Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαθέσιμο budget: 1000-1500. Κάπου στη μέση σκεφτόμουν στην αρχή, θα σκεφτόμουν και παραπάνω αν υπάρχει ουσιαστική διαφορά.

Απόσταση και γωνία θέασης: Για την ώρα θα τοποθετηθεί σε υπάρχον έπιπλο και θα βλέπουμε στην ευθεία από καναπέ σε απόσταση 3,4 μέτρα. Υπάρχει και καναπές τοποθετημένος κάθετα σε αυτόν, που υποθέτω θα βλέπει υπό γωνία αν έρθει κάποιος καλεσμένος, πχ τίποτα φίλοι για μπάλα. Τώρα δεν έβγαλα και μοιρογνωμόνιο, καταλαβαίνετα ένα Γ τέλος πάντων. Στο μέλλον θα τοποθετηθεί πιο ψηλά με βραχίονα, ή βίδες, στην ίδια θέση. Υποθέτω η απόσταση θα αυξηθεί ελαφρά, αλλά άντε να πάει 3,60-3,70.

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο Κύρια χρήση ταινίες 1080p (αν βρούμε και παραπάνω) από torrent, ή και amazon prime, υποθέτω στο μέλλον netflix και κάποιο συνδρομητικό για μπάλα. Η μπάλα θα είναι ένα 10-20% όμως και δεν θα είναι καθοριστικό. Τις ταινίες κρατήστε και πιθανότατα σε σκοτεινό δωμάτιο. Αμφιβάλλω ότι θα χρησιμοποιηθεί ποτέ για gaming.

προτίμηση σε μέγεθος: Από τους οδηγούς βλέπω ότι χρειάζομαι τουλάχιστον 75 ίντσες. Στον ίδιο χώρο υπήρχε 43άρα, που ήταν εμφανώς μικρή. Εγώ είναι λίγο περίεργο να πω προτιμήσεις, γιατί είμαι συνηθισμένος σε gaming γωνία θέασης, με 27άρι pc monitor qhd στους 60 - 70 πόντους απόσταση. Άντε να πάω στο μέτρο  για να δω ταινία. Οπότε υποθέτω σε αντιστοιχία, νορμάλ θα μου φαίνονται οι 75. Ξέρω ότι ξεφεύγουν τα λεφτά σε σχέση με τις 65άρες. Μία ερώτηση που έχω είναι αν αξίζει να πάω σε 65άρα OLED ας πούμε η σε 75άρα σε αυτότο εύρος τιμής.

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Με βάση την τηλεόραση θα φτιαχτεί και το σαλόνι. Είμαστε λίγο σε διαδικασία ανακαίνισης. Υποθέτω ότι 75 ίντσες είναι ένα όριο όπως τα σκεφτόμαστε, γιατί στον τοίχο που θα μπει υπάρχει ένα τζάκι, που στις περισσότερες 85άρες είδα ότι στο πλάτος χρειάζεται να πάμε και σε αυτόν. Γενικά αλλάζουν πολλά δεδομένα με πάνω από 75 ίντσες tv

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ)Μάλλον όχι. Βασικά ρωτάω για να δω τι χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάξω στο εύρος τιμής που έχω.

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν: Ευρέως διαθέσιμη σε αυτό το εύρος τιμής είναι η samsung q70b στις 75 ίντσες. Στο reddit έχω δει ότι κράζουνε όλη τη σειρά του 22 της samsung πλην του 95b μοντέλου, που πάει κανά διχίλιαρο όμως. Δεν είμαι αρνητικός σε Hisense και TCL, αλλά τα μοντέλα που βλέπω να προτείνουν σε rtings κλπ, δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά)Έχω 5% έκπτωση σε Public - mediamarkt, και 80 ευρώ δωροεπιταγή στο Γερμανό, αλλά από ότι βλέπω αυτή τησ τιγμή οι τιμές είναι μαύρο χάλι στα καταστήματα αυτά. Γενικά δεν έχω θέμα, αρκεί να υπάρχει δυνατότητα για υποτυπώδες after sales, δηλαδή αν είναι σκρουτζομάγαζο να μην είναι και εντελώς άγνωστο. 

Επεξ/σία από tzavardin
Δημοσ.

Μάλλον φαίνεται λογική η επιλογή μου σε αυτά τα λεφτά, οπότε δεν πήρα απαντηση. Να κάνω λίγο πιο συγκεκριμένο που προβληματίζομαι, μπας και κάποιος εχει δει από κοντά κάποια μοντέλα και κάνει τη σύγκριση. Με τα παραπάνω δεδομενα, και για να θέσω ακόμα καλύτερα με μπάτζετ και 2000 ευρώ για tv και ηχομπαρα μαζί, έχω σκεφτεί να πάω στην Samsung 75q70b, μαζί με την ηχομπαρα q930B της ίδιας εταιρείας. Είναι λογικό combo για αυτά τα λεφτα;

Πιο συγκεκριμένα, μήπως θα ήταν καλύτερο να πάω στην C2 oled της Lg στις 65 ιντσες που διαβάζω πολύ καλύτερες κριτικές + μια φτηνότερη ηχομπαρα και ας πούμε να πάω λίγο πιο κοντά τον καναπε; Είναι τόσο μεγάλη η διαφορα; Γενικά έχετε να προτείνετε κάποιον καλυτεροσυνδυασμο σε αυτά τα λεφτα; Και 2100 να πάνε μαζί δεν είναι θέμα, την γενική ιδέα την πιανετε.

• Λύση
Δημοσ.

Σιγουρα η διαγορά ανάμεσα σε C2 και  q70b είναι σημαντική. Αν μπορείς να πας τον καναπέ στα 2,5-3,0μ max τότε αξίζει σίγουρα η C2 . Για ηχόμπαρα ή q930b είναι καλή επιλογή και αν πάει μπορστά ο καναπές σιγουρα θα δημιουργηθεί χωρος πισω για κλύτερη θέση των ηχείων. Δες και την jbl bar 5.1 με τα αποσπόμενα ηχεία μπορει να μην έχει atmos αλλα για ταινίες είναι τίμια.

Τέλος σημαντικό ρόλο πάιζει και το περιεχόμενο που θα βλέπεις όσο καλύτερη η ποιότητα τόσο (4Κ HDR/Dolby Vision) τόσο πιο πολύ φαίνεται και η ποιότητα μιας κάλης τηλεόρασης. Πχ για ταίνια 1080p sdr με σωστά ρυθμισμένη φωτεινότητα για σκοτεινό περιβάλον το panel της q70b δεν θα δείξει έτνονα τις αδυναμίες του σε contrast και halos.

Οπότε αν δεν έχεις σκοπό να πηγαίνεις για τα μεγάλα σε μέγεθος αρχεία και η q70b είναι οκ. Αντίθετα θα είναι κρίμα να έχεις την c2 και να βλέπεις κυρίως 1080p sdr.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@theogs Πήρα την 75άρα. Μέχρι στιγμής δεν το μετανιώνω. Βέβαια, μέχρι στιγμής, έχω δει μόνο hd περιεχόμενο μέσω amazon prime. Σε κάθε περίπτωση οι 75 ίντσες είναι απόλυτα λογικό μέγεθος σε αυτήν την απόσταση, παρόλο που έχουμε συνηθίσει μικρότερες. Άμα αποκτήσω καλύτερη εμπειρία και συγκρίνω και irl με μεγάλη oled επιπέδου c2, θα επανέλθω, γιατί από ότι βλέπω πολλοί είναι στο ίδιο δίλημμα.

Επεξ/σία από tzavardin
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπον..... τελικα πηρα την samsung 75qn90b με τελικη τιμη 2200 με την 5ετη εγγυηση και δωροεπιταγη 500 ευρω. Ας πουμε οτι θα μου κοστισει ενε τελει 1700. τελεια σε ολα της και κυριως στο μεγεθος! ευτυχως που ακουσα καποιους απο εσας που με παροτρυναν σε 75! μετα από το πρωτο σοκ των 2 ημερων τελικα μπορω να πω οτι μου φαινεται τελεια ίσως και μικρη για ταινιες! Για να καταλαβετε ψαχνω πολυθρονα για να καθομαι στα 2.5μ απο την τηλεοραση! η φωτεινοτητα εντυπωσιακη πλην ενος θεματος που εχει το μοντελο αυτο που δυστυχως δεν το γνωριζα! ειναι το φαινομενο του ουρανιου τοξου (μια σκιαση και αντανακλαση απο διπλανα παραθυρα) . Λενε βεβαια οτι ειναι εσκεμμενο αυτο καθως οφειλεται σε ειδικο φιλτρο για την γωνια θεασης και τις αντανακλασεις. ειναι ομως ενοχλητικό αν δεν μεριμνησεις για την σκιαση του δωματιου. Βεβαια εγω εχω ακριβως απεναντι απο την τηλεοραση παραθυρο 2,5μ και διπλα μπαλκονοπορτα 3,5μ! οποτε εχω απλετο φως. Ισως να μην ειμαι αντιπροσωπευτικο παραδειγμα. Παρολα αυτα η εικονα ειναι σουπερ φωτεινη  με ελαχιστο blooming που το παρατηρεις μονο αν το ψαξεις και μονο σε στατικη εικονα. Γωνια θεασης εκπληκτικη! καθαροτητα εικονας εντυπωσιακη! Βλεπεις ντοκιμαντερ και σου πεφτει το σαγονι! στην κινηση την περιμενα καλυετρη εκτος και αν οι πηγες μου δεν ειναι τοσο δυνατες ή δεν εχω καλο σημα στο ιντερνετ. 

Επεξ/σία από Theogs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι σημαινει μια σκιαση απο τα παραθυρα; Μηπως ειναι ρυθμισμενη στην αυτοματη φωτεινοτητα;

Επεξ/σία από elgol
Δημοσ.
Στις 13/6/2023 στις 3:03 ΜΜ, elgol είπε

Τι σημαινει μια σκιαση απο τα παραθυρα; Μηπως ειναι ρυθμισμενη στην αυτοματη φωτεινοτητα;

εννοω ότι πρεπει να κλεισεις κουρτίνα ή στορια (εγω δεν εχω στο σπιτι μου)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...