SeNNinhA Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, TehJoHnX είπε Λεω να προχωρήσω με αυτά, για τις μνημες ελπιζω να μην εχω θεμα που ειναι 3200mhz...Βγαίνει γυρω στα 480€, θα παρω και κανα δυο ανεμιστήρες για το κουτι. Αξιζει τα +20€ οι μνημες στα 3600; εχει μεγαλη διαφορα; Για τον NVMe φανταζομαι η διαφορα ηδη θα ειναι τεραστια με τον Adata που εχω, κυριως για λειτουργικο και προγραμματα με ενδιαφερει να ανοιγουν γρηγορα, δεν εχω μεγαλα αρχεια να κανω αντιγραφη κτλπ Asus ROG Strix B550-A Gaming AMD Ryzen 7 5700X Be Quiet Pure Rock 2 G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 3200 Western Digital Blue SN570 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 70 με 100 ειναι 30 ευρω διαφορα (+42%) οπότε όχι δεν θα δεις αντιστοιχη διαφορα σε αποδοση. Απο την αλλη εαν τα εχεις τα δινεις. Απο την αλλη εαν πας σε τετοια λογικη τα 100 ευρω για 32gb στα 3600 με τα 140 ευρω για 64gb στα 3200 είναι και αυτα +40% αλλα ούτε και εκει θα δεις πρακτικα διαφορα σήμερα (ισως ομως δεις στο μελλον οποτε αυτη η διαφορα εχει πιο μεγαλη λογικη για εμενα). Αλλα εαν το παμε ετσι θα καταλληξουμε σε συστημα των 1000 ευρω...!! Προσωπικα δεν τρελαινομαι για σουπερ εξτρα γρηγορους δισκους. Οι διαφορες τους ειναι λιγοτερο απο δευτερολεπτο σε φορτωση. Και δευτερολεπτα να ειναι ποιο το κερδος σε κατι που θα ασχοληθεις πολλη ωρα? Δεν ειμαστε επαγγελματιες. Εαν ηταν να δωσω λεφτα θα ειχαν σχεση μονο με μεγαλυτερη αξιοπιστια/διαρκεια ζωης τους.
cabdik Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, TehJoHnX είπε Λεω να προχωρήσω με αυτά, για τις μνημες ελπιζω να μην εχω θεμα που ειναι 3200mhz...Βγαίνει γυρω στα 480€, θα παρω και κανα δυο ανεμιστήρες για το κουτι. Αξιζει τα +20€ οι μνημες στα 3600; εχει μεγαλη διαφορα; Για τον NVMe φανταζομαι η διαφορα ηδη θα ειναι τεραστια με τον Adata που εχω, κυριως για λειτουργικο και προγραμματα με ενδιαφερει να ανοιγουν γρηγορα, δεν εχω μεγαλα αρχεια να κανω αντιγραφη κτλπ Asus ROG Strix B550-A Gaming AMD Ryzen 7 5700X Be Quiet Pure Rock 2 G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 3200 Western Digital Blue SN570 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 κοιτα το σετ της υπογραφης μου...! πριν 2 μηνες περιπου αλλαξα πλατφορμα, απο 990XA+Fx8320 σε αυτο. ειναι τεραστια διαφορα, αλλα...........! την τεραστια διαφορα στην ταχυτητα την ειδα απο SSD σε Μ.2......! οποτε, προσεξε να βαλεις εναν καλο M.2 x4.0, ωστε να "δεις" τα οφελη της αναβαθμισης της πλατφορμας. οι δισκοι και οι διαυλοι επικοινωνιας ηταν παντα τα πιο αργα υποσυστηματα στα πισι...! η συγκεκριμενη μητρικη, η ROG Strix B550-A εννοω, δεν αξιζει τα λεφτα που ζηταει/ζητουσε, γιατι εχει πεσει αρκετα η τιμη της. οταν εψαχνα εγω ειχε γυρω στα 160€....!! παρ, ολα αυτα, τελικα σε σχεση με την Gigabyte που κατεληξα, ουσιαστικα εχει μικροδιαφορες. αυτο ομως που μου την "εσπασε" περισσοτερο σε μητρικες οπως η ASUS, ASRock, (για MSI σε αυτες τις τιμες, απλα δεν.........) ειναι οτι ενω εχουν 6 θυρες SATA και 2 Μ.2, οταν θελησεις να βαλεις 2ο Μ.2, καταργει 2 θυρες SATA και μενεις με 4..!! επομενως θεωρησα πιο ντομπρα την προσεγγιση της Gigabyte που δινει μονο 4 Sata + 2 θυρες Μ.2 αλλα ετσι ειναι ολες λειτουργικες..!! M.2 για βασικο δισκο, θα σου ελεγα προτιμησε καποιον πιο γρηγορο απο τον SN570. ο SN570 ειναι Pci 3.0. καλος αλλα γιατι να μην βαλεις εναν χ4.0...? εχει διπλασιες ταχυτητες...! για αυτο εγω πηγα σε KC3000 για κυριο δισκο και κοιταω τον SN570 για 2o......!! ΜΝΗΜΕΣ: εγω στην B550 AORUS ELITE V2 εχω βαλει αυτες https://www.skroutz.gr/s/26838373/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Ταχύτητα-3600-για-Desktop-CMK16GX4M2D3600C16.html και τρεχουν με το προφιλ τους κανονικα... στα 3600ΜΗΖ...! Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από cabdik 1
TehJoHnX Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 27 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ram: μικρή, ίσως όχι τόσο αισθητή διαφορά στην απόκριση του συστήματος, ερχόμενος από fx δε θα καταλάβεις καμία διαφορά. Επίσης σχετικά μικρή διαφορά επιδόσεων/fps σε games, σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Ο λόγος που προτείνονται είναι επειδή έχουν πέσει φοβερά οι τιμές, να είσαι όσο πιο κοντά στα δεδομένα ddr5. Μητρική: προφανώς δεν είναι ίσες αλλά ίσως πληρώνεις feature που πιθανώς δε σε ενδιαφέρουν όπως spdif, 2.5g lan κοκ. Oύτε σε vrm είναι ίδιες αλλά η gigabyte "έχει" άνετα τον 5700x. O δίσκος gen4 στα περισσότερα σενάρια χρήσης είναι περιττός. Σε επαγγελματικά μηχανήματα, που δουλεύουν με μεγάλα αρχεία έχει νόημα να πληρώσεις την διαφορά. Ακόμα και ένας κοινός sata ssd είναι αρκετός σε αποκρίσεις στους περισσότερους homeusers αλλά με τις σημερινές τιμές δεν υπάρχει λόγος να τους κοιτάς εφόσον οι gen3 κοστίζουν σχεδόν τα ίδια, έχουν πολλαπλάσια ταχύτητα και γλιτώνουν καλώδια από το build Όπως ήδη απάντησα, προσωπικά θα πήγαινα στο vfm σενάριο, τίποτα να ανησυχείς. Μιλάμε για σύστημα που έχει μπόλικα ψωμιά μπροστά του, ερχόμενος απο fx απλά θα δακρύσεις.... Οκ αρα κομπλε θα ειμαι, θα δω και τι διαθεσιμότητα εχουν ολα αυτα και θα πραξω αναλογα. Ετσι κι η χρηση που κανω δεν ειναι επαγγελματική οποτε μενουμε στο αρχικο σοκ απο fx σε οτιδηποτε στο σημερα 😂 25 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε 70 με 100 ειναι 30 ευρω διαφορα (+42%) οπότε όχι δεν θα δεις αντιστοιχη διαφορα σε αποδοση. Απο την αλλη εαν τα εχεις τα δινεις. Απο την αλλη εαν πας σε τετοια λογικη τα 100 ευρω για 32gb στα 3600 με τα 140 ευρω για 64gb στα 3200 είναι και αυτα +40% αλλα ούτε και εκει θα δεις πρακτικα διαφορα σήμερα (ισως ομως δεις στο μελλον οποτε αυτη η διαφορα εχει πιο μεγαλη λογικη για εμενα). Αλλα εαν το παμε ετσι θα καταλληξουμε σε συστημα των 1000 ευρω...!! Προσωπικα δεν τρελαινομαι για σουπερ εξτρα γρηγορους δισκους. Οι διαφορες τους ειναι λιγοτερο απο δευτερολεπτο σε φορτωση. Και δευτερολεπτα να ειναι ποιο το κερδος σε κατι που θα ασχοληθεις πολλη ωρα? Δεν ειμαστε επαγγελματιες. Εαν ηταν να δωσω λεφτα θα ειχαν σχεση μονο με μεγαλυτερη αξιοπιστια/διαρκεια ζωης τους. Σωστη προσέγγιση, ενταξει θελω να κανω εξοικονόμηση οσο μπορω απλα να μην κοψω απο πραγματα που ενδεχομένως αξιζει να τα πληρωσω λιγο παραπάνω... 4 λεπτά πριν, cabdik είπε κοιτα το σετ της υπογραφης μου...! πριν 2 μηνες περιπου αλλαξα πλατφορμα, απο 990XA+Fx8320 σε αυτο. ειναι τεραστια διαφορα, αλλα...........! την τεραστια διαφορα στην ταχυτητα την ειδα απο SSD σε Μ.2......! οποτε, προσεξε να βαλεις εναν καλο M.2 x4.0, ωστε να "δεις" τα οφελη της αναβαθμισης της πλατφορμας. οι δισκοι και οι διαυλοι επικοινωνιας ηταν παντα τα πιο αργα υποσυστηματα στα πισι...! η συγκεκριμενη μητρικη, η ROG Strix B550-A εννοω, δεν αξιζει τα λεφτα που ζηταει/ζητουσε, γιατι εχει πεσει αρκετα η τιμη της. οταν εψαχνα εγω ειχε γυρω στα 160€....!! παρ, ολα αυτα, τελικα σε σχεση με την Gigabyte που κατεληξα, ουσιαστικα εχει μικροδιαφορες. αυτο ομως που μου την "εσπασε" περισσοτερο σε μητρικες οπως η ASUS, ASRock, (για MSI σε αυτες τις τιμες, απλα δεν.........) ειναι οτι ενω εχουν 6 θυρες SATA και 2 Μ.2, οταν θελησεις να βαλεις 2ο Μ.2, καταργει 2 θυρες SATA και μενεις με 4..!! επομενως θεωρησα πιο ντομπρα την προσεγγιση της Gigabyte που δινει μονο 4 Sata + 2 θυρες Μ.2 αλλα ετσι ειναι ολες λειτουργικες..!! M.2 για βασικο δισκο, θα σου ελεγα προτιμησε καποιον πιο γρηγορο απο τον SN570. ο SN570 ειναι Pci 3.0. καλος αλλα γιατι να μην βαλεις εναν χ4.0...? εχει διπλασιες ταχυτητες...! για αυτο εγω πηγα σε KC3000 για κυριο δισκο και κοιταω τον SN570 για 2o......!! Εχω μια 990XΑ καθεται στην άκρη...ωραια μητρικη ήταν ωστοσο μου ειχε κανει κατι νερα και εν τελει ηταν θεμα καλωδιου sata και την αλλαξα χωρις λογο με την ASROCK. Τελος πάντων, ασχετο ηταν αυτο, αυτο για την Asus δεν το ηξερα, αρα προτείνεις την Gigabyte της υπογραφης σου αντι για την ASUS. 1
cabdik Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, TehJoHnX είπε Εχω μια 990XΑ καθεται στην άκρη...ωραια μητρικη ήταν ωστοσο μου ειχε κανει κατι νερα και εν τελει ηταν θεμα καλωδιου sata και την αλλαξα χωρις λογο με την ASROCK. Τελος πάντων, ασχετο ηταν αυτο, αυτο για την Asus δεν το ηξερα, αρα προτείνεις την Gigabyte της υπογραφης σου αντι για την ASUS. σου λεω την δικη μου οπτικη και σκεπτικο, και πως κατεληξα στην Gigabyte. στην αρχη...καπως μου κακοφαινοταν που εδινε μονο 4 SATA. εχω αρκετους δισκους (5) και ηθελα να τους εχω ολους επανω στην μητρικη. ομως διαβαζοντας, εμαθα αυτο που σου ειπα παραπανω, και καπου ξενερωσα με την AMD. και αποφασισα να αφαιρεσω τους 2 SSD που ειχα για λειτουργικα, και εβαλα εναν καλο Μ.2 και ησυχασα....!!! αυτο που λεει ο nickol-us για τους Μ.2 gen4 vs gen3 οντως ειναι αληθεια, σε απλη καθημερινη χρηση δεν θα καταλαβεις διαφορα. την διαφορα θα την δεις μονο στα μετροπρογραμματα, 3800-3900 vs 7300-7400 ταχυτητες. ομως απο τους SSD θα καταλαβεις διαφορα.. .στο λεω απο την εμπειρια μου.....! και ειχα πολυ καλους SSD (Samsung 830 + OCZ ARC). η διαφορα ειναι αισθητη. και στον SN570 (γιατι εβαλα ΚΑΙ αυτον τον δισκο αλλα σε αλλο συστηματακι AM4) εχεις την ιδια αισθηση....! Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από cabdik
nickol-us Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, cabdik είπε σου λεω την δικη μου οπτικη και σκεπτικο, και πως κατεληξα στην Gigabyte. στην αρχη...καπως μου κακοφαινοταν που εδινε μονο 4 SATA. εχω αρκετους δισκους (5) και ηθελα να τους εχω ολους επανω στην μητρικη. ομως διαβαζοντας, εμαθα αυτο που σου ειπα παραπανω, και καπου ξενερωσα με την AMD. και αποφασισα να αφαιρεσω τους 2 SSD που ειχα για λειτουργικα, και εβαλα εναν καλο Μ.2 και ησυχασα....!!! Έχει κι άλλα feature η Asus παραπάνω, μην συγκρίνεις μόνο τα sata. Περιττά για μερικούς αλλά μη τα βάζουμε όλα στο ίδιο καζάνι. Θα διαφωνήσω και για τον δίσκο. Gen4 για την ώρα δεν υπάρχει λόγος να το πληρώσει ένας home user...επενδύοντας στο μέλλον ίσως, ναι, μπορεί...όχι όμως στο παρόν.
TehJoHnX Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, cabdik είπε σου λεω την δικη μου οπτικη και σκεπτικο, και πως κατεληξα στην Gigabyte. στην αρχη...καπως μου κακοφαινοταν που εδινε μονο 4 SATA. εχω αρκετους δισκους (5) και ηθελα να τους εχω ολους επανω στην μητρικη. ομως διαβαζοντας, εμαθα αυτο που σου ειπα παραπανω, και καπου ξενερωσα με την AMD. και αποφασισα να αφαιρεσω τους 2 SSD που ειχα για λειτουργικα, και εβαλα εναν καλο Μ.2 και ησυχασα....!!! Καταλαβα αν και δεν εχω τόσους χώρους αποθήκευσης οποτε δεν με ενδιαφέρει τοσο αυτό, αν απο vrm και ρυθμίσεων bios ειναι καλα ολες οι παρακάτω εκει στα 128-137 ειναι ίδιες πανω κατω σε θεματα δυνατοτήτων απο οσο είδα αν και η gigabyte δεν βγαζει type c πραγμα που λιγο με χαλαει αλλα οκ δεν ειναι τραγικη η έλλειψη της θυρας
cabdik Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, TehJoHnX είπε Καταλαβα αν και δεν εχω τόσους χώρους αποθήκευσης οποτε δεν με ενδιαφέρει τοσο αυτό, αν απο vrm και ρυθμίσεων bios ειναι καλα ολες οι παρακάτω εκει στα 128-137 ειναι ίδιες πανω κατω σε θεματα δυνατοτήτων απο οσο είδα αν και η gigabyte δεν βγαζει type c πραγμα που λιγο με χαλαει αλλα οκ δεν ειναι τραγικη η έλλειψη της θυρας ναι αυτες οι λεπτομερειες ειναι που κανουν οποιες διαφορες, αλλα επειδη δεν εχω χρησιμοποιησει (δεν μου χρειαστηκε.....) ακομα Type-C... δεν το ελαβα ως σοβαρο κριτηριο. εγω κοιταξα βασικα...., καλη τροφοδοσια για να σηκωνει οποιονδηποτε επεξεργαστη ΑΜ4, καλο ενσωματωμενο κυκλωμα ηχου, αρκετες USB θυρες πισω αλλα και γενικοτερα θυρες, ποιοτητα κατασκευης οσο γινεται.., ψυκτρα στην m.2, κοιταζα και την STRIX B550-A..., μου αρεσε και καλυπτει τα κριτηρια αυτα. ομως... οπως σου ανεφερα, τοτε που κοιταζα εγω ειχε €30 διαφορα. τωρα εχει μονο 10.. οποτε εχε την στις υποψηφιες...! επισης κοιτα και την F, ειναι σε ιδιες τιμες πλεον με την Α....! Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από cabdik
konik Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Πάρε asrock b550m pro4 στα 100€ με 6xsata3 +1 nvme pci4.0 gen4 ή asrock steel legend b550m με τα ίδια specs rgb και καλύτερα αποτι λεν vrm αν αυτό σε απασχολεί. Επίσης και οι 2 έχουν usb c 3.2 gen2 usb A 3.2gen2. Δε χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. 1 1
TehJoHnX Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 ASRock B550M Pro4 AMD Ryzen 7 5700X G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 3200 Kingston Fury Renegade SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 Be Quiet Pure Rock 2 Arctic F14 PWM PST Case Fan 140mm Εχω καταλήξει σε αυτα προς το παρόν και λεω να τα παραγγείλω τις επόμενες μερες. Ευχαριστώ για τις προτάσεις! 1
leros2004 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, TehJoHnX είπε ASRock B550M Pro4 AMD Ryzen 7 5700X G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 3200 Kingston Fury Renegade SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 Be Quiet Pure Rock 2 Arctic F14 PWM PST Case Fan 140mm Εχω καταλήξει σε αυτα προς το παρόν και λεω να τα παραγγείλω τις επόμενες μερες. Ευχαριστώ για τις προτάσεις! https://www.skroutz.gr/s/23776996/Asus-Prime-B550-Plus-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html Καλύτερα άλλαξε μητρική, μόνο και μόνο έξτρα χρόνος εγγύηση αξίζει η διαφορά
Aten-Ra Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 On 07/05/2023 at 20:04, TehJoHnX said: ASRock B550M Pro4 AMD Ryzen 7 5700X G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 3200 Kingston Fury Renegade SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 Be Quiet Pure Rock 2 Arctic F14 PWM PST Case Fan 140mm Εχω καταλήξει σε αυτα προς το παρόν και λεω να τα παραγγείλω τις επόμενες μερες. Ευχαριστώ για τις προτάσεις! Προσωπικά θα έκανα την υπέρβαση και θα πήγαινα σε ΑΜ5 Gigabyte B650M DS3H = από 168 ευρω AMD Ryzen 5 7600 = από 220 ευρω ( Εχει Cooler) 32GB Gskil 5600 EXPO CL30 - F5-5600J3036D16GX2-FX5 = από 116 ευρω Western Digital Blue SN570 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 = από 53 ευρω Σύνολο = 557 ευρώ ΟΚ είναι 57 ευρώ πάνω από τα 500 αλλά πας σε ΑΜ5 με μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον. Σε Gaming o 7600 θα είναι καλύτερος από τον 5700Χ και στα ίδια με τον 5800Χ3D.
@topos Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 9 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Προσωπικά θα έκανα την υπέρβαση και θα πήγαινα σε ΑΜ5 Gigabyte B650M DS3H = από 168 ευρω AMD Ryzen 5 7600 = από 220 ευρω ( Εχει Cooler) 32GB Gskil 5600 EXPO CL30 - F5-5600J3036D16GX2-FX5 = από 116 ευρω Western Digital Blue SN570 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 = από 53 ευρω Σύνολο = 557 ευρώ ΟΚ είναι 57 ευρώ πάνω από τα 500 αλλά πας σε ΑΜ5 με μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον. Σε Gaming o 7600 θα είναι καλύτερος από τον 5700Χ και στα ίδια με τον 5800Χ3D. Είναι και αυτή μια άποψη, δίνεις συνολικα ~150 ευρώ παραπάνω για να εχεις αναβάθμισημοτητα/κάποιες παραπάνω επιδόσεις και pci-e 5.0. Προς τον ts->Υποθέτω πως ήσουν στο ίδιο δίλλημα κ όταν είχες στήσει τον fx6300 το 18-19. Φθηνοτερο am3 vs ακριβότερο και αναβαθμισιμο am4.Εαν είχες διαλέξει το am4 τοτε (πιθανότατα) θα συζητούσαμε σήμερα για αναβάθμιση του 1600/2600 της εποχής πάλι με 5700x + αλλά 16gb ram. Το vfm στο τέλος της μέρας είναι σχετικά εφαμμιλο και δεν υπάρχει σωστή η λάθος κίνηση ανάμεσα στο συγκεκριμένο δίλλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα