Tak1kanesentra Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Καλημερα εχω καποιες αποριες για τα κομματια που θα αναφερω αν ειναι καλα 1ον αν ταιριαζουν 2ον και αν εχετε να προτεινεται καποια αλλαγη στο build ειτε για να γλιτωσω καποια χρηματα εαν γινεται η να δωσω λιιιγο παραπανω για κατι...Τα κομματια ειναι: AMD Ryzen 7 7700X Box AM5 Gigabyte B650 Aorus Elite AX (rev. 1.x) Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Eagle OC (rev. 2.0) Kingston DDR5 32GB KIT 2x16GB PC 5600 FURY Beast Samsung 25" Odyssey G4 LED Monitor Be Quiet Pure Power 11 600W NZXT H5 FLOW WHITE - PC Gaming Case - High Airflow - ATX Mid Tower Το κουτι επισης δν εχω ιδεα αν τα χωραει η αν κανει γενικοτερα για αυτα τα πραγματα και το τροφοδοτικο αν φτανουν τα Watt(στην κατοχη μου εχω ενα 550w gold)
bonorov Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 17 λεπτά πριν, Tak1kanesentra είπε Καλημερα εχω καποιες αποριες για τα κομματια που θα αναφερω αν ειναι καλα 1ον αν ταιριαζουν 2ον και αν εχετε να προτεινεται καποια αλλαγη στο build ειτε για να γλιτωσω καποια χρηματα εαν γινεται η να δωσω λιιιγο παραπανω για κατι...Τα κομματια ειναι: AMD Ryzen 7 7700X Box AM5 Gigabyte B650 Aorus Elite AX (rev. 1.x) Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Eagle OC (rev. 2.0) Kingston DDR5 32GB KIT 2x16GB PC 5600 FURY Beast Samsung 25" Odyssey G4 LED Monitor Be Quiet Pure Power 11 600W NZXT H5 FLOW WHITE - PC Gaming Case - High Airflow - ATX Mid Tower Το κουτι επισης δν εχω ιδεα αν τα χωραει η αν κανει γενικοτερα για αυτα τα πραγματα και το τροφοδοτικο αν φτανουν τα Watt(στην κατοχη μου εχω ενα 550w gold) 1oν βγάζεις την 3060 και βάζεις 6700xt στα ίδια λεφτά. Δίσκο να φανταστώ έχεις ήδη και δεν έχεις βάλει. Μνήμες καλό θα ήταν να πηγαίνεις 6000mhz. Το κουτί είναι καλό,χωράει τα παντα αλλά είναι και αρκετά ακριβό.Απο εκει μονο θα μπορουσες να γλιτώσεις χρήματα. 3
nickol-us Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δεν βλέπω κάποια ψύκτρα στις επιλογές και είναι κάτι σχετικά απαραίτητο με τους am5 cpu. Βασικά μπορείς να δεις πολύ πιο οικονομικά αλλά και πολύ πιο ακριβά συστήματα. Δεν μας λες το σημαντικότερο που είναι η χρήση. Στα μάτια μου ας πούμε είναι κάπως άκυρος ο συνδυασμός ενός τόσο ακριβού επεξεργαστή με την 3060. Οι μνήμες είναι όντως "κακές" όχι τόσο λόγω συχνότητας όσο λόγω cl. 2
Tak1kanesentra Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μνημες ναι δεν ηξερα τις εβαλα ετσι δεν θα τις παρω και αποψε 😜 ..Δισκους εχω 2 ssd επισης ειμαι οκ μαυτο..Τωρα για την καρτα που λετε την συγκριση δεν την ξερω φανταζομαι ειναι καλυτερη(?) απο τη 3060ti..H χρηση ειναι για games και μονο οχι πολυ απαιτητικα αλλα η αναβαθμιση γινεται για τον λογο του να μπορω να παιζω ''οτι θελω'' και οποτε θελω χωρις να κοιταω τις απαιτησεις συστηματος..Μια ιδεα για τι games μιλαω(valorant,pubg,diablo4) τα υπολοιπα δν τα αναφερω γτ τα παιζεις και σε πιο low pc η και σε tablet..Ψυχτρα φανταζομαι μια be quiet που την εχουν ψηλα κει στο skroutz θα κανει δουλεια..Αρα προτεινετε να αλλαξω την καρτα γραφικων και να παρω 6000μhz ram
@topos Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Tak1kanesentra είπε Καλημερα εχω καποιες αποριες για τα κομματια που θα αναφερω αν ειναι καλα 1ον αν ταιριαζουν 2ον και αν εχετε να προτεινεται καποια αλλαγη στο build ειτε για να γλιτωσω καποια χρηματα εαν γινεται η να δωσω λιιιγο παραπανω για κατι...Τα κομματια ειναι: AMD Ryzen 7 7700X Box AM5 Gigabyte B650 Aorus Elite AX (rev. 1.x) Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Eagle OC (rev. 2.0) Kingston DDR5 32GB KIT 2x16GB PC 5600 FURY Beast Samsung 25" Odyssey G4 LED Monitor Be Quiet Pure Power 11 600W NZXT H5 FLOW WHITE - PC Gaming Case - High Airflow - ATX Mid Tower Το κουτι επισης δν εχω ιδεα αν τα χωραει η αν κανει γενικοτερα για αυτα τα πραγματα και το τροφοδοτικο αν φτανουν τα Watt(στην κατοχη μου εχω ενα 550w gold) Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, η 6700xt έχει περισσότερο vfm στα ~ιδια χρήματα πλέον.Ομως από την άλλη καταλαβαίνω πως ίσως θες Nvidia για rt και dlss. Αντίστοιχα και ότι ειπώθηκε και για τις μνήμες. Psu για αυτά που ποσταρες αρκεί το 550 gold (θα υποθέσω πως είναι αξιόπιστη μάρκα και όχι τρομερά παλιό), αλλά για την 6700xt χμ.. Όπως επίσης εάν αγοράσεις τελικά καινούργιο θα έλεγα να κοιτάξεις για κάτι μεγαλύτερο ~750-850 (corsair/seasonic/be quite/EVGA καα)γιατί ο 7700x σηκωνει άλλη μια δυνατοτερη κάρτα γραφικών σε βάθος χρόνου. Γενικα με am5 πλατφόρμα μπορείς να πας άνετα στη 7-8 ετια οπότε καλό είναι να έχεις "αέρα". Ψυκτρα δεν χρειάζετε κάτι τρομερό ο 7700x.Εβγαλε ένα video ο linus χθες, ριξτου μια ματιά. (Υ.γ Από οθόνη δεν το χω ψάξει, ίσως παίζει και κάτι καλύτερο) Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από @topos
nickol-us Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Έχεις φτάσει ένα budget ~1500 για να φτιάξεις gaming pc και το πιο "τσιγκουνεμένο" part στις επιλογές σου είναι η κάρτα γραφικών. Η κάρτα γραφικών είναι η καρδιά ενός gaming build. Από την άλλη κοιτάς οθόνη 1080p οπότε ακόμη και η 3060 σου αρκεί, φυσικά δεν είναι το καλύτερο vfm. Οι Amd gpu έχουν καλύτερο vfm στο gaming εδώ και πολύ καιρό. H 3060 ti είναι καλύτερη σε επιδόσεις από την 3060. Valorant, pubg, diablo4 σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο απαιτητικά παιχνίδια και όχι σημείο αναφοράς. 2
Tak1kanesentra Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, @topos είπε Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, η 6700xt έχει περισσότερο vfm στα ~ιδια χρήματα πλέον.Ομως από την άλλη καταλαβαίνω πως ίσως θες Nvidia για rt και dlss. Αντίστοιχα και ότι ειπώθηκε και για τις μνήμες. Psu για αυτά που ποσταρες αρκεί το 550 gold (θα υποθέσω πως είναι αξιόπιστη μάρκα και όχι τρομερά παλιό), αλλά για την 6700xt χμ.. Όπως επίσης εάν αγοράσεις τελικά καινούργιο θα έλεγα να κοιτάξεις για κάτι μεγαλύτερο ~750-850 (corsair/seasonic/be quite/EVGA καα)γιατί ο 7700x σηκωνει άλλη μια δυνατοτερη κάρτα γραφικών σε βάθος χρόνου. Γενικα με am5 πλατφόρμα μπορείς να πας άνετα στη 7-8 ετια οπότε καλό είναι να έχεις "αέρα". Παλι καλα που ηρθα εδω για ερωτησεις δηλαδη ωραιοι ευχαριστω πολυ..Ακριβως αυτο που λες θελω να δωσω καααποια χρηματα οχι ενα σκασμο για να βγαλω αρκετα χρονια η οσο γινεται να χω αυτον τον ''αερα'' οταν γινω πλουσιος 😜.Γιαυτο το rt και dlss που λες κινεζικα μου φαινοντε δν ξερω τι ειναι καν οχι.Ειναι και ολοκαινουριο το psu απο αλλαγη corsair ειναι..Οποτε θα παω gia 6000μhz ram και την γραφικων που λετε πιο πανω..εχει σημασια η εταιρια?(gigabyte ktlp) 4 λεπτά πριν, nickol-us είπε Έχεις φτάσει ένα budget ~1500 για να φτιάξεις gaming pc και το πιο "τσιγκουνεμένο" part στις επιλογές σου είναι η κάρτα γραφικών. Η κάρτα γραφικών είναι η καρδιά ενός gaming build. Από την άλλη κοιτάς οθόνη 1080p οπότε ακόμη και η 3060 σου αρκεί, φυσικά δεν είναι το καλύτερο vfm. Οι Amd gpu έχουν καλύτερο vfm στο gaming εδώ και πολύ καιρό. H 3060 ti είναι καλύτερη σε επιδόσεις από την 3060. Valorant, pubg, diablo4 σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο απαιτητικά παιχνίδια και όχι σημείο αναφοράς. Επειδη ρωτησες για τι το θελω σου ειπα ναι δν παιζω απαιτητικα απλα λεω για το αααν θελω να παιξω να μπορω και οχι να το κοιταω με κυαλι...Μεχρι εκει στο 1500 κ πιο κατω αν γινοταν δινω..Για τη καρδια του gaming pc προτιμω να χω την δικη μου να λειτουργει απο το να παω στο 5000euro..ειπαμε αναβαθμιση οχι upgrade για εκθεση..λιγο λιγο
@topos Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, Tak1kanesentra είπε Παλι καλα που ηρθα εδω για ερωτησεις δηλαδη ωραιοι ευχαριστω πολυ..Ακριβως αυτο που λες θελω να δωσω καααποια χρηματα οχι ενα σκασμο για να βγαλω αρκετα χρονια η οσο γινεται να χω αυτον τον ''αερα'' οταν γινω πλουσιος 😜.Γιαυτο το rt και dlss που λες κινεζικα μου φαινοντε δν ξερω τι ειναι καν οχι.Ειναι και ολοκαινουριο το psu απο αλλαγη corsair ειναι..Οποτε θα παω gia 6000μhz ram και την γραφικων που λετε πιο πανω..εχει σημασια η εταιρια?(gigabyte ktlp) Αυτό εδώ λέει για ~437 watt με 6700xt/7700x και λίγα παραφιναλια οπότε λογικά θα σαι οκ με το 550 corsair. Απλά να ξέρεις πως τείνεις προς το οριο και δεν θα συμβούλευα να κάνεις καθόλου o/c.
Tak1kanesentra Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, @topos είπε Αυτό εδώ λέει για ~437 watt με 6700xt/7700x και λίγα παραφιναλια οπότε λογικά θα σαι οκ με το 550 corsair. Απλά να ξέρεις πως τείνεις προς το οριο και δεν θα συμβούλευα να κάνεις καθόλου o/c. Aχα ωραια μια χαρα τοτε,οχι μωρε δεν κανω τπτ o/c δεν πειραζω το pc,install και play παταω δεν τρελαινομαι..απλα απ το ηδη υπαρχων συστημα που εχω αυτο θα ειναι καλυτερο και για περισσοτερο χρονικο διαστημα..Εχω αυτη τη στιγμη ενα ryzen 2600 1050ti 16ram 3200 και μια 75hz asus οθονη.Να το πω κ αλλιως ενα custom keyboard που εχω αξιζει παραπανω απο το cpu+gpu.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα