Προς το περιεχόμενο

android vs ios vs windows

geopaok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα, θελω να αγορασω ενα ταμπλετ αλλα δε ξερω ποιο ειναι ιδανικο. Η χρηση του θα ειναι browsing, excel, 2-3 βασικα πραγματα (5 κλικ στην κυριολεξια) με anydesk στο pc και ισως netflix/youtube σπανια, δε παιζω παιχνιδια, θα με βολευε επισης ενα βασικο πενακι για σημειωσεις "στο ποδι".

Ποιο απο τα 3 λειτουργικα πιστευετε θα βολευε? Πιο πολυ ειμαι αναμεσα σε ios - windows παρα android μιας και θα παμε στα 400--500 ευρω θεωρω πως θα εχω τα λιγοτερα αν οχι καθολου κοληματα, δεν ειχα ποτε ταμπλετ, απο λειτουργικα τα δουλευω και τα 3 (iphone και android κινητο αλλα και windows σε σταθερο και λαπτοπ)

Υπερτερει καπου καποιο απο τα λειτουργικα συστηματα εναντι των αλλων σε tablet? Windows tablet δεν ετυχε να πεσει στα χερια μου.

Ευχαριστω πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγώ ποτέ δεν είχα tablet με windows γιατί το τάμπλετ το πήραμε απλά για σερφάρισμα, ένα στην μάνα μου και ένα για τα μικρά να βλέπουν βίντεο, οπότε πήραμε σχετικά φτηνά (στο κατοστάρικο με 10" οθόνη)

Αλλά σε τόσα χρήματα που λες, ουσιαστικά είναι σαν αν παίρνεις laptop με οθόνη αφής και αποσπώμενο πληκτρολόγιο, γι' αυτό τον λόγο θα έπαιρνα κάτι σε windows. Θα ήταν πιο εύκολο να τρέχεις και εφαρμογές που ήδη ξέρεις, το android μου φαίνεται για gadget και απλό σερφάρισμα, ποτέ δεν το πήρα στα σοβαρά. Ένα τάμπλετ με android είναι σαν ένα μεγάλο κινητό, ένα tablet με windows είναι ένας υπολογιστής αφής και αν του συνδέσεις πληκτρολόγιο γίνεται ένα laptop.

Αν γινόταν να έχω και στο κινητό windows πολύ ευχαρίστως θα τα έβαζα. Απλά σε αυτές τις συσκευές επειδή έχουν επενδύσει στο android έχει παραπάνω εφαρμογές και κυρίως παιχνιδάκια και εφαρμογές για την κάμερα.

Οτιδήποτε έχει σχέση με την apple μένω σε άλλο σύμπαν, δεν αγόρασα ποτέ προϊόν τους και ούτε πρόκειται.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1

• Members

Πιστεύω πως εξαρτάται από το τί είδους χρήση θες να κάνεις και για ποιον προορίζεται. Ένα iOS ή Android θα έχει καλύτερη εμπειρία χρήσης στις εφαρμογές που διαθέτει, μιας και το λειτουργικό είναι φτιαγμένο για αυτό το λόγο. Από την άλλη, το Windows tablet προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, αφού ουσιαστικά έχεις ό,τι θα είχες και στο desktop σου, χωρίς περιορισμούς. Προσωπικά δεν κατάφερα ποτέ να χρησιμοποιήσω μη-Windows tablet λόγω αυτών των περιορισμών. Πριν από 12-13 χρόνια είχα πάρει ένα Nexus που τότε ήταν πολύ καλή συσκευή (ακόμα δουλεύει, έστω κι αν πλέον σέρνεται), αλλά πότε ξεχνούσα να το φορτίσω, πότε ξεχνούσα να μεταφέρω τα αρχεία που ήθελα απο το laptop και στην καλύτερη απλά θα το χρησιμοποιούσα για χαζο-σερφάρισμα στο κρεβάτι. Αντίστοιχα, πριν από κάτι μήνες πήρα δώρο ένα iPad στην αδερφή μου, το σέταρα, όλα μια χαρά, πολύ ωραία οθόνη κλπ, και μόλις τελειώνω και πάω να το δοκιμάσω δεν ήξερα τί να το κάνω, αφού μου φαινόταν σαν ένα τεράστιο κινητό. Άνοιξα τον Safari, μπήκα σε μια-δυο σελίδες στο insomnia, και αυτό ήταν.

Στη δική μου περίπτωση η λειτουργία tablet είναι τελείως συμπληρωματική στις υπόλοιπες που προσφέρει ένας υπολογιστής. Γι' αυτό τον λόγο εδώ και πάνω από 10 χρόνια χρησιμοποιώ Surface Pro, που είναι κανονικός υπολογιστής, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως tablet. Ως πιο έμπειρος χρήστης, το ότι έχω κανονικά Windows ακόμα και σε λειτουργία tablet με βολεύει γιατί μου δίνει μεγαλύτερη ελευθερία. Από την άλλη, εάν το μηχάνημα προοριζόταν για κάποιον πιο αρχάριο, δεν θα πήγαινα με τίποτα σε Windows, αλλά θα προτιμούσα μάλλον iOS ή Android που είναι πιο εύκολα στη χρήση και έχουν λιγότερες πιθανότητες να ανοίξεις κάτι κατά λάθος (όπως π.χ. ένα δεξί κλικ στα Windows) και να μην ξέρεις πώς να βγεις.

Από ό,τι καταλαβαίνω από την περιγραφή, φαίνεται πως το θες καθαρά για συμπληρωματική/περιστασιακή χρήση, και φαντάζομαι πως και τα 3 λειτουργικά καλύπτουν τις ανάγκες σου. Σε αυτή την περίπτωση, εάν είχα παρόμοιο δίλημμα, ίσως να έδινα ένα προβάδισμα στο iPad, λόγω της καλύτερης μεταπωλητικής του αξίας, σε περίπτωση που έβλεπα πως τελικά το tablet δεν μου κάνει ή κατέληγα να το χρησιμοποιώ ελάχιστα, και ήθελα να το ξεφορτωθώ. 

• Like 2

Ακριβως, η χρηση θα ειναι συμπληρωματικη, αρκετες φορες χρειαζεται να κοιταξω το προγραμμα σε εφαρμογη τυπου excel αμεσα ενω ειμαι εκτος σπιτιου η εργασιας η να εκτελεσω μια απλη διαδικασια μεσω anydesk, για να μη κουβαλαω το λαπτοπ μαζι μου, λογω ογκου, βαρους, ταχυτητας boot, μιας και το ταμπλετ ειναι μονιμα ανοιχτο αλλα και χωρου για να χρησημοποιησω τη συσκευη δεδομενου οτι το ταμπλετ δουλευεται "στο ποδι" και με ενα χερι σε αντιθεση με το λαπτοπ που θες ενα τραπεζακι να το ακουμπησεις. Μαλλον σε ipad κλεινω αν και δεν ειμαι φαν, ξερω ακουγεται χαζο αφου εχω iphone (προς το παρων αφου με ψηνει η αλλαγη παλι σε αντροιντ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...