rus Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 9 ώρες πριν, hyperspaced είπε ....... συνέχισε να ζεις στη Σοβιετία. Και που'σαι, έχει κουπόνι τον άλλο μήνα. Μοιραζανε κουπονια στη Σοβιετια? Ειχα την εντυπωση οτι ολοι ειχαν τοτε δουλεια
Innersense Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Απαράδεκτες καταστάσεις δυστυχώς, από κατάστημα Νέας Σμύρνης που μένω κι εγώ η εμπειρία. Πρόσφατα συνέβει το εξης: Φτάνει του Courier και λείπω. Περίεργος δεν αφήνει κατευθείαν χαρτάκι, αλλά με παίρνει τηλέφωνο. Χτυπήστε στο πάνω κουδούνι του λέω, είναι η μητέρα μου λέω να το παραλάβει. Χτυπάω μου λέει λίγο μετά δεν απαντάει και έφυγε. Φτάνω το απόγευμα σπίτι και η μητέρα μου μου λέει ότι άκουσε που χτύπησε, βγήκε, του φώναξε και της απάντησε ότι έχει συνεννοηθεί μαζί μου να το πάρει πίσω και να παραλάβω από το κατάστημα. Δύο ψέματα, σε δύο ανθρώπους ταυτόχρονα!!! Επίσης ξέχασα να πω, από Γενική Ταχυδρομική Δάφνης, έχει τύχει σε παράδοση να μου έχει στείλει δύο φορές μήνυμα μη παράδοσης χωρίς να αφήνουν χαρτάκι, χωρίς να περνούν τηλέφωνο, τίποτα απολύτως. Ένας θεός ξέρει αν πέρασαν, μόνο με κάμερες θα μπορούσε κανείς να το διαπιστώσει που λέτε κι εσείς. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από Innersense 1 1
hyperspaced Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 14 ώρες πριν, james01gr είπε Ξέρεις πόσο κοστίζει μια μηνυση; τόσο εύκολο νομίζεις πως είναι; να πληρώσεις πόσα χρήματα για να διεκδικήσεις τι ακριβώς; Φυσικά και ξέρω. Καταρχάς πρέπει να εξετάσεις σοβαρά να αποτανθείς στον Συνήγορο του Καταναλωτή. Και αν ζούσαμε σε μία σοβαρή χώρα, μετά σκέφτεσαι για μήνυση (αγωγή). ( Επειδή ζούμε στην Ελλάδα όπου ΟΛΑ γίνονται στραβά (διάβασε τα διάφορα σχόλια) η δικαιοσύνη θα πάρει 5 χρόνια -- άρα πρακτικά μένεις με τον Συνήγορο Του Καταναλωτή) 14 ώρες πριν, spooker είπε Ατυχές το παράδειγμα σου. Εδώ μιλάμε για άρνηση παροχής πληρωμένης υπηρεσίας. Είναι σαν να πας σε ταβέρνα, να παραγγέλνεις μπριζόλα την οποία προ-πληρώνεις, να σου λενε την φέρνουμε σε μισή ώρα και τελικά να στην φέρνουν μετά από 2 μερες, κρύα Και πάλι δεν θα έπρεπε να είναι θέμα παρέμβασης του Κράτους. Θυμάμαι π.χ. γνωστή εταιρεία επίπλων γραφείου, είχε δεχθεί γενναίες προπληρωμές για αγορά καναπέδων. Τελικά ο χρόνος παράδοσης έγινε μετά από 6 μήνες. Τί περιμένεις να κάνει το κράτος; Να στείλει τα ΜΑΤ; Έγιναν μηνύσεις (αγωγές), επενέβη Εισαγγελέας, η εταιρεία ξεφτιλίστηκε και οι πελάτες πήραν τα χρήματά τους πίσω. 13 ώρες πριν, safridia είπε Προτεινω να το επεκτεινουμε παντου αυτην την σκεψη, φαινεται οτι θα δουλεψει πολυ καλα. Για παραδειγμα κανεις μια επεμβαση σε ενα ιδιωτικο νοσοκομειο και πεθανεις, δεν τρεχει τιποτα, συμβαινουν αυτα. Ας κανουν οι κληρονομοι σου μια αρνητικη κριτικη και ας πουνε στους φιλους τους οτι δεν ειναι καλο νοσοκομειο για να μην το προτιμησουν. Θελουν οι εταιριες ρευματος (που μας φεραν για να πεσουν οι τιμες) να συνενοηθουν μεταξυ τους και να 10πλασιασουν τις τιμες; Ολα καλα, ας ψαξει ο καθενας μα το φτηνοτερο, 10πλασιες τιμες αλλα 0,01€ φτηνοτερα ειναι οικονομια. Πολυ μου αρεσει πως μπαινει ο ακραιος νεοφιλελευθερισμος σε καθε θεμα εδω μεσα και φυσικα σε καθε θεμα καποιος θα δει τον κομουνισμο. Μα τί σχέση έχουν αυτά που γράφεις με αυτό που συζητάμε; Αν πας σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο και πεθάνεις λόγω κακών πρακτικών του νοσοκομείου, οι συγγενείς σου θα έπρεπε να κάνουν μία μήνυση για χοντρή αποζημίωση στο νοσοκομείο, το οποίο έχει απολύσει --χθές-- τον υπεύθυνο γιατρό. Έτσι γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο. Τί πρέπει να κάνει το Κράτος, να στείλει τα ΜΑΤ; Αν το συγκεκριμένο ιδιωτικό νοσοκομείο έχει αποδεδειγμένα πολλαπλά ιατρικά σφάλματα τότε πρέπει οι ανάλογες αρχές του Κράτους να το κλείσουν. Για τις εταιρείες ρεύματος, η αύξηση οφείλεται στον ηλίθιο τρόπο που κοστολογεί την ΚWh η ευρωπαϊκή ένωση (χρηματιστήριο), οδηγώντας ιδιωτικές εταιρείες σε υπερκέρδη. Κοινοτική οδηγία. Αλλά επειδή υπάρχει σοβαρή στρέβλωση στην αγορά, σωστά επενέβη το κράτος και τους έβαλε επιπλέον φόρο για να παίζεται δίκαια το παιχνίδι. 13 ώρες πριν, tigergreg είπε Γραφεις ασυναρτησιες επειδη δεν ξερεις τι σου γινετε.... Σοβιετιες ειναι η ελβετια η γερμανια κλπ που εχουν αναλογους οργανισμους που βαρανε στο ψαχνο σε περιπτωση κακης παροχης υπηρεσιας? Ακομα και η αγγλια εχει αναλογη υπηρεσια και δεν αστειευεται καθολου. Ρε ανορθόγραφε, ανθρωπέ μου, τί δεν καταλαβαίνεις; Η Γερμανία, Ελβετία, UK, όπως και η Ελλάδα, έχουν ΝΟΜΟΥΣ που προστατεύουν τον καταναλωτή απέναντι σε κακές παροχές υπηρεσίας. Δηλαδή αν δεν σου δώσουν καλές υπηρεσίες, θα πας στο δικαστήριο, θα εκδικαστεί η υπόθεσή σου σε 1-2 μήνες (με εξαίρεση την Ελλάδα που είναι μπανανία όπου θα σου πάρει 5 χρόνια), θα δικαιωθείς και θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω μαζί με αποζημίωση. ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Πρώτα κάνεις ΕΣΥ ΤΗ μήνυση. Και αν οι μηνύσεις είναι πολλές, μετά επεμβαίνει ο Εισαγγελέας. Αυτό γίνεται στα σοβαρά κράτη με σοβαρούς πολίτες. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΟΛΑ Ο ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ. Οι σοβαρές χώρες έχουν πρώτα σοβαρά Δικαστήρια και ο κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του γρήγορα και χωρίς πολλές-πολλές αναβολές. Για πες μου αν έτρωγε τη μήνυση ο Χ courier και του επιδικαζόταν πρόστιμο 250.000 ευρώ σε 2 μήνες, θα ξαναργούσε να στείλει το πακέτο; 1 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Αυτό με τα ΜΑΤ, το ξύλο και τον πατερούλη, γιατί το επαναλαμβάνετε τόσες φορές (ειδικά για τα ΜΑΤ, μετράω τρεις φορές στο ίδιο μήνυμα); Θεωρείτε ότι είναι μια πρακτική - σωστή ή λάθος - επίλυσης ζητημάτων; 1
Maurikycli Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) ^ είναι το εναλλακτικό τρίπτυχο " μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι " 😕 Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από Maurikycli
hyperspaced Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Αυτό με τα ΜΑΤ, το ξύλο και τον πατερούλη, γιατί το επαναλαμβάνετε τόσες φορές (ειδικά για τα ΜΑΤ, μετράω τρεις φορές στο ίδιο μήνυμα); Θεωρείτε ότι είναι μια πρακτική - σωστή ή λάθος - επίλυσης ζητημάτων; Θεωρώ ότι είναι η έσχατη μορφή επίλυσης ζητημάτων όπου δεν εφαρμόζεται ο Νόμος.
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Οι μηνύσεις ειναι ασυμφορες για τέτοια θέματα και πρακτικές με χαρτάκια. Ακόμα και σε δικηγόρο να πας μέχρι και ο πιο άχρηστος θα σε συμβουλέψει να μην προχωρήσεις εκτός κι αν θέλεις απλά να χάσεις λεφτά. Για ποινική κύρωση δηλαδή δεν αξίζει μια να ασχοληθείς. Αμα τώρα έχεις υποστεί οικονομική ζημιά από αυτες τις πρακτικές, μπορείς να κανεις αγωγή και εκεί ίσως να αξίζει, αλλά και πάλι μετράει η συμβουλή του δικηγόρου. Οι εταιρείες έχουν ολόκληρο νομικό τμήμα και είναι πολύ αφελής κάποιος αν νομίζει ότι θα υποχωρήσουν εύκολα η θα δεχτούν συμβιβασμό. Παίζει να είναι ενημερωμένοι κιόλας οι δικηγόροι και να έχουν έτοιμο πλάνο υπεράσπισης σε περίπτωση που τους τρέξεις δικαστικά. Επειδη όμως είμαι και κατά του να κάθονται όλοι στα αυγά τους χωρίς να κάνουν τίποτα, διότι τότε δεν θα αλλάξει και τίποτα. Είμαι υπέρ και αξίζει όχι μόνο να ασχοληθούμε με το κομμάτι της καταγγελίας αλλά όποιος τα έχει πάρει στο κρανίο να συζητήσει με κάποιον δικηγόρο αν αξίζει κάποια νομική ενέργεια πχ εξώδικο. Αυτό που θέλω να πω με το post μου όσον αφορά για νομικές ενέργειες είναι να ειμαστε πιο επιφυλακτικοι και ας κατέβουμε λίγο από τον αμανέ. Δεν αποτελούν επουδενι εύκολες, απλές, σύντομες και πάντα συμφέρουσες διαδικασίες για τον θιγόμενο όλα αυτά. Επίσης ακόμα και μια καταγγελια προς μια αρχή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να γίνει μήνυση από την εταιρεία αν δεν έχεις αποδείξεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα video με κάμερα. 1
StamTheMan Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Ας θεωρησουμε δεδομενο οτι αυτο με τα χαρτακια ειναι συστημα,στελνουν ενα μηχανακι να μοιραζει κατα κυριο λογο χαρτακια,εχοντας μαζι και μερικα δεματα για ξεκαρφωμα. Πονταρουν στο οτι καποιοι θα πανε να τα παρουν. Θα μπορουσαν να στελνουν sms,αντι να απασχολουν ενα διανομεα,ο οποιος θα μπορουσε πραγματικα να μοιραζει δεματα,αντι να κανει αυτη την π@π@ρι@ ολο το 8ωρο. Οσο και να φωναζετε στα φορουμ,αυτο δε θα αλλαξει,θα πρεπει να μεταφερετε το προβλημα στα καταστηματα. Δευτερον,να ξαναπουμε οτι δεν ειναι μια εταιρια κακη,ειναι ολες,απλα σε καθε περιοχη διαφερει το ποια ειναι καλυτερη ( χειροτερη ). Οπως επισης,μια καλη εταιρια σε μια περιοχη,μπορει να επηρεαζεται απο εναν μονο γραψα@@ υπαλληλο,ο οποιος εχει αναλαβει το ταδε δρομολογιο. Τριτον,οσο μπορειτε,παιξτε με points,ειτε ειναι boxnow,ειτε ελτα κουριερ,ειτε Γενικη,που εχουν πραγματικα μικροτερη χρεωση για παραλαβη απο το καταστημα. Η γενικη εχει πλεον χρεωση 3.20 το δικιλο,για παραλαβη απο το καταστημα. Η acs δε γνωριζω αν εχει χαμηλοτερη τιμη για παραλαβη απο το καταστημα,την αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι,στην Καλαματα ειναι η χειροτερη ( οπως προειπα πριν για περιοχες ) . Γενικα,μη σπατε τα νευρα σας,μην πεισμωνετε και μην τσακωνεστε με τους διανομεις. Δεν ειναι επιλογη τους να μοιραζουν ψευτικα χαρτακια απων,ουτε θελουν να τσακωνονται καθε 3 σπιτια. Τους αναγκαζει καποιο ρεμαλι να τα κανουν,για 650 ευρω. Ευτυχως ολο και πιο πολλα καταστηματα δινουν διαφορετικες επιλογες,οποτε αν πρεπει οπωσδηποτε να γινει διανομη,μπορειτε να επιλεξετε οποια κουριερ λειτουργει σχετικα σωστα στην περιοχη σας.
StavrosD Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Νομίζω το πρόβλημα έχει δύο αιτίες: 1. Κόστος 2. Έλλειψη προσωπικού ΚΟΣΤΟΣ Κανονικά θα έπρεπε να προσλάβουν περισσότερους διανομείς αλλά τώρα που αυξήθηκε ο ελάχιστος μισθός είναι πρακτικά αδύνατον καθώς το τιμολόγιο αλλάζει μια δυο φορές τον χρόνο. Επίσης έχει αυξηθεί κατακόρυφα και το κόστος των καυσίμων, προστίθεται και αυτό στο κόστος της διανομής. Αφού έχουν μεγαλύτερο κόστος μεταφοράς, ίσως είναι μονόδρομος για την επιβίωση η διανομή μόνο ειδοποιητηρίων. Θα έπρεπε να είναι προσαρμοζόμενος ο τιμοκατάλογος ανάλογα με το μισθολογικό κόστος και το κόστος καυσίμου ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει η επιχείρηση και να καλύπτονται και οι ανάγκες του πελάτη. ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Όλοι ανεξαιρέτως οι επιχειρηματίες που γνωρίζω δεν μπορούν να βρουν προσωπικό. Ενώ έχουν πολύ καλό περιβάλλον εργασίας, πληρώνουν κανονικά όλα τα δώρα, άδειες, κλπ, έχουν παροχές σε είδος στο προσωπικό (π.χ. κερασμένος καφές delivery στην δουλειά, κλπ) δεν βρίσκουν προσωπικό. Αγρότες, έμποροι, μηχανικοί, ξενοδόχοι, εργολάβοι... όλοι ανεξαιρέτως δεν βρίσκουν προσωπικό. Πως να βρουν άλλωστε, με τόσα επιδόματα; Κάποιος που δεν εργάζεται, παντρεμένος με δύο παιδιά παίρνει ΚΕΑ 200€ + 100€ + 50€ + 50€ = 400€/μήνα. Επίσης παίρνει επίδομα στέγασης για ένα έτος 175€. Γλιτώνει τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος μπορεί να είναι εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Έχει πληρωμένες διακοπές (κοινωνικός τουρισμός). Έχει προτεραιότητα σε δημοτικό παιδικό σταθμό, αν έχει μικρά παιδιά, και γλιτώνει τα 300€~400€/μήνα του ιδιωτικού παιδικού σταθμού. Σχεδόν το 50% όσων δεν έχουν δουλειά έχουν τόσες κοινωνικές παροχές που δεν αξίζει να εργαστούν. Κάποιος που παίρνει 1000€/μήνα χρειάζεται τουλάχιστον 100€/μήνα για να πηγαίνει στην δουλειά, έχει έξοδα ένδυσης (πρέπει να πηγαίνει επαγγελματικά ντυμένος ενώ εκτός δουλειάς μπορεί να κυκλοφορεί και με την φόρμα), π.χ. 100€/μήνα, κρατήσεις, εισφορές υπαλλήλου, κλπ. Πολλοί βγάζουν περισσότερα με τα επιδόματα παρά με την δουλειά οπότε μέχρι να τελειώσουν τα επιδόματα δεν ψάχνουν για δουλειά. Ένας μου το είχε πει στα μούτρα: Αν πιάσω δουλειά θα μου μένουν 200€/μήνα παραπάνω από τα επιδόματα που παίρνω τώρα. Θα δουλεύω 22 μέρες για 200€; Οπότε οι "επιδοματάκηδες" εργάζονται μόνο με "μαύρα" ώστε να μην χάσουν τα επιδόματα και οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να βρουν υπαλλήλους επειδή ψάχνουν για πρόσληψη. Το πρόστιμο για αδήλωτο υπάλληλο είναι 10.500€, δεν τους παίρνει να πάρουν υπάλληλο με "μαύρα". Χωρίς επαρκές προσωπικό, οι εταιρείες courier καταφεύγουν σε λύσεις "απελπισίας" για να λειτουργήσουν έστω και με διανομή μόνο ειδοποιητηρίων και παραλαβή από το κατάστημα. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από StavrosD 1 3
tigergreg Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Εδω δεν εχουν ουτε αυτοκινητα....τι να λεμε τωρα... Τα ελτα αμπελοκηπων κανουν διανομη με νοικιαρικα σουργελα.
mihanobios Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 ACS ανεξαρτήτως περιοχής κάνει τα ίδια πιστεύω. Εγώ καμία.σχεση με Νέα Σμύρνη η δική μου acs τα ίδια κάνει. Γενική ταχυδρομική δέμα με €3.4 από γενική άλλης πόλης σε γενική Αθήνα! Μήνυμα sms ότι έφτασε πας και το παίρνεις! Μακριά από ACS είναι μακράν η χειρότερη! Ακόμα ΕΛΤΑ κούριερ είναι σαφώς καλύτερη! Μακριά από ACS!!!! 1
sdikr Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 22 λεπτά πριν, mihanobios είπε ACS ανεξαρτήτως περιοχής κάνει τα ίδια πιστεύω. Εγώ καμία.σχεση με Νέα Σμύρνη η δική μου acs τα ίδια κάνει. Γενική ταχυδρομική δέμα με €3.4 από γενική άλλης πόλης σε γενική Αθήνα! Μήνυμα sms ότι έφτασε πας και το παίρνεις! Μακριά από ACS είναι μακράν η χειρότερη! Ακόμα ΕΛΤΑ κούριερ είναι σαφώς καλύτερη! Μακριά από ACS!!!! Πας και το παίρνεις και το λες αυτό σαν καλύτερο απο την acs γιατι; Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με acs, να λάβεις ειδοποίήση και να πας να το πάρεις, αλλά μιλάμε για υπηρεσία πόρτα πόρτα Η γενική για παράδειγμα η νέα που ανέλαβε την περιοχή μου το έχει πλέον σύστημα να μου στέλνει μήνυμα δεν σας βρήκαμε, όταν τους παίρνω στο τηλέφωνο μου αρχίζουν τα έτσι είναι το σύστημα και αν το θέλετε τώρα ελατέ να το πάρετε αλλιώς θααααα το δρομολογήσουμε να στο φέρουμε, η υπηρεσία που πληρώθηκε ήταν πόρτα πόρτα. 1
Kostasspil Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Η Acs μου χει κολλησει χαρτάκι στην πόρτα του γραφείου ενώ ήμουν μέσα. Το γραφείο είναι σε στοά, στον 1ο όροφο. Ο τύπος δηλαδή, μπήκε στη στοά, ανέβηκε στον 1ο, αλλά όχι για να παραδώσει δέμα, μα για να αφήσει χαρτί. Beat that mfs
Προτεινόμενες αναρτήσεις