Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί να μην είναι ανακτήσιμα τα δεδομένα, με κάποια τεχνολογία ανάκτησης προσιτή στον απλό χρήστη.

• Confused 1
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Arkin είπε

Τον τελευταιο που εχω ειναι ενα . Προφανως HDD δεν μπαινει σε βασικο pc ουτε καν για install παιχνιδιων εδω και μια 10ετια. 

Το install των παιχνιδιών από τα 10+ χρόνια που λες ήταν κάτι "ανήκουστο" να γίνεται σε ssd όμως εγώ προσωπικά που το κάνω από την πρώτη στιγμή που έπιασα ssd για τη συγκεκριμένη χρήση το θεώρησα μονόδρομο.

Όταν δηλαδή πήγα από PC να κάνω το κυρίως gaming μου σε PS4 ξενέρωσα λόγω αυτού και ευτυχώς στο 5 έχω ξεχάσει τα loading.

Δεν καταλαβαίνω γιατί όταν έχεις να φορτώσεις τόσα πολλά gb να μην θες ssd.

Βασικά οι σκληροί μόνο για αποθήκη είναι από τη στιγμή που άρχισαν να υπάρχουν οι ssd και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις όπως πχ φωτογραφίες που είναι πολλά μικρά αρχεία είναι σπαστικοί.

Για έγγραφα και βίντεο (αποθήκη δεν επεξεργάζομαι βίντεο) πλέον ανέχομαι σκληρούς και εγώ ο ίδιος έχω σκληρούς άνω της 10ετιας που δουλεύουν τέλεια, βέβαια την περασμένη δεκαετία έπαιρνες ένα wd Black που είχε 5ετη εγγύηση και το ήξερες ότι δεν θα χαλάσει ποτέ

Πάντως πλέον ακόμα και τα κινητά μας έχουν πολύ γρήγορες μνήμες και σε πολλές περιπτώσεις πιο γρήγορες από αυτές των παλαιότερων ssd

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, raPhaeL είπε

Νομίζω ο τίτλος είναι λίγο παραπλανητικός?

Η έρευνα λέει ότι ΌΤΑΝ χαλάσουν, αυτό γίνεται συνήθως σε διάστημα μικρότερο των 3 ετών.

Όχι ότι οι σκληροί δίσκοι χαλάνε σε λιγότερο από 3 χρόνια.

"What this study shows is not the average working life of a hard disk drive. Instead it provides the average working life οf a failed disk drive"

Χαίρομαι που δεν είμαι μόνος μου όταν λέω ότι η παραπληροφόρηση πάει σύννεφο :)

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, rudd--o είπε

αναλογα τι δισκους αν εισαι τσιπης και μου παιρνεις toshiba killtachi kai seagayt ...  WD Black , WD RE και GOLD μονο   αντε και RED για τσοντοlibrary..

Για κατι τετοιους ανθρωπους ειμαι στο insomnia... Να μου τον προσεχετε εσεις οι admin, ακουτε?

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mike299 είπε

Να ξεκαθαριστεί ότι αναφέρεται σε δίσκους server που λειτουργούν 24/7/365 και όχι για οικιακή χρήση. Ούτε καν εργασίας που δουλεύουν 40-50-60 ώρες την βδομάδα. Οπότε μην ανησυχείτε ότι σε λιγότερα από 3 χρόνια θα χαλάσει ο δικός σας δίσκος

εχω εναν ssd 7 χρόνια τον έχω συνέχεια σχεδόν το pc μόνο το καλοκαίρι που πάω διακοπές δέκα μέρες τον κλείνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O 1oς Seagate 12TB στην λίστα έχει πιο πολλά drive failures από drives count. 

Οι Seagate χαλάνε ακόμα και αυτοί που δεν έχεις!

Επεξ/σία από Shadowjump
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

εχω εναν ssd 7 χρόνια τον έχω συνέχεια σχεδόν το pc μόνο το καλοκαίρι που πάω διακοπές δέκα μέρες τον κλείνω

Αμφιβάλλω όμως να κάθεσαι μπροστά στο PC 24 ώρες το 24ωρο κάνοντας ασταμάτητα read/writes 

• Like 1
Δημοσ.

Ένας παλιός seagate 3,5'' από το 2013 που βγήκε καλό κομμάτι...

Τον είχα επιλέξει επίτηδες τότε στις 5400 στροφές/λ. και μάλλον αυτό είχε κάποια σχέση με την αντοχή του στο χρόνο, δε βγήκα λάθος. Πραγματικά απορώ πότε έχει σκοπό να χαλάσει.

Clipboard04.jpg.1c4482fa41c3b68272b7887d55513f4c.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω HDD 4ΤΒ στον παλιότερο υπολογιστή μου και 6ΤΒ στον καινούργιο καθαρά για backups γιατί είναι πάμφθηνοι. Φωτογραφίες και οικογενειακά βίντεο τα γράψω σε archival blu ray, που και σε DvD να τα έγραφα εφόσον δεν τα χρησιμοποιώ θα κρατούσαν δεκαετίες.

Εφαρμογές και παιχνίδια απαγορεύεται να βάλεις σε HDD, θα τρέχουν σαν χελώνες με τις σημερινές απαιτήσεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
On 06/05/2023 at 20:56, chester1908 said:

Για κατι τετοιους ανθρωπους ειμαι στο insomnia... Να μου τον προσεχετε εσεις οι admin, ακουτε?

Που διαφωνείς φίλτατε ? και τι εμπειρία έχεις με δίσκους ? 

On 06/05/2023 at 21:45, mike299 said:

Αμφιβάλλω όμως να κάθεσαι μπροστά στο PC 24 ώρες το 24ωρο κάνοντας ασταμάτητα read/writes 

Στους SSD το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι ειναι απο firmware corruption ειτε απο controller. οσο ποιο τσιπικος ο SSD τοσο μεγαλυτερο το ποσοστο αποτυχιας.

Παραδειγμα ενα φεγγαρι δουλευα Patriot SSD με το κιλο (μεταβαση απο kingston σαν φτηνους καλους) και εκει που ολα μελι γαλα μια περιοδο αρχισε και "ψοφαγε" ο ενας πισω απο τον αλλο... το προβλημα o Phison S11 που ειχαν. (Controller) και στην αρχη η ανατκηση ηταν δυσκολη μεχρι να βρουν μοντελο αναδομησης data table στα NAND. (PC3000)

On 06/05/2023 at 22:19, PCharon said:

Ένας παλιός seagate 3,5'' από το 2013 που βγήκε καλό κομμάτι...

Τον είχα επιλέξει επίτηδες τότε στις 5400 στροφές/λ. και μάλλον αυτό είχε κάποια σχέση με την αντοχή του στο χρόνο, δε βγήκα λάθος. Πραγματικά απορώ πότε έχει σκοπό να χαλάσει.

Clipboard04.jpg.1c4482fa41c3b68272b7887d55513f4c.jpg

Σε τομεα ιντερνετ καφε που ημουν αρκετά χρονια δουλευαμε Seagate με το κιλο λογο κοστους/αποδοσης. στους 1000αδες που περασαν απο τα χερια μου αντε να καρφωσαν 10-15 ... σε γραφεια που ειχαν αρχεια και ανοιξε κλεισε ωραριου πεθαινανε με το κιλο !  ποτε δεν μπορεσα να το εξηγήσω..

Και σε προσωπικο μου μηχανημα την εχω πατησει δυο φορες απο Seagate ( σωθηκαν δεδομενα απο τερμιναλ κομαντς μετα σκραπ. )

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Losraio είπε

Ναι αλλά δεν μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις λόγω του πόσο αργοί είναι πλέον

Δεν θα το έλεγα. Ο ένας HDD 14 ετιας δούλεψε για 11 χρόνια ως κύριος και στο νέο pc μπήκε ως δεύτερος για αποθήκευση δεδομένων και αρχείων. Φίλος με laptop και σκληρό 16ετιας το δουλεύει ακόμα για σερφαρισμα.  Ναι μεν είναι πιο αργοί αλλά όχι σε απαγορευτικό βαθμό. 

Αν θες κανένα παιχνίδι και τα σχετικά ε εκεί αλλάζεις σκληρό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...