giorgosmcmc Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα να θίξω ένα θέμα με τις τηλεοράσεις γενικότερα και τo gaming, για να καταλάβετε για ποιο θέμα αναφέρομαι έχω παραθέσει ένα βίντεο στο youtube που φαίνεται κατά τη κίνηση της κάμερας μια περίεργη αλλαγή στη φωτεινότητα (και κάποιο τρεμοπαιγμα στη φωτεινότητα επίσης χωρίς να κουνάω τη κάμερα που δε φαίνεται στο βιντεο) Τον τελευταίο καιρό είχε περάσει απ τα χέρια μου μια tcl των 300 ευρώ στην οποία είχα πάρα πολύ έντονο αυτό το φαινόμενο σε όλα τα παιχνίδια του ps5 που παίζω, την πήγα πίσω και πήρα μια QN90B mini led των 1000 ευρώ με καλύτερο local dimming (full array of 720 dimming zones) μήπως και έφταιγε αυτό σκεπτομενος. Επειτα όντως διαπίστωσα ότι σε όλα τα παιχνίδια το φαινόμενο αυτό είναι μηδενικό με την QN90B και δεν υπάρχει πουθενά πλην όμως τις τελευταίες ημέρες που διαπίστωσα πως σε κάποια παιχνίδια και οχι σε όλα σε σκοτεινές κυρίως περιοχές κατά την κίνηση πάλι θα υπάρχει αυτό αλλά πολύ πιο ανεπαίσθητο σε σχέση με τη προηγούμενη tv που είχα και σε κάποια παιχνίδια πχ όπως το days gone θα είναι περισσότερο έντονο αλλά ποτέ τόσο έντονο όσο ήταν στην tcl που είχα πριν. Και η ερώτηση μου εν τέλη ειναι τελικά που οφείλεται αυτό αν δεν είναι βλάβη της tv μιας και το έχουν πολλοί από ότι διαβάζω στο internet και το έχω ψάξει σε εξονυχιστικο βαθμό, κάποιοι το προσέχουν κάποιοι δεν δίνουν καν σημασία και δεν το καταλαβαίνουν καν, αλλά πουθενά όσο και να έψαξα δεν βρήκα τι ακριβώς είναι αυτό και που οφείλεται και φυσικά αν υπάρχει κάποιος τρόπος να εξαλειφθεί μιας και έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα αλλά δεν έχω βρει κάποια λύση ή εξήγηση ή τελως πάντων που μπορεί να οφείλεται αυτό το περίεργο φαινόμενο πλην της κλασικής απάντησης που παίρνω στα περισσότερα φόρουμς που έχω ψάξει του τύπου έχει θέμα η tv, πήγαινε τη πίσω κτλπ όμως από όσο το έχω ψάξει είναι κάτι πολύ πιο βαθυ και συγκεκριμένο και θα το εκτιμούσα αν κάποιος γνώριζε κάτι περισσότερο με αυτό μπας και με διαφωτίσει. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από giorgosmcmc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pasxaliskar Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Στις 7/5/2023 στις 3:03 ΠΜ, giorgosmcmc είπε Θα ήθελα να θίξω ένα θέμα με τις τηλεοράσεις γενικότερα και τo gaming, για να καταλάβετε για ποιο θέμα αναφέρομαι έχω παραθέσει ένα βίντεο στο youtube που φαίνεται κατά τη κίνηση της κάμερας μια περίεργη αλλαγή στη φωτεινότητα (και κάποιο τρεμοπαιγμα στη φωτεινότητα επίσης χωρίς να κουνάω τη κάμερα που δε φαίνεται στο βιντεο) Τον τελευταίο καιρό είχε περάσει απ τα χέρια μου μια tcl των 300 ευρώ στην οποία είχα πάρα πολύ έντονο αυτό το φαινόμενο σε όλα τα παιχνίδια του ps5 που παίζω, την πήγα πίσω και πήρα μια QN90B mini led των 1000 ευρώ με καλύτερο local dimming (full array of 720 dimming zones) μήπως και έφταιγε αυτό σκεπτομενος. Επειτα όντως διαπίστωσα ότι σε όλα τα παιχνίδια το φαινόμενο αυτό είναι μηδενικό με την QN90B και δεν υπάρχει πουθενά πλην όμως τις τελευταίες ημέρες που διαπίστωσα πως σε κάποια παιχνίδια και οχι σε όλα σε σκοτεινές κυρίως περιοχές κατά την κίνηση πάλι θα υπάρχει αυτό αλλά πολύ πιο ανεπαίσθητο σε σχέση με τη προηγούμενη tv που είχα και σε κάποια παιχνίδια πχ όπως το days gone θα είναι περισσότερο έντονο αλλά ποτέ τόσο έντονο όσο ήταν στην tcl που είχα πριν. Και η ερώτηση μου εν τέλη ειναι τελικά που οφείλεται αυτό αν δεν είναι βλάβη της tv μιας και το έχουν πολλοί από ότι διαβάζω στο internet και το έχω ψάξει σε εξονυχιστικο βαθμό, κάποιοι το προσέχουν κάποιοι δεν δίνουν καν σημασία και δεν το καταλαβαίνουν καν, αλλά πουθενά όσο και να έψαξα δεν βρήκα τι ακριβώς είναι αυτό και που οφείλεται και φυσικά αν υπάρχει κάποιος τρόπος να εξαλειφθεί μιας και έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα αλλά δεν έχω βρει κάποια λύση ή εξήγηση ή τελως πάντων που μπορεί να οφείλεται αυτό το περίεργο φαινόμενο πλην της κλασικής απάντησης που παίρνω στα περισσότερα φόρουμς που έχω ψάξει του τύπου έχει θέμα η tv, πήγαινε τη πίσω κτλπ όμως από όσο το έχω ψάξει είναι κάτι πολύ πιο βαθυ και συγκεκριμένο και θα το εκτιμούσα αν κάποιος γνώριζε κάτι περισσότερο με αυτό μπας και με διαφωτίσει. εβγαλες ακρη τελικα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα