει και έχει αλλαχθεί και αντλία θέλει καλιμπραρισμα απο το μαμα πρόγραμμα(MUT) η να γίνει γέμισε άδειασε

btw αντιστασουλες ειναι αυτες στην φώτο καμία φορά ραγίζουν απο τους κραδασμούς η κολλήσεις τους (πάντα με την προϋπόθεση αν διαγνωστικό δειχνει σωστή ένδειξη και το καντραν οχι  )

res2.jpg

Αυτά που δείχνεις στην φώτο τα κόλλησα με καλάι και έφτιαξε.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, Dimakos7 said:

Αυτά που δείχνεις στην φώτο τα κόλλησα με καλάι και έφτιαξε.

ειναι η αντικαταστάσεις απο τα "μοτερακια"  ίδια και στο colt (απλά σε άλλο σημείο ) ίδια και στο smart στο άλλο σημείο αλλά μπαμ κανουν ποια ειναι, καμία φορά ραγίζουν και δεν δουλεύει σωστα , για αυτο είχα πει δες απο διαγνωστικό αν σου δειχνει σωστα πριν ξηλώνεις το καντραν

Επεξ/σία από Black Demis

On 29/07/2023 at 15:28, Dimakos7 said:

Έβγαλα κοντέρ το έλυσα, κόλλησα τους δύο αντιστάτες όπως είδα σε ένα ρωσικό βίντεο και έγινε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!

μπραβο τσαμπιονι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...