Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα,κατι δεν μου φαινεται καλα στην γραμμη μου,ενω κατω στην πολυκατοικεια μετραω 20,5 down με 23 down μεγιστα πανω στον 3οροφο της πολυκατοικειας μου, εκει που εχω το ρουτερ μετραω 15,7,χωρις σφαλματα CRC.Το καλώδιο που ερχεται απο κατω απο την πολυκατοικεια μεχρι το σπιτι μου ειναι το παλιο καλωδιο το τηλεφωνικο(ζευγαρι μπλε κοκκινο με τα χοντρα καλωδια),υπαρχει περιπτωση να παιζει ρολο στην τοσο μεγαλη απωλεια?Συνηθως θα επρεπε να δω και κανα σφαλμα,αυτο μου κανει την εντυπωση.

Δεν φτανει ομως μονο αυτο,η γραμμη που μετραω στο σπιτι μου ειναι 15,7,ομως οταν το κουμπωνω το καλωδιο στο ρουτερ σε net speed πιανω οριακα 13 και γενικα εκει γυρω ειμαι οταν κατεβαζω.Υπαρχει περιπτωση να δημιουργει απωλειες και το router?Tο ρουτερ που ειναι το thomson TG585 v8.

Επεξ/σία από lp_fan_1
  • Λύση
Δημοσ.

1. Φυσιολογικό δεν είναι να υπάρχει τόσο μεγάλη απώλεια, αλλά από την άλλη απόλυτα κατανοητό με το παλιό ραζίμ ζεύγος. Είναι γνωστό και το θέμα λύνεται με το να περάσεις κατευθείαν από τον κατανεμητή της οικοδομής έως την πρώτη πρίζα του σπιτιού άλλο καλώδιο, είτε τηλεφωνικό τύπου ΡΕΤ είτε UTP s/ftp (και τα 2 να είναι είναι μονόκλωνα με παχύ αγωγό AWG 23). To έχουν κάνει εκατοντάδες άλλοι με επιτυχία, σε ίδιο με το δικό σου πρόβλημα.

Επίσης πρέπει να κοιτάξεις και την εσωτερική εγκατάσταση στο διαμέρισμα. Παραλληλίες, φίλτρα κλπ, δεν επιτρέπονται και φέρνουν επιπλέον απώλειες. Η γραμμή από τον κατανεμητή πρέπει να τερματίζει χωρίς ενδιάμεσες συνδέσεις κατευθείαν στην πρώτη πρίζα κι εκεί το DSL σήμα πρέπει να διαχωρίζεται στο DSL Splitter (σε PSTN/ISDN τηλεφωνία) ή στον Router (σε VoIP τηλεφωνία). Μόνον από την έξοδο PHONE του DSL Splitter ή του Router συνδέονται όλες οι άλλες πρίζες του σπιτιού και ποτέ κατευθείαν στην πρώτη πρίζα και σε αυτές δεν μπαίνουν άλλα τηλεφωνικά φίλτρα.

2. Ο συγχρονισμός (15,7Mbps) είναι η ονομαστική ταχύτητα σύνδεσης. Η πραγματική στο διαδίκτυο, είναι πάντα μικρότερη για διάφορους τεχνολογικούς λόγους και κυρίως λόγω του Overhead, όπου σε ADSL η απώλεια είναι 15-20% και σε VDSL 4-10%. Εσύ έχεις περίπου 18% που είναι στα πάνω φυσιολογικά επίπεδα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

23 λεπτά πριν, jkoukos είπε

1. Φυσιολογικό δεν είναι να υπάρχει τόσο μεγάλη απώλεια, αλλά από την άλλη απόλυτα κατανοητό με το παλιό ραζίμ ζεύγος. Είναι γνωστό και το θέμα λύνεται με το να περάσεις κατευθείαν από τον κατανεμητή της οικοδομής έως την πρώτη πρίζα του σπιτιού άλλο καλώδιο, είτε τηλεφωνικό τύπου ΡΕΤ είτε UTP s/ftp (και τα 2 να είναι είναι μονόκλωνα με παχύ αγωγό AWG 23). To έχουν κάνει εκατοντάδες άλλοι με επιτυχία, σε ίδιο με το δικό σου πρόβλημα.

Επίσης πρέπει να κοιτάξεις και την εσωτερική εγκατάσταση στο διαμέρισμα. Παραλληλίες, φίλτρα κλπ, δεν επιτρέπονται και φέρνουν επιπλέον απώλειες. Η γραμμή από τον κατανεμητή πρέπει να τερματίζει χωρίς ενδιάμεσες συνδέσεις κατευθείαν στην πρώτη πρίζα κι εκεί το DSL σήμα πρέπει να διαχωρίζεται στο DSL Splitter (σε PSTN/ISDN τηλεφωνία) ή στον Router (σε VoIP τηλεφωνία). Μόνον από την έξοδο PHONE του DSL Splitter ή του Router συνδέονται όλες οι άλλες πρίζες του σπιτιού και ποτέ κατευθείαν στην πρώτη πρίζα και σε αυτές δεν μπαίνουν άλλα τηλεφωνικά φίλτρα.

2. Ο συγχρονισμός (15,7Mbps) είναι η ονομαστική ταχύτητα σύνδεσης. Η πραγματική στο διαδίκτυο, είναι πάντα μικρότερη για διάφορους τεχνολογικούς λόγους και κυρίως λόγω του Overhead, όπου σε ADSL η απώλεια είναι 15-20% και σε VDSL 4-10%. Εσύ έχεις περίπου 18% που είναι στα πάνω φυσιολογικά επίπεδα.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,βοήθησε αρκετά. Το διαμέρισμα είναι διώροφο και στον κάτω όροφο συνδέεται πρώτα σε τηλέφωνο και στο πάνω όροφο χρησιμοποιώ μόνο ιντερνετ.Μπορώ να κάνω το ίδιο με το καινούργιο καλώδιο ή δεν το προτείνεις?Διαφορετικά πως μπορεί να γίνει?

Επεξ/σία από lp_fan_1
Δημοσ.

To ευκολότερο είναι να τραβήξεις νέο καλώδιο που να τερματίζει απευθείας στο πάνω διαμέρισμα, σε επίτοιχη πρίζα στον χώρο που θέλεις. Στον κατανεμητή θα συνδεθεί ένα ζεύγος του καλωδίου μόνον με αυτό που φέρνει το σήμα από τον πάροχο και θα αποσυνδεθεί το υπάρχον ζεύγος που χρησιμοποιείται τώρα προς τα διαμερίσματα.

Στην νέα πρίζα θα συνδέσεις το DSL Splitter, όπου η DSL θύρα αυτού θα τερματίσει στην είσοδο του Router και η θύρα PHONE θα συνδεθεί με την υπάρχουσα τηλεφωνική πρίζα. Έτσι αυτόματα θα έχεις τηλεφωνία και στους 2 ορόφους ενώ το DSL σήμα θα υπάρχει μόνον στον Router

Εξυπακούεται ότι θα αφαιρεθούν τυχόν φίλτρα σε όλες τις άλλες πρίζες του σπιτιού. Μόνον το DSL Splitter θα υπάρχει.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μισό λεπτό γιατί δεν κατάλαβα το καλώδιο που έχω τώρα δίνει στον κάτω όροφο μόνο τηλεφωνία και πάνω μόνο ίντερνετ. Πως θα έχω και πάνω και κάτω τηλεφωνία? Βασικά στον πάνω όροφο δρν χρειάζομαι τηλέφωνο μονο ιντερνετ και κάτω τηλέφωνο. 

Εγω δηλαδή θα φέρω ενα καινούργιο utp καλώδιο και θα το τερματίσω που? Στον πάνω όροφο εχω το router αλλα κάτω εχω το τηλέφωνο 

Δημοσ.

Στον κατανεμητή της οικοδομής έρχεται στο ίδιο ζεύγος το DSL σήμα μαζί με το τηλεφωνικό. Αυτό το ζεύγος συνδέεται (είτε σε εκείνο το σημείο είτε κάπου ενδιάμεσα) και με τα 2 διαμερίσματα παράλληλα.

Στο πάνω διαμέρισμα εσύ κάνεις χρήση ενός DSL Splitter για να συγχρονίσει ο DSL Router και να έχεις σύνδεση με το διαδίκτυο και στο κάτω διαμέρισμα πριν από κάθε τηλεφωνική συσκευή χρησιμοποιείς ένα απλό DSL φίλτρο.

Με την συνδεσμολογία που ανέφερα πριν, θα έχεις πάλι τα ίδια αλλά χωρίς τις παραλληλίες που επηρεάζουν τον συγχρονισμό. Αν δεν γνωρίζεις πως να το κάνεις ή δεν πιάνουν τα χέρια σου, απευθύνεσαι σε ηλεκτρολόγο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...