panagos89 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Καλησπέρα. Αυτές τις μέρες μιας και πήρα ενα πολύμετρο με αισθητήρα θερμοκρασίας είπα να δω αν το πλυντήριο ρούχων πιάνει τις θερμοκρασίες που αναφέρει το κάθε πρόγραμμα. Το δοκίμασα σε πλύση βαμβακερά στους 60 μιας και αυτό είναι το μεγαλύτερο σε χρόνο πρόγραμμα. Με έκπληξη ανακάλυψα ότι ναι μεν φτάνει στους 60 βαθμούς σε σχετικά σύντομο χρόνο αλλά από εκεί και πέρα το πλυντήριο πλένει με την εναπομείναντα θερμοκρασία. Στην ουσία φτάνει τους 60 στο 1/3 του χρόνου πλύσης και τα υπόλοιπα 2/3 του χρόνου πλύσης η θερμοκρασία πέφτει με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πλύσης η θερμοκρασία να κυμαίνεται περίπου στους 40 βαθμούς. -Στο πρόγραμμα των 95 βαθμών είδα ανώτερη θερμοκρασία τους 84 βαθμούς και η μεγαλύτερη διάρκεια της πλύσης η θερμοκρασία ήταν πάνω από τους 60 βαθμούς. Πάλι η ίδια διαδικασία, έφτασε στο πικ της θερμοκρασίας (84 βαθμούς) και μετά έπλενε με την εναπομείναντα θερμοκρασία. Είναι φυσιολογικό αυτό? Πώς σκοτώνονται τα μικρόβια στο πρόγραμμα των 60 αν δεν υπάρχει διάρκεια της θερμοκρασίας στους 60 βαθμούς? Το έχει δοκιμάσει κάποιος αν έτσι γίνεται στα περισσότερα πλυντήρια? Και αν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο τα πλυντήρια δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει μόνωση στον κάδο ώστε να διατηρεί καλύτερα την θερμοκρασία. Θα μου πεις για το κόστος αλλά η μόνωση έχει πολύ χαμηλό κόστος.
Vault13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Πως καταφερες και μετρησες θερμοκρασια μεσα στον καδο; Δυσκολα επιβιωνει ζωντανος οργανισμος με τοση τριβη και τοσο σαπουνι σε 60 βαθμους ή και 40+. δεν νομιζω να γλιτωνει τιποτα μικροβιο απο πλυντηριο. Αν ναι με σιδερωμα τελειωνει το παραμυθι. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από Vault13 4
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Το πως μέτρησες το νερό είναι και δική μου απορία. Προφανώς η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει όταν γίνουν off οι αντιστασεις λόγω απωλειών. Ο κάδος δεν είναι θερμικά μονωμένος. Αν θες να είναι μόνιμα πάνω από τους 60 σε μέσο όρο μάλλον πρέπει να κοιτάξεις να το βάλεις στους 70. Το θέμα της επιβίωσης των μικροβίων στο πλυντήριο και της σωστής θερμοκρασίας ρούχων το έχω συζητήσει με άτομο που ήταν χημικός μηχανικός και είχε μεταπτυχιακό σε αντικείμενο σχετικό με μικροβιολογια. Τα απορρυπαντικα έχουν ιδιότητες καθαριστικες, αφαιρετικες και αρωματικές, ελάχιστα απολυμαντικες. Η απολυμανση έρχεται με τον χρόνο πλύσης από μια θερμοκρασία και πάνω αλλά και το σιδέρωμα. Η βέλτιστη θερμοκρασία είναι οι 50-60 βαθμοί για τα περισσότερα μικρόβια. Υπόδηση, σεντόνια και πετσέτες στους 50-60. Αν αυτά προέρχονται από άρρωστο άτομο τότε 70 ως 90. Στους 100 πλένουν σεντόνια από κλίνες νοσοκομείων και κατακοιτων ατόμων αλλά μόνο σε επαγγελματικά πλυντήρια. Οτιδήποτε άλλο ρούχο στους 40. Ανα τακτα χρονικά διαστήματα πλύσιμο του πλυντηρίου χωρίς ρούχα στους 70 με σκετο νερό και κάποιο απολυμαντικό είτε αλκοολουχο, χλωριούχο είτε λευκό ξύδι. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, panagos89 είπε Καλησπέρα. Αυτές τις μέρες μιας και πήρα ενα πολύμετρο με αισθητήρα θερμοκρασίας είπα να δω αν το πλυντήριο ρούχων πιάνει τις θερμοκρασίες που αναφέρει το κάθε πρόγραμμα. Το δοκίμασα σε πλύση βαμβακερά στους 60 μιας και αυτό είναι το μεγαλύτερο σε χρόνο πρόγραμμα. Με έκπληξη ανακάλυψα ότι ναι μεν φτάνει στους 60 βαθμούς σε σχετικά σύντομο χρόνο αλλά από εκεί και πέρα το πλυντήριο πλένει με την εναπομείναντα θερμοκρασία. Στην ουσία φτάνει τους 60 στο 1/3 του χρόνου πλύσης και τα υπόλοιπα 2/3 του χρόνου πλύσης η θερμοκρασία πέφτει με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πλύσης η θερμοκρασία να κυμαίνεται περίπου στους 40 βαθμούς. -Στο πρόγραμμα των 95 βαθμών είδα ανώτερη θερμοκρασία τους 84 βαθμούς και η μεγαλύτερη διάρκεια της πλύσης η θερμοκρασία ήταν πάνω από τους 60 βαθμούς. Πάλι η ίδια διαδικασία, έφτασε στο πικ της θερμοκρασίας (84 βαθμούς) και μετά έπλενε με την εναπομείναντα θερμοκρασία. Είναι φυσιολογικό αυτό? Πώς σκοτώνονται τα μικρόβια στο πρόγραμμα των 60 αν δεν υπάρχει διάρκεια της θερμοκρασίας στους 60 βαθμούς? Το έχει δοκιμάσει κάποιος αν έτσι γίνεται στα περισσότερα πλυντήρια? Και αν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο τα πλυντήρια δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει μόνωση στον κάδο ώστε να διατηρεί καλύτερα την θερμοκρασία. Θα μου πεις για το κόστος αλλά η μόνωση έχει πολύ χαμηλό κόστος. Mήπως το μπέρδεψες με τον φούρνο;ή τον αποτεφρωτή; 1
panagos89 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Με το πολύμετρο που παίρνει αισθητήρα θερμοκρασίας το μέτρησα. Σαν αυτό στην φωτογραφία. Τον έβαλα μέσα στο πλυντήριο και τον στερέωσα στο λάστιχο. Έχει νερό έως εκεί το πλυντήριο. Το θέμα είναι ότι τα σύγχρονα πλυντήρια έχουν θερμοκρασίες 20-30-40-60-90 ή 95.Δεν είναι όπως τα παλιά που ρύθμιζες εσύ την θερμοκρασία όπου ακριβώς ήθελες. Οπότε με βάσει αυτών τον μετρήσεων που έκανα το πρόγραμμα των 60 βαθμών θεωρώ ότι είναι ακατάλληλο για εξουδετέρωση βακτηριδίων κλπ. Πας απευθείας στο πρόγραμμα των 95 βαθμών. Απλά μου κάνει εντύπωση γτ το πρόγραμμα των 60 θέλει 3+ ώρες πλύσης και στην ουσία πλένεις στους 40 . Περίμενα ότι θα κρατάει για κάποια ώρα την θερμοκρασία 50-60 βαθμούς αντιθέτως φτάνει στους 60 σχετικά γρήγορα και μετά δεν ζεσταίνει ξανά το νερό.
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, panagos89 είπε Με το πολύμετρο που παίρνει αισθητήρα θερμοκρασίας το μέτρησα. Σαν αυτό στην φωτογραφία. Τον έβαλα μέσα στο πλυντήριο και τον στερέωσα στο λάστιχο. Έχει νερό έως εκεί το πλυντήριο. Το θέμα είναι ότι τα σύγχρονα πλυντήρια έχουν θερμοκρασίες 20-30-40-60-90 ή 95.Δεν είναι όπως τα παλιά που ρύθμιζες εσύ την θερμοκρασία όπου ακριβώς ήθελες. Οπότε με βάσει αυτών τον μετρήσεων που έκανα το πρόγραμμα των 60 βαθμών θεωρώ ότι είναι ακατάλληλο για εξουδετέρωση βακτηριδίων κλπ. Πας απευθείας στο πρόγραμμα των 95 βαθμών. Απλά μου κάνει εντύπωση γτ το πρόγραμμα των 60 θέλει 3+ ώρες πλύσης και στην ουσία πλένεις στους 40 . Περίμενα ότι θα κρατάει για κάποια ώρα την θερμοκρασία 50-60 βαθμούς αντιθέτως φτάνει στους 60 σχετικά γρήγορα και μετά δεν ζεσταίνει ξανά το νερό. Έχω και εγώ τέτοιο αισθητήρα αλλά πάνω από 50 δεν πάει το πολυμετρο, αν μπει σε πλυντήριο θα χαλάσει. Το δικό μας whirlpool ανάλογα το πρόγραμμα έχει επιλογές και 70 και 50 βαθμών, στους 60 στα λευκά 2.5 ώρες, μπορείς βέβαια να το βάλεις παραπάνω με άλλη ρύθμιση. Αλλα προγράμματα όπως ευαίσθητα η μάλλινα μπορεί να φτάσουν και 4 ώρες.
panagos89 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Εμένα το πολύμετρο έχει μεγάλο εύρος για τις θερμοκρασίες. Αν το βάλεις στο λάστιχο της πόρτας θα βρεις σημείο να το στερεώσεις που θα ακουμπάει σε νερό. Δεν παθαίνουν κάτι αυτοί οι αισθητήρες από το νερό. Απλά εγώ θεωρούσα αυτονόητο ότι όταν λέει πρόγραμμα στους 60 βαθμούς πλένει στους 60 για ένα μεγάλο μέρος της πλύσης. Αυτό που γίνεται μου θυμίζει αυτό που γίνεται με τον ίντερνετ σου πουλούσαν 24αρα αλλά ήταν έως 24αρα γραμμή. Επιπλέον θέλω να μάθω αν γίνεται μόνο στο δικό μου πλυντήριο αυτό ή όλα τα πλυντήρια είναι έτσι. Αν είναι έτσι πετσέτες σεντόνια κλπ ιδανικά στους 90
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, panagos89 είπε Εμένα το πολύμετρο έχει μεγάλο εύρος για τις θερμοκρασίες. Αν το βάλεις στο λάστιχο της πόρτας θα βρεις σημείο να το στερεώσεις που θα ακουμπάει σε νερό. Δεν παθαίνουν κάτι αυτοί οι αισθητήρες από το νερό. Απλά εγώ θεωρούσα αυτονόητο ότι όταν λέει πρόγραμμα στους 60 βαθμούς πλένει στους 60 για ένα μεγάλο μέρος της πλύσης. Αυτό που γίνεται μου θυμίζει αυτό που γίνεται με τον ίντερνετ σου πουλούσαν 24αρα αλλά ήταν έως 24αρα γραμμή. Επιπλέον θέλω να μάθω αν γίνεται μόνο στο δικό μου πλυντήριο αυτό ή όλα τα πλυντήρια είναι έτσι. Αν είναι έτσι πετσέτες σεντόνια κλπ ιδανικά στους 90 To ρευμα το έχεις δωρεαν; 1
Maurikycli Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Το υποψιαζομουν κάτι τέτοιο. Τα τελευταία χρόνια βγαίνουν πλυντήρια με πρόγραμμα hygiene που κρατάει τη θερμοκρασία πλύσης στους 60° για 1 ώρα 1
SabotazNic Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Αν διαβάζατε το manual, λέει ότι η πλύση γίνεται με ζεστό νερό. Το ξέβγαλμα μετά γίνεται με χλιαρό νερό
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, panagos89 είπε Εμένα το πολύμετρο έχει μεγάλο εύρος για τις θερμοκρασίες. Αν το βάλεις στο λάστιχο της πόρτας θα βρεις σημείο να το στερεώσεις που θα ακουμπάει σε νερό. Δεν παθαίνουν κάτι αυτοί οι αισθητήρες από το νερό. Απλά εγώ θεωρούσα αυτονόητο ότι όταν λέει πρόγραμμα στους 60 βαθμούς πλένει στους 60 για ένα μεγάλο μέρος της πλύσης. Αυτό που γίνεται μου θυμίζει αυτό που γίνεται με τον ίντερνετ σου πουλούσαν 24αρα αλλά ήταν έως 24αρα γραμμή. Επιπλέον θέλω να μάθω αν γίνεται μόνο στο δικό μου πλυντήριο αυτό ή όλα τα πλυντήρια είναι έτσι. Αν είναι έτσι πετσέτες σεντόνια κλπ ιδανικά στους 90 Θα κοιτάξω να το κάνω και εγώ αυτό που λες κάποια στιγμή με κανένα τετοιο θερμόμετρο. Όσο για τους 90. Στους 90 σίγουρα θα σου χαλάσουν τα λάστιχα από τα εσώρουχα ενώ αργα η γρηγορα και πετσέτες σεντόνια αν δεν είναι καλής ποιότητας αμφιβάλλω πόσο πολύ θα αντέξουν. Το ίδιο ισχύει και για το πλυντήριο που θα χρειαστείς συντομότερα αλλαγή ορισμένων μερών του κυρίως πλαστικών λαστιχενιων. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από Basilhs23___
mindreader Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Σημερα, απο τυχη, καταλαβα περιπου τι θελει να πει ο topic starter. Πλενω σχεδον παντα, με το ιδιο προγραμμα. 40 βαθμοι, 45 λεπτα, διαφορα ρουχα μεσα, χρωμαπαγιδα για να μην μπαινουν πολλα πλυντηρια κλπ. Ενω παντα, οταν τελειωνει το πλυντηριο και παω να βγαλω τα ρουχα, ειναι καπως ζεστα και πολυ καλα στιμμενα, σημερα ειχα βαλει το παπλωμα -αλλαζει η εποχη, και οταν το εβγαλα, ηταν 'κρυο' και με πολυ νερο! Αρα καταλαβαινω, ανεξαρτητα απο τους βαθμους θερμοκρασιας που εχει το προγραμμα, η θερμοκρασια εντος, δεν ειναι σταθερη. Παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο. Βεβαια, δεν νομιζω οτι κανενας κατασκευαστης μας 'δηλωνει' ή μας 'εγγυαται' οτι θα εχει πχ 40 βαθμους απο την αρχη ως το τελος. Μπορει το 40αρι να το πιανει για ενα 20λεπτο και μετα να μεταβαλλεται η θερμοκρασια. 1
SabotazNic Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 18 λεπτά πριν, mindreader είπε 40 βαθμοι, 45 λεπτα, διαφορα ρουχα μεσα, χρωμαπαγιδα για να μην μπαινουν πολλα πλυντηρια κλπ. Υπόψιν αρκετά ρούχα έχουν στα καρτελάκια 30 βαθμούς. 2
mindreader Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Υπόψιν αρκετά ρούχα έχουν στα καρτελάκια 30 βαθμούς. Να σου πω, το ειχα ξεχασει αυτο... Δηλαδη σε καθε ενα ρουχο, πρεπει κανεις να βλεπει το καρτελακι και τους βαθμους που γραφει. Και μετα να ομαδοποιει τα ρουχα αναλογα με τους βαθμους, για να βαλει τα αντιστοιχα πλυντηρια. Δυσκολο το βλεπω. 1
panagos89 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Τέτοια διαλογή εγώ δεν την κάνω. Έπλενα στους 40 αλλά μετά το τέστ με το θερμόμετρο που του έκανα στους 60 θα τα βάζω μιας και το μεγαλύτερο μέρος της θερμοκρασίας κυμαινόταν στους 40-45. Στο ξεβγαλμα που κοίταξα τις θερμοκρασίες με κρύο το έκανε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα