BertaJourdan Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dbrillis είπε η Ολλανδία είναι η χώρα σου. Αλερμανια. Εγω παντως καθε μερα με S Bahn και U Bahn παω και ερχομαι. Και πολλες φορες και με λεωφορειο και τραμ. Δεν ξερω που μενεις ολλανδια, αλλα εγω τουλαχιστον σε μεγαλη πολη που ειμαι γερμανια δεν εχω συναντησει θεματα στην καθημερινοτητα μου. Μικροκαθυστερησεις του ενος δυο λεπτων εχω δει. Και μεγαλυτερες οταν υπαρχουνε προβληματα, αλλα δεν νομιζω οτι λεει κατι αυτο. Οσο για την μεσαια ταξη που λες, οι εργαζομενοι στο Öffentlicher Dienst κοντεψανε αυξηση μισθων οσο ενας βασικος μισθος στην ελλαδα, δεν ξερω ποιοι ειναι οι τσιπηδες που αναφερεσαι, ισως εχει να κανει με το που μενεις στην ολλανδια. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από BertaJourdan 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, BertaJourdan είπε Η Ελλαδα δυστυχως , απο οτι φαινεται, δεν ειναι στον χαρτη τετοιων πραγματων. Ισως και πολλων αλλων. Σαν κατοικος εξωτερικου, βλεπω απο στον περιγυρο μου φετος οχι και τοσο καλα σημαδια. Οι τιμες π.χ στον τουρισμο ειναι στα υψη. Σε τετοιο σημειο που πολλοι προτιμησανε να κλεισουνε αλλου τις διακοπες τους και οχι ελλαδα, οπως παραδοσιακα το κανανε μεχρι τωρα. Εχουμε να δουμε πολλα ασχημα ακομα πιστευω. Στην Ελλάδα πλακωθηκαμε και ανεβάσαμε τις τιμές λες και είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο. Τουρίστες θα έρθουν, λογικά πολλοί Αμερικανοί. Όμως με τόσο υψηλές τιμές για ένα δωμάτιο στην μέση του πουθενά, θα χάσουμε πολλούς. Αντί να προσπαθήσουμε να μεγαλώσουμε την σεζόν και να πουλήσουμε κάτι διαφορετικό, προσπαθούμε με 3 μηνες δουλειά να θυσαυρισουμε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Η χώρα μας έχει ως κοσμοθεωρία το δόγμα της ελάχιστης προσπάθειας, γι αυτό και εξαρτάται απόλυτα από τις διακυμάνσεις τις παγκόσμιας οικονομίας. Καλο και θεμιτό αυτό απλά να γίνεται συνειδητά και να μην αρχίζουμε τα αφόρητα «μας ζηλεύουν, μας πολεμανε» όταν ένα λοξυγκας του καπιταλισμού προκαλεί κατάρρευση της εγχώριας οικονομίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BertaJourdan Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, james01gr είπε Στην Ελλάδα πλακωθηκαμε και ανεβάσαμε τις τιμές λες και είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο. Τουρίστες θα έρθουν, λογικά πολλοί Αμερικανοί. Όμως με τόσο υψηλές τιμές για ένα δωμάτιο στην μέση του πουθενά, θα χάσουμε πολλούς. Αντί να προσπαθήσουμε να μεγαλώσουμε την σεζόν και να πουλήσουμε κάτι διαφορετικό, προσπαθούμε με 3 μηνες δουλειά να θυσαυρισουμε. Και αυτο ακριβως ειναι και αυτο που περασε εξω. Προσωπικα θεωρω οτι ειναι μια κινηση με λιγοτερους τουριστες (καλοπιασμενους) να βγαλουμε τα λεφτα. Δεν ξερω αν θα πετυχει, αλλα λιγο αμφιβαλλω. π.χ γνωριζω ανθρωπο που ειχε την Κω καθε καλοκαιρι στανταρ. Φετος μου ανεφερε οτι με τα λεφτα που του ζητουσανε (4 ατομα) για 7 νυχτες εκλεισε 9 νυχτες Καναρια Νησια. Θα δειξει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dbrillis Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 18 λεπτά πριν, BertaJourdan είπε Αλερμανια. Εγω παντως καθε μερα με S Bahn και U Bahn παω και ερχομαι. Και πολλες φορες και με λεωφορειο και τραμ. Δεν ξερω που μενεις ολλανδια, αλλα εγω τουλαχιστον σε μεγαλη πολη που ειμαι γερμανια δεν εχω συναντησει θεματα στην καθημερινοτητα μου. Μικροκαθυστερησεις του ενος δυο λεπτων εχω δει. Και μεγαλυτερες οταν υπαρχουνε προβληματα, αλλα δεν νομιζω οτι λεει κατι αυτο. Οσο για την μεσαια ταξη που λες, οι εργαζομενοι στο Öffentlicher Dienst κοντεψανε αυξηση μισθων οσο ενας βασικος μισθος στην ελλαδα, δεν ξερω ποιοι ειναι οι τσιπηδες που αναφερεσαι, ισως εχει να κανει με το που μενεις στην ολλανδια. Βλέπω έχεις γίνει Γερμανός. Οποτε είναι αδύνατο να δεις τα προβλήματα και τις εκεί λαμογιες. Βλέπω μόνο εγώ είμαι άτυχος και όποτε θέλω να πάω Γερμανία τα τραίνα έχουν προβλήματα. Δεν ξέρεις ποιοι είναι οι τσιπηδες; Έχεις δουλέψει ποτέ στον τουρισμό να συναναστραφεις με τουρίστες Γερμανούς; Οι Ολλανδοί σορρυ αλλά είναι πολύ πιο ευχαριστοι και ανοιχτοχερηδες από τους Γερμανούς. Αν πήραν ένα ελληνικό βασικό μισθό αύξηση γιατί τους φαίνεται ακριβος ο τουρισμός; Απαντάς μόνο στο ένα μέρος, στο προηγούμενο σχόλιο μου εχω ενα κομμάτι που σχολιάζω γιατί δε έρχονται επενδύσεις στην Ελλάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, dbrillis είπε Οι τιμές στον τουρισμό είναι στα ύψη γενικά, οχι μονο στην Ελλάδα, θα επιλέξουν φέτος οι "ευρωπαιοι" τσιπηδες χώρες που δεν έχουν ευρώ, ε, οκ, θα πάνε άλλοι στην Ελλάδα για τουρισμό. Δεν ξερω που μένεις στο εξωτερικό αλλά η μεση βολεμενη κ@λ@τρυπιδα του "εξωτερικού" έχει σφίξει τα τελευταία χρόνια. Να μην αναφέρω τα μέσα μαζικής μεταφοράς που εχουν πάρει την κατιούσα, στην Ολλανδία αν εχεις κάτι σημαντικό να κάνεις και βασιστείς στα τραίνα γελάνε μαζί σου και οι τουλίπες. Όχι ότι με το αμάξι θα φτάσεις, μιας και τις καθημερινές είναι όλη η χώρα ένα μεγάλο μποτιλιαρισμα. Τέλος αν θες να κλείσεις διακοπές που θα σου ακυρωθεί η πτηση μια μέρα πριν πετάξεις, η Ολλανδία είναι η χώρα σου. Αν ένα από τα παραπάνω συνέβαινε τη στιγμή που μιλάμε σε έναν Έλληνα θα ακούγαμε την καραμέλα "μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά". Καλά εντάξει. Εγώ κάτι τέτοια σχόλια περί σφυξιματος στο εξωτερικό και περί μεσαίας τάξης της Ευρώπης που βάλλεται, έχω βαρεθεί να τα ακούω και να τα ξανακούω παντού. Τα αναφέρω σε στενό μου φίλο που διαμένει Λονδίνο 10 χρόνια ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ και μου λέει ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην ζωή του. Αρκετές φορές του στέλνω ειδήσεις από Αγγλία και τα χαρακτηρίζει υπερβολές η ότι τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχουν τι να πουν, του έλεγα πχ για τις ουρές που έκαναν στην Αγγλία επί covid που είχε στερέψει η βενζίνη και έκαναν ουρές στα βενζινάδικα αλλά μου λέει δεν έχει δει ούτε έχει αντιληφθεί κάτι. Άλλος φίλος που έμενε Ελβετία και τώρα Γερμανία αναφέρει περισσότερα προβλήματα, όταν ήρθε εδώ διακοπές απηυδησε με τις τιμές που είχαν τα σουβλάκια τα εστιατόρια και ο τομέας εστίασης διασκέδασης. Ήθελε να φάει έξω με κάτι φίλους του κάποιες φορές και να πάει για διασκέδαση με λεφτά που μάζεψε και έκανε τα ίδια κάθε χρόνο αλλά τώρα δεν έβγαιναν. Σχολίασε ότι εδώ υπάρχει ταχύτατη αύξηση στο κόστος ζωής σε σχεση με τον μισθό, στο εξωτερικό μπορούν και καλύπτουν τα έξοδα τους ευκολότερα αλλά εκτός αυτού αυξάνουν και εκεί τον βασικό οπότε διορθωνεται. Εδώ ήμασταν ήδη μια ακριβη χωρα και γινόμαστε ακόμα χειρότερη. Άμα μένεις εξωτερικό, ακομα και μέσα στην χώρα που μένεις μπορείς να πας διακοπές ή σε γειτονικές χώρες. Η Ελλάδα λογικό να ακριβύνει στον θεο ο τουρισμός με τόση ζήτηση και τουρίστες που έρχονται, σε λίγο θα είναι πιο οικονομικό να φύγεις έξω διακοπές πάρα στην Ελλάδα. Μην προσπαθείτε κάποιοι να δείξετε ότι οι άλλοι έχουν τα ίδια χάλια με εμάς, γιατί δεν γίνεστε πειστικοι. Εμείς είμαστε σε μεγαλύτερα χάλια από ότι έξω, και γενικά συγκρινομαστε μόνο με ορισμένες βαλκανικές χώρες και χώρες Αφρικής και μέσης ανατολής. . Τελος, μιας και ήταν το πρώτο πράγμα που ήθελα να σχολιάσω αλλά κατέληξε να είναι το τελευταίο με όσα διάβασα. Καλά έκανε η Γερμανία και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επενδυτων, πράγματα που δεν θα γίνουν μάλλον ποτέ στην Ελλάδα. Θα μπορούσαν να κάνουν το εργοστάσιο σε Ελβετία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κτλ, μερικοί λόγοι. Η Γερμανία έχει το καλύτερο και πιο καταρτισμενο επιστημονικο και τεχνικό προσωπικό για να τους βρουν και να τους προσλάβουν από την εταιρεία. Δεν έχει τεράστια φορολόγηση τύπου Σουηδίας και σκανδιναβικων κρατών και έχει σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Δεν έχει επεισόδια και εργαζόμενους να βγαίνουν και να τα σπάνε όλα όπως πχ στην Γαλλία. Αυτά τα πράγματα θέλει ο επενδυτής για να έρθει να επενδύσει. Όσο για την Ελλάδα, μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε τέτοιες επενδύσεις. Αλλά αυτά δεν θα γινουν ποτέ όταν: 1. Δεν ανήκουμε ακόμα στην επενδυτική βαθμίδα. 2. Όλη η Ελλάδα είναι ένας εν δυνάμει αρχαιολογικός χώρος, οπότε, όπου και να θες να επενδύσεις η να χτίσεις κάτι ενδέχεται να βρεθείς αντιμέτωπος με αρχαια. Ακόμα και να μην έβρισκες αρχαία, μόνο και μόνο ότι σχεδόν παντού υπάρχουν νόμοι και περιορισμοί λόγω γειτνιασης με αρχαιολογικους χώρους, ζωνες, ιστορικά κέντρα, δάση, φυσικά τοπία, διατηρητεα, και ένα σωρό, τα οποια μόνο γραφειοκρατία επιφέρουν για εγκρίσεις, ειδικές άδειες κτλ, καταλαβαινει εύκολα κάποιος ότι θα έχει θέματα και θα μπλέξει. 3. Κακη νοοτροπία μερίδας Ελλήνων που αντιμετωπίζουν με αρνητισμό οτιδήποτε νέο έρχεται στην γειτονιά τους και πάει να τους χαλάσει την θέα, την ησυχία. 4. Κακό ιστορικό με εργατοπατερες, απεργίες κάθε λίγο στο δημόσιο, κλείσιμο ΜΜΜ και προβληματική εργασιακή νομοθεσία. Αυτά τα λαμβάνει υπόψην ο επενδυτής που μπορεί για την ίδρυση και λειτουργία της επένδυσης του να χρειάζεται συνεργασία και μόνιμη επαφή με το δημόσιο. 5. Ασταθές φορολογικό πλαίσιο που αλλάζει κάθε τρεις και λίγο. Παλαιότερα ήταν εντονότερο το πρόβλημα με τα μνημόνια. Τώρα έχουμε τις εκλογές και τον κάθε πολιτικο που εργαλειοποιει την φορολογία για να μαζέψει ψήφους. Θα αλλάξουμε, θα μειώσουμε, θα κάνουμε. Αστεία πράγματα. 6. Έλλειψη έμπειρου επιστημονικου προσωπικού σε αυτούς τους τομείς. Μόνο από Έλληνες του εξωτερικού μπορεί να βρει κάτι αλλά με τους εδώ μισθούς δεν θα έρθει κανένας. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από Basilhs23___ 5 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dbrillis Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Καλά εντάξει. Εγώ κάτι τέτοια σχόλια περί σφυξιματος στο εξωτερικό και περί μεσαίας τάξης της Ευρώπης που βάλλεται, έχω βαρεθεί να τα ακούω και να τα ξανακούω παντού. Τα αναφέρω σε στενό μου φίλο που διαμένει Λονδίνο 10 χρόνια ως υπάλληλος σούπερ μάρκετ και μου λέει ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην ζωή του. Αρκετές φορές του στέλνω ειδήσεις από Αγγλία και τα χαρακτηρίζει υπερβολές η ότι τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έχουν τι να πουν, του έλεγα πχ για τις ουρές που έκαναν στην Αγγλία επί covid που είχε στερέψει η βενζίνη και έκαναν ουρές στα βενζινάδικα αλλά μου λέει δεν έχει δει ούτε έχει αντιληφθεί κάτι. Άλλος φίλος που έμενε Ελβετία και τώρα Γερμανία αναφέρει περισσότερα προβλήματα, όταν ήρθε εδώ διακοπές απηυδησε με τις τιμές που είχαν τα σουβλάκια τα εστιατόρια και ο τομέας εστίασης διασκέδασης. Ήθελε να φάει έξω με κάτι φίλους του κάποιες φορές και να πάει για διασκέδαση με λεφτά που μάζεψε και έκανε τα ίδια κάθε χρόνο αλλά τώρα δεν έβγαιναν. Σχολίασε ότι εδώ υπάρχει ταχύτατη αύξηση στο κόστος ζωής σε σχεση με τον μισθό, στο εξωτερικό μπορούν και καλύπτουν τα έξοδα τους ευκολότερα αλλά εκτός αυτού αυξάνουν και εκεί τον βασικό οπότε διορθωνεται. Εδώ ήμασταν ήδη μια ακριβη χωρα και γινόμαστε ακόμα χειρότερη. Άμα μένεις εξωτερικό, ακομα και μέσα στην χώρα που μένεις μπορείς να πας διακοπές ή σε γειτονικές χώρες. Η Ελλάδα λογικό να ακριβύνει στον θεο ο τουρισμός με τόση ζήτηση και τουρίστες που έρχονται, σε λίγο θα είναι πιο οικονομικό να φύγεις έξω διακοπές πάρα στην Ελλάδα. Μην προσπαθείτε κάποιοι να δείξετε ότι οι άλλοι έχουν τα ίδια χάλια με εμάς, γιατί δεν γίνεστε πειστικοι. Εμείς είμαστε σε μεγαλύτερα χάλια από ότι έξω, και γενικά συγκρινομαστε μόνο με ορισμένες βαλκανικές χώρες και χώρες Αφρικής και μέσης ανατολής. . Τελος, μιας και ήταν το πρώτο πράγμα που ήθελα να σχολιάσω αλλά κατέληξε να είναι το τελευταίο με όσα διάβασα. Καλά έκανε η Γερμανία και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των επενδυτων, πράγματα που δεν θα γίνουν μάλλον ποτέ στην Ελλάδα. Θα μπορούσαν να κάνουν το εργοστάσιο σε Ελβετία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κτλ, μερικοί λόγοι. Η Γερμανία έχει το καλύτερο και πιο καταρτισμενο επιστημονικο και τεχνικό προσωπικό για να τους βρουν και να τους προσλάβουν από την εταιρεία. Δεν έχει τεράστια φορολόγηση τύπου Σουηδίας και σκανδιναβικων κρατών και έχει σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Δεν έχει επεισόδια και εργαζόμενους να βγαίνουν και να τα σπάνε όλα όπως πχ στην Γαλλία. Αυτά τα πράγματα θέλει ο επενδυτής για να έρθει να επενδύσει. Όσο για την Ελλάδα, μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε τέτοιες επενδύσεις. Αλλά αυτά δεν θα γινουν ποτέ όταν: 1. Δεν ανήκουμε ακόμα στην επενδυτική βαθμίδα. 2. Όλη η Ελλάδα είναι ένας εν δυνάμει αρχαιολογικός χώρος, οπότε, όπου και να θες να επενδύσεις η να χτίσεις κάτι ενδέχεται να βρεθείς αντιμέτωπος με αρχαια. Ακόμα και να μην έβρισκες αρχαία, μόνο και μόνο ότι σχεδόν παντού υπάρχουν νόμοι και περιορισμοί λόγω γειτνιασης με αρχαιολογικους χώρους, ζωνες, ιστορικά κέντρα, δάση, φυσικά τοπία, διατηρητεα, και ένα σωρό, τα οποια μόνο γραφειοκρατία επιφέρουν για εγκρίσεις, ειδικές άδειες κτλ, καταλαβαινει εύκολα κάποιος ότι θα έχει θέματα και θα μπλέξει. 3. Κακη νοοτροπία μερίδας Ελλήνων που αντιμετωπίζουν με αρνητισμό οτιδήποτε νέο έρχεται στην γειτονιά τους και πάει να τους χαλάσει την θέα, την ησυχία. 4. Κακό ιστορικό με εργατοπατερες, απεργίες κάθε λίγο στο δημόσιο, κλείσιμο ΜΜΜ και προβληματική εργασιακή νομοθεσία. Αυτά τα λαμβάνει υπόψην ο επενδυτής που μπορεί για την ίδρυση και λειτουργία της επένδυσης του να χρειάζεται συνεργασία και μόνιμη επαφή με το δημόσιο. 5. Ασταθές φορολογικό πλαίσιο που αλλάζει κάθε τρεις και λίγο. Παλαιότερα ήταν εντονότερο το πρόβλημα με τα μνημόνια. Τώρα έχουμε τις εκλογές και τον κάθε πολιτικο που εργαλειοποιει την φορολογία για να μαζέψει ψήφους. Θα αλλάξουμε, θα μειώσουμε, θα κάνουμε. Αστεία πράγματα. 6. Έλλειψη έμπειρου επιστημονικου προσωπικού σε αυτούς τους τομείς. Μόνο από Έλληνες του εξωτερικού μπορεί να βρει κάτι αλλά με τους εδώ μισθούς δεν θα έρθει κανένας. Εχεις μεινει ποτε στο εξωτερικο ή παλι θα πρεπει να διαβασω τις θεωριες σου; Το θεμα ειναι για την TSMC και την επενδυση στη Γερμανια με λεφτα της ΕΕ. Εχεις να μας πεις καποια θεωρια για αυτο; Γιατι στη Γερμανια και οχι στη Γαλλια πχ, ή την Ισπανια; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ea6gka Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Εκεινο της AMD τι εγινε στη δρεσδη, παρκινγκ καταντησε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cocotsak Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Ανθρωποι πολυταξιδεμενοι καταληγουν στο ιδιο συμπερασμα. Αν εχεις 5 φραγκα στη τσεπη σαν την Ελλαδα δεν εχει πουθενα. Τωρα οσοι εδω δεν εχουν δουλεια καλα κανουν και φευγουν. Οπου γης και πατρις. Εγω δεν εχω βρει ακομα συνταξιουχο στην Ελλαδα να περνει τη συνταξη και να φευγει στο εξωτερικο να ζησει οπως κανουν πολλοι Αγγλογερμανοι. Γιατι αραγε? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BertaJourdan Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, dbrillis είπε Το θεμα ειναι για την TSMC και την επενδυση στη Γερμανια με λεφτα της ΕΕ. Εχεις να μας πεις καποια θεωρια για αυτο; Γιατι στη Γερμανια και οχι στη Γαλλια πχ, ή την Ισπανια; Ωραια ας μεινουμε στο κομματι επενδυσεις. Γιατι δεν ερχονται? Μα ειναι σαφες και ολοφανερο. Προτιμουν να πληρωνουνε μισθους Βελγιου, Ολλανδιας, Αγγλιας, Ισλανδιας κλπ. παρα να επενδυσουνε στην Ελλαδα. Το ξερουμε αλλωστε ειναι χαζοι οι ξενοι και οι φραγκολεβαντινοι που ελεγε και ο καμερα σε εμενα 2310... (Σου αρκει σαν απαντηση?) 1 λεπτό πριν, cocotsak είπε Ανθρωποι πολυταξιδεμενοι καταληγουν στο ιδιο συμπερασμα. Αν εχεις 5 φραγκα στη τσεπη σαν την Ελλαδα δεν εχει πουθενα. Τωρα οσοι εδω δεν εχουν δουλεια καλα κανουν και φευγουν. Οπου γης και πατρις. Εγω δεν εχω βρει ακομα συνταξιουχο στην Ελλαδα να περνει τη συνταξη και να φευγει στο εξωτερικο να ζησει οπως κανουν πολλοι Αγγλογερμανοι. Γιατι αραγε? Δεν πανε μονο Ελλαδα ομως. Ο γειτονας μου εμενα αγορασε σπιτι στην Σικελια. Γερμανος ανανταν παπανταν που λενε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dbrillis Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, BertaJourdan είπε Ωραια ας μεινουμε στο κομματι επενδυσεις. Γιατι δεν ερχονται? Μα ειναι σαφες και ολοφανερο. Προτιμουν να πληρωνουνε μισθους Βελγιου, Ολλανδιας, Αγγλιας, Ισλανδιας κλπ. παρα να επενδυσουνε στην Ελλαδα. Το ξερουμε αλλωστε ειναι χαζοι οι ξενοι και οι φραγκολεβαντινοι που ελεγε και ο καμερα σε εμενα 2310... (Σου αρκει σαν απαντηση?) Δεν ειπα ποτε οτι ειναι χαζοι. Ειπα οτι ειναι βαθια διαπλεκομενοι και θα ερθει επενδυση Ελλαδα ΜΟΝΟ οταν εχει εγκριθει απο τους αλλους και δεν τους ενδιαφερει. Δυσκολευεσαι να απαντησεις και λες γενικοτητες. Περιμενε λοιπον να παρεις συνταξη να πας να μεινεις Ελλαδα ή Σικελια, περιεργο που δεν μενουν Γερμανια οι συνταξιουχοι τους αφου ολα ειναι τελεια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexpap Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) “να κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο παραγωγής επεξεργαστών και διάφορων άλλων chips αξίας περίπου €10 εκατομμυρίων στη Γερμανία.” Θα είναι με αλάτι ή χωρίς. “Ο προϋπολογισμός του έργου συνολικά πλησιάζει σύμφωνα με πληροφορίες τα €10 δισ.” Θα αρμέξουν την αγορά για να φτιάξουν εργοστάσιο που θα ζωγραφίζει πάνω στην άμμο της ερήμου (πυρίτιο) ηλεκτρονικά κυκλώματα και εμείς σαν χαζοί θα τα πληρώνουμε. Διαδώστε. Σημείωση : Τόσα χρόνια τι πληρώναμε δηλαδή. Με φέσι τα αγοράζαμε με φέσι τα πληρώναμε την ξέρει τη δουλειά ο Έλληνας μην τον φοβάστε. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από alexpap Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Choronzoon Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, Billi the Kid είπε Στην Ελλάδα τίποτα ? Αμάξια, πλοία, αερπλάνα, τίποτα ? Αρε ψαροκώστενα με τους εργατοπατέρες σου... νομίζω ότι εργοστάσιο ημιαγωγών αποφεύγουν να φτιάχνουν σε σεισμογενείς χώρες. πέραν αυτού πιστεύεις πραγματικά ότι θα έκανε κάποιος τέτοια σοβαρή επένδυση στην Ελλάδα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dunyas Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, BertaJourdan είπε Στην πολη της Δρεσδης (πρωην ανατολικη Γερμανια). Η βάση της applied materials είναι ήδη Δρέσδη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, pineza250 είπε Στην Ελλάδα όπως πάντα το απόλυτο 0 Spoiler Έχουμε τουρισμό και δημόσιο εμείς, δεν τα χρειαζόμαστε αυτά τα πράγματα του διαβόλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα