polaki Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 6/5/2023 στις 8:52 ΜΜ, logistoulis είπε Το install των παιχνιδιών από τα 10+ χρόνια που λες ήταν κάτι "ανήκουστο" να γίνεται σε ssd όμως εγώ προσωπικά που το κάνω από την πρώτη στιγμή που έπιασα ssd για τη συγκεκριμένη χρήση το θεώρησα μονόδρομο. Όταν δηλαδή πήγα από PC να κάνω το κυρίως gaming μου σε PS4 ξενέρωσα λόγω αυτού και ευτυχώς στο 5 έχω ξεχάσει τα loading. Θα συμφωνήσω, το πρώτο SSD τον πηρα πριν άπειρα χρόνια και φόρτωσα OS και World of Warcraft που ήταν το game που έπαιζα τότε. η μοναδική χρήση που έκανα τους HDD ήταν για αποθήκευση ταινιών και MP3 τότε, και που πλέον έχω πετάξει αφού δεν έχω ούτε μια ταινία πλέον στο pc ή τραγούδι. Streamάρω ότι θέλω από Spotify και αν η Cosmote on demand (ή το Netflix που λογικά τελος Μαΐου θα κόψω) δεν έχει, απλά θα δω κάτι άλλο. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2023 από polaki
jimarass26 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1) 2 TB ssd gia main drive για λειτουργικο και games 2) 1TB ssd gia secondary (ήταν πριν main) για games και ταινιες που βλέπω συχνα 3) 8TB HDD για βιβλιοθηκη ταινιων, μουσικης, φωτογραφίες και βιντεο. 4) Backup οι φωτογραφιες και τα videos στο Onedrive γιατι δεν ειμαστε τσοπάνηδες και θέλουμε προσβαση και σε tablet/phones και φυσικά λόγω secure backup (Λύσεις onsite για οικιακή χρήση με NAS, πέρα από πειραματικούς λόγους/λόγους ενδιαφέροντος, ειναι ...για ταλαίπωρους!) HDD Western Digital Hus728t8tale6l4 Ultrastar DC Hc320 8TB Sata 3 - Σκληρος δισκος (PER.303234) (e-shop.gr) Εσωτερικοί σκληροί δίσκοι - SSD 8 tb Solid state (ssd) Samsung : E-shop.gr Η διαφορά τιμής είναι εμφανής για γενικό storage! Επεξ/σία 8 Μαΐου 2023 από jimarass26
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 On 06/05/2023 at 20:43, rudd--o said: αναλογα τι δισκους αν εισαι τσιπης και μου παιρνεις toshiba killtachi kai seagayt ... WD Black , WD RE και GOLD μονο αντε και RED για τσοντοlibrary.. Η HGST (Hitachi) έχει εξαγοραστεί από την WD εδώ κι αρκετά χρόνια. Οι WD Ultrastar (πρωην HGST κι ΙΒΜ πιο πριν) είναι η "βασική" enterprise σειρά της WD. On 07/05/2023 at 08:40, Dionisisdiamantis said: Εαν τα σχολια των μελων ειναι αληθη, το άρθρο δεν ειναι πληρες, γιατι συμφωνα με πολλα σχολια μελων του φορουμ, δεν αναφερεται σε σκληρους που προοριζονται για οικιακη χρηση, αλλα σε εκεινους που λειτουργουν συνεχως, οπως οι σκληροι των servers. Αφού η Backblaze είναι εταιρεία για cloud storage/data backup κι η "έρευνα" που δημοσιεύει είναι από τους δίσκους που η ίδια χρησιμοποιεί για τους πελάτες της, τι περίμενες να αγοράζει οικιακούς δίσκους μόνο και μόνο για τα στατιστικά? 😛 1
rudd--o Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, Thresh είπε Η HGST (Hitachi) έχει εξαγοραστεί από την WD εδώ κι αρκετά χρόνια. Οι WD Ultrastar (πρωην HGST κι ΙΒΜ πιο πριν) είναι η "βασική" enterprise σειρά της WD. Αφού η Backblaze είναι εταιρεία για cloud storage/data backup κι η "έρευνα" που δημοσιεύει είναι από τους δίσκους που η ίδια χρησιμοποιεί για τους πελάτες της, τι περίμενες να αγοράζει οικιακούς δίσκους μόνο και μόνο για τα στατιστικά? 😛 Δεν έχω αναφέρει πουθενά Ultrastar και ναι έχει εξαγοραστεί αλλά έχει εναρμονιστεί με την δόμηση της WD ( Βελτιώθηκε αρκετά - αλλά πάλι μακριά )
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Just now, rudd--o said: Δεν έχω αναφέρει πουθενά Ultrastar και ναι έχει εξαγοραστεί αλλά έχει εναρμονιστεί με την δόμηση της WD ( Βελτιώθηκε αρκετά - αλλά πάλι μακριά ) Εδώ και χρόνια δεν βγαίνουν άλλοι "HGST", μόνο Ultrastar.
rudd--o Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Thresh είπε Εδώ και χρόνια δεν βγαίνουν άλλοι "HGST", μόνο Ultrastar. Μια 5ετια. αλλά τους ανέφερα σαν HITACHI για όταν βγαίνανε που ήταν φτηνοί . εξού και στους ρεκοβεράδες είχαν την επωνυμια "killtachi" Επεξ/σία 8 Μαΐου 2023 από rudd--o
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 6 minutes ago, rudd--o said: Μια 5ετια. αλλά τους ανέφερα σαν HITACHI για όταν βγαίνανε που ήταν φτηνοί . εξού και στους ρεκοβεράδες είχαν την επωνυμια "killtachi" Δεν είχες άδικο για τότε, είχε βγει εξάλλου από την IBM το όνομα Deskstar->Deathstar, αλλά τι νόημα έχει πλέον να δίνεις συμβουλή με βάση τα παλιά δεδομένα? Εξάλλου φαίνεται κι από τα failure rates στο άρθρο, με εξαίρεση το 8ΤΒ που έχει πολύ μικρό δείγμα, ότι οι Ultrastar είναι χαμηλά.
logistoulis Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, polaki είπε Θα συμφωνήσω, το πρώτο SSD τον πηρα πριν άπειρα χρόνια και φόρτωσα OS και World of Warcraft που ήταν το game που έπαιζα τότε. η μοναδική χρήση που έκανα τους HDD ήταν για αποθήκευση ταινιών και MP3 τότε, και που πλέον έχω πετάξει αφού δεν έχω ούτε μια ταινία πλέον στο pc ή τραγούδι. Streamάρω ότι θέλω από Spotify και αν η Cosmote on demand (ή το Netflix που λογικά τελος Μαΐου θα κόψω) δεν έχει, απλά θα δω κάτι άλλο. Ναι κι εγώ δεν έχω πλέον ανάγκη για μεγάλες αποθήκες, τα αρχεία μου από το παρελθόν είναι μερικές 100αδες gb και ο,τι έχω μέχρι στιγμής στη διάθεσή μου με καλύπτει Ssd μεγάλο έχω πάρει μόνο για παιχνίδια και αυτό γιατί βαριέμαι να τα κατεβάζω και θέλω να έχω κάμποσα ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα. Και ενώ το είχα άγχος να πάρω 2tb τελικά και με το 1 μια χαρά είμαι. Επισης επειδή κι εγώ δεν εμπιστεύομαι τους ssd στο ps5 προτιμώ να τα εγκαθιστώ στον σκληρό που έχω εγκαταστήσει και θεωρώ "αναλώσιμο" παρά να φορτώνω τον ενσωματωμένο που άμα χαιρετήσει μάλλον πάω για μητρική. Αλλά και αυτό περισσότερο δικό μου ψυχολογικό πρόβλημα είναι πάρα ουσιαστικός κίνδυνος καθώς μέσα στην "ωφέλιμη ζωή" της κονσόλας είναι πιο πιθανό να έχω αλλά θέματα (πχ υπερθέρμανση ή να πιάσει σκόνη το τροφοδοτικό και να κλαίω εκεί που είναι χωμένο) παρά τον ssd. Βέβαια για αυτά και για να μην λύνω τη κονσόλα έχω το αξιόπιστο blower μου με 25€ από τα praktiker, απλά να θυμάμαι κάθε φορά να μπλοκάρω τον ανεμιστήρα να μην γυρνάει στο θεό Επεξ/σία 8 Μαΐου 2023 από logistoulis
rus Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 15 ώρες πριν, endeavour είπε Μα ... backup μακροχρόνιας διάρκειας κανουμε συνήθως σε εξωτερικούς δίσκους..... και τι σε εμποδιζει να το κανεις σε εσωτερικο?
endeavour Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 15 ώρες πριν, rus είπε και τι σε εμποδιζει να το κανεις σε εσωτερικο? Σοβαρά backups δεν γίνονται σε εσωτερικούς δ'ισκους. Γιατι (ακραιο παράδειγμα) αν καει το pc, ισως αντε bye.
8520mp Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Σε εμένα έτυχαν 3 φορές προβλήματα με δίσκους. Την πρώτη ήταν ένας εξωτερικός 500gb άγνωστης μάρκας που είχα πάρει δώρο από την Vodafone τις καλές εποχές 2009, που έκανες σύνδεση σε ασύρματο ίντερνετ 3g και σου δίνανε δωράκια για να σε γδάρουν μετά). Αυτός ο δίσκος έσκασε και τον έδωσα σε έναν φίλο, οποίος παρόλο που είχε βγάλει καπνούς κατάφερε να τον σώσει, αλλά μόνο τον δίσκο και όχι την εξωτερική θήκη (άντεξε λίγο λιγότερο από δύο χρόνια). Την δεύτερη φορά ήταν ένας WD τον οποίο πήρα μεταχειρισμένο από netcafe το 2010 και χάλασε το 2021 (έκανε σαν να πετάει ελικόπτερο και παρόλο που ήταν δεύτερος για video και φωτογραφίες δεν επέτρεπε στο pc να εκκινήσει). Την τρίτη φορά ήταν μια κάρτα SD που χρησιμοποιούσα για να βγάζω βίντεο για YouTube. Μετά από 2 χρόνια χρήσης έπιασε το όριο εγγραφής.
rus Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, endeavour είπε Σοβαρά backups δεν γίνονται σε εσωτερικούς δ'ισκους. Γιατι (ακραιο παράδειγμα) αν καει το pc, ισως αντε bye. Aν φοβασαι περισσοτερο οτι θα σου καει το pc παρα οτι θα χαλασει ο δισκος, τοτε βαζε το μπακαπ σε δισκο αλλου υπολογιστη. Ειναι εξαιρετικα δυσκολο να σου καουν δυο υπολογιστες ταυτοχρονα. Παρεπιπτοντως, αυτο κανω κι εγω. Εκτος αν στο σπιτι εχεις μονο εναν υπολογιστη. Και γιατι εξωτερικο σκληρο και οχι usb στικ? Επεξ/σία 10 Μαΐου 2023 από rus
endeavour Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Στις 10/5/2023 στις 1:30 ΠΜ, rus είπε Aν φοβασαι περισσοτερο οτι θα σου καει το pc παρα οτι θα χαλασει ο δισκος, τοτε βαζε το μπακαπ σε δισκο αλλου υπολογιστη. Ειναι εξαιρετικα δυσκολο να σου καουν δυο υπολογιστες ταυτοχρονα. Παρεπιπτοντως, αυτο κανω κι εγω. Εκτος αν στο σπιτι εχεις μονο εναν υπολογιστη. Και γιατι εξωτερικο σκληρο και οχι usb στικ? Backup σε usb stick. Ok, ότι νάναι.
rus Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 17 ώρες πριν, endeavour είπε Backup σε usb stick. Ok, ότι νάναι. Αν ειναι αληθεια αυτο που ειπε ο φιλος πριν, οτι ο ssd σε ακινησια χαλαει πιο ευκολα, τοτε γιατι οχι?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 7 hours ago, rus said: Αν ειναι αληθεια αυτο που ειπε ο φιλος πριν, οτι ο ssd σε ακινησια χαλαει πιο ευκολα, τοτε γιατι οχι? Είπε ότι οι NAND εξασθενούν όταν είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός τροφοδοσίας κι υπάρχει κίνδυνος να χάσουν δεδομένα. Δεν χαλάνε, αλλιώς οι σφραγισμένοι που είναι Χ καιρό στο ράφι/αποθήκες/κτλπ θα είχαν πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι και τα usb stick χρησιμοποιούν NAND, οπότε θα ισχύει το ίδιο και γι' αυτά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα